15 pont a szépkorúakért

2013. július 22. 13:15

Ahol a tisztességes munkában megöregedett nyugdíjas nem érték, ott nincs jövőt építő új nemzedék, csak a valóságshow-k világát majmoló, érték és jövőkép nélküli, kihalásra ítélt generáció.

2013. július 22. 13:15
Schmuck Andor
Heti Válasz

„Az alkotmány és a demokrácia az európai polgári társadalmak alappillérei. Alapvető célunk ezek helyreállítása! Képviselni akarjuk az elfeledett és elhanyagolt nyugdíjasok érdekeit. Amelyik országnak nincs múltja, annak nincs jövője! Ahol a tisztességes munkában megöregedett nyugdíjas nem érték, ott nincs jövőt építő új nemzedék, csak a valóságshow-k világát majmoló, érték és jövőkép nélküli, kihalásra ítélt generáció. A nyugdíjasok tiszteletének és biztonságának helyreállítása pártunk kiemelt és alapvető célja. Ennek érdekében a következő 15 pontot hirdetjük meg.

1. A társadalombiztosítás és a nyugellátáshoz való állampolgári jogok visszahelyezése az alaptörvénybe, alkotmányba.

2. Személyi jövedelemadó (SZJA) és társadalombiztosítás (TB) mentes nyugdíj.

3. Ingatlan és földalapú állami életjáradék program a szép korúaknak

4. Szépkorúbarát államigazgatás kialakítása. Telefonos információs vonal és ügyintézés a szépkorúak számára. Tapasztalat központok kialakítása.

5. Minden felnevelt gyermek után járó 3%-os nyugdíjbónusz.

6. Családi adókedvezmény bevezetése az egy háztartásban élő szépkorú után.

7. A valóban ingyenes utazás visszaállítása a szépkorúak számára - (65 év felettiek részére).

8. 150 ezer forint alatti nyugdíjak esetén 13. havi nyugdíj differenciált bevezetése.

9. Közgyógyellátásra adott gyógyszer támogatásának 100%-os emelése.

10. Kegyeleti járandóság bevezetése és a szégyenteljes szociális temetés törvénytervezetének minél hamarabbi módosítása.

11. A büntetési tételek szigorítása a szépkorúak ellen elkövetett bűncselekmények, különösen az erőszakos bűncselekmények esetében.

12. Támogatás bevezetése minden olyan civil szervezetnek, akik rászoruló szépkorúak számára ingyenes étkezést biztosítanak, a TAO mintájára.

13. Független és egységes elvek szerint értékelő idősotthon minősítő központ felállítása. Ezzel párhuzamosan a Nemzeti Fogyasztóvédelemi Hatóság jogkörének kiszélesítése, megerősítése.

14. Törvényben szabályozott módon kötelező biztosíték letétbe helyezése az idősotthonok üzemeltetői számára, amely biztosítékot ad a lakók és hozzátartozók számára.

15. Valamennyi önkormányzat évente teljes körű ismertető kiadványt juttasson el a szépkorúak számára, melyben tájékoztatást kapnak a nekik járó és adható támogatásokról, azok mértékéről, igényléséről és formájáról.


* *

Ennek a 15 pontnak a megvalósítása nem a szocdemek privilégiuma. Felhívunk minden pártot és közéleti szervezetet, hogy csatlakozzon hozzánk!

Mi szociáldemokraták érték és nem érdek alapú együttműködésben vagyunk kizárólag érdekeltek, ezért 1000 órát adunk, hogy a Demokratikus ellenzéket

alkotó pártok nyilatkozzanak, készek - e, a 15 pontot elfogadni? Tisztelet a nyugdíjasoknak!”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. július 22. 18:08
Bandi,ebből a pojácaságból meg lehet élni???
OberEnnsinnen
2013. július 22. 18:01
Andor, te aktív korodban melyik bányában, de ha nem ott, - hol dolgoztál, mit csináltál, hány százalékra hoztad a normát? Hogy ilyen könnyedén becsatornázod a mások által megtermelt közpénzt?
Fakuttya
2013. július 22. 17:15
1. Pont a magyarokért: Rohadj meg a bandáddal együtt Smukkgeci.
puszika
2013. július 22. 15:25
Működik a nyalógép Andorkám rendesen! Vigyázz! Közel a deszka!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik