Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. május 6. 17:55

Pesty László a Civil Kaszinóban kijelentette: nem érti, a jobboldali sajtó egy része miért mosdatja a trafikügyet.

Ebben a kérdésben nem szabad szervilisnek lenni, sem a jobboldali sajtónak, sem jobboldali politikusoknak – jelentette ki a HírTv Civil Kaszinó című műsorában Pesty László a trafikpályázatok kapcsán. „Múlt pénteken egy vidéki nagyvárosban jártam, ahol körülbelül ötven trafikengedélyt adtak ki, ebből pedig jóval több mint húsz került Fidesz-közeli emberek kezébe” – tette hozzá a dokumentumfilmes. Pesty kijelentette: nem érti, „a jobboldali sajtó miért mosdatja ezt az ügyet”. Hozzátette: „mondjuk ki, ezt eltoltuk”.

Pesty a multik érdeksérelme kapcsán is szkeptikus volt: mint mondta, ezután „jelentős logisztikai költséget fognak megtakarítani”, így „a multiknak korántsem olyan rossz ez a trafiktörvény, mint ahogy látszik”. A dokumentumfilmes kikérte magának, hogy a jobboldali sajtó baloldali nyertesek neveivel „próbálja mentegetni a baloldal vádjait”: elmondta, szerinte a jobboldali sajtó ezzel „súlyosat tévedett”, mert „szocialista kötődésű politikusok sógorai se kapjanak trafikot”.

Simon János szerint „ez a Fidesz legnagyobb baklövése”, és úgy véli, „vannak olyan vesztesek, akiknek mindenképpen meg kell adni az érvényesülés lehetőségét”. A szociológus-politológus ez alatt a mozgássérülteket értette, illetve azokat, akik eddig is trafikot üzemeltettek és életvitelszerűen abból éltek. Simon szerint az, hogy olyan nagyvállalkozó trafikjában dolgozhatnának ezután, aki öt trafikot is szerzett, „súlyos és szembemegy azzal az elvvel, amit a Fidesz hirdetett: a társadalmi igazságossággal és a szolidaritással”. Simon a haszonkulcs emelését is kritizálta: „ha Brüsszelben azt mondják, hogy nem kiszámítható a versenytér, akkor most azt kell mondanom, hogy igazuk van” – tette hozzá.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/51884


78 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nem szabad hagyni, hogy a nemzetrontó liberális összefogás megossza a jobboldalt! A Trafik- ügyet ki kell vizsgálni és be kell bizonyítani, hogy nem történt semmilyen törvénytelenség, illetve csalás! Csupán ezt az ügyet is a ballib sajtó fújta fel... a hivatásos rettegésével és félelemkeltésével!

Válaszok:
HSL | 2013. május 6. 18:06
bolá | 2013. május 6. 18:25
emhem | 2013. május 7. 00:37

hány trafikot kapott a sógorod? :DDDD

Válaszok:
daniel1992 | 2013. május 6. 18:08

egyet se... csupán látni kell, hogy ez is egy újabb le kormány ellen!

Válaszok:
daniel1992 | 2013. május 6. 18:08
HSL | 2013. május 6. 19:19
1istvan | 2013. május 6. 22:53

nagyon vicces vagy, te is csupán az uszítók közé tartozol, aki minden egyes kormányzati döntésben a rosszat keresed! de ez téged minősít!


Sajnos érdeksérelemmel jár ez a döntés!! Kevesebb trafik kell, hogy egyre kevesebben dohányoznak. Nos, mivel kevesebb trafik lesz, mint ami most van, így egyértelmű volt, hogy lesznek olyanok, akik ezzel elvesztik a dohányárusítási jogaikat! Ez egy nemes cél érdekében történt, azért, hogy a nemzet egészségesebb legyen és ne dohányozzon! Aki eddig cigit tudott árulni, az ezek után tud majd mást is, nem kell kétségbeesni, csupán a riogatók keltik a pánikot!


"ötven trafikengedélyt adtak ki, ebből pedig jóval több mint húsz került Fidesz-közeli emberek kezébe”

És ez még mindig messze nem fedi le a kétharmadot..


Ha csak ezt kúrtátok volna el... de eltoltatok ti sok mindent. A kormány összes, gonosz, dilettáns, pancser, alávaló törvényét és intézkedését megvédtétek. Kíváncsi vagyok, hogy tudnak a tükörbe nézni nap mint nap ezek a gazembereket mosdató gazemberek.

Még jó,hogy itt lehet hagyni ezt a hülye országot, ennyit legalább profitálhat az ember az Unióból.
Szerencsétlen, teszetosza és szétcsúszott egy nép lett a magyar. Ez óriási szégyen!


Nagy zöldség, amit írsz. Nyilvánvaló hibánál a legcélravezetőbb minél előbb beismerni és kijavítani. Megpróbálni kimosakodni belőle csak az eredményezi, hogy egyre jobban belesüppednek a mocsárba.

Válaszok:
Hany Istók | 2013. május 6. 18:50

„Múlt pénteken egy vidéki nagyvárosban jártam, ahol körülbelül ötven trafikengedélyt adtak ki, ebből pedig jóval több mint húsz került Fidesz-közeli emberek kezébe”

??? Wie bitte?

Tehát még a fele sem Fidesz-közeli. Még a végén kiderül, hgoy a maradékot MSZP-sek kapták.


Korrekt lenne a műsor, ott a tévedés, hogy ez nem hiba. Azt mondja "történt itt egy hiba, csak az nem hibázik aki nem dolgozik".

Egy rossz számolás az hiba, de itt országos méretű bűncselekmény történt. Minden túlzás nélkül. Méghogy hiba. Ráadásul kisvállalkozások ezreit söpörték le a palettáról a saját emberek kedvéért. Innentől remélem könnyebben elhiszitek, hogy ugyanez történt a földügyekben. Ott is hibáztak egy picit.


Ez hülyeség, ha kevesebb helyen lehet vásárolni, akkor kevesebb esély is van arra, hogy megveszik! Ezt csak a liberális nemzetrontók állítják a kormány terveit támadva... te ennek dőltél be csupán, Ausztriában is hasonlóan vannak létrehozva a trafikok, ennek köszönhetően ott is csökkent a dohányfogyasztás és kevesebben halnak meg tüdőrákban!

Válaszok:
Gépész53 | 2013. május 6. 21:50

--„súlyos és szembemegy azzal az elvvel, amit a Fidesz hirdetett: a társadalmi igazságossággal és a szolidaritással”.--

evvel minden normális ember tisztában van

egyébként a trafik-ügy pontosan megmutatja a fidesz-kdnp lényegét:
szarunk az országra, szarunk az emberekre, csak a pénzért csináljuk
és akik nekünk hűséges szolgáink lesznek, azoknak is zsíros koncot adunk
vagyis nem az eszméért, nem az ország érdekéért csatlakozz hozzánk, hanem csak a sok pénzért
hát itt tartunk most ...


Jobban tetted volna, ha a kagylóban maradsz!


Na persze, a választások után meg az ország kétharmada lesz megint fideszrokon szavazó..


"Nyilvánvaló hibánál a legcélravezetőbb minél előbb beismerni és kijavítani. Megpróbálni kimosakodni belőle csak az eredményezi, hogy egyre jobban belesüppednek a mocsárba."

Sajna politikában ez nem így van. Ugyanis az ellenfél (illetve inkább ellenség) kampányt tud építeni erre a kis szar hibára is. Hogy ebből hogy lehet kimászni, azt nem tudom, mert nem vagyok politológus, de az az érzésem, hogy valami más dolgot kell csinálni helyette, ami tényleg jó, és azt mondani, hogy a trafiktörvény csak annak a valami másnak a bevezetője volt.

Egy-egy ilyen apró baki, illetve a médiavisszhangja nagyon jól bemutatja, hogy milyen könnyen meg lehet vezetni az embereket. Mert most komolyan, ki nem szarja le, hogy néhányszáz pitiáner helyi Fidesz-es trafik koncessziót kapott ajándékba! Ezekből a trafikokból soha nem fog összejönni még egy Nokia-s doboz sem. Olyan országos jelentőségű ügy ez? Miközben még tavaly is 1000 milliárdos nagyságrendben vitték ki a pénzt a bankok az országból? Oszt mégsem azzal foglalkozunk.

Válaszok:
bolá | 2013. május 6. 19:24
Gépész53 | 2013. május 6. 22:07

Ezt csak a komcsi- libcsi sajtó állítja, azóta fény derült arra a több száz baloldali nyertesre is... semmi uram bátyám, csupán minden kormányzati döntésbe a rosszat keresik, és ahogy látom ennek te is bedőltél sajnos! De még 2014 májusáig megjöhet az eszed :) hajrá Fidesz!


Tökéletesen igazuk van. Ezt nagyon eltolták.A szerecsent meg fölösleges mosdatni.

Válaszok:
kamasuka | 2013. május 6. 18:56

Simon Jánossal értek egyet, amit az öt trafik megszerzésével kapcsolatban mond „súlyos és szembemegy azzal az elvvel, amit a Fidesz hirdetett: a társadalmi igazságossággal és a szolidaritással”. Ugyancsak egyet értek azzal, hogy „vannak olyan vesztesek, akiknek mindenképpen meg kell adni az érvényesülés lehetőségét”, mely alatt értem; a mozgássérülteket, illetve azokat, akik eddig is trafikot üzemeltettek és életvitelszerűen abból éltek. Nem értek egyet azzal, amikor a haszonkulcs emelését kritizálja. Ugyancsak nem értek egyet a többi hozzászóló állításaival. Azzal pedig nem foglalkozom, hogy a baloldali (?), jobboldali sajtó mit sugall, vagy nem sugall.

Úgy gondolom a két témával való egyetértésem nem szükséges indokolni, hiszen Simon János állításában az indoklás is benne van.

Az árrés emelés viszont szükséges volt. Aki üzleti tervet készített - nem pályáztam, de hobbiból elkészítettem - és valós, teljesíthető forgalmi adatokkal számolt, tisztában volt azzal, hogy csak dohány értékestésből nem lehet trafikot létesíteni és átlagnyereségen üzemeltetni, tehát szabadáras termékeket is be kellett tervezni. Az nem bizonyíték a mutyizásra, hogy többen kaptak FIDESZ-esek, vagy FIDESZ közeliek, mint esetleg mások. Sőt még az sem, hogy a régi trafikosok nem nyertek. Ennek egyetlen módja lenne, ha az érintett körzetekben a pályázatok adatait összehasonlítanánk, mert a pontszámokat – 60 pont a 120-ból – döntően ezek adják. A másik 60 pont pedig konkrét vállaláshoz kötődik, mely szintén összehasonlítható. Ilyen azonban tudtommal nem történt.

Válaszok:
Berecskereki | 2013. május 6. 18:55

Most jutott eszembe, hogy egyik hozzászólásomban felvetettem, hogy a trafik témában van egy pont, mely a "vádpontok" között nem szerepel, holott lényeges. Kíváncsian vártam, hogy ki lesz aki felveti. Simon Jánosé a pont.


Zéró joguk van bármit is támadni. Különösen Török Zsóti pofátlan Ballibeket listázzák, ugye? monológja.


Én meg téged narancs elvtárs a többi közé.


Igazából nem mondhatjuk ki addig, amíg nem ismerünk olyan statisztikákat, amik nem a ballib hazugsággyárból származnak. Mert ez az ügy most pontosan olyan, mint tavaly ilyenkor az Ángyán-ügy: cikkeztek néhány gyanús pályázatról, meghurcoltak pár embert, de virtigli Fidesz-es oligarchát azóta sem tudtak fölmutatni.
Amíg csak a balos sajtóból hallunk rémhíreket, addig nincs okunk szégyenkezni. Lázár vizsgálatot ígér, annak az eredményét mindenképpen meg kell várni.

A durva média-támadás pedig érthetővé válik, ha meggondoljuk, hogy Magyarországon eddig köbö duplaannyi cigit adtak el, mint amennyi zárjegyet a vámosok kibocsátottak. Ha jövőre a trafikosokat jobban lehet majd ellenőrizni (mert ugyan ki fogja kockáztatni a koncesszióját), akkor helyből feleződni fog a magyar dohánypiac. Na abból a pénzből fussa médiakampányra, meg szelektív kimutatásokra.

Válaszok:
sóhivatalnok | 2013. május 6. 19:48

Kurucinfó:

http://kuruc.info/r/22/111333/

Szanyitibor:

http://kep.cdn.index.hu/1/0/42..

Aki bármi hasonlóságot felfedez a két kép között, az csak a véletlen műve lehet. :)))Alakul a koalíció?


na hány trafikot kapott a k...edves anyád? :)))


A hiba miatt a kampány már folyik, és folyik tovább, ha nem csinálnak semmit. Viszont ha kijavítják a hibát, akkor arra meg ellenkampányt lehet építeni. Ha nem javítják ki, csak mosakodnak, akkor egyre jobban belesüppednek, további muníciót adva maguk ellen.


Te vagy éjsötét vagy, vagy bedig egy nyomorult hazug bértollnok.
Mészáros Lőrincnél nagyobb fideszes oligarchát akarsz? Orbán telekszomszédja, Felcsút polgármestere több mint 1300 hektárt kapott, pedig 1200 hektár a törvényes felső határ.
Van még kérdésed?


Ez már volt?

http://oksz.hu/dohany.htm

"Jelenleg valóban rendkívül nyomott a dohánytermékek árrése, az OKSZ számítása szerint 4-5%, ami mellett a dohányeladás a kereskedők számára veszteséges."


A multik bevétele nem igazán a cigiből van.Javarészt csak azért tartják,mert aki cigiért bemegy az általában vesz mást is.Úgyhogy az nagy baromság hogy talicskával tolják ki a cigiből származó hasznot az országból.Az meg hogy ha 45 ezer helyett csak 5 ezer trafik lesz akkor majd kevesebben dohányoznak,meg nem jutnak a fiatalok cigihez.Aki ezt kitalálta szerintem nincs tisztában a dolgokkal.
A trafikmutyi meg már kezd lerágott csont lenni.Elkúrták,nem kicsit,nagyon!De erről több elemezgetést nem kell már adni.


Nagyvárosban 50-böl 20 "Fidesz-közeli" eredményes pályázat reális az egybites mérce mentén, mert a szocik nincsenek sehol.

Válaszok:
szkeptikus | 2013. május 6. 21:24

Mutyi így, mutyi úgy!
Egy kicsit örüljetek végre a NÉMET buszoknak is!

http://alfahir.hu/uj_buszok_ka..


Az 50-ből 20 Fidesz-közeli pályázat önmagában akár reális is lehet. Azt kell megnézni, hogy akik eddig megélhetés-szerűen üzemeltettek trafikot, kaptak-e trafik-koncessziót. Ha családok megélhetése kerül veszélybe amiatt, hogy most Fidesz-közeliek kapták a trafikjukat, az viszont a "nemzeti együttműködés" megcsúfolása.


Kezeltesd magad! Akkor lehet, hogy kevesebb baromságot írsz!


Miért, miért? Mert kontraszelektált szervilis droidok, azért, Laca.


Én a Korrektúrában halottam tőle ugyanezt. Igaza van és ki kell(ene) köszörülni a csorbát.


"Ezekből a trafikokból soha nem fog összejönni még egy Nokia-s doboz sem."
Gyenge vagy matekból!
A dohány 5-600 mrd-os forgalom évente.
Ha 12% lesz az árrés, az 60 mrd!
Ez 5000 trafikra leosztva átlag 12 millió/trafik/év
(Aki ugye 5 koncessziót nyert, az 60 milla/év!)
Ha rezsit, adókat, alkalmazottak bérét levonjuk, 30 milla akkor is marad, és ezért semmilyen munkát nem kell végezni!
Ennyit az "apró baki"-ról!

Válaszok:
ostoros | 2013. május 6. 22:13
Secnir | 2013. május 7. 07:21

Nem egy nokiás dobozt, hanem egy egy egész Elcoteq-re valót összehoztak fiúk. És annyit is kellene ülniük érte.


állítzólag eddig nem volt 1400 trafikos.


mért is olyan nagy baj az, hogy 50 engedélyből 20at fideszesnek mondott nyert?
ők ki kellene tiltva legyenek?

Válaszok:
Gépész53 | 2013. május 6. 23:02

te, a fekete kocsi akkor volt, mikor ti voltatok.


azok.
gátlástalanok és cinikusak
ez a sok barom nem érti, higy minden üzletet csak a szociknak csak az ellenzéknek kellene adni.
mert úgy igazságos.
ha már a választásokon nem nyertek!

Válaszok:
Blasio23 | 2013. május 7. 06:48

Nem fideszesnek mondott, hanem konkrétan fidesz politikusok és családtagjaik!
Olvasgass: http://trafikmutyi.cafeblog.hu


Nem olyanok, sokkal rosszabbak!


na jó, végre leesett :)
mármint hogy te csak békemenet nyomaiban jársz, és össze-vissza ironizálsz


Na így gondolkodik ma egy fidesz szavazó! No comment! Nem érted az egész lényegét... a te elvtársaid iszonyat durván lopnak és érdekes módon ez most nem csípi a szemedet... családok ezreinek életét teszi tönkre a bandád. Erkölcsileg és morálisan és megsemmisültetek mindannyian!


már megint a számok, meg a matematika! unorthodoxia hazájában? ezeknek? gyöngyöt a disznók elé?
:D


Nagyfater szegény szintén trafikos volt. A Don-kanyarban megnyomorították,süketen, egyik kezén ujjak nélkül, de hazajött.

Persze rendszerellenesként a komcsik elvették tőle később, amit felépített, a családunk anyagi alapját.Kísértetiesen hasonló ez az ügy.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó