Együtt-PM: Sorozat indul Tarlós István bűneinek bemutatására

2014. szeptember 22. 15:07

Tarlós István öt fő bűnét bemutató sorozatba kezd az Együtt-PM – közölte hétfőn Szigetvári Viktor, a szövetség társelnöke, aki a Fidesz-KDNP-s főpolgármesternek elsőként azt rótta fel, hogy támogatja Orbán Viktor „luxusberuházásait" a fővárosban. Falus elvárná, hogy Bokros Lajos visszalépjen a jelöltségtől.

2014. szeptember 22. 15:07

Szigetvári Viktor a Főpolgármesteri Hivatal mellett tartott sajtótájékoztatón elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány az Európai Unió és a magyar költségvetés forrásaiból a következő években kizárólag a miniszterelnök által megálmodott luxusberuházásokra akar Budapesten pénzt költeni. Hozzátette: Tarlós István bűne az, hogy semmit sem tesz azért, hogy a budapestiek érdekeit képviselje az ügyben. Felteszi a kezét, azt mondja, hogy neki ebben nincs jogköre – jellemezte az ellenzéki politikus Tarlós István viselkedését. Úgy értékelte, hogy a főpolgármester olyan, mintha kizárólag Budapest tömegközlekedési és közszolgáltatási kormánybiztosa lenne.

Szigetvári Viktor példaként említette a Városligetbe tervezett, százmilliárdos nagyságrendű a beruházást jelentő múzeumi negyedet és a kormányzat budai Várba költözését. Mint mondta, nem vitatják, hogy a Vár turisztikai vonzerejét javítani kell, de azt elfogadhatatlannak tartják, hogy több mint 200 milliárd forintot ilyen célokra költsön el a kormány.

Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje azt a kérdést tette fel, hogy hova lett Tarlós István 2009-es programja. Akkor még egészen mást gondolt a múzeumi negyedről, a budai Vár átépítéséről – tette hozzá. Egy főpolgármesternek felelősséget kell vállalnia mindazért, ami a város lakóinak az életét érinti függetlenül attól, hogy az intézmény a város tulajdonában van-e, ez igaz az egészségügyre, az oktatásra is – fejtette ki. Azt ígérte, hogy megválasztása esetén felgyorsítják az elavult és környezetszennyező buszok cseréjét, illetve a 3-as metró rekonstrukcióját, ahhoz új kocsikat vásárolnak. Fontosnak nevezte a 4-es metró meghosszabbítását a budaörsi virágpiacig, illetve annak megoldását, hogy a repülőtérről normális módon lehessen bejutni.

Falus Ferenc szerint nem igazak azok a hírek, miszerint tárgyalások folynak arról, hogy Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje visszalép az ő javára. Arra a felvetésre, hogy Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök másként nyilatkozott, a főpolgármester-jelölt közölte, elképzelhető, hogy Kunhalmi Ágnes jobban informált, mint ő, aki nem tárgyalt senkivel a visszalépésről.

A jelölt igennel válaszolt arra a kérdésre, elvárná-e, hogy Bokros Lajos visszalépjen, egyúttal kijelentette, hogy ő biztosan nem lép vissza. Arra a kérdésre, hogy miről esett szó a Bokros Lajossal való találkozóján, Falus Ferenc azt mondta, nem volt szó a visszalépésről. „Nagyon finom volt a croissant, és a programról beszéltünk és semmi egyébről” – fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2014. szeptember 22. 21:46
Sorozat? Brazil szappanopera színvonalon...ahogy Pislogit, meg Szigetvárit ismerjük...
ciseaux
2014. szeptember 22. 21:13
Dö só maszt gó an! Sorozatot indít az E-PM Tarlós 5 főbűnéről. Wow! Mi lesz a címe? +Izaura, a Fekete macska", vagy "A bal-libás maffia álmai"?
1120
2014. szeptember 22. 20:56
Ez ugyanaz a társaság, amelyik azt a gigabalfaszt indítja? :D Vicces... (Tarlós bűnei meg kizárólag a Jóistenre tartoznak - esetleg a gyóntatójára, amennyiben katolikus.) Szánalmas kis pöcsök vagytok, akik most azért vagytok idegbajosak, mert látványosan besült a "csodafegyveretek". :)
kitiltott
2014. szeptember 22. 19:39
hjol lesz az AXN-en?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik