Varga=Matolcsy

2013. június 17. 12:53

Számok ismét nem szerepelnek egy adóról szól törvényben. Pont úgy megy ez, mint az elmúlt három évben mindig.

2013. június 17. 12:53
Vágó Gábor
Vágó Gábor blogja

„A mai napi kapkodós adóemelés eloszlatott minden illúziót, amit tápláltam Varga beiktatásakor. Azt gondolhattuk, hogy a matolcsyzmus után némileg kiszámíthatóbb költségvetési politika jön, azt remélhettük, hogy elkezdenek majd számolni az NGM-ben. De nem. Hiába bukott felfelé Matolcsy, a kiszámíthatatlanság és a rossz tervezésből fakadó állandó adóemelések rendszere maradt.

Itt ülök a bizottsági ülésen, és semmi nem változott a régi költségvetési bizottsági ülésekhez képest. A fideszesek kerek szemekkel néznek, hogy megint mihez kell adniuk a nevüket, a jobbikos elnök az eljárásrend tarthatatlansága miatt háborog, a régi mszp-s költségvetési trükkök ezermestere csak figyel, ilyet még ő se tudott produkálni. Én pedig megint bekérdezek, de megint nem válaszolnak rá érdemben. Számok ismét nem szerepelnek egy adóról szól törvényben, Pont úgy megy ez, mint az elmúlt három évben mindig.

Matolcsy alatti havi rendszerességű rendkívüli költségvetési módosításokkor, legalább arra ügyeltek, hogy a költségvetés főösszegét módosítsák. Most ez is elmaradt. Nem kérdés, hogy ramaty állapotban van a költségvetés. A infláció túltervezett volt, a tranzakciós adóból elvárt bevételek alapból irreálisak voltak, az útdíj és a pénztárgépek bekötésének bevezetésének időpontja a tervezéskor is tarthatatlan volt. Lehet és kell is korrigálni, de nem így. Nem lehetne a stadionépítéseket leállítani? Miért nem gondolkoznak el a miniszterelnökség kommunikációs kiadásainak a csökkentésén? Miért megint a telefonálókkal, bankolókkal kell megfizettetni a fideszes nagyzási hóbortjukat?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2013. június 17. 18:18
A röhej az ballibek, hogy nincs fillér, 2,3 forintos sincs. 10 forint a legkisebb pénz. Ha valaki 100.000 Ft.-ot vesz ki egy ATM-ből (nem sokan vannak) kemény 600 Ft.-ot fizet, jóval kevesebbet, mint egy doboz cigi ára. Ezen megy a visongás. Telefon: 4-5 percnél hossszabban senki se beszél. Ha tíz percig pofázik, a sarc 30 Ft.- Huhh, de súlyos összeg! Ehhez képest 22.000 milliárd ballib adósságot kell perkálni még ebben a kormányzati ciklusban. Ehhez képest Baynau, a hon megmentője megnyirbálta a gyes-t, a gyed-et, elvette a 23 havi nyögdíjat és illetményt, csökkentette és lerövíditette a táppénzt, megszüntette a kedvezményes lakástámogatást. Közben az égvilágon nem épült semmi. Eddig is tudtam: nincs bőr a ballibek pofáján.
slomovicz
2013. június 17. 16:41
Erről a Vágó Gáborról a Mónika Show, vagy a SzalacsiSándor "vizbül vonják ki az oxigént" jut eszembe. Ok. Vannak ilyen emberek , de miért kell még nagy pénzekkel is tömni egyeseket a hülyeségeikért? Alkalmatlanok a legtöbb dologra. http://www.teccikerteni.hu/index.php?modul=lapok&lap=szalacsi_sandor
hátakkor
2013. június 17. 16:23
Vágónak 10 hónap múlva a választási eredmények számai hoznak megnyugvást.
GáborGábor
2013. június 17. 15:32
Igen, remèlem Varga Matolcsy öröksègèt viszi tovàbb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik