Magyarországon zéró tolerancia van korrupcióra

2014. október 24. 15:12

Minden megoldódna, méghozzá nagyon egyszerűen, ha az amerikaiak közölnék, hogy ezekről az emberekről van szó, és ezzel vádoljuk őket. Abban a pillanatban minden vizsgálat megindul. Én azt nem értem, hogy ez miért nem történik meg.

2014. október 24. 15:12
Orbán Viktor
Orbán Viktor
EUrologus

Miniszterelnök úr, Lázár János a miniszterelnökségért felelős minisztere, akinek a külföldi hírszerzés is jelent. Elégedett a munkájával ha nem tudja, kik szerepelnek a listán? Illetve ha tudja nem akarja nyilvánosságra hozni?

Itt egy elvi kérdésről van szó, és nem arról, hogy a magyar titkosszolgálatok ne tudnák kideríteni, kiket tiltottak ki egy másik országból. Arról van szó, hogy aki állít, annak kell megneveznie az érintetteket. Én nem vehetem át egy másik ország feltételezéséért a felelősséget, különösen nem a jogi felelősséget. Minden megoldódna, méghozzá nagyon egyszerűen, ha az amerikaiak közölnék, hogy ezekről az emberekről van szó, és ezzel vádoljuk őket. Abban a pillanatban minden vizsgálat megindul. Én azt nem értem, hogy ez miért nem történik meg.

Mert a törvényeik nem engedik meg, és ezt mindenki tudja.

Nekünk is vannak törvényeink. Ha valaki állít, muszáj neki tenni bizonyítékokat. Én nem vehetem át a felelősséget, hogy egy másik állam állít valamit, és én erre alapozva eljárást indítok. Az lehetetlen, hogy Magyarországon, mondjuk önt egy másik állam bárminemű bizonyíték nélkül megvádolja, és erre alapozva nálunk eljárás indul.(…)

A korrupciótól nem tudjuk megvédeni.

Nem tudjuk pontosan, mert nincs nyilvánosságra hozva az információ. Magyarországon zéró tolerancia van korrupcióra, akkor a magyar államnak kötelessége megindulnia. Tovább megyek, még egy olyan kötelessége van, ha valaki ilyesmiről tudomást szerez, akkor azt az információt fel kell tárnia.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2014. október 25. 15:29
Orbán Viktor: "Tovább megyek, még egy olyan kötelessége van, ha valaki ilyesmiről tudomást szerez, akkor azt az információt fel kell tárnia." ... az Ángyán-jelentések és következményeik ismeretében ez a kijelentés azért már a "kérlelhetetlen kommunista következetesség" kategóriájába tartozik! "Költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt nyomozás indult Kanyok Attila fideszes tiszaújvárosi önkormányzati képviselő ellen, aki korábban Mengyi Rolandnak, a Borsod megyei közgyűlés fideszes elnökének volt a kampányfőnöke. Kanyok a borsodi állami földbérletpályázat egyik nagy nyertese (496 hektár), nála csak egy gazdálkodó nyert több földet." Elvetemültségében képes volt visszavonatni a helyi gazdák által már beadott 103 darab Ángyán-féle földpályázatot és kirúgatni az ellenálló Nemzeti Park igazgatót - így becsapni szegény, tiszteletreméltó barátait: Tállai Andrást, Szabó Csabát, Mengyi Rolandot! De még az új igazgatót is, aki 41 rendbeli okirathamisítást követett el valami utcáról beesett pesti ügyvédi iroda kedvéért...
betamás89
2014. október 25. 15:21
Romániában van Korrupcióellene Ügyészség és szinte minden hónapban letartóztatnak egy-egy nagyhalat, Magyarországon nincs ...
csuka
2014. október 25. 14:39
https://kuruc.info/r/22/134853/
Felebarát
2014. október 25. 12:03
ha hazugsággal lehetne müködtetni az erőműveket, nem kéne paks, elég lenne a kormány
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik