A kormány kérdez

2014. január 06. 12:48

A kormány nagyon szereti kikérni a választói véleményét. De csak olyan témában, amelyben biztos lehet a válaszban.

2014. január 06. 12:48
A szerk.
Népszabadság

Akarja-e ön, hogy az állam ezermilliárd forintot költsön energiacégek megvásárlására? Valahogy ez a kérdés még nem jutott eszébe a kormánynak, amely pedig nagyon szereti kikérni a választói véleményét. (...)

A levelezős szisztémánál olcsóbb és pontosabb eredményt hozó módszerek vannak arra, hogy a hatalom megtudja, mit gondolnak fontos ügyekről a választói. Tudja ezt a kormány pontosan, alkalmazza is ezeket a módszereket, csak ezt éppen nem köti a leveleiben a címzettek orrára. A levelezés lényege annak a bizonygatása, ami egyébként a lehető legtávolabb áll a kormány habitusától: az egyeztetés, mások véleményének a mérlegelése. (...)

A jelenlegi hatalom számára az együttműködés azt jelenti, hogy akarjuk azt, amit ő. Csak ha így teszünk, akkor vagyunk részesei a rendszerének.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. január 06. 13:38
Rákosi Mátyás: "Aki nincs velünk, az ellenünk van." Kádár János: "Aki nincs ellenünk, az velünk van." Grósz Károly: "Aki ellenünk van, az is velünk van." Gyurcsány Ferenc: "Aki még mindig velünk van, az nincs magánál." Orbán Viktor: „aki nincs velük, az takarodjon”
6qwasyx
2014. január 06. 13:14
...és sok barom van, aki válaszol!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik