Huszonöt éves lett a Fidesz

2013. március 29. 13:06

A Fidesz 25 évvel ezelőtti megalakulására emlékeztek pénteken a párt budapesti, Lendvay utcai székházában az alapítók, akik megállapították: a szövetség alapértékei nem változtak.

2013. március 29. 13:06

Az alapítók pénteken a párt Lendvay utcai székházában emlékeztek a megalakulásra, és megállapították, hogy a szövetség alapértékei nem változtak – tudta meg az MTI. Az összegyűltek megemlékeztek a 25 év legemlékezetesebb eseményeiről, így az alapításról is. A 37 egyetemista és főiskolása által – a Bibó István Szakkollégiumban – megalapított szervezet még az első évben megtartotta első kongresszusát, melyen a felső korhatárt 35 évben határozták meg. Később, 1993-ban – a párt debreceni kongresszusán – ezt eltörölték. A párt neve 1995-ben Fidesz – Magyar Polgári Pártra változott, majd 2003-ban Fidesz – Magyar Polgári Szövetség lett.

Bár sok dolog változott meg az idők során, de a pénteki találkozón megerősítették, hogy a szövetség legfőbb céljai, alapértékei nem: ma is a munka, a család, az otthon és a nemzet áll a Fidesz értékrendjének középpontjában. A mozgalom alapításkori céljai elmondásuk szerint „mindvégig meghatározták, és ma is meghatározzák a Fidesz politikáját”. Azt a pillanatot is felidézték – folytatódik a közlemény , amikor már kormányzati tapasztalattal a háta mögött a Fidesz 2003-ban szövetséggé alakult, és megindult a néppárttá válás útján.

Tavaly, a Fidesz 24. születésnapján a Bibó István Szakkollégium épületében Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke arról beszélt, hogy a Fidesz legalapvetőbb értékei semmit sem változtak az eltelt 24 évben, hiszen az alapító tagok 1988-ban is szabadságban, demokráciában szerettek volna élni.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. GGG77
2013. március 29. 19:20
Alapértékek: Simicska, Nyerges, Habony, Közgép...
catalina9
2013. március 29. 19:06
Születésnapi tortára! "..2012-ben 2 százalékos hiány jött össze, amely minden várakozásnál kisebb…....így azt lehet mondani, hogy MINDEN idők legkisebb hiányát, LEGJOBB EREDMÉNYE jött össze tavaly... " Lehet tapsolni. Az ellendrukkerek pedig nézhetik a német tv-k gyerekműsorait, az a nekik való színvonal.
Akitlosz
2013. március 29. 18:40
"a felső korhatárt 35 évben határozták meg. Később, 1993-ban – a párt debreceni kongresszusán – ezt eltörölték." Mert akkor nem uralhatta volna máig is ugyanaz a társaság a pártot. Rájöttek, hogy egyszer ők is lesznek 35 évesek, ezért törölték el ezt a szabályt. Azóta nem a fiatalok pártja.
Akitlosz
2013. március 29. 18:38
Mekkorát nőtt! S hogy megváltozott! Aztán azzal az arccal a kép jobb szélén mi lett? Ez a Fidesz már nem az a Fidesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik