Az LMP a rakpart lezárását tervezi a fővárosban

2014. szeptember 22. 14:35

Az LMP radikális zöld fordulatot tervez Budapesten: növelnék a zöld felületeket, és akár a rakpart lezárásával is korlátoznák a belső kerületek gépkocsiforgalmát.

2014. szeptember 22. 14:35

Az ellenzéki párt terveit Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje és Csonka Krisztián, a szervezet V. kerületi polgármesterjelöltje ismertette újságírókkal hétfőn a belvárosi Egyetem téren, ahol a párt tucatnyi aktivistája egy zöld szőnyegen piknikezve tiltakozott a terület teljes leburkolása ellen. Csárdi Antal hangsúlyozta, szeretnék elérni, hogy Budapest Európa legzöldebb fővárosává váljon, míg a jelenlegi városvezetés szerinte nem törekszik a zöldfelületek növelésére, az autók forgalmának korlátozására.

Csonka Krisztián úgy fogalmazott, radikális zöld fordulatra készülnek, amelynek részeként később a pesti rakpart lezárását is tervezik. A politikus szerint ennek legnagyobb haszonélvezői a belvárosiak lennének, akik eldönthetnék, parkot, vendéglátóhelységeket, vagy más turistalátványosságot szeretnének a rakpart helyére. Tervezett intézkedéseik között említette még a Városháza parkolójának közparkká alakítását, a foghíjtelkek ideiglenes parkká alakítását, valamint támogatnák a megújuló energiaforrások használatát a közösségi közlekedésben, továbbá a kerékpárhasználat arányát is duplájára emelnék.

Csárdi Antal kérdésre válaszolva elmondta, eddig sem és ezután sem fog tárgyalásokat folytatni más főpolgármester-jelöltekkel az az önkormányzati választásokon történő visszalépéséről.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2014. szeptember 23. 08:42
A rakpartokat rendeszeresen elönti az árvíz...ezt azért figyelembe kellene venni a rakpartra álmodott közösségi terek tervezésekor.
kjkj945
2014. szeptember 23. 07:40
A Nagykörút Budai körúton belül kitiltani a személygépkocsit!!! A politikusssokét is!!!
kitiltott
2014. szeptember 22. 19:41
az a kilenc barom aki ezt lelájkolta biztos hogy nem Budán vagy Pesten lakik
vigyor
2014. szeptember 22. 18:45
...agyonvernék őket, ha esetleg sikerülne és még akkor sem fogják megérteni, hogy miért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik