Bajnai-Mesterházy megállapodás: „Kicseleztük Orbán Viktort!”

2013. augusztus 29. 15:48

Nem lesznek előválasztások, nem lesz közös lista, nem lesz közös miniszterelnök-jelölt. Az MSZP és az Együtt-PM megállapodása értelmében 75 egyéni választókerületben az MSZP állíthat jelöltet - Bajnai Gordon és Mesterházy Attila szerint ezzel megszületett a kormányváltó szövetség.

2013. augusztus 29. 15:48

A kormányváltó szövetség létrejötteként értékelte a szocialista párt és az Együtt-PM csütörtökön kötött megállapodását Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője. Mint mondták, az egyéni jelöltállítás összehangolása és a két külön lista garantálja a lehető legtöbb ellenzéki szavazat begyűjtését. „A mai nappal kicseleztük Orbán Viktort” – értékelte Bajnai a felek által kitalált politikai konstrukciót. Mesterházy hozzátette, az MSZP hamarosan tárgyalásokat kezd a többi demokratikus ellenzéki párttal - köztük Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával -, amelynek politikusai helyet kaphatnak a szocialisták listáján, vagy akár elindulhatnak az MSZP-nek jutó egyéni körzetek némelyikében.

A 106 egyéni választókerületből 75-ben a szocialisták, 31-ben az Együtt-PM állít jelöltet a jövő évi választásokon a két fél csütörtökön kötött megállapodása alapján. Az egyezség szerint az Együtt-PM-nek jutó 31 körzetből hét budapesti, így a II., az V., a VII., a XII., a XVI., a XXI. és a XXII. kerület, valamint köztük van az egyik miskolci, debreceni, szegedi, győri és kaposvári körzet is.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 274 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2013. augusztus 30. 20:28
Ha nyer Bajnai igy fohja köszönteni a jó népet: Jóóóóóóóó reggelt Libasztán és a visszaköszönés: Libásokkal jól kibasztál. Prutty!
tango47
2013. augusztus 30. 13:47
Hát tényleg kicselezték, sőt gólt is rúgtak! Csak azt nem vették észre, hogy nem az ellenfél kapujába!
Vén Csataló
2013. augusztus 30. 10:32
A mindenit! Hát most aztán nem lennék Orbán Viktor helyében! :D
miloka
2013. augusztus 30. 09:15
Szóval létrejött a Külön 2014. Személyes hatalmi harcok árán. Nem OV-t hanem magukat cselezték ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik