Az ellopott forradalom

2014. november 22. 09:15

Egy év múltán már egyértelmű, hogy a történtek legnagyobb vesztesei maguk az ukránok.

2014. november 22. 09:15
Stier Gábor
Stier Gábor
Magyar Nemzet

„Egy év múltán már egyértelmű, hogy a történtek legnagyobb vesztesei maguk az ukránok. Azok, akik jóhiszeműen és dühösen csak az elégedetlenségüket akarták valahogy kifejezni. Még jó két hónap múltán is azt hihették, hogy forradalmat csinálnak, pedig akkor már végképp nem róluk szólt a Majdan. Rá egy hónapra pedig lángokban állt az ország. Mára többen haltak meg, mint ahányan egy éve kint voltak a Függetlenség terén. Az otthonukat elhagyni kényszerülők száma jóval túl van a millión, a hrivnya elértéktelenedik, Ukrajna a gazdasági és pénzügyi csőd szélén egyensúlyoz, s még a szabad kereskedelmi megállapodás érvénybe léptetését is elhalasztották egy évvel. Eközben az oligarchák újraosztották a szerepeket, a korábban leszerepelt politikusok visszatértek a hatalom csúcsaira, kiegészülve a képviselői mandátumot vérben és vad jelszavakat harsogva megszolgálókkal.

Azt hinné az ember, hogy ennyi szenvedés után az ukránoknak már aligha van kedvük ünnepelni. Ehelyett ismét tele a Majdan, a tömeg élteti a régi-új elitet, valamint a »nagy testvér« képviseletében a babérokat learatni érkezett Joe Bident, s már a NATO-tagságról álmodozva rohan tovább a szakadékba. Eszébe sem jut, hogy ez az álom az eddigieknél is véresebb. A szónokok a szláv testvért démonizálva a függetlenség visszaszerzéséről beszélnek, arról mélyen hallgatva, hogy az ország három lehetőség, a szétesés, a katonai diktatúra és a külső protekturátus közül választhat. Samuel Huntington eközben az égi magasságokból elégedetten konstatálja, hogy mindezt ő már jó előre megmondta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lantose70
2014. november 22. 11:26
Vajon mit írt volna ez a ruszkibérenc 1957-ben? Gondolom azt, hogy nem kellett volna ugrálni, akkor nem lett volna annyi áldozat.
tóth mária
2014. november 22. 10:17
Szegény Ukrajna, mikor ocsúdik fel? keserű lesz az ébredés!
Brigadéros
2014. november 22. 10:12
Szegény ukránok...elegük volt a korrupcióból, meg azokból a milliárdosokból, akik az ő bőrükre szerezték a vagyonukat a semmiből. na meg egy kicsit jobban szeretnének élni, mondjuk, mint nyugaton! És boldogan választottak maguknak vezetőnek egy ugyanolyan milliárdost. Na, a lényeg, jól működött náluk is a Soros-agymosoda, és gyarmatosító gépezet... Keserű ébredésük lesz...
Finale*
2014. november 22. 09:50
Itt soha nem is volt forradalom ,hiszen forradalomrol akkor beszelhetunk ,ha azt belso elegedetlenseg ,valtoztatni akaras gyujtja meg es à kozos akarat vezerli ,azt nem lehet csak ugy szetverni ,mert azt valodi erok mozgatjak . De itt minden kulso provokalasra tortent . Itt csupan anarchia van most is , sajnos ,nem tobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik