Felelőtlen ötlet a 13. havi nyugdíj

2013. január 11. 08:05

A 13. havi nyugdíj kifizetése nem szolgálja sem az ország, sem a nyugdíjasok érdekeit.

2013. január 11. 08:05
Vágó Gábor
Lehetmas.hu
„A Magyar Nemzet szerint a kormány egyszeri 13. havi nyugdíj kifizetésére készül. Az LMP szerint ez mind költségvetési, mind az ország hosszú távú jövőjét tekintve felelőtlen ötlet. Az ökopárt szerint a fenntartható jövőt, és egyúttal a nyugdíjasok érdekeit is az szolgálja, ha a rendelkezésre álló estleges plusz forrásokat az oktatásra, a munkahelyteremtésre, az egészségügyre és a közbiztonságra fordítjuk.

A társadalomnak kötelessége gondoskodnia az idősekről, méltó nyugdíjaskort kell biztosítania mindenkinek. A kormány által tervezett, egyszeri 13. havi nyugdíj kifizetése azonban nem szolgálja sem az ország, sem a nyugdíjasok érdekeit. Az LMP tegnap mutatott rá, hogy az idei költségvetés már borulni fog és még nem zárult le a túlzottdeficit-eljárás sem.

Egyes társadalmi csoportok egyszeri javadalmazása helyett olyan közszolgáltatásokba kell fektetni, amelyek mindenkinek egyformán hasznosak, és biztosítják az ország jövőjét. A munkahelyteremtés, az oktatás, az egészségügy és a közbiztonság is csehül állnak. Ezek javításával az egyes társadalmi csoportok egymás elleni kijátszása helyett megteremthető volna a valós generációk közötti szolidaritás is. Így a kormány nem egyszeri pénzt adna a nyugdíjasoknak, hanem egy élhető országot, ahonnan nem kell a gyermekeknek és az unokáknak külföldre menekülni, ha munkát akarnak vagy tanulni szeretnének.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silvester
2013. január 11. 11:19
Vágó elvágólag legközelebb azzal álljál elő,hogy meg kell a nyugdijasoktól szabadulni-ha rajtatuk múlna,meg is lenne-és a kérdés megoldódott,a léhez az általuk befizett összegekhez hozzá lehet jutni,sőt el is lehet-ne lopni.Hát valamiből neked-tek is meg kell élni.nem igaz? Csak van ám egy bibi,te hamarabb fogsz eltünnni,mint az érintett személyek.Vágod ugye fiú,az arc?mögött.
tóth mária
2013. január 11. 10:41
Gyenge kis fazon ez a Vágó, de a másik is! csak a fröcsögés,a nem tetszés, azt tudják komnmunikálni!
hátakkor
2013. január 11. 10:27
Vágó nem vágja..
Agnieszka
2013. január 11. 10:08
A fiatalok sok-sok évtized halmozódó hibái (de különösen az elmúlt 8 év) miatt mennek külföldre, ez az ok, a lehetőséget pedig az adja, h. az eddigi. sok évtizedes gyakorlattal szemben, kialakult a NY-i fogadókészség és a belföldi korlátok, a Kádár korral ellentétben, már régóta nem lézeznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik