Kötelező lesz Magyarországon a homoszexuális házasság?

2014. február 5. 18:53

Hetzmann Róbert
Harmadik út

A Lunacek-jelentés elfogadásával még csupán egy állásfoglalás jött létre, de ez aligha jelent mást, minthogy hamarosan megkezdődik a családellenes törvényhozás az EU-ban.

„Érdekes értékrendet vall magának Európa nyugati fele. Hatalmas többséggel sikerült elfogadni az ún. Lunacek-jelentést, amely a hagyományos, keresztény értékek talaján álló eszmerendszer állami elismerését gyakorlatilag ellehetetleníti, a Magyarországon is csak a szélsőségesen liberálisok által hangoztatott gender-ideológiát viszont kötelezővé teszi.

2014. február 4-én szavazott szép csendben egy jól agyonhallgatott, jellemző módon Magyarországra többnyire el sem jutó tiltakozással mit sem törődve az Európai Parlament Ulrike Lunacek osztrák liberális képviselőnő jelentéséről. (...)

Összesítésképpen: a 22 magyarországi képviselő közül mindössze hárman (14%) szavaztak nemmel, igennel hatan (27%). Ugyancsak hatan tartózkodtak (27%) és heten nem nyomtak gombot (32%). A Fidesz-KDNP 14 képviselője közül mindössze ketten (14%) vállalták az Alaptörvény szellemiségét, éppen, ahányan ellene szavaztak – ide értve magát Szájer Józsefet is, aki állítólag az Alaptörvény egyik szerzője volt. Többségük tartózkodott, egy részük pedig el sem ment a szavazásra. Az MSZP és Bokros egy távol maradó képviselőt leszámítva lelkesen megszavazta a jelentést, a jobbikosok közül pedig egyedül Morvai Krisztina szavazott, ő legalább nemmel.

A Fidesz magatartása különösen arcpirító, és nem csak az Alaptörvény miatt. Képviselőik ugyanis annak az Európai Néppártnak a tagjai, amelyik hivatalosan szembehelyezkedett ezzel a jelentéssel. Tehát, a fideszes képviselők szembementek a képviselőcsoport álláspontjával és kiszavaztak a frakcióból, amikor nem nyomtak nemet a gender-ideológiát szinte kötelezővé tevő tervezetre.

Miközben a magyarok folyamatosan Európa tradicionális értékeinek tiszteletéről beszélnek, képviselőink még a liberális erők által felülprezentált európai nagy átlaghoz képest is alulteljesítettek.”

 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/63871