„Biztosan nem kell 2015-ben internetadót fizetni”

2014. november 01. 17:34

A javaslat visszavonása egy klasszikus win-win helyzet Deutsch szerint, aki az internet adta lehetőségeket is ki fogja használni az internetről szóló konzultáció során.

2014. november 01. 17:34

Deutsch Tamás arra a felvetésre, hogy a nemzeti konzultáció után módosított formában mégis bevezetnék az internetadót, azt mondta: az ellenzék próbálja félremagyarázni a dolgokat.

Arra a kérdésre, hogy akkor miért kell konzultálni, Deutsch azt mondta: nem az internetadóról, hanem az internetről fog szólni a konzultáció. Magyarország azt vállalta az EU felé, hogy 2018-ra megteremti minden háztartásban a szélessávú internethez való hozzáférést. Deutsch szerint így Magyarország egy digitális középhatalom lehet.

Azt is felvetette a riporter, hogy eddig általában irányított kérdésekből álltak a nemzeti konzultációk. Deutsch még nem tudott pontos választ adni arra, hogy ez most hogyan fog zajlani, de jövő hét elejéig eldönti. Digitális ügyről nem lehet úgy konzultálni, hogy maga az internet lehetőségeit nem használjuk ki. Ettől még hagyományos eszközök is lesznek, mert annak is lehet véleménye a témáról, akinek nincs internete – szögezte le. 

A politikus furcsállta, hogy az internetadó ellen tüntetők azt mondják, hogy ők már konzultáltak a tüntetésen való részvétellel. Mint mondta, épp azért demonstráltak, hogy hallgassák meg őket és most ez történik. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Venezu Ella
2014. november 03. 07:30
-------Szerinte a Fidesz-székháznál futballhuligánok, a „maradék Demszky- és Magyar Bálint-fan urbánus értelmiségiek”, „annyiraalternatívultraliberálisfiatalvagyokhogymégacsengőhangomisegytarrbélafilmnegyvenkilencpercesbetétdala” pulcsisok és a „Vadai Ágnes igaz és jó politikus szekta tagjai” vonultak ki és rendeztek „közös, demokratikus pogromot”. A székház elleni támadást Deutsch „az épületnél őrjöngő nettó büdösbogarak provokációjának” minősítette. -------------- ilyen egy konzulens-
Blasio23
2014. november 02. 12:14
Ezeknek egy büdös szavát nem lehet már elhinni. hiszem, ha látom.
székely
2014. november 02. 10:48
A Nemzeti Konzultáció kérdéseinek egy változatát az Index.hu-ra kitették, és látszik a pávatáncos szándék : költői kérdésekként hülyének nézve a válaszadókat csak a NET negatívumaira kérdeznek rá ???
Senye Péter
2014. november 02. 10:42
Van, ahol a vízdíjjal van probléma: “From the river to the sea, Irish water will be free.” http://www.irishexaminer.com/ireland/thousands-march-in-protest-against-water-charges-291012.html (thousands-march-in-protest-against-water-charges)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik