Bankot vett az OTP Horvátországban

2014. április 24. 18:50

Lezárult az OTP Csoport horvátországi bankvásárlási tranzakciója mintegy 4,3 milliárd forintos vételár kiegyenlítésével csütörtökön. A Banco Popolare 98,37 százaléka van most az OTP kezében.

2014. április 24. 18:50

Az OTP közleménye szerint az OTP banka Hrvatska d.d. (OBH) 2014. január 31-én írta alá a horvátországi Banco Popolare Croatia d.d. 98,37 százalékos részesedésének megvásárlására vonatkozó részvény adásvételi szerződést. A tranzakció engedélyezéséhez szükséges kérelmek benyújtását követően a Horvát Nemzeti Bank 2014. április 18-i ülésén hagyta jóvá az OBH befolyásoló részesedés szerzését, amellyel az OTP Bank a tranzakció zárásához szükséges utolsó engedélyt is megszerezte. Az akvizícióval az OBH elsősorban észak-horvátországi, zágrábi és szlavóniai pozícióit erősíti, különösen a lakossági hitelezési területen.

A tranzakció lezárásával OTP Csoport ügyfeleinek száma 440 ezerre nőtt Horvátországban, az ATM-ek száma meghaladja a 250-et, a fiókhálózat pedig 33 egységgel, 130-ra bővült.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik