Internetadó: itt a negyedik indoklás

2014. október 29. 21:49

Azért kell az internetadó, hogy a kormány teljesíteni tudja az EU által elvárt 3 százalékos hiánycélt – mondta a német ZDF-nek Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő szerdán a 444 szerint. Ez a negyedik magyarázat az internetadó bevezetésének okára.

2014. október 29. 21:49

Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő ma a német ZDF-nek adott nyilatkozatában azzal indokolja az internetadó bevezetésének szükségességét, hogy a kormány így tudja teljesíteni az EU által elvárt 3 százalékos hiánycélt - írja a 444.

Ez a netadó bevezetésének negyedik indoklása: először az adóelkerülés visszaszorítására hivatkoztak, ezután a hvg.hu úgy értesült, hogy a fegyveres és rendvédelmi testületek betervezett béremelése az indok, erre Hende Csaba honvédelmi miniszter közölte, hogy utóbbinak semmi köze a netadóhoz, Rogán Antal pedig azt fejtegette, hogy a kormány így akarja a hátrányos helyzetű településeken fejleszteni az infrastruktúrát, tulajdonképpen a szolgáltatók helyett kialakítva azt, akik a netadó által fizetik meg ennek az árát.
 
Az Index ma azt írta: úgy tudják, hogy „az elmúlt napokban a frakcióból több képviselő telefonon próbált kommunikálni Orbánnal annak érdekében, hogy a Svájcban tartózkodó kormányfő változtassa meg a döntését, de Orbán egyértelművé tette: az internetadót végig kell verni.” Az Index szerint a Fidesz frakcióülésén eleve az infrastruktúrafejlesztés támogatását hozták fel a netadó indoklásaként, és a frakció szerint eredetileg is ezzel kellett volna azt magyarázni.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2014. október 30. 20:44
Komoly koncepció az, hogy kivetnek egy adót, aztán majd kitalálják, hogy miért. "Navigare necesse est, vivere non est necesse" azaz: Hajózni muszáj, élni nem. Fidesz verzió: Adózni muszáj, élni nem. De van egy másik verzió is: Nagyon jól tudják, mire kell a pénz, csak azt nem mondhatják, mert kitörne a botrány. Ez utóbbira tippelek.
Vizitdíjadó
2014. október 30. 08:58
Ki az a politikai analfabéta aki elhiszi, hogy ezek civilek, akik most jöttek létre a semmiből? Egy Facebook-csoportnak nyilván nem telik csak úgy több milliós színpadtechnikára, megafonokra, CB-rádiós, profi rendezvénybiztosítókra. Tisztázzunk valamit, az internetadó vagy a telefonadó egy faszság, mert a kommunikációt és az információáramlást egy prosperáló társadalomban, minden eszközzel elő kell segíteni, nem pedig gátolni. A tegnapi nap esszenciája azonban nem ez volt. Az atlantizmus elkötelezett hívei, a megtévesztett gyülevész sokasággal betartottak Magyarországnak. Eredménytelenül. Budapest nem lesz Kijev. Ultras Liberi
Vizitdíjadó
2014. október 30. 08:57
Mert a pesti srácok nem kérhetetlen ruszófobok voltak, hanem szabadságharcosok, akik ténylegesen egy materialista diktatúra ellen léptek fel. Mert az elnyomás érkezhet keletről, nyugatról, délről, északról vagy éppen saját magunk felől. Mert a kommunizmus ugyanolyan anyagelvűség, mint az, amikor pár száz forintért utcára vonul egy képmutató tömeg, a fogyasztói társadalom krémje, hogy okostelefonokkal világítsa be a Hősök terét. Én magam előremutatónak tartom, hogy a szurkolók javarészt elhatárolódtak a Lendvay utcában történtektől. Ugyanakkor azt nem értem, hogy a Jobbik miért asszisztált mindehhez. Azelőtt is ráfázott, amikor támogatni kezdte a Hallgatói Hálózat nevű anarchista csoportot.
Vizitdíjadó
2014. október 30. 08:57
Az ellenzéki keménymag „demokráciát” követelt, miközben beverte a hatalmi párt ablakait. Letépte a magyar zászlót, kifüggesztette az EU-vásznat. Olyan kemény a magyar diktatúra, hogy a rendőrség tétlenül nézte az eseményeket. 2006-ban, ilyenkor kőkemény karhatalmi fellépés történt, oszlatással, könnygázzal, gumilövedékkel, lovasrohammal, őrizetbe vétellel, eljárással. Mindeközben Brüsszel, Washington kussolt. Ez senkit nem lepett meg, hiszen az Egyesült Államok ötvennyolc éve sem mozdult meg. Ennek a tiltakozásnak a hangulatfelelősei, szervezői mégis az amerikai nagykövetség munkatársai, az MSZP, a DK, az LMP politikusai. Nem is a netadó lett a kizárólagos téma, felcsendültek az oroszellenes jelszavak, az „Orbán takarodj!”. Hangzatos, ez így ’56 évfordulóján, csak éppen ostoba hozzáállás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik