Te félsz az ebolától?

2014. október 20. 09:08

Bár mi magyarok szeretjük a helyzetünket minden szempontból sötéten látni és leértékelni, ebola-ügyben mégis jól állunk.

2014. október 20. 09:08
Kóczián Mária
Talita

„Az ebolának nincs biztos gyógyszere. Több dologgal is próbálkoznak, és megindult az ebola elleni védőoltás intenzívebb kifejlesztése is most, amikor a járvány terjedni látszik. De szakemberek elmondják, hogy kellő ápolás mellett a betegek 40%-a meggyógyul. Sőt, előfordul olyan eset is, amikor valaki mindenféle gyógyszer és ápolás nélkül kigyógyul a betegségből. (...)


Mi van nálunk?

Bár mi magyarok szeretjük a helyzetünket minden szempontból sötéten látni és leértékelni, ebola-ügyben mégis jól állunk.

Járványügyi szempontból a hatóságok felkészültek, a hazai közegészségügyi viszonyok – a látszat ellenére – meglehetősen jók, és a magyarok jelentős része kezet mos minden étkezés előtt, sőt, fürdik is rendszeresen. Ezt azért jegyzem meg, mert nemrégiben több ismerősömtől is hallottam, hogy tőlünk nyugatabbra sokan nemet mondtak a mindennapos fürdésre, mondván, hogy az az immunrendszerüket rombolja, és tudunk kultúrnépekről – nem akarjuk őket megnevezni, nehogy megsértsük az emberi méltósághoz fűződő jogaikat –, ahol az a mondás járja, hogy az fürdik, aki piszkos.

Friss hír: a debreceni egyetem rektora arra kérte a nyugat-afrikai diákokat, hogy ne menjenek haza a téli szünetre, hogy a járvány terjedését ezzel is gátolják. Bizonyára más oktatási intézmények vezetői is fellépnek majd hasonló javaslattal.

Mi okunk van még a bizakodásra?

Az ebola meglehetősen messze van. Mindenesetre messzebb, mint pl. Miskolc, ahol újabban felütötte fejét a hepatitis A, vagyis a fertőző májgyulladás.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2014. október 20. 15:54
"Te félsz az ebolától?" Nem. De nem is akarok találkozni vele.
luga
2014. október 20. 10:49
Nyugodtan félhet mindenki az ebolától itthon is. Beáll a rendelőintézeti sorba egy laborvizsgálatot kérő lázas páciens, akiről kiderül, hogy 2 napja jött haza ebolás országból. Ő is lehet ebolás. A sorban mellette állók?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik