Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Kárpátalja
2014. március 2. 08:22

Mozgósítást hirdetett vasárnapra a kárpátaljai Jobb Szektor (PSZ), amely egész nap várja önkéntesek jelentkezését engedéllyel tartott fegyvereikkel együtt Ungváron.

A nacionalista és szélsőjobboldali szervezetekből összeállt PSZ szombat éjjel tette közzé felhívását. Ebben arra kérte azokat az önkénteseket, akik „készek a PSZ zászlaja alatt a haza védelmére kelni”, hogy bakancsban, terepszínű ruhában, hátizsákkal, két napra elegendő élelemmel, készpénzzel és engedéllyel tartott fegyvereikkel együtt jelentkezzenek Ungváron, a Kárpátalja megyei kormányzati épület előtti téren létesített toborzóhelyen – adta hírül a zakarpattya.net.ua hírportál.

A PSZ központi törzse szombaton szólította fel sürgős mozgósításra minden helyi szervezetét, válaszul arra, hogy az orosz felsőház engedélyezte az orosz fegyveres erők ukrajnai bevetését.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/65262


Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"A nacionalista és szélsőjobboldali szervezetekből összeállt PSZ"


Ez nagyobb baj, mint a Krím elvesztése.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 12:56

Fasza...már csak ez hiányzott.


Pontosan.

Aki nem áll melléjük az hazaáruló lesz.

Na, ezért nem kellett volna támogatni őket. És ezt is tökéletesen előre lehetett látni.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 08:46

Megjegyzendő, hogy az oroszok soha nem azért hálásak amit kaptak egy országtól, hanem azért állnak bosszút, amit nem kaptak meg.

Ebben a szellemben kell azt latolgatni, hogy mi üzleteljünk-e velük.


céljuk?

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 08:50

"ezt is tökéletesen előre lehetett látni."


Ahogy azt is, 2014. január 14-én, hogy a 2013. decembere óta országosan eszkalálódó, orosz kollaboráns ellenes forradalom, - bármilyen is a kimenetele -, nem arra alkalmas, hogy Orbán váratlanul kirohanjon Oroszországba és szerződést kössön Putyinnal magyar atomerőmű építésére, egy emberöltőre meghatározva Magyarország energiaellátása az oroszoktól függjön és csillagászati összegű hitel visszafizetésére kötelezzük az unokáinkat is.
Előkészítetlenül, soron kívül, majd azt titkosítva.

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 08:50

Jó, a meseszerű mantrán túl, amit szépen felmondtál a realitás az, hogy amikor az EU egy demokratikusan megválasztott elnök elleni fegyveres puccsot támogat egy olyan országban, ahol számos tagországának kisebbségei élnek, akkor épp nem kell teljes mellszélességgel az EU-t támogatni.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 08:54

kérdezd a magyar gárdától, meg a blood and honour hungariatól - http://kuruc.info/galeriaN/hir..


Na végre egy tisztességes hang.


Ukrajnában nem ukrán pártok mérkőztek egymással a választásokon, hanem orosz kollaboráns párt került hatalomra 3 %-kal, egy olyan országban, ahová a holodomorral kiirtott ukránok helyére telepítettek oroszokat.

Ezeket a tényeket nem érdemes eltitkolni, ahogy azt sem, hogy Orbán az utolsó percben még szerződést kötött a nyugatellenes Putyinnal.

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 08:58

Blabla.

Törvényesen és demokratikusan választották meg az elnöküket, és törvénytelenül, antidemokratikusan, fegyverrel mondatták le szélsőségesek.

És te ennek tapsikolsz.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 09:31
hhonor | 2014. március 2. 10:09

Mint látható, a kárpátalján szervezkednek az idegenellenes erők, ahogy Oroszországban is és ezek a magyarokat is idegennek tartják.

Kárpátaljának autonómia kell, hogy önállóan szankcionálhassák a szélsőjobboldali szervezkedéseket.


"a magyar "jobboldal" jelentős része az interneten nem támogatja az elvileg hasonló érzelmű embereket Ukrajnában"


Lehet, hogy momentán Ukrajnában nem, de különben az egész világon és a náci szervezetek abszolút internacionalista módon megértik egymást, míg mindegyik a saját hazájukban üldözik a számukra idegeneket.


"Kárpátaljáért érdemes (lett volna) szövetséget kötni az oroszokkal"


Kárpátalja ukrán terület, ezért az ukránokkal kellett volna szövetséget kötni az érdekükben, hogy autonómiát kapjanak.

Baromság abban utazni, hogyha a világ szemet huny afölött, hogy az oroszok bevonultak a Krímbe, ahová az autonóm köztársasági parlament behívta őket, majd bevonulnak a szegény nyugat-ukrajnába is a magyarok két szép szeméért.


Ezzel tettek eleget a forradalom mellett álló széljobbnak, abban a biztos tudatban, hogyha a nyugathoz akarnak tartozni, ez nem maradhat így.

Okulhattak volna a történelmi példából, hogy hiba abban bízni, hogy a széljobb majd elvégzi a piszkos munkát, aztán lelehet mosni a pályáról.
Ez már a nácikkal se jött be.


Köszönet a nagyon fontos kitekintőért, ami csak alátámasztja az USA eddig sem megkérdőjelezett szerepét egy legitim kormány elleni puccs szervezésében.

A cikket ajánlom egysegelem és USA-barát héja társai figyelmébe is. Ugye egysegelem volt az, aki - persze nyilvánvalóan provokatív céllal - kijelentette, hogy az USA-nak ez egészhez semmi köze sincs.


Inkább megpróbálhatnád megmagyarázni, hogy Orbánnak mi volt olyan oltári sürgős, hogy teljesen váratlanul, tíz perccel az ukrán kormányváltás előtt kössön szerződést az ukrán forradalomban ellenérdekelt oroszokkal.


ezt a blablázást nem kéne vita helyett, mert esetleg elzavarnak érte a kervanyádba

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 09:36

"az baj ezek nem veszik észre hogy lényegében Nyugat-Ukrajnában beszélik csak az ukránt."


Ez bizonyítja, hogy Putyin emberei.


Akkor legyél szíves békén hagyni a politikai paneljeiddel.
Az ugyanis blabla.

És ott kurvaanyázol ahol csak akarsz, baromira nem érdekel.

Csak jelzem, hogy nem válaszoltál. Ez ugyanis amit ideírtál nem válasz arra, hogy miért tapsikolsz egy törvénytelen, antidemokratikus eszközökkel operáló csoportnak, aki fegyverrel kényszerítette lemondásra a törvényesen és demokratikusan megválasztott elnököt.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 09:44

egyáltalán nem érdeklődtem a véleményed iránt és várhatóan nem is fogok


Fahrenheit 451 [Hozzászóló kiszűrése] 2014. március 2. 08:54

5
6

@vigyor

Ukrajnában nem ukrán pártok mérkőztek egymással a választásokon, hanem orosz kollaboráns párt került hatalomra 3 %-kal, egy olyan országban, ahová a holodomorral kiirtott ukránok helyére telepítettek oroszokat.

Ezeket a tényeket nem érdemes eltitkolni, ahogy azt sem, hogy Orbán az utolsó percben még szerződést kötött a nyugatellenes Putyinnal.

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 09:46

Blabla...

És továbbra is kerülöd a választ.
Nem csodálkozom.
Nem megy neked a demokrácia.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 09:52

Tudom, hogy nem fog válaszolni.

Igen kínos lenne belátni, hogy az EU-nak és neki is nem az a demokrácia, ha a választó megválasztja a neki tetsző pártot, hanem az, ha a választó azt a pártot választja meg, amelyiket ő preferálja.

Minden egyéb eset akár fegyveres konfliktus kirobbantásával is letörendő.


"eddig itt agyonszerették az ukrán demokratákat."


Minden tisztességes ember sajnálja az ukránokat, amiért ők választják el Oroszországot a nyugattól.

És minden értelmes magyar drukkol az ukránoknak, hogy tartsák magukat, nehogy Magyarország legyen határos Oroszországgal, mert akkor mi következünk az annektálással, amit Orbán már megalapozott az atomerőmű szerződéssel.


rohadj meg szemétláda

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 09:55

Fahrenheit 451 [Hozzászóló kiszűrése] 2014. március 2. 08:54

5
6

@vigyor

Ukrajnában nem ukrán pártok mérkőztek egymással a választásokon, hanem orosz kollaboráns párt került hatalomra 3 %-kal, egy olyan országban, ahová a holodomorral kiirtott ukránok helyére telepítettek oroszokat.

Ezeket a tényeket nem érdemes eltitkolni, ahogy azt sem, hogy Orbán az utolsó percben még szerződést kötött a nyugatellenes Putyinnal.

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 09:57

Hisztizz csak.

Akkor is rádég, hogy fegyveres szélsőségeseket támogatsz egy demokratikusan és törvényesen megválasztott elnök lemondatására.

És így lettél náci.


Blabla.

Demokratikus választáson, törvényesen döntöttek az ukránok, és választották meg az elnöküket, akit fegyveres szélsőségesek váltottak le, akiket te támogatsz.

A tények akkor is makacs dolgok, ha neked ez nem tetszik. A történelem nem kívánságműsor.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 10:25

A 2010-es ukrajnai elnökválasztás a független Ukrajna 1991-es létrejötte óta ötödik alkalommal megtartott elnökválasztás volt. Az első fordulóra 2010. január 17-én került sor. Az első választási fordulót a szavazatok 35,38%-ának megszerzésével Viktor Janukovics nyerte, a második helyet 25,05%-kal Julija Timosenko szerezte meg. Az első fordulóban egyik jelölt sem szerzett abszolút többséget, ezért 2010. február 7-én megtartották az elnökválasztás második fordulóját, melyet Janukovics 48,95%-os szavazataránnyal nyert meg, míg Timosenko 45,47%-ot kapott.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 10:10

Az ukrán OVB jóváhagyta a parlamenti választások eredményeket (2012)
Az ukrán OVB jóváhagyta a parlamenti választások eredményét. Ezek szerint, a parlamentbe 5 párt jutott be, a Régiók Pártja 30%-ot (72 mandátum), a Batykivscsina 25,54%-ot (62 mandátum), Vitalij Klicsko pártja 13,96%-ot (34 mandátum), az Ukarán Kommunista párt 13,18%-ot (32 mandátum) és a Szabadság Összukrán Egyesülés pedig 10,44%-ot (25 mandátum) ért el.
Ugyanakkor az OVB 5 tagja úgy nyilatkozott, hogy nem tartják a választásokat demokratikusnak.
http://hungarian.ruvr.ru/2012_..


Nem. de az oroszokat ki kell bekkelni, nem csak itthon, de még a szomszédban is, nem szerződést kötni velük.


A szélsőségesek csak egy szeletét képezték a tüntetőknek. A tüntetők között ott voltak azon ezrek tömegei (százezres megmozdulásokról beszélünk), akik megelégelték a rendszer visszaéléseit.

Interjú egy ukrán görögkatolikus püspökkel: http://gyor.egyhazmegye.hu/hir..

Minden demokratikusan megválasztott elnöknek és rendszerének kötelességei is vannak a társadalommal szemben, amelyekbe nem tartoznak a következők (amely megnyilvánulások demokrácia ellenesek):
- törvényszegések, bűncselekmények,
- saját magán birodalom felépítése egy elszegényedett országban,
- oligarcha rendszerekkel való szövetségek,
- megfélemlítések,
- bűnözök felbérlése erőszakcselekményekre,
- annak elnézése, hogy mesterlövészek lőjenek válogatás nélkül éles lőszerrel emberekre, közöttük vöröskereszt jelzést viselő segítőkre (nem önvédelmi célzattal),
- ...

Egy csatlakozó idézet: "Kun Miklós történész, egyetemi tanár a műsorban arról beszélt, hogy a Janukovics-rendszer nemcsak lövette az épületekről az állampolgárokat, hanem felbérelt vidéken rengeteg bűnözőt, munkanélkülit, akik dollárban kapták meg az apanázsukat. Őket a rendőrség buszokon szállította, símaszkban bementek egy-egy város diáknegyedébe vagy belvárosába, és ott megverték a tüntetőket." [hirado.hu]

Mindez Európában történik.

A következő oldalon (yanukovychleaks.org) fellelhetők azon iratok, tartalmak, amelyeket Janukovicsék dobáltak egy kerti tóba, amelyek dokumentumokat újságírók helyeztek el a netre azon célból, hogy nyilvánosságot képezzenek és egyben garanciát a volt elnök által elkövetett bűnök kivizsgálásához.

Két urat egyszerre nem lehet szolgálni. A helytelen döntést, pedig mint okot okozat követi. Józannak kell lenni és vigyázni kell, mert van olyan ellenség, aki ordító oroszlán módjára ott kószál mindenütt és azt keresi, hogy kit nyelhet el (nem szószerinti idézetként). Tőlünk keletre is teret engedtek a múltban ezen ellenségnek, a jelenben is ezt tettek egyesek (lássuk a következményeket), csak reménykedni lehet, hogy a jövőben minden változni fog és a visszafogottság és a józanság kerül főszerepbe a fegyverek helyett.

A helyi nacionalistákat egy háború, egy orosz bábú kormány is csak egységesítheti és feltüzelheti, növelhetik szimpátiájukat is a lakosság körében. A háború nem jó sem a magyaroknak, sem az ukránoknak, sem a nyugatnak, sem az oroszoknak, a következmények miatt sem - azt mindenki szenvedni fogja. A ukrán nacionalistákat pedig olyan eszközökkel lehet megfékezni és kordában tartani - a kisebbségek védelme mellett, mint azt tette az EU Szerbia esetében.

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 10:22

2004-ben kerültek hatalomra 3 %-kal az ukránok fölé az orosz kollaboránsok és legott új alkotmányt csináltak maguknak, ami azóta is az ő hatalmukat segíti, - 3 /%-kal, ami tarthatatlan lenne Magyarországon is.


Obama sokkal jobban tette volna, ha meg sem szólal.

Mivel a gazdaságot nem tudta rendbe tenni, most majd elkezd mutogatni az oroszokra, hogy azért kell a fegyver lobbinak és a katonaságnak több pénz a döglődő gazdaság terhére, mert hát az oroszok...és sajna az EU is pont ugyanezt a játékot játssza a saját gazdasági inkompetenciájára. Hiszen semmi sem rejti el jobban a töketleneket, mint egy jó kis háború, amibe persze számolatlanul lehet önteni a pénzt, és olyan intézkedéseket lehet hozni, amiket békeidőben nem tudnak lenyomni a közvélemény torkán.

Közben meg az ukránok meghalnak.

Undorító egy társaság.


Soha nem írtam arról, hogy szeretnék bármiféle magyar "lázadást", - bár a szóhasználat elég fura.

2016-ra prognosztizálható, hogy gáz lesz, mert vélhetőleg rosszul fogják tűrni, hogy 2015-től fizetni kell a dollárhitelt, meg a gripent is, a nincsmiből... stb.


Nem vonom kétségbe a kezdeti tüntetések tisztaságát. (Az ugyebár még csak néhány ezer és nem tízezrek tüntetése volt) Az első megmozdulások még az Ukrán értelmiség részvételével történtek.

Aztán Janukovics, a baromagyú meghozta az ostoba törvényeit, majd szétverte a tüntetést.

Onnan kezdve viszont már szó sem volt elvekről, EU-ról, szabadságról vagy orosz ellenességről. Onnan kezdve már csak a szélsőség és a háborús veteránok diktáltak. Politikának, diplomáciának már esélye sem volt.


"A történelem nem kívánságműsor."


Nem. és ezért a ruszkik se röhöghetnek a markukba, miután kimódolták, hogy ők uralkodjanak ukrajnában egy orosz bábkormány révén.

Ha a magyarok ezt tűrnék, nagyot csalódna bennük az egész világ.
Ezt a fórumot elnézve, itt a kollaboránsok gyülekeznek, de remélhetőleg nem ez modellezi Magyarországot.

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 10:30

...beleszerettél a kollaboráns szóba:-)))

Kicsit se zavarjon, hogy EU tagok vagyunk, így aztán elég nehéz az oroszokat megszállónak tekinteni, akikkel kollaborálhatnánk:-))))

Nehéz neked különbséget tenni a tag, a szövetséges, a gazdasági partner és a kollaboráció között. De megértelek, neked sokkal egyszerűbb egy hidegháború, nem kell gondolkodni, csak rendületlenül utálni, és a dolog el is van intézve.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 11:19

Orbán meg fog bukni és remélhetőleg nem kíván érte véráldozatot.
Ha mégis, akkor vesznie kell, amit nem akarhat, miután felcsúton már felépítette magának mordor várát, ahová visszavonulhat.
Remélhetőleg ez az atomerőmű szerződés volt a hattyúdala, mert ennél nagyobb szemétséget már nem tehet, amiért elfogja vinni a balhét.

Hévíz környékét már felvásárolják az oroszok, akik sokan a sármelléki orosz katonai bázison születtek - https://www.youtube.com/watch?..
"Ködös érkezések" - https://www.youtube.com/watch?..

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 10:47

...mán megint a vérgőzöd.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 11:14

"elvettek egy szar,senki nímandot (Janukovics)hogy aztán kapjanak helyette egy tróger,náci söpredéket,egy inkompetens bokszolót,egy Janukovics szerű korrupt oligarcha bábot,plusz egy borítékolható polgárháborút a nyakukba,megspékelve a borítékolható Orosz beavatkozással."


Mindez kizárólag Putyin érdeke volt.

Janukovics ugyanis nem csak az EU-nak nem írt alá, hanem a FÁK-nak sem.
Ráadásul ő be se hívta az oroszokat, mint a krími csicska.


"Ezért a hallgatásért extra baksis jár, vagy ez már be volt tervezve ?"


2014. január 14-én már simán lehetett tervezni, hogy mivel jár a 2013. decemberi ukrán forradalom.
Annyira, hogy enélkül miért rohant volna ki Orbán atomerőmőépítésre szerződést kötni, az utolsó pillanatban, váratlanul, minden előkészítés nélkül, hat-tíz évvel előbb a szükségesnél.


a realitás

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 11:17

Ja, ezért tiltakoztál Rasidnak pár hsz-l ezelőtt.

Valld be nyugodtan, tőled valaki ellopott egy forradalmat és ebbe nem tudsz belenyugodni még akkor sem, ha mostanra már nem azokat ölnéd, akiket akkoriban...

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 11:23

"EU tagok vagyunk, így aztán elég nehéz az oroszokat megszállónak tekinteni, akikkel kollaborálhatnánk"


A kollaboráns azt jelenti, hogy idegen hatalommal együttműködő.

EU-tagok vagyunk, egyben egy olyan állam, ami 40 évig állt orosz elnyomás alatt.
Ezt becsületes ember nem felejti el.
Egyébként Orbán az utolsó tíz percben rohant ki az oroszokkal életre szóló monstre szerződést kötni, mielőtt az oroszok hivatalból is a nyugat és ezzel az EU ellensége lettek volna és hivatalos a kollaborációja is.

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 11:27

Nincs itt másról szó, csak te kollaboráns vagy én meg nem.

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 11:30

Világos, szóval amikor a németek vagy a franciák seggét nyalja a fél baloldal akkor épp német vagy francia kollaboráns.
Nem egyszerű gazdasági kapcsolatban állunk az EU-val, és más országokkal hanem megszálltak minket, hiszen at EU kollaboránsok félrevezették a népet, azok jól megnépszavazták a csatlakozást, és így az EU pincsik hatalmon lehettek.
Várj, bakker, akkor most épp megint az oroszok a felszabadítók:-)))))

Hagyd inkább ezt a marhaságot, és ne akarj szimpla gazdasági érdekekbe izmusokat és elveket beleszuszakolni se itthon, se az ukránoknál.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 11:42

Neeem, te vagy a kollaboráns, én meg nem:-)))))))))))))


Ezt majd az állatfejű spanjaiddal fogod csinálni, mert normális ember tudja, hogy Magyarország az EU-tagja.
Ha más EU-tagokkal is kapcsolatot tart, az nem ellenséges hatalom, akivel kollaborálhatna.
Mint az EU ellenségével, így a krími bevonulás óta az oroszokkal, amit Orbán igyekezett megelőzni a január 14-i szerződéskötésével, de mindenki tudja, hogy ez megint sunyi kamu mutyi, amit remélhetőleg ezért meg is semmisítenek, Orbán meg megy a levesbe__________

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 11:48

Jaj cica...Lengyelország megkétszerezte, ha nem háromszorozta meg az üzleti kapcsolatait az oroszokkal azután, hogy belépett az EU-ba.

Németország és Franciaország folyamatosan erősíti a gazdasági kapcsolatait Oroszországgal, hovatovább bennük látták a saját országaik lehetőségeit a válságból való kitörésre.

Bazdmeg, egy szemét orosz kollaboráns EU-ban élsz:-))))))))))

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 12:03

Igen, törvényes kormány volt.

És, ha már iderángatod Gyurcsányt, mintha nem emlékeznék arra, hogy fegyveres szélsőségesek kényszerítették volna lemondásra, amihez az EU lelkesen tapsikolt. Gondolod az lett volna a helyes lépés nálunk is?


Magyarországnak az EU-tagság előtt az oroszokkal a tartozásaik fejében kellett volna megcsináltatni a négyes metrót, mert máshogy úgyse fizették volna meg és nem kellett volna felmondani az orosz víziszárnyas piacot sem és hasonlókat, de nem EU-tagként átpasszolni nekik Magyarország energiaellátását, tíz perccel az ukrán bevonulásuk előtt, ami casus belli.

Jobb, ha hagyjuk, mert te vagy valóban kollaboráns vagy vagy vérhülye és egyik se alkalmasít vitára fontos ügyekben__________

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 12:30

...vagy csak meglátták, hogy a kis kedvenceik épp a lázadó szélsőségeseket támogatják, tehát akkor félre a múlttal, ha győznek úgyis átírják...


Nem, nem jó.

Ha elmegy, akkor az ukránoknak segít egy leszakadni vágyódó Krím ellenében, ami Kűrpátaljának nem túl jó üzenet.

Ha nem megy el, akkor szimplán hazaáruló, aki akár megtorlásra is számíthat.

Nem nagyon látom ebben a számunkra kedvező forgatókönyvet.


...a mi lett volna ha mint tudjuk igen kevésbé változtat a történelmen.

Szóval, új kérdés neked, amin rágódhatsz, ha mi üzletelünk az oroszokkal, az kollaboráció, ha a németek, a franciák, a lengyelek és még egy rakat EU-tag, az gondolom megfontolt üzletpolitika szerinted, és nem szakadsz szét a kettős mércédtől:-)))))))

Menj ebédelni cicus, ez nem a te napod.:-)))))

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2014. március 2. 12:46

Nem igazán mutyizták el az országaik energiaellátását a ruszkiknak, de ha azt tették volna se kéne a magyaroknak, akik 40 évig voltak orosz elnyomás alatt és most is vészesen közel vannak hozzájuk.
Az oroszokkal nem lett volna szabad hat-tíz évvel előbb szerződést kötni a szükségesnél, még akkor sem, ha már a geotermikus energiára alapozva meg lenne tervezve, hogy mi kell még az energiaellátásunkhoz, de nincs és mindezt azért, hogy a Közgép megrendelést kapjon az oroszoktól is, amennyire az egész keleti nyitásból is csak az hasznosult.

Válaszok:
vigyor | 2014. március 2. 12:56

Jaj, hagyd már ezt az energiaellátás rugózást. Tök mindegy, hogy a németeknek, a franciáknak, vagy az oroszoknak kell biztosítani az energiaellátásunkat import esetén. Egyébként meg...az atomenergia épp nem függést jelent. Amíg egy rendszerből import energia esetén egy kapcsolóval kizárhatnak, addig a helyben működő atomenergiát nem lehet csak úgy lekapcsolni, az alapanyagot meg nem napi szinten kell megvásárolni, évekre be lehet tárazni, és nem muszáj az oroszoktól venni.

Szóval valójában pont a függetlenségünket biztosítja, de ez téged ne zavarjon.


"Ez nagyobb baj, mint a Krím elvesztése."


Ha szerencsénk van, Putyin a Krím annektálását óriási sikerként tálalja az oroszoknak és ezzel beéri.
De sajnos ukrajna belső bomlasztására itt maradtak a széljobbosok, ezért az ukrán seregnek nem a Krímbe kellene mennie, hanem a Kárpátalján szavatolni a törvényes rendet, amíg az újonnan megválasztott kormány a kisebbségek számára is méltányos európai törvényeket hoz.


"Az eju,meg usákok"


te vagy az, kjkj?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó