Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. május 25. 17:39

Az agrártámogatások nagy része Csányi Sándor, Nyerges Zsolt és Leisztinger Tamás érdekeltségeihez kerül, ők „rabolják ki” a közös kasszát Ángyán szerint.

Nem a portással állapodtam meg – mondta egy fórumon Ángyán József, miközben az Orbán kézjegyével ellátott programot emelte a magasba. Mint fogalmazott „döbbenet”, amikor összehasonlítja az ember a történteket azzal, ami a kormányprogramban van, amit a vidékstratégiában hirdettek.

Ángyán József kigyűjtötte azt is, hogy kik „rabolják ki” a közös kasszát, hová kerül az agrártámogatások nagy része. Elmondása szerint a 6 legnagyobb érdekeltséghez összesen 13,9 milliárd forint került, miközben a 300 ezer embert érintő tanyafejlesztési programra csak nagy harcok árán sikerült kiharcolni 1 milliárd forintot. A legtöbb agrártámogatást Csányi Sándor érdekeltsége (3,969 milliárd forint), Nyerges Zsolt érdekeltsége (3,739 milliárd), és Leisztinger Tamás érdekeltsége (2,676 milliárd) kapta. Ángyán szerint egy egységes hálózatról van szó, melyet „maffiacsaládok” működtetnek. A volt agrárállamtitkár szerint a „libatolvaj” Bajnai Gordon is maffiózó.

A fórumon Ángyán beszélt arról is, hogy a korrupciónak egy új szintje alakult ki. Már nem a nokiás dobozok mennek, hanem a „nagyok” beteszik az embereiket döntéshozó pozícióba, annak az a dolga, hogy intézze az ügyeket. Ahol nagyobb kasszák vannak, ott nem csak az embere van bent, hanem biztonság kedvéért van egy tartótisztje is a döntéshozónak. Aki viszi az utasítást, és hozza az információkat, és vigyáz a kezére, hogy jó helyen írja alá. Szerinte egy 70 fős kormányból 8-10 tagot nevezhet meg a miniszterelnök, a többit a „maffiacsaládok” nevezik meg. Ángyán – Németh Lászlónéra utalva – azt mondta: amikor csere van a kormányban, akkor látszik, hogy az nem juthatott a miniszterelnök eszébe, hogy azt nevezi ki, akit.

Ángyán beszélt a földbérleti pályázatokról is beszélt. Elmondta: a Földalap saját belső ellenőrző bizottsága is megállapította, hogy a nyertes pályázók minden vizsgált esetben a gazdálkodási tervekre adott szubjektív pontok nagykülönbségével nyertek. „Itt kapták meg az utasítást, hogy kinek kell nyerni” – mondta, hozzátéve, hogy nincs magyarázat rá, hogy miért az nyert aki; így győzhetett például műkörmös is.

A NOL TV kérdésére, hogy vajon meddig kritizálhatja még párton belülről a Fideszt, Ángyán azt válaszolta, hogy addig, ameddig úgy dönt, marad a Frakcióba. Szerinte másik kérdés, hogy jó lelkiismerettel meddig vállalható a dolog. Mint mondta, ehhez már közel van, és akkor nem fogja vállalni a frakciótagságot, és függetlenként folytatja. Azt nem tudja, hogy a pártvezetés hogyan viszonyul ehhez a kérdéshez.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/52711


214 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ángyán annyira tiszta és független, hogy ki kéne lépnie a Fideszből. Hiszen egy ilyen tiszta és független politikus nem adhatja nevét a barbár kormánypárthoz, vagy tévednék?

Hiszen bizonyára önállóan vagy más párt színeiben indulva is tuti bekerülhetne a parlamentbe.

Válaszok:
TaTa86 | 2013. május 25. 18:21
augustus | 2013. május 25. 19:36
Ophiuchus | 2013. május 25. 19:44

Ángyán nem Fidesz-tag, te szerencsétlen.

Nálatok eleve kizáró tényező mind a gerinc, mind az agy.


"A volt agrárállamtitkár szerint a „libatolvaj” Bajnai Gordon is maffiózó."

Oppácska.


Fidesznek nem szerencséje, hanem pechje, hogy vannak köztük tisztességes emberek. Lásd: kollégái által meghazudtolt szekszárdi képviselő a trafikügy kapcsán, Ángyán József a földügy kapcsán, Bencsik János korábbi államtitkár.


Magyarországon nincs maffia, csak mindenki valakinek a valakije...Az igazi hungaricum, ami átível eszmék, kormányok, pártok, rendszerek felett:


".. Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik, vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba."

Móricz Zsigmond -Rokonok (1932)

Válaszok:
ottapont | 2013. május 25. 18:41
Laibach | 2013. május 25. 18:44

Dehogyis hungaricum, a románokhoz képest a fasorban sincs a jelenség . A korrupció és a kapcsolati tőkével való visszaélés már a fanarióta rendszer óta dívik. Jókat írt erről anno Caragiale.

A szocializmus is rásegített a dologra, gyanítom a legtöbb volt szocialista országban létező probléma ez.

Válaszok:
pimepime | 2013. május 25. 19:15
pimepime | 2013. május 25. 19:15

Egy Schwartz pénzen felnevelt liberókból és vérbolsi ügynökökből álló tömörüléstől mást nem lehet várni.

Túlnyerték magukat, a mohóságnak már nem lehet gátat szabni.
Elszabadult a dolog.


Anno írt Bayer is valami Kolumbia-Alsó féle jelenségről.


@röviden! Gyere, magyarázd meg! Hallani akarom.


Mondom, az Orbán-Kövér szent páros anno a casting során nem figyelt oda elégé, nehogy véletlenül egy tisztességes ember kerüljön közéjük, akit nem lehet kellőképp zsarolni (emlékszünk még az oknyomozó blogra az MTI hírek között, nem igaz?) Most már baszhatják.

Na, további kellemes valóságmagyarázást kívánok a fanatikusoknak és élvezzük együtt, ahogy süllyed el (változatlanul) az országunk a korrupció nemzeti színű mocsarában.


No de egy demokraciaban hagyjuk ezt?

Válaszok:
ottapont | 2013. május 25. 19:25

No de egy demokraciaban hagyjuk ezt?


Mondtam én olyat, hogy hagyni kellene? Az ellen tiltakoztam, hogy "hungaricum".


Azért nem ártana, ha konkrétumokkal, dokumentumokkal is igazolná, hogy kik tartoznak azokba az érdekeltségekbe!
Mert így ha valakinek nem tetszik az arca, s nem az elvtársakhoz tartozik, nyugodtan rámondhatja, hogy na ő is x vagy y érdekeltségi köréhez tartozik.
Szóval ez így és pont a nol-tévében, nem hihető dolog.

Válaszok:
Moravek | 2013. május 25. 20:13

Hát szerintem most Ángyán úr ha akarna sem tudna életbiztosítást kötni egyik biztosítónál sem, de nem az életkora miatt!
Mindenesetre riszpekt neki!


Ángyán annyira tiszta és független,.....
-------
...De nem politikus. Ezt azért mondom, mert szerintem ő a tipikus példája annak, amikor egy nagy szaktudású szakmájában kiváló, jószándékú ember bekerül a politika, a kompromisszumok átláthatatlan világába.

..És oda jut, hogy ma legnagyobb ellenfelei bunkósbotként használják azok ellen, akik révén a politikába került.

Válaszok:
Moravek | 2013. május 25. 19:52
OrangeOrder | 2013. május 25. 23:51

részemről is respect! remélem a fideszes patkányok nem tudják kikezdeni....


Lehet hogy Ángyán úr egy naiv idealista ember, és talán azt hiszi hogyha felemeli a szavát a visszásságok ellen, talán elindul egy megtisztulási folyamat a Fideszen belül.
Hát ne reménykedjen ez a tiszteletreméltó Úriember! :-(


"Ezt azért mondom, mert szerintem ő a tipikus példája annak, amikor egy nagy szaktudású szakmájában kiváló, jószándékú ember bekerül a politika, a kompromisszumok átláthatatlan világába."

Ő egy MAGYAR ember.
A magyar néplélektől távol áll a kufárkodás, maffiáskodás, színváltósság.

Ezért van annyi jött- és hígmagyar a Parlamentben.

Válaszok:
augustus | 2013. május 25. 21:58

Sajnos nem Ángyán úr mondandója lepett meg hanem ezt ki merte mondani. Ugye senki nem hiszi,hogy Ő a levegőbe beszél és nincs bizonyítéka arra amit mond.


"..ezért volt fontos nekünk is mielőbb belépni, hogy "elitünk" nagy pénzeket kaszálhasson..."


Ez teljes mértékben így van.


Az, hogy idáig süllyedt az ország, hogy a parlament gyakorlatilag már nem más, mint a Fidesz-maffiát támogató háttérintézmény, igazából nem a Fidesz, hanem a végtelenül ostoba emberek tömege miatt alakult ki, akik egyszerűen nem hajlandóak belátni, hogy a mostani garnitúra még korruptabb és még alkalmatlanabb, mint elődje. Ezek miatt gondolja a Fidesz, hogy _bármit_ következmény nélkül megtehetnek, mivel ők úgyis rájuk szavaznak, elég csak kellő számú elégedetlenkedőt távol tartani a választástól (lásd regisztráció).

Ez gyönyörűen látszik a trafikügy "kezelésénél" is, semmi gátlás sincs már bennük. Ha elfordult volna a tömeg a Fidesztől, mint ahogy tették -okkal- a szociktól, akkor legalább némi önmérsékletre szorulna ez a banda.

Most már ott tartunk, hogy Orbánnak csak arra kell figyeli, hogy nehogy kivágjanak minket az EU-ból, mert akkor nincs folyósítható zseton a fideszes zsebekbe.


Az MTI helyreigazítást adott ki, melyben közli: valótlanul állították a honlapjukon 2012. május 2-án megjelent, Kinek a zsoldosa Ángyán József? című blogbejegyzésen alapuló hírben, hogy Ács Sándornénak személyes érdekeltsége lenne Lepsény határában. Ács Sándorné semmilyen formában nem érintett az állami földekre vonatkozó pályázatokban – közölte az MTI.

Az állattenyésztési kötelezettséggel kapcsolatos kritikát azoknak a családi gazdálkodóknak az érdekében fogalmazta meg, akiket ez a feltétel az ország legjobb adottságú területein (pl. Lepsény környékén) kizár a földhaszonbérleti pályázat lehetőségéből – áll a helyreigazításban. Nem felel meg a valóságnak, hogy Ács Sándorné több száz (650) hektár állami földön gazdálkodik – olvasható a távirati iroda helyreigazításában.

Az MTI eredeti hírében az állt, hogy Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium januárban lemondott államtitkára azért távozott a tárcától, mert „két haverját” felmentette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A május 2-án megjelent hírt követően az LMP nyílt levelet írt az MTI vezérigazgatójának, amelyben megállapították, hogy egy senki által nem ismert, és az internetes keresések alapján nem is létező blog bejegyzésére hivatkozva akar valakit a Távirati Iroda lejáratni. Kiderült: az idézett blogot aznap, vagyis május másodikán indították, a szóban forgó bejegyzés pedig az egyetlen az oldalon. Ángyán József nyílt levében követelt vizsgálatot az MTI vezetőségétől.

http://media.mandiner.hu/cikk/..

Válaszok:
miloka | 2013. május 25. 21:53

gyatra próbálkozás, szoponc


Gondolom te csináltad az Ángyán- lejárató blogot is !
Ne erőlködj!


És ez bizonyítaná azt, amit kérdeztem?
Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Főleg ha mellé tesszük ami a napraforgoblog-on is megjelent és itt is sokan citálták már.

Válaszok:
Berecskereki | 2013. május 26. 08:47
TaTa86 | 2013. május 26. 19:18

Te meg mi vagy akkor? Hiszen írta, hogy a google segítségével találta.


Azért az érdekes ám, hogy a 4 pontból csak egyet cáfoltak meg!

Válaszok:
Moravek | 2013. május 25. 21:56
HSL | 2013. május 25. 22:06

Ismét helyesbítette 2012. május 2-án megjelent, az úgynevezett napraforgoblog Kinek a zsoldosa Ángyán József? című blogbejegyzésén alapuló hírét a Magyar Távirati Iroda (MTI). A jó hírnévhez való jog megsértésére alkalmas hír megjelentetéséért Ángyán Józseftől és az olvasóktól elnézést kértek.

„1. Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt parlamenti államtitkára – amint az az őt támogató egyes szervezeteknek írt, majd nyilvánosságra került levelében szerepel – a munkáját ellehetetlenítő érdekkörök tevékenysége, az állami földbérleti ügyek, továbbá az irányításával kidolgozott Nemzeti Vidékstratégia megtorpedózása miatt ajánlotta fel a lemondását.

2. Ángyán József sem Viszló Leventével, sem Haraszthy Lászlóval nem áll sem gazdasági, sem politikai kapcsolatban.

3. Szabó Rebeka nem volt a Szent István Egyetem professzorának, Ángyán Józsefnek a tanítványa.

4. Sem Lepsényben, sem Kajászón nincsenek rokonai Ángyán Józsefnek.”

http://media.mandiner.hu/cikk/..


Ő egy MAGYAR ember.
A magyar néplélektől távol áll a kufárkodás, maffiáskodás, színváltósság.
-----------
Viccesek ezek az álnaív kinyilatkozások, márpedig azért, mert aki ott van a parlamentben, a mögött ott van néhény 10-100 ezer szavazó., így a minősítésed rájuk is vonatkozik, akik tudás, ismeret, tisztánlátás híján kufárkodó, maffiáskodó és színváltós politikusokat, jött és hígmagyart juttatnak be szavazataikkal. (hogy éljek szavaiddal).

Sajnos az ország nem egy lombik, hogy lehessen sterilizálni, búnmentesíteni.
Mindig vannak, voltak és lesznek gyarló, bűnös, és rosszándékú emberek, a világon mindenhol.

És vannak olyanok, akik tudják használni az indulatokat, a másik ember gyarlóságát is.


gyengus-gyengus szoponcka


A vezérek és egy-két ember cserélődött a felépítményben, a többi mind marat.


"Akkor gondolom a hét vezérből az egyik valószínűleg zsidó lehetett. Tudod amelyik egy fehér lóért megvette az egész Kárpát-medencét Szvatopluktól."

Óriási tévedés a legújabb - igaz ballib történészek szerinti- elmélet alapján nyolc vezér volt azaz: Árpád, Előd, Ond, Kohn, Kond, Tas, Huba, Tehetem!


Osztrák zsidóként egy magyar fórumon a magyarokat gyalázod.
Ez ám a valami.


Akkor gondolom a hét vezérből az egyik valószínűleg zsidó lehetett
----------
:)))) Ez a másik igazi Hungarikum amikor a napi politikai acsarkodások közé 1000 éves szökkenésekkel bármikor lehet érvelni, berángatni történelmi hasonlatokat tévképzeteket, fantazmagóriákat.. ilyen a világon nincs máshol.


Meglehet hogy volt egy kilencedik is azt meg úgy hívták hogy Choli. Az lehetett valójában aki átverte Szvatoplákot!


Érdekes találatokat dobál ki a google:
Jonas Huttinger, Moses Huttinger, Jakob Huttinger, Hanna Huttinger, Abraham Huttinger, Samuel Huttinger...


Ugye korábban faluhelyen az volt a helyzet, hogy volt a Tsz és az szinte mindenkinek adott valami melót.

Most van valami gróf akié az egész határ, meg a szomszéd határ meg még tovább a samesza meg a két traktorosa és mindenki más bekaphatja.

Szép eredmény


Ugye korábban faluhelyen az volt a helyzet, hogy volt a Tsz és az szinte mindenkinek adott valami melót.

Most van valami gróf akié az egész határ, meg a szomszéd határ meg még tovább a samesza meg a két traktorosa és mindenki más bekaphatja.

Szép eredmény

Válaszok:
Laibach | 2013. május 26. 00:20

A kárpót1ási - lopási - jegynek köszönhetően. 1991. évi XXV. törvény. ÁVü forever.


A helyiek

Egy hozzászólás a NOL cikkhez

"A helyiek 2001-ben még a „tőke szabad áramlásától”, 2008-9 ben az MSZP-től, Tátrai Miklós csapatától féltették a jövőjüket - napjainkban azonban éppen a helyi MSZP-SZDSZ-Fidesz potentátok összeborulása teszi be nekik a kaput???!!!"


Avatar
valodi | 2013. május 25. | 14:06
értékelés 0 értékelés 0
"Vigyázó szemetek a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzetre vessétek"... már régóta az a "tű hegye", sőt "Cipolla földje"! Ami itt egy éven belül bekövetkezik, nagy valószínűséggel az lesz a magyar vidék jövője!
Éppen most zajlik több százmillió EU pénz elköltése a tájrehabilitációra, egy "földi paradicsom" befejezésére, amit mintegy 20 éve kezdtek el a helyi lakosság segítségével, rájuk való folyamatos hivatkozással.
18 000 hektár Magas Természeti Értékű Terület egy tömbben, jelentékeny része a Mezőkövesdi Járásban, Tállai András Fidesz-államtitkár befolyása alatt... Micsoda finom falat! Hogy ez több falu és kis mezőváros történelmi határának, „tájhazájának” a fele, a helyi közösségek megélhetésének alapja? Kit érdekel!!!
Ebből botrányos körülmények között 2 800 hektárt már 2012-ben kiosztottak, főként a csókosoknak (pl. stróman műkörmös 250 ha, szociálpedagógus Fidesz-fan 496 ha, sportköri elnökségi cimbora 440 ha, államtitkár feleségének unokatestvére 460 ha) - ez azonban még nem igazán "fájt" a helyi gazdacsaládoknak és más, ténylegesen helyi gazdálkodó szervezetnek, mert ezt a területet korábban az olasz Mariano Kft. bitorolta majd' két évtizedig, így a helyi embereknek némi munkalehetőség kivételével nem sok köze volt hozzá.
A nagyobbik rész, ~15 000 hektár azonban a kárpótláskor a helyi közösségek tulajdonába került, amin a mai napig életvitelszerűen ők gazdálkodnak. Ennek a tulajdonjogát - a védett területek nevesítésének törvényi tilalma által kényszerítve - 96, 98-ban, az állami kisajátítást jóhiszeműen megelőlegezve eladták a Bükki Nemzeti Parknak, pufferterületét pedig a Tiszatáj Közalapítványnak fillérekért (kevesebb mint 10 000 Ft/ha átlagáron). Tették ezt annak a Nemzeti Parkos információnak a tudatában, hogy az általuk is kívánt tájrehabilitáció-vizes élőhely rekonstrukció központi támogatásának feltétele az 1/1 tulajdon, és a minden földvásárláskor elhangzó ígéreteknek a birtokában, hogy természetesen mindenkor elsőbbségük lesz a rehabilitált földek használatában!
Tisztességes magyar emberek lévén, az agyuk sarkában sem fordult meg soha az a gondolat, hogy létezhet olyan kártékony, bitang politikai erő vagy bármely más „ magyar”-nak nevezett hazug formáció, amely vagy aki ezen földek haszonbérbe adásában nem a helyi gazdát vagy helyi emberek helyi szövetkezését részesíti abszolút előnyben! Az állam által így „megszerzett” 15 000 hektárból kb. 9 000 hektárt -idegen haszonbérletre is!- először fog pályáztatni a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága - már megjelent a kiírás...
A helyiek 2001-ben még a „tőke szabad áramlásától”, 2008-9 ben az MSZP-től, Tátrai Miklós csapatától féltették a jövőjüket - napjainkban azonban éppen a helyi MSZP-SZDSZ-Fidesz potentátok összeborulása teszi be nekik a kaput???!!!
A most „dobra kerülő” 9 000 hektár, később további 6 000 hektár, EU pénzzel „kistafírozott” területet a volt Mariano-uradalom mintájára már nem lehet egyszerűen elorozni a helyi közösségek elől, hanem el kell venni tőlük... Ez már más lépték, más kategória, más indulat... Aki helyi földműves innen idegen erők miatt kiszorul, annak a családnak az már egzisztenciális halál!
Eger, 2013. május 24.
Sárvári Attila
titkár, Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesület
elnökségi tag, SZÖVET - Szövetség az élő Tiszáért Egyesület
elnökségi tag, Élőlánc Magyarországért Párt
http://www.kielegyena fold.hu/documents/cotkeny/12. pdf
http://www.kielegyenafol d.hu/documents/cotkeny/14.pdf
http://www.kielegyenafold .hu/documents/cotkeny/6.pdf
http://www.kielegyenafold .hu/borsodi_mezoseg-k20.html


kézi vezérlés

vaktyúk [Hozzászóló kiszűrése] 2013. április 20. 11:11

@koronaszep


Állatfarm
Még hogy Csányi nem szól bele?

Csányi: Orbán Viktor a tisztázó beszélgetések után megértette, Ángyán pedig nem érti meg ezért a disznótelepén ajánlott neki munkát.

"Viszont rögtön kárhoztatta a listát nyilvánosságra hozó Ángyánt, aki szerinte nem akarja megérteni, hogy miért nem versenyképes a magyar mezőgazdaság, és mire lenne szükség. Ezt követően állást ajánlott – a kormányt bíráló és ezért a Fidesz-frakcióban fokozatosan elszigetelődő – Ángyánnak az egyik sertéstelepén, mert Csányi szerint a volt államtitkár csak így érthetné meg végre, milyen erőfeszítéseket tesz a Bonafarm. A bankvezér ugyanakkor nyugtázta, a tisztázó beszélgetéseken Orbánnal túl vannak, utóbbi az államtitkárral ellentétben már megértette a helyzetet. Majd rögtön megragadta az alkalmat, hogy lobbizzon az ágazatért a beszédét hallgató miniszterelnöknél: alkosson olyan földtörvényt a parlament, amely az állattartókat juttatja végre földhöz."
http://hvg.hu/itthon/20121009_..

Orbán szokott kolbászt tölteni Békéscsabán, de Csányiéknál tehenet nem fejt. Ha ez megtörtént volna, még kínosabb lenne számára a rendszerét az újraválasztása óta nyíltan támadó Bajnaiék OTP-s pénzelése.

Állatfarm ez a javából.
A földtörvény esetében teljesen nyomon követhető a kézi vezérlés mind Csányiék, mind Nyergesék oldaláról.


Ilyen ez a rendszer

Tartótiszt diktált, vezette a miniszter kezét a földtörvényben leírtak, a társadalmi viták, a helyiek bevonása helyett

vaktyúk [Hozzászóló kiszűrése] 2013. április 20. 11:43

3

@vaktyúk

Nyerges Attila a vidékfejlesztési minisztériumban minden megbízatás nélkül közvetlen tanácsokat adott


Nyerges testvére már régóta adhat tanácsokat
2012.márc.21

"Más forrásaink úgy tartják: a kormányváltás óta a vidékfejlesztési tárca hatáskörébe tartozó egyéb, például a földvagyonnal vagy a mezőgazdasággal kapcsolatos döntésekhez is ajánlatos lehetett kikérni Nyerges Attila véleményét. Az állatorvos neve több mezőgazdasági társaságban is felbukkan.

Azt, hogy a másik fél ezt miként látja, illetve a nemzeti vagyon felett őrködő tárcánál miben is áll Nyerges Attila főtanácsadói posztja, nem sikerült megtudnunk. A közel két hónappal ezelőtti első érdeklődésünkre Nyerges Attila lapunkat az NFM sajtóosztályához irányította. Azóta a nemzeti fejlesztési tárca nem válaszolt.

Egy hónappal cikkünk megjelenése után beérkezett hozzánk a vidékfejlesztési tárca válasza. Eszerint "a VM semmiféle kapcsolatban nem áll Nyerges Attilával".'
http://nol.hu/gazdasag/2012032..


"a VM semmiféle kapcsolatban nem áll Nyerges Attilával"

Akkor, amikor már a másik minisztériumban volt hivatalosan is, akkor már nem járt a VM-be, addigra ott elvégezte a dolgát.
Minden poszt nélkül közvetlen adott tanácsokat az állatorvos végzettségű Nyerges a mezőgazdasági végzettséggel nem rendelkező Fazekas Sándor (közgazdász, korábban vidéki polgármester) vidékfejlesztési miniszternek, aki hozzá fordult hogy olvasson mindent át és véleményezze,mert valószínű, hogy ő nem értett hozzá. Ennek az eredménye lett a nagygazdaságokat erősítő földpolitika - Nyerges ezt közvetítette - és Ángyánék kiszorítása.

Az egész a politikai rendszer hibáját mutatja. Háttérkapcsolatokon keresztül dőlnek el az egész ország nyilvánosságát alapjaiban érintő dolgok, a közvagyon, az élelmiszerbiztonság az agrárgazdaság és a környezet kérdései. Megfelelő nyílt szakmai és társadalmi viták helyett.


Aki közhatalmat akar gyakorolni annak meg kell felelni minden erkölcsi törvénynek.
( Selmeczi Gabriella)


A földpályázatokról

"Ángyán beszélt a földbérleti pályázatokról is beszélt. Elmondta: a Földalap saját belső ellenőrző bizottsága is megállapította, hogy a nyertes pályázók minden vizsgált esetben a gazdálkodási tervekre adott szubjektív pontok nagykülönbségével nyertek. „Itt kapták meg az utasítást, hogy kinek kell nyerni” – mondta, hozzátéve, hogy nincs magyarázat rá, hogy miért az nyert aki; így győzhetett például műkörmös is."Ez a belső jelentést a Fidesz sokáig nem hozta nyilvánosságra ,a készítőjét pedig elbocsátották.

A pályázatokkal kapcsolatban meg kell jegyezni azt is , hogy nemcsak a bírálat történt így , hanem előállt az az eset, hogy a nyertesek ahány pályázatot beadtak , azt mint megnyerték . Vagyis előre megbeszélhették egymással, hogy ne pályázzanak egymás ellenében.

A trafikpályázatok esetén hasonlóképpen titkosan történt a döntés, ugyanúgy mint a földeknél, szubjektív szempontok szerint.

Válaszok:
vaktyúk | 2013. május 26. 09:15

Érdekes, amit Ángyán a frakciótagságáról mond.
Magától az istennek se akar kilépni, a Lázár-Rogán duó pedig jó hülye helyzetben találta magát: ha kivágnák Ángyánt, az maga volna a beismerése az egész szemétségnek, így viszont, hogy marad, országos turnén maffiázza a prof. az egész kormánypártot.

Ebből nem könnyű jól kijönni. Mondjuk nem kellett volna szétlopni mindent, és akkor most nem volna ez a helyzet.

Válaszok:
augustus | 2013. május 26. 07:39

Egy alkalommal, ha jól emlékszem még Csintalan Sándor fogalmazta meg ezt a típusú politikust, és "hasznos hülyéknek" nevezte őket.

Szerintem politikusként, és emberként is kudarcot vallott.

Politikusként azért, mert egy politikusnak, mint a szakma művelőjének az eredményesség a mércéje, vagyis az a cél, amivel megbízták, és aminek a megvalósítására szerződött, azt teljesíteni tudja-e. Közelebb, vagy távolabb kerül az eredetileg kitűzött céljától.

Emberileg pedig azért, amit az országos turnéin művel.
Tevékenysége nagyon hasznos, - valakiknek.

Tudom, most nagyon sokan az "igazság kimondásával" jöttök..

Részben igazat is adok, csakhogy az igazság kimondása semmit nem old meg, sőt..

Politikusokat nem azért tartanak sehol a világon, hogy az igazságot hirdessék hordószónokként.
A politikusokat azért tartják, hogy megoldásokat keressenek az ország problémáira.
Az, pedig, hogy egy parlamenti frakció 2/3-os tagjaként maffiavádakkal illeti frakcióját, az olyan, mint amikor a balhátvéd az összes hozzá kerülő labdát a saját kapujára lövi, vagy átpasszolja az ellenfélnek.

Válaszok:
HSL | 2013. május 26. 08:46
Berecskereki | 2013. május 26. 09:59

Csányi Sándor, Nyerges Zsolt, Leisztinger Tamás és a többi elmerenghet.Ha Orbán nem szívbajos, putyini módszerekkel helyre tudja tenni a gondolatvilágukat.
Sajnos a mezőgazdaság néhány személy kezében történt centralizációja nem 2-3 éves történet, évtizedek óta tart.Egyik élő politikai színitársulat sem érdekelt a változásban.


újabb gyengus szoponc próbálkozás


A történethez ez is hozzátartozik. Így kerek.

Helyreigazítás

A www.mti.hu oldalon megjelent hír, mely a „napraforgoblog” bejegyzésen alapult, összességében és részleteiben is valótlan állításokat tartalmazott.

http://mandiner.hu/cikk/201205..


Ángyán , a Fidesz és az igazság


Így szereztek fölbérletet a Fideszhez közelállók

Kiderült: Ángyán Józsefnek volt igaza
2013. május 6.
http://www.varaljaszovetseg.hu..

NFA jegyzőkönyv
http://www.varaljaszovetseg.hu..


A fentebbi minuszolóknak, akik
vagy a nyertesek
vagy jó szándékkal és aggodalommal a Fideszt védik, ez utóbbiaknak:Ángyán nem a Fideszt támadja azért hogy " tönkretegye", hanem hogy változást tudjon elérni.
Azt szeretné elérni , hogy visszavonják az eddigi pályázatokat és térjenek vissza a vidékstratégia szelleméhez , valódi néppárt politikát képviseljenek.
A Fideszen belül többen egyetértenek vele , mint akik ezt kimutatják. Nem ok nélkül volt a földtörvény ügyében a pártegység védelmében a büntetés fenyegetésével történt szavazás.

A Fidesz vezetésén múlik az egész ügy.Ha meglenne a politikai akarat akkor lenne változtatás, korrigálnál a hibákat. Ez a megerősödésüket okozná.

A Fidesz vezetésének a felelőssége óriási, amagyar fölt a magyar mezőgazdaság sorsa rajtuk múlik, mert a moratórium lejártáig ők vannak hatalmon a kétharmadukkal.


"valódi néppárti politikát képviseljenek"

Ángyán az előadásában azt is elmondta, hogy a törvény készítésénél volt olyan törvényjavaslati szöveg , amely gyakorlatilag a Csányi vállakozása üzleti tervének felelt meg.
Ez jelenti azt ,hogy az agrártőke ottvan a törvényhozásban.

Hol van ettől a vidéki emberek képviselete?
A civilek gondosan, átfogóan megfogalmazott törvényjavaslat módosításait a mezőgazdasági bizottság egyhangúan elvetette.
Helyette a törvény tárgyalását megelőző hétvégén került ki nem a földművelési minisztérium, hanem a kormány honlapjára - az igéret szerint teljes átdolgozásra kerülő és újabb társadalmi vitára bocsátott törvényjavaslat helyett- a hat törvénymódosítónak álcázott javaslat amelyet legyártottak (Simon Attila kifejezése szerint), amelyek a korábbi tervezet egyes pontjain javítanak, de más kérdésekben pedig tovább lépnek, további kapukat hagynak nyitva a nagytőke lehetőségei felé.

Hol vannak azok a szakemberek, akik értenek a mezőgazdasághoz , felelősen gondolkodni tudnak az ország érdekében és nevüket adják egy XXI.századi modern földtörvényhez?
Ilyen szakemberek úgy látszik nem találhatók a Fidesz berkeiben.
Agrárkamarai ülésen arról beszél, abban gondolkodik a központi kutatóintézeti előadó, hogyan lehetne a zöld uniós földszabályokat a nagyobb haszon érdekében kikerülni.
Ezért és a fennálló összefonódások miatt tudja a pénz írni a törvényeket.


Ángyán ehelyett azt szeretné, hogy valódi néppárti politikát képviseljenek.
A Fidesz a 2/3-dal ezt hatékonyan megtehetné.
Ha nem lenne 2/3 , akkor is ezt kellene tennie , mert ez a meghirdetett politikája.

Válaszok:
augustus | 2013. május 26. 10:23

„nagyon sokan az "igazság kimondásával" jöttök..”, pedig a fél igazság még nem igazság.

Az igazságot kedves augustus nem csak a mostani történésekben kel keresni, hanem korábbiakban. Mert a kiindulási alap ott van, az összes többi ennek az okozata. Ez a kiindulási alap pedig az 1990-es évek, amikor végrehajtották a földprivatizációt. Ekkor jutottak hozzá különböző trükkökkel olyan személyek a termőföldekhez, akik soha életükben nem tervezték az agrárgazdálkodást, hanem üzletelésre szánták. Ekkor alakultak ki a feldarabolt parcellák, a nadrágszíj területek. Eddig az általuk elvárt üzletelés nem jött be, ezért a földeket bérbe adják. Ez viszont kezdettől fogva tőkét von el a gazdálkodóktól. Ugyanez elmondható más formában az állami földterületekre is.

A föld privatizáció befejezésé után kialakultak a nagy-gazdaságok KFT formájában. Ezzel együtt részben a volt TSZ-ek átalakulásával, részben újonnan alakítva létrejöttek a Zrt. keretében működő termeltetők, feldolgozók, értékesítők. A számuk több tucatra tehető.

Egy évtizedig foglalkoztam az agrárgazdasággal, bejárva az országot. Amit leírtam eddig saját szememmel tapasztaltam. Több olyan fórumon is részt vettem, ahol Jakab István államtitkár úr és Ángyán professzor úr szólt a problémákról, a jövőbeni elképzelésekről, amely később részben a FIDESZ választási programjában is megjelent. Mindezek alapján bővebben ismerem a témát.

Ezeken a fórumokon elhangzottakból és a gazdálkodókkal történt beszélgetésekből vázlatosan a következő célokat lehet összegezni:

- Rendezni kellene a birtokrendszert, hogy a szétdarabolt terület egybefüggő parcellákat képezzenek. Ehhez az állami területek is igénybe kellene venni.
- Törekedni kellene a bérleti jogviszony csökkentésére, a saját tulajdonú föld növelésére a ténylegesen gazdálkodók körében.
- Új földtörvényre lenne szükség, amely meghatározza a korszerű birtokrendszert, figyelembe véve az állattartást is. A földtörvényben maximálni kellene a birtok nagyságát. Rendeletben kellene szabályozni az állami területek bérbeadását.
- Mindehhez forrásokat kellene biztosítani.
- A rendezés során előnybe kellene részesíteni a családi és fiatal gazdálkodókat, az egyéni vállalkozókat, az állattartókat, a rendeletben meghatározott maximum földterület nagyságig.
- Támogatni kellene azokat a beruházásokat, amelyek a raktározást, tárolást, feldolgozást – pl. takarmány előállítás – és e területen is előnybe részesíteni az előbb felsorolt gazdasági formákat.
- Mindehhez kapcsolva támogatni kell az önszerveződéseket, mind termelés, mind feldolgozás és értékesítés területén.

Röviden ezek voltak a főbb célok. Ángyán professzor úr ezek mellett állt akkor ki. Most viszont csak részben kommunikál ezekről a témákról, ezek állásáról és mindezt pár személyre sarkítja ki. Ezek a személyek Csányi Sándor, Nyerges Zsolt és Leisztinger Tamás, holott ilyenek, vagy ehhez hasonlók jóval többen vannak, akik ugyanilyen, vagy hasonló területhez jutottak korábban és juthatnak hozzá most is. Evidens, hogy aki nagyobb tőkével rendelkezik kedvezőbb helyzetben van egy-egy pályázatnál. Ez vonatkozik a földalapú támogatásra, a gép, ingatlan és berendezés támogatásra is. Ennek következtében valaki minél nagyobb gazdasággal rendelkezik, annál többet tud igénybe venni uniós támogatásból. A földalapú pedig a földterülettel arányos. Így értelmetlen az állami támogatások összegével operálni.

Összegezve a mondanivalóm; Általánosságban egyetértek Ángyán professzor úrral, azonban hiányolom, hogy nem azokról szól amit pontokban felsoroltam. Hiányolom továbbá, hogy a többi – több tucatra tehető – személyekről gazdálkodókról, gazdálkodó szervezetekről, ezek hátteréről miért nem szól. Így elgondolkoztat az is, hogy a témát a három személyre szűkíti és felvetődik bennem; Vajon miért? Igen irányában is ezért van látszólag (?) politikai felhangja a történetnek.


Ángyán ehelyett azt szeretné, hogy valódi néppárti politikát képviseljenek.
A Fidesz a 2/3-dal ezt hatékonyan megtehetné.
------
:) Trolibusz nem szeretne lenni?

Az előbb írtam, hogy egy politikust az minősíti, a céljaiból el tud érni. (ha már politikusi pályára lép)
Ráadásul, ha jól tudom Ő egy nagy tudású tanárember, hogy nem sikerül a 200 akárhánytagú frakcióból szakmai érvekkel meggyőzni döntéshozókat az igazáról, és miért vállalja inkább az országos turnét, ahol tartja az előadásokat?

Egyébként nagy traumákat élhet át, amikor elméleti szakemberként találkozik a rendszerváltás óta fortyogó Magyar rögvalósággal. Az egykori tsz-eket sirató munkanélküli tömegekkel, a tsz vezetőkből lett zöldbárók mai hatalmával, befolyásával, plusz az az EU pénzekért folyó élet-halál harcokkal, éa a rengeteg eszement szabályozással..

Egy politikusnak kevés azt mondani, hogy mit akar, mit szeretne. Ezt legtöbben a négy fal között, csendes magányukban vagy a tükör előtt elintézik, gyakorolják, nem hordószónokként.

Válaszok:
Berecskereki | 2013. május 26. 10:38
Berecskereki | 2013. május 26. 10:42
hhonor | 2013. május 26. 11:06

Más oldalról is megközelíteném a történéseket.

Lehet, hogy Ángyán professzor úrnak ténylegesen a jó szándék a célja, de úgy néz ki a gyakorlatban, hogy politikai kampány lesz belőle és nem szakmai polémia. Ezt egyértelműen bizonyítják egyes hozzászólások, a pártok és egyes politikus személyek kinyilatkoztatásai. Lásd a korábbi kormány agrár államtitkárát, Gőgös Zoltánt

Válaszok:
hhonor | 2013. május 26. 10:53

Szerintem már az az állítás sem valós - inkább elfed, mint felszínre hoz - hogy "A korrupció új szintje alakult ki", mert Ángyán professzor úrnak tudnia kell, hogy amennyiben ez korrupció, akkor 1990 óta létezik, így nem új. Amennyiben előveszi a korábbi jegyzeteit 2006-2009 évekről tapasztalni fogja, hogy ez a valóság.

Válaszok:
hhonor | 2013. május 26. 10:49

Ángyán nem azt mondja, hogy a korrupció az újdonság, Ángyán azt állítja, hogy annak egy új szintje (formája) alakult ki.

Válaszok:
Berecskereki | 2013. május 26. 11:24

Azt gondolom, hogy ezen problémának nem Ángyán az oka. Azt mondják, ha beengedjük a patást az előszobába, az a hálószobáig nem fog megállni.

Azt gondolom, ha a pályáztatásoknál az anomáliák nem jöttek volna létre, most nem lenne miről beszélni ezen irányba.

Válaszok:
Berecskereki | 2013. május 26. 11:36

"Az előbb írtam, hogy egy politikust az minősíti, a céljaiból el tud érni."

Ángyán megnyilvánulásaiból az derül ki, mint politikusnak, sokaktól eltérően morális céljai is vannak, így következetesen szolgálni azokat, akik megválasztották, következetesen és igazságosan, tisztességesen szolgálni a társadalmat, kitartani a célként megfogalmazott szakmai elvek és tervek mellett, kitartani az egyéb más hatalmi és egyéni érdekeltségek ellenében is, akkor is ha kisebbségben marad az igazával, igen, jómagam is azt gondolom, hogy ezen eredmények Őt minősítik.

Olyan morális példát mutat a társadalom irányába, amelyből hiány van az országban, olyan mintát mutat, amely megerősíti az emberben azt, hogy nem minden a vagyon és hatolom, van ami azok előtt áll még napjainkban is.

Nem ismerem a professzort, mint embert, mint politikust sem, nem tudom, hogy ezen következetessége minden irányban megnyilvánul-e munkájában, úgy a parlamentben, mint életében, de azt gondolom fontos, hogy nála is és másoknál is az értékek iránti elköteleződés és az azok melletti kiállás határozza meg alapként a döntéseket és megnyilvánulásokat.


Tisztességes emberek mindenhol vannak, jobb és baloldalon egyaránt, így a Fideszben, MSZP-ben és másutt is és sorakoztathatók a cáfolatok is.

Elsődlegesen az cél, hogy ezen tisztességes emberek határozzák meg mindjobban a napi politika arculatát a kormányban, ellenzékben és ezen emberek domináljanak társadalmunk formálódásában is.

Válaszok:
hhonor | 2013. május 26. 11:17

(sorakoztathatók a cáfolatok is -> persze vannak ellentétes példák is)


Ebben a formájában sem igaz az állítás, mert több tucat történettel lehet bizonyítani, hogy létezett. Erről azonban Ángyán professzor is hallgat, holott a korábbi jegyzeteiben megtalálhatná, ha most nem emlékszik rá.

Válaszok:
hhonor | 2013. május 26. 12:00
koronaszep | 2013. május 26. 12:29

[off]
Sok értelmét ezen ferde tükörnek nem látom, mivel csak sároz, globálisan vádol, összemos mindent és mindenkit. Közös nevezőt keresni és találni ezen úton nem lehet, ahhoz kezdeményezni kell, előzetesen bizalmat szavazni a másik irányába, feltételezve a jót és az értéket.


Az hozzászólásomban nem írtam arról, hogy ki minek az oka. Arról írtam, hogy Ángyán professzor úr miről beszél és miről nem. Maradj a tényeknél.

Az anomáliák korábban is megvoltak, így nem most jöttek létre. Az viszont igaz, hogy most kaptak ilyen széles teret. Ennek meglátásom szerint három oka van:

1. Akiknek korábban volt bérletük a pályáztatás során kiestek.
2. Akik több száz hektárral rendelkeztek, most a pályázatuk nem volt nyerő.
3. Az ellenzék politikai kampány célra használja a közelgő választásokhoz.

Ezek munkálkodnak, hogy minél nagyobb felhajtás legyen.

Az állításom az is igazolja, hogy nem arról és olyan sorrendben folyik a polémia ahogy azt felsoroltam. Továbbá a te hsz. is, mivel azt a látszatot akarod kelteni, mintha ezek a problémák csak most léteznének.
Értem ám a logikádat, amikor azt írod "most nem lenne miről beszélni ezen irányba.", ami lefordítva azt jelenti; a múltat el kell feledni, felejtsük el. Nem fórumtársam a múlt-jelen-jövő egy egység, aki ezt tagadja hamis és nem az igazságot keresi, nem azt akarja megvalósítani.

Válaszok:
vaktyúk | 2013. május 26. 16:55

Megértél arra, hogy a gyűjtőbe kerüljél. Jó pihenést.


A múlton nem tudunk változtatni, a jövőt viszont formálni tudjuk, jelenünktől kezdve. A megoldás részben ehhez az lenne, hogy a jelenünkben már ne tetézzük tovább begyűjtött hibáinkat, a múlt hibáiból is tanulva már helyes döntéseket hozzunk. Ebben is felelősségünk van. A rendszerváltás óta eltelt majd negyedszázad, a társadalom igényli, hogy valóban arra és úgy koncentráljon a politika, hogy valóban eredményeket tudjunk felmutatni országunkban, a folyamatos politikai hajtépések és harcok helyett, amelyek felemésztik az erőforrásaink javarészét és megosztják az ország társadalmát.

Válaszok:
Berecskereki | 2013. május 26. 12:17

Ne haragudj, de amit válaszoltál számomra üres fecsegés. Ezen túl gyanús és hitelen is, mert aki a múltat nem akarja teljes valójában felszínre hozni, ott valami gond lehet. Tanulni is csak úgy lehet, ha felszínre kerül. Képletesen, ha már kiborítjuk a bilit, akkor ne csak e tetejét löttyentsük ki, hanem az egész tartalmát.

Pontokba szedve felsoroltam az okot és az okozatot. Felsoroltam három pontban azt is miben látom ezt a nagyfokú "teregetést" a témában és mi az ami hiányzik belőle. Ameddig a bili teljes tartalma nem lesz kiborítva, csak lötyögtetnek belőle, addig változás sem lesz, sem a jelenbe, sem a jövőbe.

Részemről ezzel lezártam a témát, mert feleslegesen fikcióról nincs értelme és értéke sincs a polémiának.


Ebben a formában ez nem igaz, nincs példa a magyar újkori demokrácia történetében ilyen korrupciós "szintre" amiről Ángyán - becsülendő bátorsággal és gerinccel - beszél.
Ez az oligarchikus kormányzás maga, amikor diploma nélküli németlászlónék osztják a lét a főnöknek.
Amikor dohánygyár tulajdonosok írják a magukra vonatkozó törvényeket, szedik szét és osztják újra a piacukat, sőt, még az államilag garantált profitot is kényük - kedvük szerint határozzák meg.
Itt a politikus gyakorlatilag csak egy jól megfizetett végrehajtó.
A politika az oligarchák hálójába gabalyodott, ettől a rendszertől meg kell szabadulni, mert ha nyer 2014 ben, akkor végképp vérszemet kap, és bekebelez mindent.

Válaszok:
koronaszep | 2013. május 26. 12:32

"A korrupció új szintje alakult ki", mert Ángyán professzor úrnak tudnia kell, hogy amennyiben ez korrupció, akkor 1990 óta létezik, így nem új. "

Az új szint az új, a kormány által törvényekkel, rendeletekkel megtámogatott korrupció - mert AZ .

Válaszok:
Berecskereki | 2013. május 26. 12:40

Koronaszepe ne erőltesd magad, mert nem érdekel az agymenésed. Te egy elbukott párt kétségbeesett tagja vagy, s mint ilyen hiteltelen.

Azt üzenem a küldődnek, hogy máskor ne koronaszépe személyeket küldjön, mert náluk még BJ vak komondora is többet lát a világból.

Válaszok:
koronaszep | 2013. május 26. 12:53

Ütős, köszönöm, Kedves Barátom, bizonyára van olyan, akit meggyőz az efféle "érvelési" technika, "érvkészlet/rendszer".
A korrupció vadiúj szintje az oligarchikus kormányzás, és bizony ilyen még nem volt.
Reméljük, túl sokáig nem is lesz .
Ezt nem lehet jóramagyarázni, bár látom, hogy kitartóan próbálod relativizálni/kármenteni az ügyet.

Jó étvágyat kívánok !
( Rántottcsirkesültkrumpliubisali? )

Válaszok:
Berecskereki | 2013. május 26. 13:12

:)

Te tévedésbe vagy. Nem akarlak semmiről sem meggyőzni, mert nem érdekelsz. Így az agymenéseid sem érdekelnek, csak fárasztod magad. A hsz.-im - kezdve az elejétől - nem magyarázat, hanem a tények felsorakoztatása. Ezekből egy részt, mondatot, szót kiragadni és azt hámozni a te szokásod, mert képtelen vagy horizontálisan és vertikálisan, összefüggésekben gondolkozni. Igazi dübörgő SZDSZ-es vagy. Ja! és tollszagú kirántott libás.

Válaszok:
koronaszep | 2013. május 26. 14:07

Nemsokára úgy kib-sznak a Fideszből, hogy a lábad se éri a földet, te professzor-áruló.
Viktor személyi politikája is elég szar, ilyen idiótákat tesz be mindenhova. Lásd még Stumpf.

Eleve nem nagy szimpátiám van a vén trotty profokban, láttam az egyetemen, hogy mihez értenek: általában semmihez, de odanőttek a székükhöz, de szövegelni jól tudnak. Jó példa még: Chikán Attila. Őt is kívülről hozták, aztán lószart se tudott, most meg már nem jön a lóvé, a Fidesz ellen beszél.


"Te tévedésbe vagy.", én azt írtam, hogy bizonyára van olyan.
Tudom én, hogy nem érdekellek, olyan vagy, mint Zsil.
:-)))

Válaszok:
Berecskereki | 2013. május 26. 14:35

:D
Ismert a logikát. Zsil, valamiféle Julianus, Berecskei ugyanazon személy. Ez a te bitnélküliséged. Szépanyám is azt mondta a bit-nélkülire hagyd rá, mert nem érdemes vele vitatkozni, csak kifáraszt.
Mindig bebizonyosodik, hogy mennyire igaza volt.
Isten nyugosztalja.

Ja! Fletót elkísérhetnéd bérmálkozni. Rádférne. Remélem a gordonkázás már megy? A libaterelgetés is gyakorlod?

Válaszok:
Fizi Mihály | 2013. május 26. 16:13

Kedves jobboldali lájkolók, örvendetes, hogy nem szarozzátok Ángyánt párthűségből, de kérdezzétek meg magatoktól közben hogy Orbán ezek után megérdemli-e a támogatásotokat.


"„döbbenet”, amikor összehasonlítja az ember a történteket azzal, ami a kormányprogramban van, amit a vidékstratégiában hirdettek."

Mit tesz a kormányzat, annak érdekében, hogy a kormányprogramban foglaltak jussanak érvényre? Hogyan korrigál, amikor az látszik, hogy a "történtek" merőben mások? Van szándék a korrigálásra? Vagy az, hogy a jövőben megszigorítani tervezik a födet szerezni tudók körét, az a már kialakult állapotokat hivatott konzerválni? Ha a mostanra kialakult állapotokat konzerválja a kormány, az jó az országnak, vagy csak egyeseknek, és közben az ország tönkre megy?


Politikai kampány és/vagy szakmai vita

"Az anomáliák korábban is megvoltak, így nem most jöttek létre."

Igen a rendszerváltás óta mindig a háttérhatalom mozgatta a politikát. Vannak olyan gazdasági erők , amelyek mindkét oldal felé hajlanak," mindig győznek"..

A különbség talán az lehet, hogy az MSZP-ben a politikusok között is sok volt az egyben gazdasági szereplő is, a Fidesznél pedig kevesebb. Az előző kormány idején így kissé másabb lehetett a helyzet. Ebben Ángyán nem lehetett tájékozott , nem láthatott bele, most pedig a saját bőrén tapasztalta a beküldött emberek hatását.

Abban egy előző hozzászólónak igaza van , hogy az országjáráson tartott előadások hangvétele valóban eltolódott a politikai kampány irányába a fentiek miatt és a Fidesz viselkedése miatt. Ángyán az őt támadó összefonódásokkal küzdve tisztességes néppárti politikát várna a pártjától, hogy szabaduljanak meg a rájuk telepedők befolyásától.
Vagyis a helyzet nagyon is politikai.

A szakmai érvek emellett mindig elhangzanak. Ajánlom mindenkinek ,hogy nézze meg legalább a vidékstratégia összefoglaló ábráját és akkor láthatja , hogy mennyire összetett kérdésről van szó és mennyiben másról , mint a tiszta haszonelvűség.

Ehhez a vidékprogramhoz hasonló , ennek naggyából megfelelő elveket követ egyébként az LMP, a 4K és a Jobbik programja is.A globalizációval szemben a relokalizációra, az ökológiai szempontú helyi gazdaságra, a helyben történő döntésekre helyezve a hangsúlyt.

Kérdés ,hogy a Fidesz a nagytőke oldalán marad és annak a kedvére hozza a törvényeket , vagy átáll, visszaáll a néppárti vonalra és megküzd a valódi helyi érdekekért.
Egyébként továbbra is a Fidesszel is küzdeni kell.

Válaszok:
vaktyúk | 2013. május 26. 16:58
Berecskereki | 2013. május 26. 17:36
Stakeholder | 2013. május 26. 17:52

Rablóbanda az állampárt,semmi több!


Mi már ezen a témán sokszor és sokat polemizáltunk. Az a véleményem, hogy az információd írásos anyagokból van és nem személyes. Az enyém viszont személyes. Erről is írtam a hozzászólásaimban. Ma már nem dolgozom, s legtöbbet itthon vagyok, de még a gazdák többségével tartom a kapcsolatot, interneten, telefonon, néha személyesen is megkeresnek. Ők mindannyian támogatták Ángyán professzor urat. Az ő véleményük is lényegében azonos, mint amit leírtam. Én nem vádolom Ángyán professzor urat, mert tudom, hogy jót akar, de egy olyan útra tért, ami messze van a megoldástól és politikai felhangot okoz. Ennek ellenére tisztelem és a tisztelet hangján szólók róla.

Nem érdekelnek a pártok, mert ők kivétel nélkül beleviszik a pártpolitikát, a politikai marketinget. A téma pedig szakmai, mint ahogy más téma is.


"Ehhez a vidékprogramhoz hasonló, ennek naggyából megfelelő elveket követ egyébként az LMP, a 4K és a Jobbik programja is. A globalizációval szemben a relokalizációra, az ökológiai szempontú helyi gazdaságra, a helyben történő döntésekre helyezve a hangsúlyt."

Hát igen, az Élőlánc mindenkori programja sokakat késztetett a copy--paste alkalmazására:

- a fentebb elsőként említett formáció szerkesztői szó szerint másoltak ki egyes részeket a saját, 2010-es programjuk számára - hivatkozás nélkül...

- ezek szerint a második alakulat is versenyben van

- a harmadszorra említettek pedig szinte kezüket-lábukat törik, hogy ráakaszkodjanak az Élőlánc fórumai kapcsán az Ángyánra, és nagyon nem esik le, hogy a vonzalom nem kölcsönös... Eközben saját, vérprofi agrárpolitikusukat, Varga G.-t is hanyagolják, aki egyébként szintén megfordult az Élőláncban - rögtön a Fidesz után -, habár jelenlegi pártjába csak a másik parlamenti kispárt megjárása után került...

És hogy mi köze az említett vidékstratégiának az Élőlánc mindenkori programjához? Aki odafigyelt, tudhatja, hogy a kidolgozásában, majd az azt követő társadalmi vita szervezésében is részt vett többek közt Kajner Péter, az Élőlánc egyik alapítója, egyébként pedig a SZÖVET-nek is prominense.

Válaszok:
vaktyúk | 2013. május 26. 18:01

Ha már ittvagyunk ,akkor meg lehet említeni azt is, hogyan került be az alkotmányba - mivel az tervezettként nem tartalmazta -törvényszöveg kiegészítésként a fenntarthatóság.

Válaszok:
vaktyúk | 2013. május 26. 18:03
Stakeholder | 2013. május 26. 18:05

Hát úgy tudom, szintén az Élőlánc, illetve Sólyom holdudvarához tartozóknak sikerült akkor legalább ennyit elérni.


Nem tudom, igaza van-e Ángyánnak de amit trafikügyben csináltak az -ha nem változik- kiábrándít a Fideszből.
Mi az, hogy utólag emelnek és bővítik az árusítottak körét???? Mi az, hogy egy ember Dr valaki több koncessziót nyert??
Milyen igazságtalan az, hogy ha valaki 5-19 éve trafikos, most utólagosan sem pályázhat?
Szerintem, ha ezt nem törlik a Fidesznél akkor nem nyernek 2014-ben.
Ezt jeleztem a Fidesz honlapján egy fórumon, de levették a hozzászólásomat.

Válaszok:
balint60 | 2013. május 26. 19:41

Ó igen, a szép emlékű napraforgoblog. :D

Még létre sem hozták, az MTI már szemlézi a posztot. Klasszikus bolsevik sztori, csak Sztálinnak anno még volt annyi esze, hogy a rendszerét a kor követelményei szerint alakította ki, ennek a csökött agyú bandának meg még ennyi sütnivalója sincs.

Valószínűleg egy oka van annak, hogy nem vagyunk még Fehéroroszország: a fideszes potentátok annyira lusták és ostobák, hogy rombolni sem tudnak normálisan!


A teljes előadás:

Ángyán József: Nagygyűlés egy tisztességes földtörvényért - 2013. május 24.

https://www.youtube.com/watch?..

(1:42:28)


Az mondjuk köztudott, hogy ha valamelyk Fidess-képviselőröl kiderül hogy az IQ-ja 100 fölötti, azt kizárják a PÁRT-ból.
De ha egy fidess-pribék, följelent egy másik fidesspatkányt. Mert kiderült, hogy életében egyszer (valamikor) BECSÜLETES-volt. Az is azonnali kizárást jelent a fidess-párttörvény szerint?


"levették a hozzászólásomat".

Így legalább saját tapasztalatot is szereztél, hogyan működik valójában ez az álszent -vizet prédikáló és bort vedelő- szervezett bűnbanda.

Ne feledd, a trafikmutyi nagyságrendileg csak a legkisebb tétel a javak "újraelosztása" sorában:
a közbeszerzések százmilliárdjai mennek a Közgépnek (Simicska), a százmilliárdok mennek az állami földek osztogatásával a Mészárosoknak, a tanácsadó szerződések tízmilliárdjait kapják a századvég/nézőpont csókosai, az egykulcsos adó, végtörlesztés, rezsicsökkentés milliót kapják a felső tíz százalék kedvezményezettei és így jutunk el a "mezei talpas" támogatókhoz, a trafikosokhoz.

EZ az Orbán-rendszer!


Én simán elhiszem, hogy úgy van, ahogy Ángyán mondja.
Olyan emberek vannak némely pozícióban, akikről nem tudom elképzelni, hogy Orbán szánta oda őket.


Azért mindent nem lehet dokumentumokkal bizonyítani.
Ez olyan, mint amikor valaki nem hisz el valamit, mert nincs róla link.
Mintha linkekből lenne összerakva a világ.:)


Nem tudom, de én erről az emberről semmi kétszínűséget nem feltételezek.
Mért húzná rá egyszerre a vizes lepedőt a két nagy ellenfélre?
Sőt, szerintem Orbánt védi, magát meg persze a nyilvánossággal tudja védeni.

Válaszok:
kamasuka | 2013. május 27. 09:57
pedroamigo | 2013. május 27. 10:15

Ángyán József levele és elemzése a Borsodi Mezőség állami földbérleti pályázatairól és azok eredményeiről


"De ennél is súlyosabb következménnyel jár, hogy változatlanul és feltűnően nagy pontszámmal valamint súlyaránnyal szerepelnek azok a bírálati szempontok, amelyek tág teret biztosítanak a bíráló szubjektív megítélésének. Elég itt csak a „2.7. Szakmai és gazdasági megalapozottság, illeszkedés a vidékfejlesztési stratégiához, a birtokpolitikai irányelvekhez és a pályázati felhívásban rögzített célokhoz” - tartalmában teljességgel meghatározatlan - bírálati szempontra utalni, amelyre önmagában 150! pont - a 380 összes pontszám közel 40! %-a - adható. Egyebek mellett ez az a szubjektív bírálati elem, amely mindent fölülírhat, az összes többi szempontot elfedheti, mint ahogyan a megismert pályázatok esetében ez a szempont igen gyakran el is döntötte, hogy ki nyeri a pályázatot. Jellemző módon a kitöltési és bírálati segédlet (8. melléklet) erről a 2.7. szempontról egyetlen szóval sem tesz említést. Így azután könnyen előfordulhat az a helyzet, amit egy konkrét blokk pályázatainak egri, helyszíni vizsgálata során magam állapítottam meg, hogy tudniillik két pályázat gazdálkodási tervezete szóról szóra megegyezett, ám ugyanarra a szövegre az évek óta e szakterületen tevékenykedő vesztes 60 pontot kapott, míg a gazdálkodásba épphogy belecsöppent nyertes 120 pontot, ami el is döntötte, melyikük nyer.

A titkosítás következtében pedig – amely közvagyon bérbeadása esetén bizony megítélésem szerint az új Alaptörvényünkbe (betűjébe, de mindenképp szellemébe) ütközőnek is tekinthető - mindezt konkrét nevekkel, adatokkal még csak nyilvánosságra sem lehet hozni! Ennek révén a rendszer azt is megakadályozza, hogy a pályázatokba és a bírálatokba akár maguk a pályázók, akár mások betekintsenek. Ezzel – a bizonyítékok nem hozzáférhető, illetve nyilvánosságra nem hozható volta miatt - egyúttal megakadályozza a szabálytalanságok, részrehajló bírálatok vagy szándékos torzítások feltárását, a problémák jogi útra terelését. Álságos és demagóg tehát az a megfogalmazás, hogy „aki jogsértésre utaló jeleket lát, az forduljon a bírósághoz”, hiszen a „testre szabott” pályázati feltételrendszer, jogi környezet nem is teszi szükségessé a jogsértést. „Jogszerűen” lehet a pályázati eredményeket a célcsoport igényeinek megfelelően alakítani. (Ez a megközelítés Suchman Tamás, privatizációért felelős egykori miniszter elhíresült mondását idézi fel bennem, aki az erősen kifogásolt privatizációs ügyletekre a „tán nem szokványos, de törvényes” megfogalmazást „volt szíves” alkalmazni!)
Egyébként jogorvoslati lehetőséget a rendszer nem is tartalmaz!"

http://www.kielegyenafold.hu/a..


"A "műkörmösről" kiderült - ezt Gőgös Zoltán is elismerte - becsületes gazdálkodó aki számos szakmát kitanult, többek közt a műköröm készítést is, de eredeti és gyakorolt szakmáját illetően mezőgazdász."Elég gyatra próbálkozás védeni és megmagyarázni a jelenleg hatalomban lévők disznóságait. Úgy gondolom, egyre több energiát kell majd az ilyesmire fordítani a FIDESZ szimpatizánsainak.


A Fidesz alkotmányosan rögzítette a teljhatalmát?
Nem semmi....
De szerintem hazudsz.


Az a bizonyos név szerinti szavazás, Ángyán professzor azon módosító indítványáról, miszerint az integrált mezőgazdasági termelésszervezés helyett a családi gazdaságokra és a szövetkezetekre terjesszék ki a sarkalatos törvényi szabályokat.

https://www.youtube.com/watch?..


A Fidesz-MSZP országvesztő nagykoalíció eddigi legundorítóbb együttszavazása volt ez.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2013. május 27. 01:26

Akkor vagy hülye vagy, vagy dübörög a bolsi-retró.
:)


Nincs aljasabb bolsi, mint ami itt hagyja a szarát az országban, aztán vissza támogatja a mocskos pártállamot.


Pedig ezt nehéz félreérteni:
"Nincs aljasabb bolsi, mint ami itt hagyja a szarát az országban, aztán vissza támogatja a mocskos pártállamot."
de mit nem értesz rajta?


Nem. A legaljasabb, amikor a magyar termőföld és vízkészlet alkotmányos védelmét szavazta le le az orbán fidesz:
http://www.youtube.com/watch?v..


Megjelentek az agy nélküli fideszbirkák is...


"Ángyán néma volt valahogy nem hallottuk a harcos szólásait 2002-2010-s években"


Ángyán József - Gazdatüntetés - Budapest, Kossuth tér 2005.02.26.

https://www.youtube.com/watch?..


Sheep.

Válaszok:
vaktyúk | 2013. május 27. 08:48

Ángyán, Élőlánc 2007

Ma már barátaim nincs hova hátrálnunk...
2007
http://indavideo.hu/video/Tilt..

Válaszok:
vaktyúk | 2013. május 27. 08:59

Minősített bűnpártolással gyanúsítják Tátrait
http://mandiner.hu/cikk/201301..

Ami ellen akkor az Élőlánc tiltakozott , "természetesen" bejött.
Az akkori új vagyonkezelési törvény előre láthatóan ugyanúgy mutyira adott alkalmat, mint ahogy a földbérleti szerződések mostani elbírálási rendszere.

Itt a 2007-ben írt levél.
Aki meg akarja érteni a helyzetet - akkor és most - olvassa el.
http://www.elolanc.hu/dokument..

"Nem eladó!"
Tiltakozás a vagyontörvény ellen, 2007.

"Akár jelkép is lehetne az a legnagyobb ,legmagasabban lengő háromszínű zászló, amelynek a közepe ki volt vágva és a lyukas része közepén ki volt függesztve több kis szálon függve a Magyar Címer.

(nagyon)részletesen az akkori eseményekről

http://hu.indymedia.org/node/1..


Félreérted a helyzetet, vagy direkt vagy tényleg.


Meg is kaptad a Jobbikos és vörösfasiszta dislikeokat. :)

Válaszok:
Moravek | 2013. május 27. 11:24

Karsai uezen elven nyomult, miközben ő is szépen benne volt a buliban, és később ugye kiderült, hogy háttérből mozgatták őt is, csak pártharcokra, nem pedig ellenzékből, hogy kimozgassák a fidesz mögül a vidéki támogatást azzal, hogy azok bár kommerekre nem szavaznának, elmenni nem mennek el, v. nagykevesen a Jobbikra szavaznak, persze az, akinek faiskolán kívül más nem volt az életében.


A Jobbik lényege mindig az volt, hogy ha hozzám már nem szavaznak, a másikhoz se menjenek. Ez a maszopnak, és a Fidesznek is tök jó. Viszont 2010-ben Esztergom bebizonyította, hogy van az a pénz és utálat, amikor a Dzsobbik lazán összeáll a maszoppal, lomposokkal, szadesszal ...

Válaszok:
kamasuka | 2013. május 27. 10:00

... és ez persze nem verte ki a biztosítékot ballibbant oldalon, mert 'közérdek'.


Mécs Imre is átült azok közé, akiknek elődei korábban el akarták pusztítani, csak hogy ne essen ki, de aztán már nem volt annyi hely. Lefogadom, hogy a 2014es listán ismét rajta lesz. Akár Ángyánnal együtt.

De mondom, Karsai is hasonló cipőben járt, meg az állatkert igazgatója is ...


Elmondta Ángyán mi a tészta: amit tesznek jogszerű viszont erkölcstelen. Jogszerű mert a maffiacsaládok gondoskodnak arról, hogy megszülessenek a megfelelő jogszabályok. Erkölcstelen, mert nem erre kértek és kaptak felhatalmazást.

Amúgy a weimari demokrácia is jogszrű volt meg az ír gázoló ki nem adatása is az. Na meg a baltás kiadása is az volt.

Ettől még uolyan gusztustalanságok...


...vagy valami magyar, geci nyerges geci?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó