Jenkik, ide!

2014. október 25. 12:19

Elgondolkoztató, hogy Amerika egy hét alatt többet tett a magyar demokráciáért, mint az európai vezetők az elmúlt négy év alatt összesen.

2014. október 25. 12:19
Gomperz Tamás
hvg.hu

„Azért nagyon komolyan (...) senkinek nem kell aggódnia az Unió gyors elhagyása miatt.

Ennek két erkölcsi természetű oka van. Egy: az ellopható pénzek nagy része az unióból érkezik, márpedig hazaszeretettel nem lehet medencét fűteni. Kettő: Moszkvának nem érdeke, hogy Magyarország kilépjen az Unióból, éppen ellenkezőleg: egyáltalán nem örülnének, ha a faló fogná magát és kitolatna a várból a falon kívülre.

Amíg ez a helyzet, maradunk. Moszkva fizet, mert lett egy ügynöke, az Unió fizet, mert hülye. (...) Úgyhogy aki szereti Európát, két dolognak drukkoljon: a magyar külpolitikát változatlanul Moszkvából irányítsák és az Unió legyen éppolyan hülye, mint eddig.

Ismerve a szereplőket, mindkettőre megvan minden esély. Az azonban elgondolkoztató, hogy Amerika egy hét alatt többet tett a magyar demokráciáért, mint az európai vezetők az elmúlt négy év alatt összesen. Emiatt valóban érdemes elgondolkodni azon, hogy nem kellene-e szépen lassan kihátrálnunk ebből az egész uniós nyekergésből. Helyette megpróbálhatnánk kikönyörögni egy igazi amerikai megszállást, gyarmatosítás, protektorátust, mindegy. ’56-ban nem jöttek, most bepótolhatják. Az alkotmányt átvesszük, André M. Goodfriend ügyvivő lehetne a nádor, a kormányzó vagy a sheriff, bármilyen megoldásra nyitottak vagyunk. Kezdhetné rögtön egy proklamációval. Mert jó az, ha a legsötétebb arcaink nem mehetnek a tengerentúlra, de ennél csak az lenne jobb, ha innen is kitiltaná őket valaki. Magunktól nem tudjuk megoldani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2014. október 26. 21:51
És ha már itt lennének a jenkik, például bevezethetnék a fegyverviselést is amerikai stílusban, és akkor végre lennének nálunk is klaszz iskolai mészárlások. Az olyan klaszz lenne.
ÁrPi
2014. október 26. 12:10
Annon edhellen, edro hi ammen! Fennas nogothrim, lasto beth lammen! :-D (What did Gandalf actually try as passwords to West-Gate of Moria? :-D ) Gomperz ónody! Jenkik ide? "Mondd jóbarát és lépj be!" :-D
Peter8811
2014. október 26. 10:06
Elgondolkoztató, hogy Amerika egy két év alatt többet tett az 5 milla vietnami halottért mint Szálasi Ferenc a 100.000 magyarért akit nem engedett elvinni és ezzel ki vívta maga ellen a sorsot!
Peter8811
2014. október 26. 09:55
Gomperz állítólag egy kommunista ügynök vagy és ezen a néven írogatsz hülyeségeket. Mi az igaz ebből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik