A Fidesz magába építi az ellenzékiséget

2014. szeptember 16. 12:05

Ha a balos média és pártközeg asszisztál ahhoz, hogy a Fidesz ravasz látványpolitizálással megszerezze önmaga ellenzékének pozícióját is, azzal természetesen a saját ellenzéki szerepét lehetetleníti el.

2014. szeptember 16. 12:05
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Mostanában Simicska sajtója, L. Simon, Schmitt, Kövér, és Gulyás Gergely is meg tudja örvendeztetni az ellenzéki szíveket, ha jelentéktelen ügyekben ugyan, de az előző négy év monolitikus propagandáját felülírva szembemegy Orbánnal vagy a hivatalosnak vélt kormányzati állásponttal. Szeretném jelezni, ez újabb jele annak, hogy a baloldalnak már nem csak jegye, de bérlete is van a fideszes cirkuszba, és úgy látszik, nem is szándékozza ott hagyni a helyét már, amíg ebben a formában fennmarad. A fideszes »belső ellenzékiség«, »törésvonalak«, ki- és beszólások boldog hozzásegítése a nyilvánossághoz, amelyet a baloldal sose kap meg, legföljebb valamilyen látványos leszereplés (legutóbb Falus produkciói) okán, semmi mást nem szolgál, mint a kormánypárt érdekeit. Ha a balos média és pártközeg asszisztál ahhoz, hogy a Fidesz ravasz látványpolitizálással megszerezze önmaga ellenzékének pozícióját is, azzal természetesen a saját ellenzéki szerepét lehetetleníti el, és félő, hogy ha ilyen bölcsességgel és politikai rátermettséggel halad előre, valóban megszűnik előbb érzékelhető, aztán bármilyen ellenzéknek lenni.

(...)

A balvilág visszavonult a Facebookra, és onnan lájkol vagy rázza az öklét. A szerencsétlenkedése nagyobb részének semmi köze az autokratikus környezethez, sőt ez a környezet inkább megtette azt a szolgálatot a társadalomnak, hogy felmutatta a »demokraták« inkompetenciáját. Már egy ideje a lehető legostobább, legterméketlenebb közeg az övék, amit a politikában el lehet képzelni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2014. szeptember 16. 14:37
Hazafias Népfront!(ot) A Magyar Nemzet még megvan...
Mich
2014. szeptember 16. 13:31
"Ha a balos média és pártközeg asszisztál ahhoz, hogy a Fidesz ravasz látványpolitizálással megszerezze önmaga ellenzékének pozícióját is, azzal természetesen a saját ellenzéki szerepét lehetetleníti el. " Ez egy jó meglátás... de a Ballik talpát nyaló Beléndek nyála végigcsorog ezen e cikken is... ...és persze elkezdi belátni, hogy hiába nyalt talpat (meg szaros segget), a Ballik messzebb van a hatalomátvételtől, mint valaha...
Onurisz
2014. szeptember 16. 13:27
BP önmaga elemzői "okosságával" fényezi a Fideszt, ez az "önmaga ellenzéke ravaszkodás" azonban nyilvánvalóan marhaság. Az utolsó bekezdése viszont tökéletes összefoglalása az ellenzéki töketlenségnek. Nagyon tetszik ez a mondat, hogy "a balvilág visszavonult a Facebookra, és onnan lájkol vagy rázza az öklét". A Mandiner pedig szorgalmasan szemlézi őket, s jól szórakozik rajtuk, köztük BP-n, akinek van hozzá kedve.
balbako_
2014. szeptember 16. 13:17
Sajátos értelmezése a sajtószabadságnak ami állítólag nálunk nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik