Nyugdíjas Autoriterek Szövetsége

2013. január 10. 11:49

Ígérgetni, majd választás előtt egyszeri nagyobb nyugdíjemelést más adóemelésből finanszírozni, ez régi trükk. Láttuk, hova vezetett.

2013. január 10. 11:49
Vágó Gábor
Vágó Gábor blogja

2012-13 telén a nyugdíjas jóléttel legitimizált autokrácia látszik felül kerekedni a jól képzett fiatalok munkájára alapuló demokrácia elképzelésén. A fiatal demokratákból nyugdíjas autokratákká lettek. Szembeötlő példája ennek, hogy a diáktüntetések csúcspontján, ahelyett, hogy a fortyogó egyetemisták és gimisek kedélyeit a Műegyetemre ment volna csillapítani a miniszterelnök, a Parlament puccos termében smúzolt a nyugdíjasokkal. Ez idáig minden társadalmi csoport tyúkszemére ráléptek, kivéve a nyugdíjasokét. A vállalkozók, a közalkalmazottak, az egyszerű melósok, a diákok, az adófizetők fizetik meg a nyugdíjasoknak tett udvarló gesztusokat. Egyre több újabb kisadót kell nyögni a csökkenő reálkeresetekből amiatt, hogy a nyugdíjak reálértékét növelni lehessen. Véleményem szerint a jó nyugdíjrendszer kiszámítható és az együtt sírunk együtt nevetünk-elven alapszik, nem a politikai marionett bábú szerepén. (...)

A nyugdíjasoknak tett násztánc rövid távú hatásai még kedvezőek is lehetnek a kormánynak, mert a pőre pénzosztogatással a legjobban mobilizálható és a legnagyobb választói csoportról van szó. Ámde már középtávon a politikai szemétdombra vezet ez az út. A Fidesz egy olyan politikai pályára zárta be magát, ahol az MSZP otthonosan játszik. Ígérgetni, majd választás előtt egyszeri nagyobb nyugdíjemelést más adóemelésből finanszírozni, ez régi trükk. Láttuk, hova vezetett. Mindeközben az adófizetők, és a jövő adófizetői átverve érzik magukat. Nem véletlenül áll olyan csehül az MSZP a fiataloknál, most a Fidesz is leküzdi magát arra a szintre. Nem szabad hagyni, hogy az egyesült baloldal és a Fidesz a nyugdíjasoknak tett licitversennyé degradálja a 2014-es választásokat. Az adófizetők érdekeit is képviselnünk kell, különben nem lép ki a rövidtáv vezérelt saját árnyékából a magyar politika.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. január 10. 23:49
Most nyugdíjba menő kollégáim nyugdíja magasabb vagy ugyanannyi, mint a nettó bérük volt!!! Minden évben megkapják az inflációkövető emelést, míg a mi bérünk elértéktelenedik, mert évek óta nem emelik... Amennyi szavazatot ezzel vesznek, minimum annyit veszítenek.
bagira
2013. január 10. 22:54
Ballib oldal nem örül a nyugdíjasok megsegítésén,gondolkozni elvtársak ,sőt örülni kéne hogy az állam gondoskodik az idősekről ,ha nem tenné akkor a nyugdíjasokat a családtagjainak kéne eltartani,lesztek ti még öregek ,kiabáltok még eljön az idő ,de megkapjátok hogy a társadalomnak haszontalan élősködői vagytok mint amit most ti gondoltok az öregekről..
Fakutya tizedes
2013. január 10. 17:28
Raszputyin merénylője és állítólagos homoszexuális szeretője, Feliksz Juszupov, azt állította, hogy Raszputyin vitézségét a terjedelmes, rücskös szemölcsnek köszönhette a péniszén, amely rendkívüli méretet kölcsönzött neki.
Fakutya tizedes
2013. január 10. 16:56
"Ígérgetni, majd választás előtt egyszeri nagyobb nyugdíjemelést más adóemelésből finanszírozni, ez régi trükk. Láttuk, hova vezetett. " Láttuk. "Nem olyan hosszú az út a proletár internacionalizmustól a kozmopolitizmusig. Világos, hogy a mi elképzelésünk az állam szerepéről is egészen más, mint az övék. Mi azt gondoljuk, létezik közjó, valamilyen társadalmi igazságosság, amelynek megvalósításáért az államnak be kell avatkoznia, hiszen a piac nem mindenható. A másik oldal képviseli a magyarországi nagytőkét, a verseny minden korláttól mentes szabadságát, ugyanakkor krokodilkönnyeket hullajt azokért, akiket állandóan valamilyen állami köldökzsinóron keresztül kell táplálni, segélyezni. Ha nem lennének olyan emberek Magyarországon, akiket segélyezni kell, akiket meg lehet vásárolni 19 ezer forintos egyszeri nyugdíjtámogatással meg ehhez hasonló gesztusokkal, akkor a baloldalnak felkopna az álla. Tehát ők érdekeltek a tömegek szegénységben tartásában. Mi pedig a polgárosodásban vagyunk érdekeltek, vagyis minél szélesebb legyen az a középosztály, amelyik a saját lábán megállva képes arra is, hogy közösségeinek az elesettjeit támogassa." Kövér László
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik