Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Titkos alkuk, zárt ajtók
2014. január 17. 15:33

Benyújtotta népszavazási kérdéseit a paksi erőmű bővítéséről az Együtt-PM a Nemzeti Választási Bizottságnak. A szövetség társelnöke, Jávor Benedek az NVB épülete előtt tartott pénteki sajtótájékoztatóján azt is elmondta, felszólítják a kormányt, hogy saját hatáskörében is kezdeményezzen népszavazást az új blokkok építéséről.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke elmondta, hogy népszavazási kérdéseik többek között arra irányulnak, egyetértenek-e a polgárok azzal, hogy ne épüljön orosz hitelből új atomerőművi blokk, Magyarország ne vegyen fel hitelt a beruházáshoz, a kivitelezőt nyílt közbeszerzésen válasszák ki, illetve hogy ne szülessen végleges döntés a bővítésről 2020-ig.

A paksi erőmű bővítése olyan horderejű kérdés, amiről nem lehet a nyilvánosság kizárásával „sunyin, stikában” megállapodni – jelentette ki. A kormány által kötött megállapodás viszont évtizedekre eladósítja és energetikai függőségbe taszítja Magyarországot – mondta. Hozzátette, a kabinetnek nem volt felhatalmazása a szerződés megkötésére, az ügyben hivatkozott 2009-es országgyűlési határozat ugyanis csak az előkészítésre és az alternatívák megvizsgálására ad jogot.

Jávor Benedek hangsúlyozta, hogy a kormány saját hatáskörében is élhet népszavazási kezdeményezéssel. Ezért felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy „fordítson hátat (…) a titkos alkuk és zárt ajtók mögötti tárgyalások politikájának” és a kormány kezdeményezze a referendum kiírását a paksi bővítésről. Arra a felvetésre, hogy egy nemzetközi szerződésről lehet-e népszavazást tartani, azt felelte, a kérdéseik nem közvetlenül a megállapodásra vonatkoznak.

Egy másik kérdésre azt mondta, a bővítés révén termelt energia bekerülési árát a szakértők 30-32 forintra becsülik kilowattóránként és „ennél gyakorlatilag bármi olcsóbban előállítja a villamos energiát”, ugyanis a jelenlegi piaci árak 16 forint körül vannak.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/62696


Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ha 300 forint miatt lehetett népszavazni, akkor egy 30 éves gigahitelről amit mi, a gyerekeink, és az ő gyerekeiknek kell majd visszafizetni egyenesen kötelező a népszavazás.


Ha a 300 forint beletartozott, akkor ez is. A meg sem született unokáink nyakába varrunk brutális kötelezettségeket, pedig lehet akkorra az atom már rég elavult lesz, mert Széles feltalálja a zingyenenergiját.


Az országgyűlési választáson induló pártok, gondolom lesznek szívesek és közlik erről a kérdésről is álláspontjukat. Vagy az Együtt-PM nem indul?


Ukrajnában tízezrek vonultak az utcára mert nem akarnak Putyin kolhoznyikjai lenni, mi meg szó nélkül tűrjünk? Lófaszt papa!

Orbán a hosszú lejáratú szerződéssel akarja bebiztosítani, hogy mire kiderül a titkos záradék, addigra ő már ne legyen az élők sorában, de ha mi nem akarjuk a magyarságot újra orosz rabigába verni, akkor ezt az egészet még csírájában kell elfojtani.

A felcsuti putyinpincsi meg akkor is életfogytiglanit érdemel ha ez csak egy elbaltázott túlárazott szerződés, és akkor is ha a háttérben egy ördögi titkos záradék áll.

Válaszok:
nyugalmazott tanár | 2014. január 18. 09:59

Jávor Benedek jól mutatja a képen, hogy ebből a kezdeményezésből mekkora bukta lesz számukra, s ezen keresztül az egybesülés számára is.


"hány a/4-es oldalból áll az alaptörvény?"

48 A/4-es oldal.


Csürhe neked az anyád!


Nem. Nekem megvan. Amikor észrevettem a hozzászólásod rögtön válaszoltam. Persze azt gondolsz és azt hiszel amit tudsz, akarsz.


Kezd úgy kinézni, mintha egy népszavazás egy olyan eszköz lenne, hogy az ellenzék überelhesse az aktuális döntést. Mintha minden népszavazásnak kötelező jelleggel az lenne az eredménye mint amit a szervező akar.

A kormánynak elég lenne azt mondani, jó, akkor állítsuk le teljesen Paksot, mert akkor nekünk büdös a jelenlegi reaktorok karbantartása is az oroszoktól, és kuss legyen ha sokba kerül az áram.

Ezután milyen eredménye lenne a népszavazásnak?

Ez a támadás nem szól másról, mint arról, hogy ha meg tudják fúrni balról ezt a megállapodást akkor Putyin kénytelen lesz az apró klán engedélyével és megkenésévél üzletelni. A cél visszatérni a régi bejáratott csatornákhoz. Abban a pillanatban Oroszország akkora demokrácia lenne, hogy akkorát még nem látott a világ.


te az államcsődre szavaztál volna?


Ezért mondta Orbán, hogy "Paks nélkül nincs rezsicsökkentés" - mert Paks nélkül nem lenne rá szükség:


"Jelenleg a paksi atomerőmű teljes éves bevétele - tehát nem a profit, hanem a Pakson termelt áram eladásából befolyó összes pénz – alig éri el az évi 180 milliárdot.
A hitel törlesztését tehát Paks semmiképpen sem tudja „kigazdálkodni” jelentős, a mai árakhoz képest legalább 100 százalékos áremelés nélkül."


Harmadik bekezdés, csak olvasnod kéne, nem geciskedni - http://doroszdavid.blog.hu/201..


Azt sorold, amit olvasol. Az a lista sokkal rövidebb.

Örülhetnél, hogy itt nem kell mindent elolvasnod, amit viszont nem olvasol el, ahhoz szólnod sem kell.

Sokaknak megvan a véleménye a te primitív személyeskedéseidről is, de ha mindig mindenki leírná, azzal lenne tele a fórum.

Remélhetőleg a mandinernek több ideje lesz választások után ahhoz, hogy téged innen kihajítson, mint macskát szarni.


Sintér68:
"Ha annyira príma a hazai helyzet urán terén, vajon miért zártuk be vagy 20 éve a bányákat és tartjuk zárva azóta is?"

Miért zártuk be-tettük-tették tönkre az Ikarust, Ganz-Mávagot, Csepelt, könnyűipart, szinte minden ipart?
A választ a gyarmatosítás témakörénél keresd


„Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.”
Orbánviktor.hu, 2007.10.01.) Uff!

Válaszok:
nyugalmazott tanár | 2014. január 18. 09:56

Ha valamiről népszavazást kellene tartani, akkor arról szavatzzunk, hogy soha többé ne kapjanak helyet a közéletben az ordas liberálfasiszta eszmék követői. A szocialisták, a kommunisták, a liberálisok, anarchista zöldek és különféle leplekkel elfedett, álságos megjelenésű követőik, szatelit szervezeteik.

Szabadítsuk meg végre Magyarország közéletét ettől a kártékony rétegtől.


Angela Merkel mint pincsi?

A németeknek sokkal szorosabb gazdasági kapcsolatai vannak Orosztországgal, mint nekünk.

Attól vannak berezelve a lúzerkompánia hangoskodói, hogy számukra elment a vonat. Lehet károgni és ész nélkül tépdesni a Menetrendet...

Teszünk rá. Magasról.

:))))


Elég undorító egy apparatcsik ivadék bosevik kölyök szájából ez a putsinozás.

Arlet, Arlet, nyomás a srokba. Térdre!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó