HVIM: Milyen német megszállás?

2014. április 24. 20:01

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom sem a szovjet emlékművet, sem a német megszállásét nem látná szívesen a Szabadság téren. Utóbbit már csak azért sem, mert szerintük nem megszállás történt, hanem csak szövetséges csapatok érkeztek. A Fidesz is reagált.

2014. április 24. 20:01

Nincs helye a szabadságról elnevezett téren sem a szovjet hősi, sem pedig a német megszállás áldozatainak emlékére építendő emlékműnek, hanem az 1945 előtti állapotokat kellene helyreállítani az ereklyés országzászlóval, jelentette ki Barcsa-Turner Gábor a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke csütörtökön a fővárosi Szabadság téren.

Incze Béla, a HVIM társelnöke súlyos problémának nevezte, hogy nem bontják el a szovjet hősi emlékművet, sőt egy német megszállási emlékművet is fel akarnak építeni a Szabadság téren. A radikális szervezet szerint Magyarországot nem szállta meg a német hadsereg a második világháború végén, hanem szövetséges haderőként érkeztek ide.

A sajtótájékoztató végén korabeli propaganda-plakátokat és fotókat helyeztek el a német megszállás emlékművét övező kordonon (ezeket az ott tüntetők letépkedték). Ezt követően egy nagyméretű molinót erősítettek a szovjet hősi emlékműre, amelyet ezúttal nem védett vasrács, mert azt a rendőrség előzőleg elbontotta. A molinóra az volt írva, hogy Gyilkosok emlékműve. A rendőrség nagy erőkkel volt jelen a helyszínen, de nem léptek közbe, csak lekamerázták az emlékművek körül lévőket. Rendbontás nem volt.

Reagált a Fidesz

A Fidesz szerint folytatódik a politikai hisztéria azzal, hogy a szélsőbaloldal után a szélsőjobboldal is kivonult a Szabadság térre, hogy indulatokat keltsen. Úgy látják, Magyarország egyetlen szélsőségből sem kér, az emberek a nyugalomra szavaztak, és nem kérnek azokból, akik nyomában csak erőszak és a gyűlölet jár. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 464 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2014. április 25. 11:53
Ha már az egyáltalán nem tisztelt neonáci/neonyilas fórumozók ilyen vehemenciával védelmezik Dolfit, akkor esetleg fordítottak annyi energiát arra, hogy legalább egy pohár vizet tudjanak kérni a Herrenvolk nyelvén? Netán a Führer legkedvesebb zeneszerzőjének munkásságát is tanulmányozzák, akiről maga AH állapította meg, hogy RW nélkül nincs nemzetiszocializmus. Félreértés ne essék: Rockenbauer Zoli szintjén rajongok Wagnerért.
Ángyán Páván
2014. április 25. 11:14
Sokasodnak a kérdőjelek Bácsfi Diána, a nyíltan hungarista Magyar Jövő Csoport vezetője körül. A MIÉP ifjúsági tagozatának XVI. kerületi szervezetét Bácsfi Diána színre lépése miatt kellett feloszlatni, mivel megjelenése után a tagság egyes tagjairól a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz jelentések futottak be. A 26 éves, köztársasági ösztöndíjas filozófushallgató kapcsolatot ápolt a kommunista Baloldali Fronttal, de közeledni próbált a Vér és Becsület Kulturális Egyesülethez is, ám a szervezet bizalmát nem sikerült elnyernie. Mint megírtuk, édesapja nemzetbiztonsági főtiszt volt, jelenlegi státusa ismeretlen. Bácsfi állítja: évek óta nem látta apját, akit éppen miatta távolítottak el a szolgálattól, és helyeztek át más beosztásba a „tűz közeléből”. Nem tudni, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat korábban őrnagyi rangban szolgáló személyzeti munkatársa jelenleg ismét a titkosszolgálatoknál dolgozik-e, mivel ennek ténye államtitok, a fedett állományú munkatársak felfedése pedig bűncselekmény. Mint ismeretes: a szolgálatok ilyen beosztású munkatársai kinevezésük előtt C típusú nemzetbiztonsági átvilágításon esnek át, amely kiterjed a családi háttér feltérképezésére is. A személyzeti ügyekkel foglalkozó munkatársak irányítják az átvilágításokat, és tesznek javaslatot a szervezet vezetésének a vizsgált személy alkalmasságáról. Bácsfi Diána egyébként lapunknak csütörtökön úgy nyilatkozott: édesapját 2000-ben egy, „a tűzhöz kevésbé közeli munkakörbe helyezték, de jelenleg is belügyes”. http://mno.hu/migr_1834/hetkoznapi-hungarizmus-avagy-kik-mozgatjak-a-babukat-628827
Ángyán Páván
2014. április 25. 11:06
A radikálisok baltával járnak ablakot pucolni. Nem az a radikalizmus, hogy óbégatunk a gangon, mint a hátsóudvari cselédfattyúk és összeverekszünk a Kálámpár Vinettouval, hanem a probléma gyökeres megoldása. Ennek a problémának a megoldását az ilyen alakulatok ellehetetlenitésével kell kezdeni.
Kárpáti Zoltán
2014. április 25. 09:25
"Úgy látják, Magyarország egyetlen szélsőségből sem kér, az emberek a nyugalomra szavaztak, és nem kérnek azokból, akik nyomában csak erőszak és a gyűlölet jár." Ha Magyarország tényleg nem kér ebből, akkor a rendőrség miért nem csinál semmit már hetek óta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik