Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. február 27. 09:09

Zsiga Marcellnek, Szijjártó Péternek és a többi parazitának a maga módján igaza van: olyan undorító rendszer fenntartásában segédkeznek, amely a hozzájuk hasonlókat is megvédi, ha hűségesek.

Zsiga Marcellnek, Szijjártó Péternek és a többi parazitának a maga módján igaza van: olyan undorító rendszer fenntartásában segédkeznek, amely a hozzájuk hasonlókat is megvédi, ha hűségesek. Ők az erkölcs uránbányászai. Ezért a lélekölő munkáért igazán jár nekik a szabadrablás. Megkérik az árát, mert ezt nem lehet lelkesedésből csinálni.

A másik tanulság, hogy az ilyen rendszernek szüksége van a Zsiga Marcellekre. Mivel mindent kontrollálni akar, leszűkíti a káderállományát azokra, akiket gerinc és lelkiismeret nem akadályoz. Ezekből a puhatestűekből sosincs elég, úgyhogy muszáj alkalmazni a tehetségtelen, tompa, egyszerű észjárású bűnözőt is. Tehát a Zsiga Marcellek maradnak, ahogy maradtak a Czinege Lajosok is a végkifejletig.

Annak a szép, rendezett kornak egyébként, amikor a paraszt nem kérdezte, honnan van a király és vazallusai vagyona, az lett a vége, hogy mégis megkérdezte. Utána a királyok felakasztásáról kezdett ábrándozni, de ez már történelem. Nyakunkon az évfordulója.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/48778


Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"és a többi parazitának" Tóta W. Árpád


Bizony, azt már Juhász Gyula is megmondta, hogy "Anna örök". Csak az újságoknak témát adót hol Zsiga Marcellnek hívják, hol Boldvai Lászlónak.
Undorító, úgy ahogy van...


"Annak a szép, rendezett kornak egyébként, amikor a paraszt nem kérdezte, honnan van a király és vazallusai vagyona, az lett a vége, hogy mégis megkérdezte."

Mindennapi marxizmusunkat add meg nékünk ma! :D

Az a helyzet, hogy a köztársasággal ellentétben, ahol valóban fogalmam nincs honnan van joga az aktuális élcsapatnak megmondani mi a frankó, akár a többség ellenében is, és az aktuális csókos off-shore-lovagnak mégis miből van a pénze, a feudalizmusban ez eléggé világos, mitöbb demokratikus volt(, hiszen a nagytöbbség által vallott keresztény hitre épült a hierarchia).

Egyébként igaza van.


Öööö, mivel, hogy újságíró, igen fizetnek neki.

Képzeld a pék sem hobbiból süti a kenyeret...

Ellenbe te valószínűleg önszorgalomból vagy ilyen. Ami szomorú.


Jó tollú? Nézőpont kérdése. Aki a fröcsögést és a kocsmai stílust kedveli két nagyfröccs között, annak biztos szimpatikus. Általánosságban szerintem egy beképzelt majom, s amivel másokat vádol ő sem másabb.
Néha azonban vannak jó meglátásai, melyeket saját magára is figyelembe vehetne. Tőle egy idézet, melyben a második mondat TWÁ is passzolna.

"Aligha méltó a korlátlan hatalomra az, aki a végsőkig ragaszkodik hozzá. Időben visszavonulni, a saját korlátokat felismerni nagyszerű cselekedet."


a főparazita megirigyelt másokat..


Hatalmaskodás volt, van és lesz, főleg ha nincsen hatékony módja az ellenőrzésnek.

De ettől még, amit Tóta írt az tipikus félművelt marxista benyögés. Ha valami tisztázott volt a feudalizmusban, hát az a vagyoni helyzet.

Persze a parasztnak nyilván nem volt sok szava, de ha kérdezte volna világos választ kapott volna. Azért enyém ez a föld, mert ezt a szolgáltot tettem a királynak, itt van róla az oklevél!


Tóta W fröcsög, Bayer meg "őszintén ír" a jobberek szemében, csak egymás mellé ne kelljen rakni kettejük cikkeit...


Az ön kritikája elsősorban saját magának szólhatna. Ami pedig Bayer stílusát illeti a szemében mondtam, hogy miért nem teszik, még akkor sem, amikor a tartalommal egyetértek. Röviden fogalmazva; Számomra Bayer Zsolt nem zsinórmérték.


Itt az igazolás. A zsák, meg a folt esete. Most már csak azt kellene eldönteni hoppazo a zsák és elődke a folt, vagy fordítva.


Ott a feltételes mód! :D

Szóval sz*rt sem ért, de kicsit kistafírozták a haveri "értelmiségit".

Ez hívják parazitának, főleg ha az illető neoliberális. (Ami önmagában nem baj.)


Hajjaj! A vöröskék vorlukkok diszlájkolnak ám! Bizony, bizony. A róka megváltoztathatja a szőrét, de nem a természetét.


és kb ezt látják a fiatalok mércének, figyeld már így is lehet..Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó