A tájékoztatás hiányára panaszkodtak a szilvásváradiak

2013. szeptember 23. 09:57

A fideszes Horváth László úgy gondolja, „a tájékoztatás hiánya mérgezte meg a lelkeket”, de van helyük a fogyatékkal élőknek Szilvásváradon.

Bár korábban honlapján kérte Horváth László országgyűlési képviselő, hogy ne költöztessenek fogyatékkal élőket Szilvásváradra, mostanra mégis az ügy mellé állt. A térség fideszes politikusa kijelentette: „a tájékoztatás hiánya mérgezte meg a lelkeket”, és „beszélni kell mindenkivel, mert csak így lehet”. Horváth hozzátette: „Akik nem itt élnek, akik csak a távolból üzengetnek, azok ne ítélkezzenek, mert ők nem a megoldás részei. Ők tűzfészket akarnak csinálni ebből a vidékből.”

Egy szilvásváradi lakos a település közmeghallgatásán kijelentette: „ez a környezet számukra nem optimális környezet”. Más keményebben fogalmazott: „Ha még nem jött át, kicsit erélyesebben is tudom mondani, hogy nem kívánjuk ezeket az embereket ide Szilvásváradra”. Egy Vas megyéből érkezett turista viszont a Horváth László által feltöltött videóban úgy véli, „nem szabad őket kirekesztenünk, ugyanolyan egyenrangú embereknek kell őket tekintenünk”.

A Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézetének egyik lakója elmondta Horváth Lászlónak: nem tudja, mi az oka, hogy Szilvásvárad lakossága nem tudta őket elfogadni.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/58091

Beérkezett trackbackek