Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. április 21. 13:49

Április 21-én Bokros Lajos bejelentette új pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) megalakulását.

Mint azt a párt Facebook-oldalán írják, céljuk „a piacpárti és szabadelvű, a nemzeti és európai értékek hiteles képviselete és terjesztése Magyarországon”. Az elnökség tagjai közt az egykori pénzügyminiszter mellett megtalálható Pusztai Erzsébet, Kajdi József, Cselényi László és Pálfy G. István. A közösségi oldalon közzétették továbbá célkitűzéseiket is 13 pontra lebontva: ezek között szerepel az emberi és polgári szabadságjogok tiszteletben tartása, a nemzeti összefogás támogatása, az európai integráció melletti kiállás és a „kisméretű, hatékony és áttekinthető állam kiépítésének eszmei és közpolitikai támogatása”.

Bokros Lajos a Corinthia Hotelben jelentette be pártjának megalapítását, Facebook-on keresztül pedig már lehet csatlakozni a szervezethez.

Frissítés: Bokros Lajos beszédében hangsúlyozta: 2014-ben arról kell dönteni, hogy a klasszikus, európai fejlődést, vagy a tekintélyelvű rendszert választják-e az emberek. Szerinte utóbbi esetben mindenféle felzárkózásnak „búcsút mondhatunk”, nemzetközi elszigetelődés, társadalmi bomlás lesz az eredmény. A párt alapelvei közé tartozik a nemzeti összefogás, szolidaritás, az európai érdekrend maradéktalan képviselete, a demokrácia igenlése, az emberi jogok védelme, a szabad piac, az egyén szabadságának, méltóságának, megbecsülésének képviselete – mondta az elnök.

Közölte továbbá: Szent István-i hagyományok alapján magyarként tekintenek arra, aki annak vallja magát, elfogadják és tisztelik a kettős, vagy többes önazonosságot, és a magyar nemzet része mindenki, aki bármit tesz az ország gazdasági, kulturális és erkölcsi felemelkedéséért. Bokros Lajos azt is elmondta, elutasítja, hogy választásokat csak hazugságokkal, a rövidtávú politikai érdekek figyelembevételével, populista szólamokkal lehet megnyerni, ezért a MoMa az őszinte politizálás híve. Az MTI kérdésére válaszolva azt mondta: a demokratikus ellenzéknek össze kell fognia ahhoz, hogy leváltsák az Orbán-kormányt, ezért aki az összefogás ellen tesz, „nagy történelmi felelősséget vesz magára”.

Pusztai Erzsébet alelnök futballból vett hasonlattal élve azt mondta: többféleképpen lehet játszani a labdajátékot: a grundon, ahol aki erősebb, leváltja a bírót és a partjelzőt, kioszt néhány sárga és piros lapot, bokarúgást az ellenfélnek. Akit így győznek le, tele van félelemmel, megalázottsággal, haraggal. De kérdés, hogy érezhet-e valódi büszkeséget az, aki ilyen meccsen nyer? – tette hozzá Martin Callanan, az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoportjának elnöke azt mondta, hogy ha minden országnak lenne egy Bokros Lajosa, akkor az euró ma sokkal jobb állapotban lenne. Hangsúlyozta: szükség van olyan politikusokra az unióban, akik értik a gazdaságot, mert a térséget versenyképesebbé, nyitottabbá, szabadabbá kell tenni.

A sajtótájékoztató helyszíne, az egyik budapesti szálloda épülete előtt néhány demonstráló egy transzparenst tartott, amelyen egyebek mellett az állt: „Elég volt!”, „Bokros átvert mindenkit!”, „Kommunistából konzervatív?”. Bokros Lajos 2009-ben az MDF listájának éléről jutott az Európai Parlamentbe (EP), 2010-ben pedig a párt miniszterelnök-jelöltje volt, az MDF két évtized után azonban a választáson kiesett a parlamentből. Jogutódja, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség arra hivatkozva, hogy Bokros Lajos minden kapcsolatot megszakított a párttal és annak politikáját nem képviseli, felszólította a politikust, adja vissza EP-mandátumát, de Bokros Lajos erre nem volt hajlandó. Bokros Lajos 2011-től a Szabadság és Reform Intézet kuratóriumának vezetője. Az intézet céljai között szerepel a konzervatív-szabadelvű értékek hiteles képviselete, a szabadságjogok, az alkotmányosság, és a demokrácia erősítése, a vállalkozási szabadság és a szabályozott, de szabad piacgazdaság védelme, valamint az állam átfogó reformja.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/51216


106 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Tipikus egy-híres-ember köré felépített gittegylet, amelyiknek esélye sincs esélyesen még a cédulákat sem összeszedni, ergo megugrani az 5%-ot.

Majd a megfelelő időben adni kell neki valamennyi pénzt, vagy Mol FB pozíciót hogy még időben kihátráljon, és ne vigyen el itt-ott párezer voksot, jellemzően egy-két budapesti vsz-ben, ahol sikerül a cédulahatár megugrása.

Válaszok:
elfelejtette | 2013. április 21. 13:56

vsz alatt VK-t, azaz választókerületet akartam írni.


Jó nick és jó hozzászólás :)


Az Fn-en ( ha jól emlékszem) közölnek vele egy interjút, melyben azt mondja, a Fidesz fél tőle. Ettől úgy elfogott a nevetőgörcs, hogy alig tudtam magamhoz térni. Egy dologban biztosan nem szenved hiányt a panamai táncoslábú mandátumtolvaj: önbizalomban.
Azzal viszont nem lehet választást nyerni (néhány voksocska is kellene),Lajos!

Válaszok:
outsider1 | 2013. április 21. 14:16

A logójuk pedig egyenesen gyönyörű szép szivárványszínű. Van egy jól behatárolható réteg, amely vevő lehet rá.


Ez a Cselényi hova süllyedt?Nem tudom vissza kellett neki adni a 70 millát,mert akkor értem.


„a piacpárti és szabadelvű, a nemzeti és európai értékek hiteles képviselete és terjesztése Magyarországon”

Hű de ismerős ez a szöveg!
Bokrosék akkor a szadesz reinkarnációja.
Piros zöld, sárga kék.
Tán nem magyar-román párt lesz a végén?


Pedig igaz. A Fidesz mindentől tart. Mit gondolsz, miért van az, hogy van olyan választókerület, minek a határait már kb háromszor rajzolták át? Biztosra akarnak menni. Mert tudják, hogy politikájuk kudarc, csak "jogászkodással" még el lehet húzni egy ideig az agóniát. Sajnos a Fidesz agóniája az ország agóniája is. Ami számomra a leginkább vérlázító a Fideszben (a korrupció mellett), hogy minden korábbinál hülyébbnek nézik az embereket.
Abban a percben, ha megjeleneik néhány arc, akik határozottságot, elszántságot, kompetenciát képesek felmutatni, a Fidesznek annyi. A Fidesz valszeg elszámolta magát: a rezsicsökkentéses meg eu-ellenes kampányok pár hónapig kitartanak, de túl hamar kezdték, könnyen lehet, hogy pont a jövő évi kampány finisére fáradnak ki ezek a témák. Az egy más kérdés, hogy a kormányozni az orságot nagyon nehéz a mostani feldúlt jogrendben, hosszú nyűglődés vár ránk, akár Bajnaival, akár Bokrossal, akár nélkülük.... Csak kezdődne már el a változás....

Válaszok:
Julismama2 | 2013. április 21. 14:25
Tatulus | 2013. április 21. 14:55
rommy | 2013. április 21. 17:31

no és mit basszon meg? :)

ez lenne az ún. modern demokratikus közélet:)))


Bocs, de téged nem nehéz hülyének nézni az általad leírtak alapján.


"... Ha nem lesz összefogás, akkor nem forgácsoljuk tovább az ellenzéket, és nem indulunk az országgyűlési választásokon. Megelégszünk azzal, hogy az EP-választáson méretjük meg magunkat.”
Lali nem bíz semmit a véletlenre.
Ha úgy látja, az ellenzéki marakodás nem fejeződik be, cél az EP.

Válaszok:
nikknev | 2013. április 21. 14:52

Ez valójában úgy hangzik, mint egy álláskereső jelentkezése egy állásra. :)


Egy újabb leszakított 3-4 % a nagy összefogás egységfrontjából.


Úgy látom, te is hülyének nézel minket a blődségeiddel! Agonizálsz haver, de erősen!


www.youtube.com/watch?v=gZrolqyn_wg


a MoMa egy nagyon ismert brand a világban. A világ egyik leghíresebb múzeuma NY-ban. Nem szerencsés névválasztás.


te miről beszélsz, lelki sérült? Én abszolút támogatom, hogy elkezdődjön egy Európával kompatibilis, demokratikus értékrendű jobboldal kialakításának kísérlete. Szurkolok Bokrosnak, hogy minél eredményesebb legyen ebben.


Cselényi (is) egy mocsadék!! A Duna TV-nél is lopott,csalt.... De mit csodálkozunk? Az apósa szekus besúgó volt .

Válaszok:
countrystudy | 2013. április 21. 15:27
blognyeső | 2013. április 21. 18:57
nagyfaszú | 2013. április 22. 06:59
nagyfaszú | 2013. április 22. 07:41

Mármint Bokros hiteles??? Meg jobboldali? :D:D
Dávidkám, természetesen, mindenki náci és mindenki hülye, aki más véleménye van mint neked.

Válaszok:
luga | 2013. április 21. 15:40

az apósa Sütő András.ő lett volna besúgó.
amit cselényiről írtál,az sajnos igaz.

Válaszok:
stüszivadász | 2013. április 21. 15:58

akikkel bokros most összeállt,azok a júdáspénzből élő kamu -jobboldali kreatúrák.a liberálisok pénzelték őket az előző ciklusokban is,mondván,ők a mérsékeltek.értsd,megvásárolható senkik.

Válaszok:
Carlos> | 2013. április 21. 15:39

és kik vannak a fideszben? Lehet annál lejjebb menni?


Eltévesztetted a házszámot! Ezt Dávidnak írta egy terrorista.


Kupa Mihály - Centrum, anyone?
Aki erre a hülyére szavaz, meg is érdemli :)

Válaszok:
elfelejtette | 2013. április 21. 15:48

Nem véletlenül említettem a Mol Felügyelő Bizottságot. :) Mondjuk ahhoz nyerni is kellene a balliberális oldalnak, hogy ilyen ígéretet beváltsanak.


Amit Sütőről,az is igaz....marosvásárhelyi rokonok,ismerősök mondták,hogy a magyar értelmiségiek messze kerülték Sütő házát és társaságát...


a nagy kérdés számomra az, hogy vajon ez a "párt" annyi szavazatot fog kapni, mint ahány tagja van (20?) vagy egy kicsit kevesebbet.


Bokros féle párt az akarsz röhögni kategória. Ez a hülye egyetemeket zárna be no meg mindent lenullázna , biztos tolongani fognak a szavazók mögöttük.

Válaszok:
hartnesz | 2013. április 21. 16:46

Egyetemeket ill. karokat így is úgy is be fognak zárni.

Pár év múlva annyi lesz a 18 éves összesen mint amennyi 10 éve a felsőoktatásba felvételt nyert.


Minek ez a sok párt meg a mindenféle platformok, mikor a végén úgyis egymásra talál a sok demokrata? Kit akarnak negyedjére is megetetni ezzel?

Válaszok:
hartnesz | 2013. április 21. 16:54

Ez a Bokros belülről akarja kicsinálni a jobb oldalt.

De van még aki elhiszi ezt a mesét?


Világ proletárjai egyesüljetek? :)


Kupa ezerszer normalisabb, hitelesebb figura volt, es ez a centrum dolog neki se jott be.
Akkor majd pont ennek a hetprobas, cegeres gazembernek fog?

Válaszok:
countrystudy | 2013. április 21. 19:58

"MOMA"

--- jó rövidítés, fog sem kell a kiejtéséhez.


"Abban a percben, ha megjeleneik néhány arc, akik határozottságot, elszántságot, kompetenciát képesek felmutatni, a Fidesznek annyi."

bajnai,gyurcsány,mesterházy,bokros,fodor.eddig ezek jelentek meg,ezek miatt lenne annyi a fidesznek?
rángatják őket elő a varázsklapból,hátha vmelyikre végre ráharap a nép

Válaszok:
outsider1 | 2013. április 21. 18:54

Ez amolyan szájban olvadós párt lesz?


De legalább next hümmmmöghet kedvére.


szdsz hánypontnullánál tartunk? mindegy...


MOdern maGYarORszág mOZgalom
azaz
MOGYORÓZ


Igen, tényleg gyenge az ellenzék, és a Fidez már most be van szarva, kampányol ezerrel. Mondjuk nem sok ötlet van, ugyanazt a mantrázzák. Mindenféle jogi csűrcsavarral próbálják már jó előre megnehezíteni az egyelőre alig létező ellenzék jövőbeni választási esélyeit, ahelyett, hogy a kormányzással foglalkoznának két kampány között. A Fidesz kockázatvállalási hajlandósága nulla, a harci retorika ellenére. Azok mennek a tutira, akik már tudják a bukásukat.


Kissé mellélőttél Stüszi!
Alighanem félrevisz a ...füled.
Sütő Andrásról illik a tisztelet hangján beszélni, még ha fiatal korában be is vette a komcsi maszlagot. Egyébként a családját is kuláklistára tették (Anyám könnyű álmot ígér).
Az ő 1990-es megveretése minden "nemzetközi nagyfelháborodás" nélkül mai napig Európa szégyene.
De Andrassew mégis Mihaila Cofariu libánfalvi (vagy hodáki) román kocsmahőst siratta, anno...
A román tv-k mai napig az é esetével illusztrálják , hogy a románok mindig áldozatok, de egy szúval sem említik az egy nappal azelőtti lincselés kísérletet, aminek többek közt Sütő is áldozata lett.
Cselényi nagy csalódás minden erdélyinek.Nem érdemelte meg a bizalmat...


Ezt a centrumpártos jobboldaliságot egyszer lehetett eladni - még egyszer nem kajálja meg gondolkodó ember.


Jujjujujuj ha lesz egy 1% támogatottsága, akkor esetleg bekerül az Együtt 2014-be és lehet képviselői helye, akár lehetne mondjuk ojrópa parlamenti képviselő is. Jujjujjujj de izgalmas.

Az eszem megáll. Hajrá Lajcsi! Remélem most is lesz lehetőséged valakit hátba szúrni, elárulni :D De most se fog zavarni mert ezeket is utálom.


Bokrost nem lehetne a Tátrába kooptálni?


eszköznek használták Kupát,az a kb 4%,amit kapott,elég volt a jobboldal vereségéhez.ez a jól bevált szalámizás. most is erre készülnek.


Pálfy G. István nem kakukkfióka itt?

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2013. április 21. 20:20

Hát lala,most csak felmásztál a hordóra,és most onnan fogsz óbégatni,he?????


"hogy ha minden országnak lenne egy Bokros Lajosa, akkor az euró ma sokkal jobb állapotban lenne."

vámpótlék, csúszó leértékelés - el is hiszem, hogy jól jönne az euronak egy kis infláció, egyből versenyképesebbé válna, persze a németek köhögnének, de BL rá se rántana ...:)


Ami "lenyűgöző" a nyugati tipusú liberális parlamentáris demokráciákban, az az, hogy egy politikai hulla az nem halott, az még zombiként is ronthatja a levegőnket élete végéig. Merje csak mondani még bárki, hogy a magyarok antiszemiták!
Akkorát bukni, mint a D-209, a Böszme, a Wallis-Bambi meg az összes minisztereik, polgármestereik, elvileg politikai vég kéne hogy legyen! De, Ááá, alszunk rá egy-két hónapot, azután írunk ide-oda egy pár cikket, véleményt blogot, itt-ott visszatévézzük magunkat a nézők rövid memóriájába, vagy vegetálunk mint ellenzéki, EU-képviselő, bankelnök, vagy szabbatikus előadónak állunk a Johns Hopkins-on, és voilá, kész a "Haza és Haladás, a DK, a az E2014, a rosseb tudja még mi? Ja, a MoMa! Mazel Tov!
Jut eszembe, ha a most 2/3-al kormányzók csak félig elszámoltatták volna az előző turnusokat, ma könnyebb lenne az MSZP-nek...persze Attila se lenne maszop-elnök, rátalált volna a sorsa....


rohadt köcsög!! te lehetsz szerintem besugó, meg valami igazi patkányoid tetű!! szerencsétlen frusztrált gyerkpöcsű féreg! és vedd ki a túrós faszt a szádból ha írogatsz!!!


büdös bunkó! szerintem tuti te vagy a besúgó szarházi! amikor fasz van a szádban ne írogass, mert hülyeség lesz belőle! koncentrálj a faszra inkább amit szopsz! kis faszfújó homárka!!

Válaszok:
Antigoné | 2013. április 22. 07:57

Tűnjön innen, ocsmány szájú!

Válaszok:
nagyfaszú | 2013. április 22. 08:04
nagyfaszú | 2013. április 22. 08:06

besúgó! antigóné! :D

szerencsétlen... fáj az igazság?


mondja! mi a gondja?! :D


Múltkor fejtegettem, hogy ha tényleg jobboldali konzervatív politikát akar folytatni, akkor esélye sem lesz a parlamentbe való bejutásra, ha elmegy balra, hogy bejuthasson, akkor meg semmi értelme egy újabb pártnak.
Ahogy olvasom a nyilatkozatokat és a pontokat, az első verzió körvonalazódik, de ez a kitétel, hogy: " a demokratikus ellenzéknek össze kell fognia ahhoz, hogy leváltsák az Orbán-kormányt, ezért aki az összefogás ellen tesz, „nagy történelmi felelősséget vesz magára”." a másodikra mutat, aminek nem örülnék. Baloldali pártból épp elég van. Más nincs is.
Szóval kíváncsian követem, hogy mi lesz belőle. Egy újabb baloldali párt a pártpalettán, vagy végre üde színfoltként egy jobboldali?


A neokon, piacpárti Bokros mitől lenne baloldali? Nézz már utána legalább alapfogalmaknak, mielőtt hülyeségeket írsz!

Válaszok:
bigyomail | 2013. április 22. 10:52

Azért baloldali, mert az államosító, állami gondoskodó, tőkeellenes szocialista Fidesz másként nem lehetne jobboldali, hiszen pont az ellenkező oldalon kellene lennie elvileg...

Válaszok:
pic | 2013. április 22. 11:11

És mit kezd a Fidesz vallás és családpolitikájával? Melyik oldalon kellene lennie? Vagy a Fidesz nemzetpolitikájával? Az melyik oldali? (ha ismeri a magyar szocialisták 60 éves gyakorlatát e kérdésekben) És mi a helyzet a magukat baloldalinak mondott szocik gazdaságpolitikájával? Ők jó helyen vannak ott, ahol vannak?

Válaszok:
bigyomail | 2013. április 22. 11:17

Nemzeti szocialista pártról hallottál már? Vagy mondjuk a keresztény kommunizmusról? Csak kérdezem. Nem ez határozza meg egy párt helyzetét, ez mindkét oldalon fellelhető.
A magyar szocik jó oldalon vannak, ahol vannak. Ők is szocialisták, csak nem olyan radikálisok, mint a Fidesz.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó