Egy évre ítélte a Kúria Hunvaldot, de még nincs vége

2014. július 01. 10:25

A Kúria harmadfokon egy évre enyhítette Hunvald György korábbi erzsébetvárosi polgármester büntetését hivatali visszaélés miatt, ugyanakkor egyes részcselekményeket elkülönített, amelyekről hűtlen kezelés vádpontjában várhatóan ősszel dönt majd a Fővárosi Törvényszék.

2014. július 01. 10:25

Egy évre enyhítette a Kúria harmadfokon Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, Erzsébetváros egykori polgármestere börtönbüntetését az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben. A vád hűtlen kezelés és hivatali visszaélés volt, az önkormányzati lakások kiutalása kapcsán.

Hunvald védője elmondta: a tanácsadó szerződésekkel és más módon az erzsébetvárosi önkormányzat sérelmére megvalósított cselekmények miatt két eljárás folyik, ez pedig tarthatatlan. Ezért a védő ezen részcselekmények elkülönítését indítványozta, aminek a Kúria helyt is adott. Ezen vádpontokban a Kúria most nem döntött, hanem a Fővárosi Törvényszék fog ítéletet hozni, várhatóan ősszel.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2014. július 01. 15:32
Ja! És szabad, mint a madár leülte vidáman elözetesben. Tróger gazember. És még van pofája tovább politizálni.
states
2014. július 01. 15:28
Vén büdös komcsik menhelye a bírói kar, normális igazságszolgáltatás esetén Hunvald 10 évet kapna, és már 3 éve ülne. Hagyó szintén. Szégyen és gyalázat, ami a rablótolvaj szocik ügyeiben zajlik.
states
2014. július 01. 14:59
Most akkor a sittről irányítja Erzsébetvárost, a szocik pedig a beszélőn kapják meg az instrukciókat? Amúgy röhejes az ítélet, milliárdokért egy év, a hülye Zuschlág néhány millkáértért 6 évet kapott.
filoszemita
2014. július 01. 14:34
Megvan a lesújtó véleményem erről az ítéletről is, de közben a kurucinfón ilyen uszító szövegek jelennek meg a botrányos izraeli pogrom ügyben: "Az izraeli kormányt, s annak fejét, a Likud-vezér Bibi Netanjáhut nem nagyon kell bosszúra ösztökélni, hiszen elődeinek nyomdokán járva egész politikája a megszállt palesztin nép megfélemlítésére, terrorizálására, a zsidó települések építésére irányul, azon alapszik. A telepes fiatalok elrablása utáni, úgymond "keresések", majd az azt követő kezdeti megtorlások során eddig nyolc palesztint gyilkoltak meg a megszálló izraeli katonák a velük együttműködő, biztonsági szolgálatnak nevezett különféle állami terrorszervezetek közreműködésével. A Netanjáhu-kormányt tehát nem kell biztatni a bosszúállásra, megteszi azt különösebb noszogatás nélkül is." Elítélik külügyminisztert, Navracsics Tibort is, akinek fideszessége dacára is helyén volt a szíve: "Meggyőződésünk, hogy az önvédelem jogának gyakorlása közben a bölcs és visszafogott reakció a megfelelő válasz a szélsőségesek provokációjára. A béke megteremtése bizonyítja majd, hogy nem volt igazuk" - írják az álszent cionisták, önvédelemről hazudozva megszálló terroristák esetén, s eljátszva, hogy nem tudják, mi fog következni, és mi zajlik ezekben a pillanatokban is Ciszjordániában. Röviden: 420 palesztint letartóztattak, hogy akár évekig bent tartsák őket bírósági ítélet nélkül, 2200 épületet dúltak fel, és öt vétlen palesztint gyilkoltak meg csak a "keresés" során. (Azóta ez a szám nyolcra emelkedett - a szerk.) Azóta pedig felrobbantották a két állítólagos elkövető házát, egy ugyancsak vétlen palesztin gyermek halálát okozva. De persze értük nem ejt krokodilkönnyeket Navracsics és zsidóseggnyaló csapata..." Döntsék már el a nácik, hogy 5 vagy 8 terroristát iktattak ki a honvédő izraeli katonák! Jellemző, hogy megint a bűnös oldalára állnak a szélsőjobbosok, és holmi megtorlás miatt vérzik a szívük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik