Abortusz és a lelki áttetszőség

2014. szeptember 22. 09:39

Egy nő, aki megkeményíti a szívét, és eldönti, hogy elpusztítja magzatát, nyilván nem akar magába nézni, nem akarja kideríteni magában azt, hogy mindez miért is történik vele.

2014. szeptember 22. 09:39
Fejéregyházi Éva
Talita

„Hazánkban iszonyúan magas az abortuszok aránya. 100 élve születésre kb. 40 abortusz jut. A klasszikus jóléti országokban jóval kisebb ez a szám. Ausztria: 3%, Németország: 15%, Olaszország: 18%, Franciaország: 21%, Nagy-Britannia: 21%, USA: 24%.


A 81 vizsgált országból a 9. legmagasabb arányszámmal rendelkezünk, utánunk már csak a balkáni országok vannak, és legvégül Oroszország.

Különleges állapot: lelki áttetszőség

Az abortuszra ítélt magzatokat anyjuk, apjuk, környezetük »véletlennek« vagy »balesetnek« tekinti, akik nem kívánatosak, nem jókor jöttek. Egy nő, aki megkeményíti a szívét, és eldönti, hogy elpusztítja magzatát, nyilván nem akar magába nézni, nem akarja kideríteni magában azt, hogy mindez miért is történik vele. Akik azonban egy kicsit is hajlandóak foglalkozni a lelkükben zajló folyamatokkal, meglepő eredményekre juthatnak.

A pszichológia ismeri a lelki áttetszőség fogalmát, ami azt jelenti, hogy a terhes nő egy különleges lelkiállapotba kerül, melynek eredményeképp szokatlanul könnyen hozzáfér a vele történt régmúlt eseményekhez. Könnyedén felidézi azokat az érzéseket, gondolatokat, melyek gyermekkorában történtek, akár még saját magzat- vagy csecsemőkori átéléseihez, élményeihez is hozzájuthat. Ebben a különleges időszakban ugyanis megszűnik a tudatosságnak az a gátja, ami a nem terhes emberekben automatikusan benne van.

Ha egy nő úgy dönt, hogy hajlandó magába nézni, és megérteni, hogy az élete miért került ebbe a helyzetbe, lehet, hogy választ talál a kérdéseire önmagában, és a gyermekét is meg fogja tudni tartani.”
 
Fejéregyházi Éva a Anyaságról, házasságról, családról nőknek című kötet szerzője, blogja az anyavagyok.hu
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2014. szeptember 22. 15:20
Régi (értsd nem XXI. századi) közhely, hogy egy nő két dologért képes bármit megtenni. Egyik hogy legyen gyereke a másik pedig, hogy ne legyen. Tehát ez egyáltalán nem új keletű dolog. Lehet itt moralizálgatni, de nem gondolom, hogy bármelyik nő, akiben van egy csöpp jóérzés, könnyen hozna ilyen döntést. Szóval rájuk kellene bízni ezt, mert senki sincs abban a helyzetben, hogy pálcát törhessen felettük. Az ilyen cikkek szerzői is többet használnának, ha az érintett nők felelőssége helyett, inkább a szülők, az oktatás és az állam felelősségét firtatnák. Hogy miért nem készítik fel rendesen a fiatalt a szexuális élettel járó következményekre, hogy miért olyan drágák a fogamzásgátlók, hogy sokan nem tudják megfizetni. Arról nem is beszélve, hogy milyen álszent az az ország, amelyik nem engedélyezi az abortusztabletta használatát.
madarasi.abel
2014. szeptember 22. 14:33
'"Mi értelme az egész életnek?...Én a gyermekorvos fiamnak tettem fel az életről szóló nagy kérdésemet. Dr. Vonnegut a következőt válaszolta reszketeg, öreg apjának: - Apám, azért vagyunk itt, hogy átsegítsük egymást ezen a dolgon, akármi is legyen."'
péterx
2014. szeptember 22. 11:57
1. Az abortusz gyilkosság : egy önálló lény elpusztítása . Az egyetlen "hely" - a jelenlegi praxis szerint - , ahol büntetlenül ölni lehet , az anyaméh ... 2. Ami ijesztő , hogy napjainkra magátólértetődő "jog" lett az abortusz ... 3. Éppen ezért nagyon sokat kell tenni a várandós anyukákért , a családokért , az élet védelméért : az idézett szerző írása is ebbe az irányb mutat .
Senye Péter
2014. szeptember 22. 10:01
Életünknek egyetlen értelme van: legyen folytatása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik