Amerikai forgatókönyvek

2014. november 22. 12:23

A békésebb változatban, azokat a politikai-gazdasági szereplőket igyekszik megbuktatni, akik még hisznek a történelem során számtalanszor sikerre vezető, kelet és nyugat között egyensúlyozó politikában.

2014. november 22. 12:23
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Polgár Portál

„Az Egyesült Államok jól láthatóan kettő, egymástól eltérő, de mindenképpen előre megírt forgatókönyvet alkalmaz. Az egyikben, a békésebb változatban, azokat a politikai-gazdasági szereplőket igyekszik megbuktatni, akik még hisznek a történelem során számtalanszor sikerre vezető, kelet és nyugat között egyensúlyozó politikában. (Amely azért az igazat megvallva néha igen tragikus helyzetbe sodort minket!) A nyeregből kiütött gazdasági-politikai szereplők helyére pedig azokat szánja, akik bizton kiszolgáljak majd az amerikai gazdasági érdekeket. Próbálkoztak is már egy ilyen személlyel, Bajnai Gordonnal. De ő nem volt alkalmas a főszerepre.

A forgatókönyvet azonban főszereplő nélkül is továbblapozták. Az amerikai nagykövetség ügyvivőjének »korrupciós lebegtetései« a kelet és nyugat között egyensúlyozó kormányzatot állítja ugyanis egy fontos és minél előbb megválaszolandó kérdés elé: vagy kiegyeznek és befejezik a »hintázást«, egyúttal fenéken billentik az orosz gazdasági szereplőket; vagy úgy lejáratják őket, hogy arról koldulnak és jó nagy bukás lesz a vége.

A másik forgatókönyv, amelyet Ukrajnában láthattunk megvalósulni, egy kissé veszélyesebb játék (mindamellett tragikusabb is). A cél a polgárháborús hangulat kialakítása. A média erejével, illetve a verekedésre is hajlandó »álcivilek« anyagi támogatásával addig feszíteni a húrt, addig-addig hergelni egymás ellen az ország polgárait, míg a káosz lesz az úr; míg magyar magyarnak be nem veri az orrát. És akkor majd, szépen (nem fehér lovon ugyan), de megérkezhet a békét hozó »amerikai nagybácsi«, s vele karöltve a »szakértői kormány« (bár azt sosem értettem, hogy ez a kifejezés azon kívül, hogy nem demokratikusan kerültek hatalomra, mit is jelenhet…).

Azt pedig csak remélni tudom, hogy nem a második forgatókönyvet lapozták föl most az amerikaiak!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2014. november 23. 17:25
Béla elemez! Ervin filozofálgat...
pierre bayle
2014. november 23. 08:43
Mikor is vezetett sikerre a kelet és nyugat között egyensúlyozó politika? Melyik magyar történelemről beszél ez a fasz?
korona
2014. november 22. 19:22
IDEGEN MEGSZÁLLÁST SZERETNÉNEK MAGYARORSZÁGON Gyámság alá helyeznék Magyarországot a radikális atlantisták 2014.11.22 16:10 A Demokratikus Koalíció radikális atlantista párt támogatta egy új intézmény felállítását az Európai Unióban, aminek teljes mértékben alá lennének rendelve a tagállamok. Ez az új Európai Ügyészség egy olyan szerv lenne, amire nem lenne befolyása a tagállamoknak, viszont az EÜ felügyelhetné az egyes tagállamok működését és eltávolíthatna állami vezetőket korrupciós vádakra hivatkozva. A DK szerint a korrupció visszaszorítása miatt szükséges ez az intézmény. Az Európai Parlament Állampolgári Jogok Bizottsága ülésén a szélsőjobboldal kivételével minden párt támogatta a tagállamok alárendelését egy újabb európai hatóságnak. Ugyanakkor a radikális atlantisták a vitában határozottan amellett álltak ki, hogy az új intézmény a lehető legnagyobb mértékben legyen független a tagállamoktól, hogy azok semmilyen befolyást ne gyakorolhassanak rá. Niedermüller PéterNiedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője (kép) Vegyük észre, hogy a radikális atlantisták általános gyakorlata szerint nem országos szinten fogalmaznak meg válaszokat, hanem olyan választ fogalmaznak meg a hazai problémákra, amivel alárendelnék Magyarországot egy külső hatalomnak, ami a mindenkori magyar kormány működését ellenőrizhetné, és beavatkozhatna, ha Brüsszel érdekeit sérelem éri. A Demokratikus Koalíció EP-képviselői nem Magyarországot képviselik az Európai Unióban, hanem az Európai Uniót képviselik Magyarországon. Niedermüller Péter, a radikális atlantisták EP-képviselője korábban világosan kifejezte; ideológiai kontrollt adna Brüsszel kezébe, hogy az Európai Unió beavatkozhasson a magyar kormány ellene, ha az eltér a dekadens liberalizmus képviseletétől.
balbako_
2014. november 22. 16:04
Egy dolgot elfeled a szerző, hogy Orbán bázisa a tisztes választópolgár megingathatatlan. Továbbá a szükséges tömeget nem tudták előállítani. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik