Seregszemle

2014. október 20. 07:51

Washington megüzente, hogy folytatódik, sőt fokozódik a különutas, unortodox megoldásokat alkalmazó, a hidegháborús kórushoz való csatlakozástól vonakodó országra helyezett nemzetközi nyomás.

2014. október 20. 07:51
Szerető Szabolcs
MNO

„Újabb kétharmados parlamenti felhatalmazása birtokában a választani tudók bizalmát újra és újra elnyerő Fidesz–KDNP-nek a következő választásig hátralévő három és fél évben bizonyítania kell, hogy az általa megalkotott új, a 2010 előtti világ számos dogmájával szembeforduló rendszer életképes, a nemzeti közösség boldogulását szolgálja, lendületet ad az ország elmúlt évtizedekben nem igazán sikeres felzárkózásának, s a mindennapokban is élhetőbb viszonyokat teremt. A miniszterelnök tegnapi beszédében két megvalósítandó célkitűzést emelt ki a 2018-ig terjedő időszakra: a munkahelyteremtés révén a teljes foglalkoztatás elérését és a köznevelés átalakításával Európa legjobb iskolarendszerének megteremtését. Nagy tervek, és most már végképp nem lehet majd kire mutogatni, ha elmarad az egyértelmű siker. Egy ilyen nekirugaszkodáshoz valóban szükséges az egységes és erős hátország nyújtotta biztonságérzet és támogatás. (...)

Attól tartok, máshoz is. Vannak ugyanis, akiket még egy valóban példátlan választási győzelem sem fegyverez le. Az utóbbi napokban az európai baloldal és – ami most jóval fontosabb: – Washington megüzente, hogy romokban heverő hazai ellenzék ide, a kormányoldalba vetett választói bizalom megerősítése oda, folytatódik, sőt fokozódik a különutas, unortodox megoldásokat alkalmazó, a hidegháborús kórushoz való csatlakozástól vonakodó országra helyezett nemzetközi nyomás. Ehhez a küzdelemhez képest az újabb választási siker rutinfeladat volt Orbán Viktor számára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2014. október 20. 16:36
"rendszer életképes, a nemzeti közösség boldogulását szolgálja, lendületet ad az ország elmúlt évtizedekben nem igazán sikeres felzárkózásának, s a mindennapokban is élhetőbb viszonyokat teremt." Ilyen jót már régen röhögtem...
Box Hill
2014. október 20. 16:24
A Bermudai Konferencia, 1943. április 19-30 között, foglalkozott az Európában üldözött zsidók befogadásáról. Sem az USA bevándorlási kvótája, sem a palesztinai angol mandátum zsidókra vonatkozó bevándorlási tilalma nem változott általa. Scott Lucas (Dem.) amerikai delegátus például összegezte az amerikai State Department és az angol Foreign Office véleményét, miszerint a zsidók nagyarányú kivándorlása nagy veszélyt jelentene. „Ha a megkeresések Németország felé a zsidók kiengedéséről túl erősek lennének, akkor esetleg pont az történne. – mondta. Hozzátette: „Hitler esetleg kihasználná a lehetőséget a 100,000 zsidó határon való áttételére vagy arra, hogy bejelenti: egy bizonyos napon egy bizonyos kikötőbe küldené a százezret, ahonnan hajóitokkal elszállíthatjátok őket.” (David S. Wyman: The Abandonment of the Jews, America and the Holocaust, 1941-1945, The New Press, 1998, 356.old.) Mi ehhez képest hat magyar be nem engedése?
Pinter68
2014. október 20. 15:16
Vagy inkább azt üzente, hogy a legkevésbé sem normális az a viselkedés és hozzáállás, amit a korrupciós ügyek kapcsán a kormány és vele gyakorlatilag az egész jobboldal művel. A "nekünk szabad, mert most mi vagyunk soron és egyébként is mi a nemzeti tőkések érdekében vagyunk korruptak" hozzáállás. Egyébként az USA most csak azt a gyakorlatot kifogásolta, amiről banki szakemberek már régóta történeteket mesélnek. Azt, hogy ha egy cég komolyabb fejlesztési pénzre pályázik, akkor hamar megjelennek a Fidesz érdekkörébe tartozó "üzletemberek" és némi támogatásért cserébe részesedést kérnek az üzletből vagy az elnyert támogatásból. Így működik üzemszerűen a Fidesz-maffia, csak eddig a jobboldal könnyen el tudta ezt titkolni. El is pofátlanodtak rendesen, ahogy ilyenkor lenni szokott. De ezúttal túl nagy ellenféllel húztak újat.
pszichodoki
2014. október 20. 14:31
"szeretem" ezt a "szeretőszabit" azért az objektív bértollnok szerepéért!!! Csak így tovább, ő még maradhatott az MN-él, nem értem???!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik