A nemzet szolgálatában

2014. május 12. 09:56

Orbán Viktor békés, derűs, versenyképes ország építését tűzte ki célul. Kell-e ennél jobb és közérthetőbb program?

2014. május 12. 09:56
Torkos Matild

„A miniszterelnök virtigli politikai programbeszédet adott elő szombaton a parlamentben. Csak az nem értette meg, hogy milyen jövőt szán Magyarországnak, aki nem akarta. Orbán Viktor jobbközépről középre pozicionálta a kormánypártokat, szélsőségesnek ítélve az unióból való kilépés politikáját ugyanúgy, mint az ezeréves magyar államot az Európai Egyesült Államok oltárán feláldozni kész önfeladást. A kormány programja nem változik abban sem, hogy a munkaképes embereknek meg kell dolgozniuk azért a juttatásért, amit az adófizetők pénzéből korábban munka nélkül, segélyként fizettek ki nekik. Ugyanakkor a kormányfő nem szólt arról, hogy a munkára már képtelen, nehéz körülmények között tengődők, köztük gyermekeket is nevelő polgárok iránt mekkora elkötelezettséget hajlandó vállalni a kormány a társadalmi szolidaritásról vallott keresztény erkölcsi értékeink alapján. Reményre ad okot azonban a kormányfő kijelentése arról, hogy számára a társadalom nem csupán egyének puszta halmaza, hanem közösség. Ígérete szerint ez a keresztény ihletettségű társadalomkép adja majd munkája eszmei alapját és célját is.

– Helyes nemzeti önismeretre, önbecsülésre van szükség, az ilyen országok képesek tiszteletre méltó gazdasági teljesítményre, gyarapodásra – húzta alá a kormányfő. Kár, hogy a baloldali szavazatokért harcoló ellenzéki pártok képtelenek megérteni: azért nem képesek váltópárti pozícióba növelni társadalmi támogatottságukat, mert az Orbán-kormány stílusát, politikáját nem szívlelő polgárok nagy része is elismerte a törekvés helyességét a munkaalapú gazdaság kiépítésére, a gazdasági függetlenség kivívására és a nemzetegyesítésre.

Orbán Viktor békés, derűs, versenyképes ország építését tűzte ki célul. Kell-e ennél jobb és közérthetőbb program?”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2014. május 12. 17:16
"Orbán Viktor békés, derűs, versenyképes ország építését tűzte ki célul." Ja, kitűzni azt ki tudja. Az nekem is faszául menne. Na, de a megvalósítás....hát, azzal már vannak gondok. Bár a slepp, akiknek jócskán hullik morzsa, az biztos derűs és vidám. Pl. ez az Andy Vajna is olyan vidámnak látszik. Miért? Ki tudja.
6qwasyx
2014. május 12. 15:42
"Orbán Viktor békés, derűs, versenyképes ország építését tűzte ki célul. Kell-e ennél jobb és közérthetőbb program?" Viszont azt is mondta, hogy ne azt nézzük mit mond, hanem hogy mit csinál. Nos, pont az ellenkezőjét teszi: ROMBOL!
BőröndÖdön
2014. május 12. 14:04
A zsemnyin zsipaó is jobban teljesít...
exlibris
2014. május 12. 11:38
"Kell-e ennél jobb és közérthetőbb program?" IGEN. KELL(ett volna...) Azoknak legalábbis, akik azt gondolják, hogy nem az ikszük számít, hanem a szavazatuk. A kettő ugyanis nem ugyanaz. Viktor régen még tudta ezt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik