Eközben Ukrajnában: hazafiasság-óra a suliban neonácikkal

2014. szeptember 16. 14:26

Amíg a határainktól 1500 kilométere izmozó orosz medvétől parázunk, a szomszédságunkban szépen, lassan megszületik egy primitív proli-fasiszta ideológiára épülő kvázi-náci állam.

2014. szeptember 16. 14:26
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„Most, hogy a demokrácia keleti végeinek hősies védelme kicsit szünetel, a megfáradt héroszoknak végre arra is lehet ideje, hogy a hátországban rendet tegyenek. Először is a fiatal fejekben. Nem tudni, hogy az »Azov« egyenruhás pedagógusai milyen magvas gondolatokkal gazdagították a gimisek látókörét. Talán elmagyarázták nekik, hogy »Ukrajnának egy erős diktátorra van szüksége, aki »sok vérontás árán ugyan, de egyesíti majd a nemzetet«. Esetleg felvilágosították őket arról, hogy Putyin valójában zsidó.

Könnyen lehet, hogy az elméleti alapozást hamarosan tettek is követik majd. A Guardian tudósítójának az egység tagjai arról beszéltek, hogy a háború hamarosan Kijevben folytatódik, ahol Porosenkó elnököt majd jól kinyírják, ami ellen a »rendőrség úgysem tehetne semmit«, hiszen a »Majdan békés tüntetőivel sem boldogultak«.

Nyilvánvaló, hogy Donbasz urkán wannabe rambói alaposan túlbecsülik saját jelentőségüket, erejüket és lehetőségeiket. De ettől még tény, hogy jelenleg Ukrajna az egyetlen ország Európában, ahol felfegyverzett náci alakulatok minden akadály nélkül nem csak, hogy létezhetnek, de az állami szervekkel együttműködve rendfenntartó erőként is felléphetnek. Amíg a határainktól 1500 kilométere izmozó orosz medvétől parázunk, a szomszédságunkban szépen, lassan megszületik egy primitív vulgársovinizmussal átitatott proli-fasiszta ideológiára épülő kvázi-náci állam. Ami engem amúgy teljesen hidegen hagyna, sőt kellemesen mulatnék a Nyugat sokadik becsődölt demokrácia exportján – ha nem élne ott 150.000 magyar.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valandil
2014. szeptember 17. 08:46
Érdekes, hogy az ilyen híreknél azonnal megjelennek a hasbarások...
bajai
2014. szeptember 16. 21:29
:)) Eddig úgy tudtam, hogy ballibsi tempó a nácifasisztázás.
Ald0 Raine hadnagy
2014. szeptember 16. 20:42
megszületik egy primitív proli-fasiszta ideológiára épülő kvázi-náci állam." Ez aztán a tudathasadásos állapot mi, te gyökér...a saját nézeteidtől irtózol pöcsfej?
berzsian56
2014. szeptember 16. 17:59
A ruszinokkal nehezebb lesz szót érteni,mint az oroszokkal. Ez egy iskolázatlan, sokat szenvedett nép amelyik most elégtételt szeretne venni azokon , akik sosem bántották. A ruszinoknak nincs saját nemzeti értelmisége, egy erősen sérelem alapú soviniszta gondolkodás vezeti őket, úgy gondolják ők az örök áldozat szerepét töltötték be/ ebben lehet valami/ és csak vissza akarják adni a kölcsönt, nem számít kinek. Mindenkinek, aki az útjukba kerül, a kisebbségeken pedig a legkönnyebb elverni a port, mert azok még náluk is kiszolgálatottabbak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik