Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Kárpátalja
2014. március 2. 08:22

Mozgósítást hirdetett vasárnapra a kárpátaljai Jobb Szektor (PSZ), amely egész nap várja önkéntesek jelentkezését engedéllyel tartott fegyvereikkel együtt Ungváron.

A nacionalista és szélsőjobboldali szervezetekből összeállt PSZ szombat éjjel tette közzé felhívását. Ebben arra kérte azokat az önkénteseket, akik „készek a PSZ zászlaja alatt a haza védelmére kelni”, hogy bakancsban, terepszínű ruhában, hátizsákkal, két napra elegendő élelemmel, készpénzzel és engedéllyel tartott fegyvereikkel együtt jelentkezzenek Ungváron, a Kárpátalja megyei kormányzati épület előtti téren létesített toborzóhelyen – adta hírül a zakarpattya.net.ua hírportál.

A PSZ központi törzse szombaton szólította fel sürgős mozgósításra minden helyi szervezetét, válaszul arra, hogy az orosz felsőház engedélyezte az orosz fegyveres erők ukrajnai bevetését.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/65262


Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Köszönet a nagyon fontos kitekintőért, ami csak alátámasztja az USA eddig sem megkérdőjelezett szerepét egy legitim kormány elleni puccs szervezésében.

A cikket ajánlom egysegelem és USA-barát héja társai figyelmébe is. Ugye egysegelem volt az, aki - persze nyilvánvalóan provokatív céllal - kijelentette, hogy az USA-nak ez egészhez semmi köze sincs.


A 2010-es ukrajnai elnökválasztás a független Ukrajna 1991-es létrejötte óta ötödik alkalommal megtartott elnökválasztás volt. Az első fordulóra 2010. január 17-én került sor. Az első választási fordulót a szavazatok 35,38%-ának megszerzésével Viktor Janukovics nyerte, a második helyet 25,05%-kal Julija Timosenko szerezte meg. Az első fordulóban egyik jelölt sem szerzett abszolút többséget, ezért 2010. február 7-én megtartották az elnökválasztás második fordulóját, melyet Janukovics 48,95%-os szavazataránnyal nyert meg, míg Timosenko 45,47%-ot kapott.


Az ukrán OVB jóváhagyta a parlamenti választások eredményeket (2012)
Az ukrán OVB jóváhagyta a parlamenti választások eredményét. Ezek szerint, a parlamentbe 5 párt jutott be, a Régiók Pártja 30%-ot (72 mandátum), a Batykivscsina 25,54%-ot (62 mandátum), Vitalij Klicsko pártja 13,96%-ot (34 mandátum), az Ukarán Kommunista párt 13,18%-ot (32 mandátum) és a Szabadság Összukrán Egyesülés pedig 10,44%-ot (25 mandátum) ért el.
Ugyanakkor az OVB 5 tagja úgy nyilatkozott, hogy nem tartják a választásokat demokratikusnak.
http://hungarian.ruvr.ru/2012_..


A szélsőségesek csak egy szeletét képezték a tüntetőknek. A tüntetők között ott voltak azon ezrek tömegei (százezres megmozdulásokról beszélünk), akik megelégelték a rendszer visszaéléseit.

Interjú egy ukrán görögkatolikus püspökkel: http://gyor.egyhazmegye.hu/hir..

Minden demokratikusan megválasztott elnöknek és rendszerének kötelességei is vannak a társadalommal szemben, amelyekbe nem tartoznak a következők (amely megnyilvánulások demokrácia ellenesek):
- törvényszegések, bűncselekmények,
- saját magán birodalom felépítése egy elszegényedett országban,
- oligarcha rendszerekkel való szövetségek,
- megfélemlítések,
- bűnözök felbérlése erőszakcselekményekre,
- annak elnézése, hogy mesterlövészek lőjenek válogatás nélkül éles lőszerrel emberekre, közöttük vöröskereszt jelzést viselő segítőkre (nem önvédelmi célzattal),
- ...

Egy csatlakozó idézet: "Kun Miklós történész, egyetemi tanár a műsorban arról beszélt, hogy a Janukovics-rendszer nemcsak lövette az épületekről az állampolgárokat, hanem felbérelt vidéken rengeteg bűnözőt, munkanélkülit, akik dollárban kapták meg az apanázsukat. Őket a rendőrség buszokon szállította, símaszkban bementek egy-egy város diáknegyedébe vagy belvárosába, és ott megverték a tüntetőket." [hirado.hu]

Mindez Európában történik.

A következő oldalon (yanukovychleaks.org) fellelhetők azon iratok, tartalmak, amelyeket Janukovicsék dobáltak egy kerti tóba, amelyek dokumentumokat újságírók helyeztek el a netre azon célból, hogy nyilvánosságot képezzenek és egyben garanciát a volt elnök által elkövetett bűnök kivizsgálásához.

Két urat egyszerre nem lehet szolgálni. A helytelen döntést, pedig mint okot okozat követi. Józannak kell lenni és vigyázni kell, mert van olyan ellenség, aki ordító oroszlán módjára ott kószál mindenütt és azt keresi, hogy kit nyelhet el (nem szószerinti idézetként). Tőlünk keletre is teret engedtek a múltban ezen ellenségnek, a jelenben is ezt tettek egyesek (lássuk a következményeket), csak reménykedni lehet, hogy a jövőben minden változni fog és a visszafogottság és a józanság kerül főszerepbe a fegyverek helyett.

A helyi nacionalistákat egy háború, egy orosz bábú kormány is csak egységesítheti és feltüzelheti, növelhetik szimpátiájukat is a lakosság körében. A háború nem jó sem a magyaroknak, sem az ukránoknak, sem a nyugatnak, sem az oroszoknak, a következmények miatt sem - azt mindenki szenvedni fogja. A ukrán nacionalistákat pedig olyan eszközökkel lehet megfékezni és kordában tartani - a kisebbségek védelme mellett, mint azt tette az EU Szerbia esetében.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó