Elfogatóparancs van érvényben Dániel Péter ellen

2013. szeptember 30. 21:21

Dániel Péter ügyvéd ellen a Wittner Mária fideszes képviselőre tett becsmérlő kijelentések miatt indult korábban eljárás. Elfogatóparancsot azért adtak ki ellene, mert nem jelent meg perének legutóbbi tárgyalásán.

Az M1 hétfő esti híradójából derült ki: elfogatóparancs van érvényben Dániel Péter ügyvéd ellen, aki nem jelent meg perének legutóbbi tárgyalásán. Az ügyvéd ellen a fideszes Wittner Máriára tett becsmérlő kijelentések miatt indult büntetőeljárás a III. kerületi bíróságon. Dániel Péter már a per kezdetén hangoztatta, hogy az eljárást üldöztetésnek tekinti, ezért nem biztos, hogy megvárja a végét – közölte a hírműsor.

Mivel a legutóbbi tárgyaláson idézés ellenére nem jelent meg, elfogatóparancsot adtak ki ellene – ismertette a hírműsor.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt mondta a Híradóban: a bíróság a rendőrség segítségét kérte, amely ellenőrizte a vádlott ismert lakóhelyét és tartózkodási helyét. Itt azt a tájékoztatást kapták, hogy a vádlott nem tartózkodik a lakóhelyén. Ezért a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki a vádlottal szemben. Egy, az internetre vasárnap feltöltött kép tanúsága szerint Izraelben várja az ellene indult büntetőeljárás végét – hangzott el a hírműsorban.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/58467