Aggasztó a jobboldal színvonala

2014. november 21. 16:55

Az utóbbi hónapokra megfonnyadt, kiüresedett, és enerválttá, mondhatnám teljességgel parodisztikussá vált a kormányzati és szimpatizánsi érvrendszer, azt igazolva indirekt módon, hogy az Orbán-rezsim racionálisan védhetetlen.

2014. november 21. 16:55
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„A jobboldali érvrendszer – Gyurcsány-oeuvre ide vagy oda – eddig is agyaglábakon állt, megerősíteni okos kormányzati politikával nem tudták, ám az összeroskadása úgy megy végbe, hogy az semmiféle katarzist nem vált ki a társadalomban. Az országot eddig sem érdekelték az érvek (csak a szenvedélyek), hát most az érvek hiánya sem hatja meg. A netadó elleni tüntetések nyomán egy kicsit esett a Fidesz támogatottsága (és jellemzően nem nőt még ezzel arányosan sem a megrokkant baloldali pártoké), de a társadalom túlnyomó kormányellenes hányada továbbra sem érti, mi fáj neki, és nem alkalmas a közös cselekvésre. Igaz, pont a korrupció és az elszegényedés kettős élménye végül olyan lehet, ami elég embert fordít az ellenállás felé; szemben a jogállam elvesztegetésével, a kenyér elvesztése aktivizálhatja a többséget, ez azonban szükségképpen dühös, csalódott, félelem és gátlás nélküli fordulat lesz, és nem lesznek »nyugodt erők«, amelyek kordában tudják tartani. Nem mi tehetünk róla, ők akarták.

A helyzet 2015-re, a már belengetett, további szociális károkozással járó intézkedések nyomán, minden bizonnyal tovább fog romlani. Ahhoz, hogy 2015 egy új 1988 lehessen a maga funkciójával egy új rendszerváltásban, már nem hiányzik sok. Sok nem, de a lényeg igen. Az alternatíva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. november 23. 10:31
grad [Hozzászóló kiszűrése] 2014. november 21. 22:45 Béndekben az a "zseniális", hogy kultúráltan, szépen és jól megfogalmazva adja elő az orbitális ostobaságait, amire amúgy szemmel láthatólag büszke is." Egy morális rokkant a pali.
1000bocs
2014. november 23. 01:31
Néhány ezer ember az utcán elég hogy egy törvény szerint megválasztott kormánynak mennie kelljen? Csak a jövőre nézve kérdem. Mikor eljön az ideje az Orbán kormánynak is vége lesz, és jön valami más. A tisztelt demokrata urak magukra nézve is elfogadnák ugyanezt? Ha a következö baloldali kormány ellen néhány ezer ember kimegy az utcára akkor lemondanak, visszalépnek stb? Vagy a kormány mindaddig legitim, amíg a választásokon meg nem verik?
Tintamin
2014. november 23. 01:27
Épeszű ember ezeket tényleg nem védheti. Gondolkodó elme számára a fidesz és az Orbán-rezsim vállalhatatlan. Minden napra egy lopás: ezt nem lehet úgy magyarázni, hogy KÖZÉRDEK... Ennyi.
tevevanegypupu
2014. november 23. 00:13
Ó nyugi..mindig vannak üresjáratok, néha túl sok, néha túl kevés. De azért nem kell izgulni, összeszedik magukat, van rá idő 2018-ig bőven.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik