Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. március 28. 08:47

Kezd egyre szélesebb körben elterjedni egy értelmezés: a Fidesz a rezsicsökkentéssel rátalált az aranytojást tojó tyúkra.

„Az akcióval kapcsolatban egyelőre egy megbízható felmérés áll rendelkezésünkre, bár bizonyára ennél több is készült már ilyen-olyan belső használatra. A Medián adatai kétségtelenül árnyalják azt a képet, amelyet sokan sugallnak: a rezsicsökkentés ezek alapján egyáltalán nem tűnik mindent eldöntő automatizmusnak. Nem csodaszert látunk, amit beadva a választók ájult lelkesedéssel várják a választás napját, csak annyi látszik, hogy az alapvetően politikai törésvonalak alapján értelmezett akció azért a nem elkötelezett kormánypárti szavazók között is támogatókra talál. Mindez kétségtelenül feladatot adna az ellenzéknek, többet, mint egy kormányzati bénázás kommentálása, de messze nem nevezhető olyan elsöprő erejű, hatású témának, amelyet lehetetlen lenne hatástalanítani.

S itt érkezünk el a lényeghez: meggyőződésem, hogy nem önmagában a rezsicsökkentés, nem is annak »zseniális« kormányzati kommunikációja alakítja ki a »kormány fel – ellenzék le« képet, hanem sokkal inkább az ellenzék alapvető impotenciája, ami ennek a számára kényes politikai kérdésnek a kezelésében látványosabb, mint más ügyek esetén. A téma kétségtelenül hasznos a kormánynak, a Fidesz képviselői derekasan végzik is az ezzel kapcsolatos iparosmunkát, táblákat cipelnek, minden közleményükbe beleírják, aláírásokat gyűjtenek, ám ezek önmagukban nem lennének elegendők a közhangulat megváltozásához. Kell mindehhez egy belső harcait vívó, a politizálás alapvető szabályairól és formáiról gyakran megfeledkező, a viták többségében – így ebben is - tehetetlennek és erőtlennek látszó ellenzék, amely amúgy az adatok szerint – a Tárki mai jelentését leszámítva - tavaly év végéhez képest érdemben nem is veszített támogatókat, ám amellyel kapcsolatban mégis egyre erősebb a kilátástalanság, a helyben járás érzése.

Mindezt azonban nem a rezsicsökkentés hozta, okozta, hanem olyan politikai problémák, rendezetlen személyi-hatalmi-politikai kérdések, amelyek mindaddig biztosan láthatók lesznek, itt maradnak, ameddig a baloldali ellenzék két legnagyobb pártja (MSZP és Együtt) nem dönti el valahogy az egyre erősödő belső harcot. Az »előválasztásnak« nevezett szituációban ugyanis - bár minden szereplő tudja, hogy amúgy ez ronthatja a későbbi választási pozícióját - nincs erő és idő másra, kifelé figyelni: itt az azonos oldalon állót kell először legyőzni, vele kell megküzdeni. Amíg ez a harc tart, a rezsicsökkentés és társai tarolnak: nem a csodafegyver, hanem az ellenfél hiánya miatt. S persze ebből az is következik: ha eldől, ha véget ér, sok szempontból új időszámítás következhet.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/50186


Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A rezsicsökkentés erős ellenzéknek is gondot jelentene, hát még ezeknek!


8:30-nál Bikicsunáj elmondja miért lettek Dunakeszin utolsók:
http://tv2.hu/musoraink/mokka/..


„ameddig a baloldali ellenzék két legnagyobb pártja (MSZP és Együtt) nem dönti el valahogy az egyre erősödő belső harcot.”

Ez a belső harc nem értelmetlen!

A Kettős Mérce szerint: "No de lehet-e úgy működő és életképes együttműködést létrehozni, hogy közben, ha a leendő szobatársamat látom, minduntalan befogom az orrom és fintorgok?

Büdös, de hát ez van. (Szaros is, büdös is, de mégiscsak az enyém!)

Csak a probléma lényege ott van, hogy a választási győzelemhez bizonytalanokat kell meggyőzni!

Olyanokat, akik az MSZP-SZDSZ politikájából mélységesen kiábrándultak.

Ezeket hogyan lehet meggyőzni arról, hogy az Együtt 2014 valami mást fog csinálni, valami jobbat, mint egykor az MSZP-SZDSZ képes volt tenni?

Az Együtt 2014 egyeztetget az MSZP-vel, DK-val. Új elem a Párbeszéd Magyarországért, amelyik csúfosan távozott az LMP-ből, nem adva vissza mandátumait, amelyeket az LMP hátán felkapaszkodva, választói megtévesztésével szerzett.


Mottó: "Új műsorhoz új férfi kell"

Szerintem az MSZP-Együtt - stb. párt - szimpátiáját nem az egymás iránti "vetélkedés", a rezsi csökkentés taglalása határozza meg, hanem az a tény; a választók többsége tisztában van azzal, hogy mindegyik mögött a háttérben ugyanazon személyek állnak, akik 2002-2010 között álltak, akik a csőd szélére vitték az országot, akik elvesztették a hitelüket. Ezen pedig az nem fog változtatni, ha kiegyeznek, mutyiznak és egy mindenkiért, mindenki egyért szisztémát valósítják meg.


Kezd egyre szélesebb körben elterjedni egy értelmezés: a Fidesz a rezsicsökkentéssel rátalált az aranytojást tojó tyúkra.

S mivel ez a "tyúk" a lakosságnak tojja az aranytojást, a legtermészetesebb, hogy élvezi a választók erősödő támogatását.

És huhog, károg, becsmérel az álbaloldali, (valójában szélsőségesen jobboldali politika szerint viselkedő) balliberális ellenzék.


A lakosságnak van egy igen nagy része, amelyik nem olyan sekélyes cseléd mint te, úgyhogy kérlek ne általánosíts!

Ha 5000 forintért nem fogjuk eladni az országot(, még egyszer,) egyik maffiának sem!


Közgazdasági analfabétával nincs miről vitatkozni. Másolgasd továbbra is a megszokott panelokat a cetlidről.


Igen, te annyira szolgalelkű vagy hogy még konc nélkül is szavazol. Büszkén bégetve ballagsz a vágóhídra.

Csak gratulálni tudok.

Az ugye mindegy, hogy ez a lépés visszafogja az innovációt, a tőkebefektetést, a termelést drágítja, ellenben a lakosság energiafogyasztását, ezáltal az energiafüggőségünket növeli, ezáltal csökken a versenyképességünk. Ráadásul az egészet Kádár-elvtárs találta ki.

Semmi gond.

Hajrá Fidesz! Éljen a NER!

Az ellenzék pedig azért van a béka segge alatt, mert ugyanolyan sz*rok mint a Fidesz, de ahelyett, hogy magyar zászlókat lengetnének a zsidók seggét nyalják.


Nagy kár, hogy sosem szavaztam a ballibekre ugye? :'(

Na, védd szépen tovább a Vezért, aki sosem téved!


Hehe, az óvodás "tükör-tükör visszavág" sokszor hatékony fegyver. :D

Most nem az. :(

Kattanj le a szerről, te sem vagy hülyegyerek, de olyan szinten lealjasít téged a Fidesz, hogy rossz nézni. Persze gondolom, ezt nem én fogom megváltoztatni.


2) Nálad igen, a családok 80-90%ánál nem.
Mi előző évben csináltuk meg a szigetelést, és a fűtés korszerűsítését, majdnem 50%-al kevesebbet fogyasztunk most.

Mellesleg ennyire fasza lakásban a fűtésszámla nem sok. Unokatesóm pl egész télen nem fűtött, mert a szomszédai befűtötték őt is. Úgyhogy nem látom, nektek hol lenne szükségetek arra a 10%-ra, miért nem lehet a szegényebb családoknak akár hitelt adni korszerűsítésre, ilyen komcsi-hangulatú rezsicsökkentés helyett?

Ja várj! Akkor a polgár azt érezné, hogy saját pénzéből, saját magának tesz jót, és nincsen rászorulva a Jóságos cáratyuska kegyelmére.

3) Őöööö, tehát ha leírom a zs-betűs szót, akkor az már rögtön zsidózás? ^^
Pedig ez az egyetlen oka, hogy az ellenzék még mindig teljesen esélytelen. Magyar igények helyett, a zsidókra másznak rá. (Cinikusabban fogalmazva: ahelyett, hogy a magyarok paranoiáit, alja ösztöneit, félelmeit használnák ki, a zsidókkal csinálják ugyanezt. Nálunk már csak így működik a szeretet és a törődés.)


Ennyi.

(Ha van rá lehetőségetek, nektek is javaslom, hogy vágjatok bele korszerűsítésbe.)


számszerűsíteni tudod a számládban az összeget?


Három-négy antipatikus tömörülés mitől lesz szimpatikus, ha összefog? Ráadásul húzzák maguk után a múltbéli viselt dolgaikat, az öngyilkosságba menekülő Hajdú-BÉT-esek emlékét, a Szalay Eleonóra 100 milliós végkielégítését nyugdíjba vonuláskor felvéve, majd önmagát visszafoglalkoztatva, mint fő,fő BKV személyzetis, a köröshegyi völgyhidat és a Pécs felé vezető alagűtakat, és sok-sok devizahitelt, a magánosított Malévet, elkótyavetyélt moszkvai kereskedelmi központot,a teljesség igénye nélkül.
Nehéz ezzel a felvállalt, mert nem is lerázható örökséggel ötről hatra jutni.
Ezzel együtt nem lehet tudni, mi lesz.
A Fidesznek muszáj lesz a képzetlen, alacsony keresetű rétegnek is valami érzékelhető életszínvonal javulást kigazdálkodni, mert a gyemektelen alacsony keresetűek eddig rosszul jártak. Az egykulcsos adó célját értem, de ha egyszer nem jött be, h. majd a fellendülés folytán ezek a rétegek is érezhetnek vmi javulást, akkor inkább előbb, mint utóbb korrigálni kell.
Hogy mit kéne tenni azokért, akik kifejezetten segélyből és csak segélyből, v. közmunkából tudnak élni, mert semmiféle szakképzettségük, gyakran ált. iskolai végzettségük sincs, ez Magyarország legnagyobb problémája, de a megoldás hitelből további segélyezés nem nagyon tud lenni.


mindenre van már támogatás, a családi háztól, a sorházon át, a társasházon keresztúl, a panelprogramig...

osztrákoknál, a belvárosban, áfa elengedés van, ha a lakóközösség bemeszeli a házat


Miért ne lenne képes visszafizetni?

Simán meg lehet spórolni a törlesztőrészletet...Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó