A lengyelek bekérették az orosz nagykövetet Zsirinovszkij miatt

2014. augusztus 13. 09:02

Az ultranacionalista Vlagyimir Zsirinovszkij az orosz állami hírtelevízióban arról beszélt: amennyiben kitörne egy háborús konfliktus Oroszország és a nyugati országok között, Lengyelországot és a balti államokat Oroszország lesöpörné a föld színéről, és Putyin egyébként már döntött a III. világháború kirobbantásáról. A lengyel külügy bekérette az orosz nagykövetet.

2014. augusztus 13. 09:02

Vlagyimir Zsirinovszkij orosz populista politikus „botránykeltő kijelentései miatt” bekérették a lengyel külügyminisztériumba Oroszország varsói nagykövetét – közölte Twitter-oldalán kedd este a minisztérium szóvivője.  

A nagykövet behívásáról kedd este Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter is beszélt a PolsatNews hírtelevíziónak adott interjújában: Olyan komolyan vettük Zsirinovszkij szavait, hogy behívtuk az Oroszországi Föderáció nagykövetét, és megkérdeztük tőle, mi Oroszország hivatalos álláspontja”.

Zsirinovszkij, aki a szélsőjobboldali, ultranacionalista orosz Liberális Demokrata Párt vezetője és a parlamenti alsóház alelnöke, úgy nyilatkozott hétfőn a Rosszija 24 állami hírtelevíziónak, hogy amennyiben kitörne egy háborús konfliktus Oroszország és a nyugati országok között, Lengyelországot és a balti államokat Oroszország lesöpörné a föld színéről. „Semmi nem marad belőlük. El kellene gondolkodniuk ezen törpeállamok vezetőinek azon, hogy kik ők”.  

Zsirinovszkij azt is mondta: Vlagyimir Putyin orosz elnök már döntött a III. világháború kirobbantásáról. „Bármit tervez a NATO vagy Brüsszel, bármilyen utasítást ír alá Barack Obama (amerikai elnök), nincs semmilyen hatalmuk. Az ukrajnai háborúval vagy békével kapcsolatos minden általános és konkrét kérdést egyetlen ember, az Orosz Föderáció vezetője fogja eldönteni” – tette hozzá.

Az orosz ellenzéki politikus hétfői szavait a lengyel hírelemzők többsége provokációnak minősítette, ugyanakkor a sajtó felhívta a figyelmet arra, hogy Zsirinovszkij politikailag kényes esetekben időnként a Kreml nem hivatalos szócsöve.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
világbéka
2014. augusztus 13. 16:56
Zsirinovszkij szélsőjobboldali ultranacionális liberális demokrata. Az milyen?
Burmin
2014. augusztus 13. 16:30
bruhahahahaha
Burmin
2014. augusztus 13. 15:54
Goszpogyin Zsirinovszkij jól bevodkázott. A múltkor még Ukrajnát darabolta szét,szép nagy részt kerítve Lengyelországnak, most meg elsöpörné... Bolond, elissza az eszit. Zsirinovszkij az orosz Jobbik...
Himalája
2014. augusztus 13. 11:56
Már ami a fasizmust és nácizmust illeti. Dokumentumfilm egy mai progromról, melyről a nyugati médiák halgatnak. Az Ukrajnai pogrom-ról, február 2014 (német feliratokkal): http://www.youtube.com/watch?v=azVvEo3NHZY
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik