Indul a Független Diákparlament!

2014. szeptember 16. 09:27

Az idei tanévben először rendezzük meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett Országos Diákparlamenttől függetlenül szerveződő Független Diákparlamentet.

2014. szeptember 16. 09:27
Gyetvai Viktor
Kettős Mérce

„Az idei tanévben először rendezzük meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett Országos Diákparlamenttől függetlenül szerveződő Független Diákparlamentet. Amint azt már sokan személyesen tapasztalhattuk, a hivatalos diákparlament ülésén csak az előre benyújtott és a szervezők által elfogadott tartalmú felszólások hangozhatnak el, a diákok véleménynyilvánítása ily módon korlátozva van. Az »érdekképviseletnek« ez a módja számunkra nem kielégítő.

Mi, a szervező diákok fontosnak tartjuk, hogy létrejöjjön egy fórum, melyen a résztvevők a diákokat képviselve az oktatás számukra fontos témáit vitathatják meg, tehetnek aktívan a konkrét problémák orvoslásáért, és fogalmazhatnak meg javaslatokat az állam oktatással foglalkozó intézményei felé. Fontosnak tartjuk, hogy az Országos Diákparlamenttel szemben átláthatóbb és legitim érdekképviselet álljon a diákok rendelkezésére.

A független Diákparlamentben mindenki szabadon hangoztathatja majd véleményét. Diákparlamentünk interneten – diákok által – megválasztott képviselői (diákok, hallgatók, szülők és tanárok) egy tanévre kapnak mandátumot, amely során két plenáris ülés, ezek között pedig folyamatos ötletelés, közös munka zajlik majd. A szülő és tanár képviselők azért vehetnek részt – kisebb létszámban – a diákok mellett, mert ők is az oktatási rendszer fontos szereplői, újabb nézőponttal tudják segíteni a diákokat, a döntések következményei pedig őket is érintik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2014. szeptember 16. 12:56
Sose a lényeg van szemlézve. "Azok számára a vidéki tanulók számára, akiknek a Budapestre utazása anyagi akadályokba ütközik, gyűjtést szervezünk. Ebben kérjük az oktatás ügyét fontosnak tartó civil- és szakszervezetek segítségét." Na ez a lényeg:)
drkovax
2014. szeptember 16. 11:52
"Interneten diákok által megválasztott" Vagyis a lányod, a fiúja, meg még néhány brancsbéli hiperaktív hülyegyerek (mint Rékakinga, meg a Koppánybendegúz). Ez ballib "politikusképző"-nek jó (még ha hányok is a mögötte lévő ideológiától), de a diákok képviseletének abszolút álságos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik