Újra engedné a játékgépeket a kormány

2013. július 15. 10:25

Csökkent az adóbevétel a pénznyerő automaták betiltása miatt, a kormány ezért tíz városban, állami koncessziók keretében újra engedélyezné a játékgépeket.

Az elektronikus kaszinók, illetve általában a pénznyerő automaták betiltása miatt tavaly november és idén január között 3,2 milliárd forint adóbevételtől esett el az állam, amely új kaszinók engedélyezésével orvosolná a bevételkiesést – írja a NOL. Varga Mihály előterjesztése szerint tíz vidéki városban, zártkörű, állami koncessziós pályázat keretében engedélyeznék a kaszinók létrehozását, amelyek működtetési engedélye tíz évre szólna.

A lap szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium kaszinónként évi 850 millió forintnyi adóbevételt remél az új kaszinóktól. A pénznyerő automaták betiltásának indokai közül mára csak a nemzetbiztonsági kockázat maradt meg, emiatt lehet ugyanis zártkörű a koncessziós pályázat. Varga Mihály szerint csak ez garantálja, hogy kiszűrjék a nemzetbiztonsági vagy szerencsejáték-felügyeleti kockázatot jelentő pályázókat. Ellenzéki politikus szerint viszont inkább arról van szó, hogy így könyebb Fidesz-közeli vállalkozókhoz átjátszani a kaszinók koncessziós jogait.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/55085