Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. május 2. 18:42

Erkölcsi lény egyszerűen nem maradhat meg egy ilyen pártban, amilyennek Hadházy – minden mentegető mondata ellenére – a Fideszt leírta.

„Hadházy Ákos nagyon nagy kárt okozott a pártjának. Nem tudja ugyan, de a lényegét leplezte le, annak a habarcsnak az összetételét tárta a nyilvánosság elé (a maga módján), amelyre úgy vigyáztak mindig is a Fidesz kis- és nagyvezérei, mint a Zwack az unikum receptjére. Egyre jobban szivárog ugyan a betonfal, egyre több fideszes beszél ki, de amíg név nélkül teszik, kit érdekel. Addig minden belülről származó információ elintézhető azzal, hogy ez csak a hazaáruló balliberális sajtó rágalomözöne. És hosszú távon sem tesz jót a pártjának, mint reméli, mert az Orbán által ezerszer átrostált vezetők közt és a vezetők által ezerszer átrostált tagságban nemigen maradt még néhány pártsejtre való ember sem, aki értené és helyeselné Hadházy purifikátori módszerét.

Hadházy Ákos nagy kárt okoz önmagának is. Nem azért, mert előbb-utóbb menesztik. Hanem azért, mert szemellenzős és naiv párthűségével, vagyis épp ezzel, hogy azt hiszi, ha kitálal, azzal segíthet a pártjának, megfosztja magát attól a lehetőségtől, hogy valóban erkölcsi lényként kilépjen a Fideszből. Erkölcsi lény egyszerűen nem maradhat meg egy ilyen pártban, amilyennek ő – minden mentegető mondata ellenére – a Fideszt leírta. S így megfosztja magát attól a lehetőségtől is, hogy alakítson egy neki tetsző, az ő normái szerint erkölcsös és a haza javáért az ő normái szerint munkálkodó konzervatív pártot.

Bár nem vagyok biztos benne, hogy a régóta várt és hiányolt magyar konzervatív pártot olyan embereknek kellene megalakítaniuk, akik önmaguk jellemzésére és konzervatív elkötelezettségük bizonyítására a dédapjuk által szerzett vitézi címet, a református lelkész apát és a saját kántorságukat hozzák fel érvként. Hogy világos legyen: Hadházy Ákossal nem az a baj, hogy vitéz és kántor, hanem az, hogy ezt tartja a legfontosabbnak elmondani önmagáról. Olyan hívószavakat, amelyekkel ismét csak a saját vezére hamis világához és ideológiájához igazodik.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/51727


Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Azért én kíváncsi vagyok a pénteki sajtótájékoztatóra, mert még akármi is történhet. Még az is megtörténhet, hogy visszafele sül el a puska és galambhullás lesz.


Imádom, amikor erkölcsi ítészként lép fel egy Gyurcsány-rajongó vérszoci őskövület. Érdekes, hogy a megvesztegetett szoci képviselő esete, vagy a Hagyó-ügy, esetleg az őszödi beszéd idején nem erkölcsbíróskodott az öreglány, és nem mondta, hogy egy ilyen párt minimum nem szalonképes. Hadházi tisztességes ember, vitéz ős ide vagy oda. Persze az elvakult balos számára egy ilyen szó maga a "hortyfasizmus".


jav. horthyfasizmus


:)
Nehezen hiszem, mert megszüntetik.


:D
Most mi a gondod? Ők alanyi jogon demokraták. Te, én és a többiek csak gyalogpolgárok vagyunk, néha nácik, antiszemiták, rasszisták, hogy a ranglétra is teljesítve legyen.


Tocsik Mártát ne emlegesd, mert Ő már végleg eltávozott. Most fentről vigyázz a társakra.


Látom, hogy szerzőnk bár megsértődne, ha nem demokratának tartanák, elbátortalanítani igyekszik azokat, akik demokrata módon viselkednek a korrupcióval szemben.

Ez nem más, mint a kommunista beidegződés. Ha egynek befogatom a száját a párt öklével, másik tíz is elhallgat.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó