Őszinte indulat, szókimondó igazságkeresés

2014. november 07. 17:40

Valamikor a nyolcvanas évek derekán találkoztam Seszták Ágnessel, nagyszüleim lakásán. A Képes7 újságírója volt, s az újság éppen nagyanyám, Szakasits Klára visszaemlékezéseiből közölt részleteket.

2014. november 07. 17:40
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

Valamikor a nyolcvanas évek derekán találkoztam Seszták Ágnessel, nagyszüleim lakásán. A Képes7 újságírója volt, s az újság éppen nagyanyám, Szakasits Klára visszaemlékezésiből közölt részleteket. Nagyanyámmal hamar megkedvelték egymást, pedig nemcsak két külön generáció, de két külön bolygó is voltak. Úgy kerültek kapcsolatba, hogy nagynéném, Gömöri Judit, akkor kolléganője és barátnője volt Sesztáknak.J ött a rendszerváltás, s úgy váltak el útjaik, ahogyan a szellemi élet is kettéhasadt (talán nem is nagyon beszéltek többé). Aztán 2001. júniusában Judit meghalt, Seszták pedig tett egy olyan gesztust, ami a szekértábor-háborúk korában teljesen szokatlan: nekrológot írt róla a Demokratában. A nullás évek végétől többször váltottunk mélt, amikor 2010. áprilisában bekerültünk a parlamentbe, csak annyit írt: Klári büszke lenne rád, és méltán. Teljesen mást gondoltunk a világról. Őszinte indulata, szókimondó igazságkeresése nagyon fog hiányozni azoknak is, akik sokszor nem értettek vele egyet,de nehezen viselik, ha a dolgok nem azok valójában, mint aminek látszanak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. november 08. 12:37
alex.leopardi [Hozzászóló kiszűrése] 2014. november 7. 18:07 Ez nagyon szép volt Andrástól és igenis lehet más a politika." Sajnos a politika nem más, de Schiffer tényleg más. Azon az oldalon ahol ő versenyez, ő egy unikum. Utálják is rendesen a balosok.
Berecskereki
2014. november 08. 12:01
Amikor Schiffer András írásait olvasom, beszédét hallgatom, mindig eszembe jut Márai Sándor mondata; „Lényeges dolgokat emberek között soha nem a szavak, mindig csak a magatartás és a cselekedetek intéznek el.” Ilyenkor dédapja Szakasits Árpád emléke is felvillan.
kukagyerek
2014. november 08. 09:12
Ez a jelenlegi 90 plusz központilag lett idenyomva, vagy a fideszesek akarnak megint köpönyeget fordítani? Seszták Ágnes nyugodjon békében!
kispufi
2014. november 08. 07:44
Gréczykém, egykorvolt újságíró és vitapartner, fel van adva a lecke. Emberi tartásból, jellemből, toleranciából, betyárbecsületből. Jól van na, nem kell komolyan venni, hisz úgysem ment soha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik