Ki az a demokrácia?

2014. szeptember 22. 13:01

Illene azt végre felismerni, hogy a Fidesz nem a sikeres propaganda, hanem a felelős értelmiség és az úgynevezett demokratikus ellenzék kudarcsorozta, töketlensége és elitista szelleme miatt nyerte meg kétszer egymás után is a választást.

2014. szeptember 22. 13:01
Hajagos Máté
A Körúton kívül

Illene azt végre felismerni, hogy a Fidesz nem a sikeres propaganda, hanem a felelős értelmiség és az úgynevezett demokratikus ellenzék kudarcsorozta, töketlensége és elitista szelleme miatt nyerte meg kétszer egymás után is a választást. Hiába élveznek önmagukra, az elveikre, meg az álsikereikre a kormánytagok, még a szavazóik jó része is seggfejnek tartja őket. De Orbánék rendszere – ahogy anno Kádáré is – legalább képes fenntartani egy férfias imidzset azzal, hogy folyamatosan mondogatja (és néha mutatja is) az embereknek, hogy »elég tökös vagyok ahhoz, hogy elvezessem az országot«, ez pedig biztonságérzetet kölcsönöz a választónak.

Az idősebbek – néhányan – bíznak az Orbánék által felkínált féldiktatórikus rendszerben, persze csak abban az esetben, ha el tudnak vonatkoztatni a Kádár János és Lázár János közti különbségektől. Na, nem szeretnék nosztalgiázni, főleg nem húszévesen. A jóléti szocializmus árát még mai is nyögjük, csupán érzékeltetni akarom, mi az, aminek a megalakulást ünnepeljük, és mi az, amiét gyászoljuk. Mert hát Kádár »apánk« nem volt éppen az a kiművelt, egyetemet végzett satnya kurafi, de legalább megvolt a magához való esze, és, néhány apróságot leszámítva, nem nyúlt le mindent, ami mozdítható. Lázár ezzel szemben gyakorlatilag egy maffiavezér, kilő Monopoly őrgróffal 3000 fácánt, hobbiból. Kb. 7000 családnak az ebédje is lehetett volna. De persze, »aki nem dolgozik az annyit is ér«, mondta Lázár János a 12 órás éjszakai műszak után, amihez már hozzászokott, hiszen már 12 évesen építkezésen kubikolt, ott lett ilyen szép színe, ilyen szép sárga.

Az átlagembernek, így nekem is, teljesen mindegy, hogy ki fog lopni. A baloldali vezetők nyomorról beszélnek, miközben 2010 előtt eszükbe se jutott volna, hogy ilyen érzékenyek legyenek. Az elitnek és az értelmiségégnek a leghalványabb fogalma sincs arról, miből és hogyan tengődik ma egy átlagember ebben a fene nagy jólétben. 11 óra meló után még fusi (ha a NAV el nem kap, mert engem el tud), legalább a gyerek egyen ma, melyik számlát fizessem be? Miért hagyott el a feleségem? Melyik országba menjenek a gyerekeim? Miért meszesedik a gerincem 25 évesen? Miért nem fizeti a munkáltató a túlórát? Miért nem jelent be?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. szeptember 23. 00:50
Nem hiszem. A kormány ténykedésétől függ elsősorban, hogy újraválasztják-e. Másodsorban persze tényleg számít, hogy van-e és milyen az alternatíva, de ha a vörösök nem estek volna szanaszéjjel sok pártra, hanem együtt maradtak volna az MSZP-ben, akkor sem nyertek volna.
catalina9
2014. szeptember 22. 18:23
A szerző öblöget. A Fidesz azért neyer, mert jó, és ez alapja a nyerésnek.
krotak
2014. szeptember 22. 15:43
Kezdem érteni. Focicsapatunk is azért kap ki folyton, mert a felelős értelmiség nem szalad be a pályára szemináriumot tartani, pedig lehet, hogy a süket dumát elunva páran rúgnának néhány gólt.
Selamat
2014. szeptember 22. 15:32
"a felelős értelmiség és az úgynevezett demokratikus ellenzék" Innét egyetlen mondattal többet sem kellett volna olvasni. Mégis megtettem. Nagy kár volt az időm elvesztegetéséért. "Kádár »apánk« nem volt éppen az a kiművelt, egyetemet végzett satnya kurafi, de legalább megvolt a magához való esze, és, néhány apróságot leszámítva, nem nyúlt le mindent, ami mozdítható." Ja, Kádár apja ugyan nem nyúlt le mindent, csak a tőle másként gondolkodókat ölette sorjában, majd úgy tartott fegyverekkel félelemben egy egész országot, hogy ahhoz először azt el kellett árulnia, kiszolgáltatnia idegen nemzetnek. Akik élesre töltött fegyverei éjjel nappal, évtizedeken keresztül a magyar lakosságra meredtek. Ha valaki ismeri ezt a pojáca szerzőt, tegye már meg, hogy legalább a Kádárék által meggyilkoltak nevében jól szétrúgja a seggét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik