Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. január 5. 09:35

Legyen minden Oláh Gergő, és éljen velünk boldogan. Az állatok meg ne legyenek. Sehogyan se. Ezt kell megoldani – de azonnal és bárhogyan!

A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol. A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen. Leginkább tagolatlan hangok törnek elő állati koponyájából, és az egyetlen, amit ért ebből a nyomorult világból, az az erőszak. Mindeközben a cigányság ezen állattá lett fele az idióta nyugati világ »vívmányait« használja. Nézze meg mindenki, hogyan pózolnak a Facebookon, kezükben fegyverrel, nyakukon félkilós aranylánccal, pofájukon a »bármikor kicsinállak, te hülye magyar paraszt« kifejezéssel a »megélhetési bűnözők«. Nézzétek meg a Sávoly Gergőt leszúró patkányt és haverjait a Facebookon: látni fogjátok, hogy mindhárom potenciális gyilkos. Eo ipso gyilkos. Nem tolerálni kell és megérteni, hanem megtorolni. És éppen itt követi el a legnagyobb bűnt az idióta nyugati világ polkorrekt része. Puszta számításból és önérdekből úgy tesz, mintha ezek az állatok bármiféle okból is tolerálhatók, megérthetők, sőt tisztelhetők lennének, mintha járna nekik bármiféle megbecsülés és emberi méltóság. És az a legiszonyatosabb ebben az egész agyrémben, hogy ezek pillanatok alatt teszik tönkre a cigányság normális felének esélyeit.

Amikor Oláh Gergő megnyerte az X-Faktort, éppen azon gondolkodtam, hogy lám-lám, mennyire szép és csattanós választ adott az összes, magyarokat rasszistázó rohadéknak a nép, amikor ezt a tehetséges, szimpatikus, szerény és meghatóan mélyről jövő cigány fiút szavazta meg a verseny győztesének. S azt gondoltam még, hogy ez a mélyről jött és nagyon is szerethető cigány fiú egymaga többet tett a cigány–magyar konfliktus enyhítéséért, mint az összes »jogvédő« gazember együttvéve. Aztán eljött szilveszter éjszakája, és eljött megint vagy negyven rohadt állat cigány, köztük az a bizonyos Jónás János, és nekilátott ölni. Mert nem tudtak azonnal bemenni hugyozni a budiba, amikor rájuk jött. Mert várniuk kellett volna két percet. Mert… Nincsen mert. Azért, mert nem emberek. Mert kést rántanak nyomban, ha negyvenen is vannak, és szúrnak. Szívre, sokszor egymás után. Uramisten, mennyire elviselhetetlen mindez, mennyire tönkretesz mindent, ami emberi. És mennyire nincs helye itt semmiféle magyarázkodásnak és toleranciának!

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/46177


448 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Na de Zsóti.....

Szúrtak már itt meg késsel embereket ebben az országban nem cigányok is.

Nem kell itt egy kocsmai verekedés köré ekkora fesztivált keríteni.

Vicc ez az ország.

Válaszok:
Lorpo | 2013. január 5. 10:20
StG | 2013. január 5. 10:25
citizen queen | 2013. január 5. 11:31
koppany17 | 2013. január 5. 14:51
Fakutya tizedes | 2013. január 5. 16:43

Ez úgy ahogy van, igaz.


Zsolt, mit tett, tesz a jelenlegi uralkodó párt és annak kormánya, hogy a cigányság ne ilyen állat legyen, hanem asszimilálódó magyar.
megmondom: Semmit.

Ők sem képesek a problémát megoldani.
Így aztán elég furcsa a Fidesz alapítójától ez a hang, még akkor is, ha egyet lehet vele érteni. Ám nem csak verbálisan kell ez ellen a horda ellen tenni, hanem tettekkel, ami bizony évtizedek óta nincs. Ennek oka az, hogy ez a horda mer gyilkolni.

Válaszok:
Hunor N. | 2013. január 5. 10:30
kamasuka | 2013. január 7. 14:58

Na de Zsóti....

Láttam én rendőrt cigánnyal szemben intézkedni.

Ne féljél te attól, hogy a magyar rendőr nem csap oda a cigánynak.

Odacsap az, hidd el nekem.

Akkor szerinted most a magyar rendőr üsse agyon a cigányt ? Utána őt fogják agyonütni.

El kéne menned rendőrnek, olyan jól tudod a tutit.

Vagy ott a gárda, de arról meg kussban vagy.

Válaszok:
pic | 2013. január 5. 12:01

Szerintem ez az írás közösség ellen uszít.

Válaszok:
pimepime | 2013. január 5. 10:17
Polly néni | 2013. január 5. 10:48
citizen queen | 2013. január 5. 11:34
magnamater | 2013. január 5. 15:55

Azért az is érdekes, hogy néhányan hogyan próbálják ezt bagatelizálni, és úgy beállítani, mintha ez véletlen baleset lenne. Véletlenül megszúrták. Négyszer egymás után. Ja, persze.
Az eset utáni családi fenyegetés pedig gyomorforgató. Erről lapít a TASZ és minden nyáladzó ballib. Valahogy nincs erről mondanivalójuk.


De mondjuk, lássuk be, hogy aki nem akar tisztességes ember módjára élni az nem is fog.

Azaz a felzárkóztatásra költött pénzek java része olyan, mintha nyilvánosan megyújtanánk, ám ha csak egy tizede segít ennek a pénznek én azt mondom megértem.

Bár illúzióim nincsenek. ÉS bizony hajlok a felé, hogy a cigányság horda része ellen nagyon szigorúan kéne fellépnie a társadalomnak, félretéve minden áljogvédelmet, hiszen ez a horda a tisztességes magyarok jogait sérti naponta. A gyilkosság vagy annak kisérlete persze a csúcs, de napi szinten megy a csalás, a lopás,a markecolás, had ne soroljam.

meggyőződésem, hogy iszonyat szigorral kéne a cigányság ezen részére lecsapni, mert minden más eszköz sehová nem vezet.
El kell, érnie a társadalomnak, hogy a cigányság ezen része tisztelje azt, ne pedig a prédát lássa benne!!!


Ezek szerint nem olvasol TGM-et?
A legendáitok szánalmasak, velük együtt ti is.


Az igazság sosem lehet bűn.


Ugye? Kurva idegesítő hogy minden piszlicsáré késelésből ügyet csinálnak. Az embernek minden héten ezt kell hallgatnia. Jaj itt késeltek meg egy embert, jaj ott verték agyon 500 Ft-ért.


(A vicc az, hogy észre sem veszed mekkora idióta vagy)


Minden szavad igaz, Zsóti!
Szervezitek már a békemenetet a probléma orvoslását kivövetelendő a kormánytól?
Mert ez tényleg életbevágó probléma!

Válaszok:
pimepime | 2013. január 5. 10:21

jav.: kikövetelendő


Alapvetően el szoktam vetni mindenfajta rasszista megközelítést, akár zsidók, akár cigányok legyenek az érintettek. Egy ideje már nem is nagyon szólok hozzá ilyen témákhoz.

Viszont azt azért elég nehéz letagadni, hogy Zsoltunknak a diagnózisban sok tekintetben igaza van: A cigányság egy elég jelentős része valóban törzsi társadalmi elvek mentén él, és ez nem csak a nyomorgókra, hanem sok jómódú cigányra is igaz (mint az itt említett szurkáló és becses családja).
Persze nem csak ők vannak ezzel így, pl. anno jártak késsel diszkóba Oroszországból érkezett egyetemi hallgatók is, és elő is vették, ha érvelni szerettek volna. Meg mint tudjuk, van, aki a baltát is előveszi, ha kell.

A terápiáról persze nem tud semmi okosat mondani, az azonnali megoldás az lenne, ha határozott utasítást kapnának a rendőrök a fegyverhasználatra, ha veszélyben érzik az állapolgárokat vagy magukat. Nem lenne ez sem egy szép út.


Meglepoen jo iràs a Zsotitol.


600 éve még soha senkinek nem sikerült asszimilálódó magyarrá (de más nemzetiségűvé sem) változtatni a cigányt. Kidobott pénz, idő és energia.
Dolgoztatni kéne őket, megvonva minden segélyt, hogy ne maradjon ideje és ereje baromkodni.

Válaszok:
antioligarcha | 2013. január 5. 13:00

Ez az írás semmi előremutatót nem hordoz,mint minden Bayer megnyilvánulás csak szimpla gyűlölködés.Akkor már inkább "polkorrektség".Egyébként pedig minden hőzöngőnek-nem olyan hülyeség a polkorrektség,legfőbb okai éppen az,hogy mindig vannak hőzöngők,és ahogy a hőzöngők se rossz emberek,a polkorrektség se rossz fogalom!

Válaszok:
Hunor N. | 2013. január 5. 10:34

A polkorrektség megoldja a cigányproblémát?
A polkorrektség csupán szőnyeg alá seper.


Az aktuális szurkáló jómódú családból származik. Akkor most mi legyen?


Ez a sztenderd, 12 egy tucat hőzöngés Zsoltotól. Szerintem el van mentve a szöveg a gépén, csak a neveket, helyszíneket cseréli.


Érdekes koalaíciója alakult itt ki az idióta jobbikosoknak és a balosoknak ill. a mégidiótább polkorrekteknek.

Majd mindannyian cigányozzák Orbánt, egyben számonkérik az azonnali rendet (mintha azt valóban meg lehetne teremteni azonnal). Utóbbiak még mentegetik is, vagy relativizálják az adott esetet ill. aigánysággal kapcsolatos problémát.

A közös mindkettőjükben a kormánykritika.

Nézük a lehetőségeket:

- jobbik: a probléma állandó tematizálása, valószínüleg drasztikus fellépés a cigánysággal szemben, ezzel párhuzamosan a "jogvédők" agresszivitása, ezek egyeduralkodó hangja a nyugati médiában és az ország elszigetelődése, ennek minden hátrányával

- balosok: a probléma tagadása, mitöbb antirasszista és "többség által bántott kisebbség" tematizálása, egyben szociális eszközökkel segített újratermelése a problémának (családi pótlék, szociális segélyek célzott emelése stb.) Eredmény a helyzet tarthatatlanná válása, kvázi polgárháború, az ország elszigetelődése és ennek minden hátárnya.

- kormány: a helyzet eleismerése, a hosszútávú újratermelődés korlátozása (gyermekvállalás adókedvezménnyel történő segítése, a családi pótlék és egyéb segélyek reálértékének csökkentése), a kötelező közmunka rendszere a munkára szoktatás (hiú)reményében, a btk szigorítása stb.
Hozott-e ez eddig eredményeket? Keveset, bár valószínüleg ilyen gyorsan ez nem is lehetséges. Aki ilyen súlyú társadalmi problémát 4 év alatt megoldandónak gondol, az hülye. Erősebb, látványosabb fellépés és különösen a bíróságok munkájának hatékonysága még elkellene.

Mindensetre a másik két alternatíva az ország azonnali és reménytelen szétesését jelentené. A fidesz egyelőre nem mutatott ezen a téren eredményt, de legalább érti a problémát és nem okoz azonnali káoszt ill. polgárháborút.

Válaszok:
capacete | 2013. január 5. 11:43

A polkorrektség-szerintem- nem azért van,hogy problémát oldjon meg,hanem olyan beszédmód ami szabályozza,hogy a problémamegoldás ne csússzon el, jelen esetben az önbíráskodásra vagy annak követelésére.Éppen azt segíti,hogy ne az aktuális hőzöngők esetleges igazsága veszélyes következményekkel járjon.


Igazából itt is az ál-jogvédelem az, ahol a kutya el van hantolva, ugyanis akkor amikor bűnt az elkövető származása miatt védeni jelentékteleníteni vagy védelmezni lehet, addig ezen a téren nem lesz változás, csak indulatok, amik mindenki számára károsak..

Emlékezzünk a legutóbbi esetre amikor(Hatvanban) egy rendőrörsöt rohantak le kedves állampolgárok, kábítószerterjesztő családtagjaik szabadonbocsátása miatt.
A brutális rendőrattakról szóltak a hírek, világhír lett 10 percen belül a "kiskorúakat bántalmazó rasszista rendőrségből.

Addig amíg a bűnt nem bűnként ítélik meg, politikai üldözésről, meg kivándorláslór, "értelmiségiek" aláírásgyűjtéseiről, és az elkövetők külföldre menekítéséről beszélhetünk, addig indulatokat fog kiváltani, egyre növekvő indulatokat...
De lehet, hogy a kedves ál-jogvédőknek éppen ez a célja?


Az a baj, hogy ezzel a szélsőséges valóban fasisztoid Jobbikos szöveggel nem vagy különb mint a cigánybűnözők!


Veszélyes következményekkel ne járjon.


Zsótikám....

Akkor most fegyverbe és irány Szigethalom ?

Moszkva tér 14 óra jó neked ?

Hátha valaki tudja Szigethalmon, hogy kire lőjünk.


Milyen közösség? Mire gondolsz, mikor leírod ezt a szót, hogy közösség?


"Hozott-e ez eddig eredményeket? Keveset, bár valószínüleg ilyen gyorsan ez nem is lehetséges."

Picit fura érzés védeni a kormányt, elég kevés okot ad rá mostanádban. De beszéltem nem túl rég egy gyöngyöspatai borásszal, aki elég differenciáltan látja az ottani helyzetet. Egyrészt elmondta, hogy sok szempontból elég sanyarú állapotok voltak/vannak (lopások, zaklatások...), de nem annyira, mint ahogy a médiából átjött, ill. mint pl. időnként a gyöngyösi buszpályaudvar környékén.
Namost ő azt mondta, hogy bár a közmunkaprogram csomó mindent nem old meg, de azt pl. igen, hogy csomóan életükben először felkellnek dolgozni. Ill. egyes utcákban tudnak végre éjjel aludni, nem pedig a mulatozást hallgatják. Ugyanis az érintettek napközben elfáradnak, meg hát reggel kelni kell.

Szóval ez felfogható egy elég drága, de nem teljesen eredmények nélkül való átnevelő programnak.

Válaszok:
StG | 2013. január 5. 10:51

Ez persze ehhez a hsz-hoz ment:

füst 2013. január 5. 10:38


Apukám,

egyszerűen látod a világot, az biztos....

Lehet, hogy igazunk van, az is biztos, hogy nem méltányos, de mégis az a nagy büdös helyzet, hogy amit lehet nekik, azt nem engednénk nekünk. Akkor is, ha ez bosszant minket, ez a realitás. Ezt nem figyelembe venni, nem karakánság, hanem hülyeség.

Egyébként ilyen súlyú társadalmi probléma a cigánysággal kapcsolatban csak ca. 6 Kelet-európai országot érint, azaz a nyugatiak megértésére ne számíts.


hát igen, baj, mert nem látom meghúzza-e az éles határt a gyilkosok és a cigányok között. Pontosabban jól látom, h NEM húzza meg, s így rasszista-etnicista uszításról van szó, hiszen a szöveg simán alkalmas arra, hogy gyűlöletet keltsen a jólnevelt és szeretetreméltó cigány szomszédom ellen is. Van ennek neve, úgy hívják, hogy rasszizmus.

Válaszok:
heep | 2013. január 5. 11:58

Egyébként a kép alapján, nekem az áldozat-srác is romának tűnik.


Egy sor akác, egy sor fűz,
egy sor cigány, egy sortűz!
Sálálálálá.....


"Nem kell itt egy kocsmai verekedés köré ekkora fesztivált keríteni."

Hát kívánom neked, te utolsó szarjankó mohácsi-klón, hogy amikor a te kölködet szurkálják meg három forintért, vagy egy szál cigiért, akkor ehhez hasonló empatikus megnyilvánulásokat kapj a libbant haverjaidtól.

Vagy mondjuk legközelebb ha valahova elmegy a Gárda, és a cigányok elkezdenek látványosan rettegni a semmitől, akkor majd a "demokraták", és "jogvédők" jajveszékelésére azt írom, hogy ugyanmár, minek egy falusi felvonulás köré ekkora fesztivált keríteni. Na akkor bizonyára habozna a magadfajta messziról toleránsok szája a rasszizmus és a kirekesztés miatt.


Szerintem meg az "Öld meg a magyart" népirtásra való felhívás.

Idióta majom. Még ilyenkor sem tudtok magatokba szállni, és legalább csendben maradni, a szokásos hülyeségek felböfögése helyett.

Válaszok:
pierre bayle | 2013. január 5. 11:55

"egyben számonkérik az azonnali rendet (mintha azt valóban meg lehetne teremteni azonnal)"

Kicsit összezavarodtam. Nekem határozottan úgy rémlik, hogy Pintér Sándor 2010-ben - gondolom Orbán jóváhagyásával - kijelentette, hogy 2 héten belül rend lesz az országban.
Az ugye nem lehet, hogy korkedvezményes miniszterünk hazudott?

Válaszok:
citizen queen | 2013. január 5. 11:49

Bayernek egyébként igaza van, ebben például teljesen:

"éppen itt követi el a legnagyobb bűnt az idióta nyugati világ polkorrekt része. Puszta számításból és önérdekből úgy tesz, mintha ezek az állatok bármiféle okból is tolerálhatók, megérthetők, sőt tisztelhetők lennének, mintha járna nekik bármiféle megbecsülés és emberi méltóság. És az a legiszonyatosabb ebben az egész agyrémben, hogy ezek pillanatok alatt teszik tönkre a cigányság normális felének esélyeit."

Igen, ezek a jogvédőnek csúfolt hivatásos felforgatók és uszítók azok, akiknek a legnagyobb a felelősségük a helyzet elfajulásában, tarthatatlanná válásában. Akiknek akkor is rasszizmusról sír a mocskos szájuk, amikor a rendőrök az őrizetbe vett drogos "békésen" gyülekező kiccsáládját" szakszerűen fel merték oszlatni, ahelyett, hogy hagyták volna, hogy hagyományőrzésképpen szétverjék a rendőrkapitányságot.


De bizony rohadt nagy hülyeséget mondott a pintér ezzel a két hét alatt rend lesz szlogennel. Bár minden józanul gondolkodó ember tudta, hogy húsz évnyi bal-liberális gyeplőt a lovak közé mentalitás után nehéz, és nem kéthetes feladat lesz rendet tenni. Azonban arra - mint Fidesz-szavazó - nem számítottam, hogy a mellébeszélés folyik majd tovább, és az nevetséges ejnye-bejnye ítéletek, lásd a bicskanyitogató nyolc évet a Cozma-gyilkosság ügyében.

Ezekre a tetvekre is nyugodtan rárohadhatna a műanyag-lakat, de van egy olyan sejtésem, hogy mivel kiskorú, kap egy ejnye-bejnyét, oszt'jónapot.

Még egyszer: Fidesz-szavazóként nem ezt vártam, ugyanazt a gyalázatos maszatolást, mint korábban. Ha az "egyenruhás bűnözőkre" le tudnak csapni, akkor kéretik legalább ugyanekkora szigorra, és következetességgel megbüntetni a valódi bűnözőket, Pintér úr.

Válaszok:
capacete | 2013. január 5. 11:51

nem, ez rasszizmus, bocs, adjuk vissza a szavak értelmét. Gyűlölj bátran minden gyilkost, de amit te írogatsz, az nettó faji uszítás.


"húsz évnyi bal-liberális gyeplő"

Az MDF és az első Fidesz-kormány is balliberális volt? Most már megjavultak?


semmi akadályát nem látom annak, hogy elítélje a magyar bíróság azokat a cigányokat, akik "öld meg a magyart"-oznak. Ennek magam is híve volnék.

Csak hogy értsem: szerinted tehát aki egy internetes fórumon némi mérsékletre inti az embereket, s arra kéri kommenttársait, hogy ne adják meg magukat a legalpáribb, otromba, minden cigányembert egy kalap alá vévő, minden romában potenciális gyilkost látó rasszizmust, az "idióta majom", akinek be kellene fogni a pofáját?

Válaszok:
citizen queen | 2013. január 5. 12:01

"hogy gyűlöletet keltsen a jólnevelt és szeretetreméltó cigány szomszédom ellen is."

Van ennek több neve, úgy hívják, hogy polkorrektségnek álcázott szándékos hülyítés, zsidó bullshit, egyszerű haugság. Bár még van néhány de szerintem már ezek közül is tudsz választani.

Válaszok:
pierre bayle | 2013. január 5. 12:04

most akkor tegyen valamit, vagy ne tegyen. hagyja így a dolgokat,vagy ne hagyja.Semmi se jó? Évszázadok meg nem tett dolgait nem lehet négy év alatt rendbe tenni.

Attól, hogy valakik végigmasíroznak nevetséges jelmezekben a cigánysoron, még egyik cigány sem kap a szívéhez, hogy: jaj Istenem mit is tettem! Holnaptól jó leszek!


Íme itt van a virtigli szoclibsi szavazópolgár! Az igazi szocilibsi kormányprogrammal!

ezzel járják le a lábukat az országban? Ezzel akarnak választást nyerni.

És ki is a rasszista?


Na most az olyan beírások, mint "ez közösség elleni uszítás", meg "minek egy kocsmai verekedés köré ekkora fesztivált keríteni", nos ez nem némi mérsékletre intés, hanem vagy provokatív célból, vagy nettó elfogultságból/hülyeségből fakadó hozzászólások. És igen, jobb lenne csendben maradni ilyen szintű beirkálások helyett.


Miért, a gárda mit csinál?


te, figyelj, a zsidók hogy jönnek ide? Próbál az ember vitatkozni veletek, oszt egyszer csak előjöttök az aduásszal... zsidó kulák malomtulajdonos volt az agresszor nagynénje vagy mi?

Válaszok:
heep | 2013. január 5. 12:15

Nézd, a "jogvédők" felelőssége azért vastagon benne van a helyzet elfajulásában, hiszen még mindig adják alájuk a lovat, ahogy írtam feljebb is a nemrégen történt hatvani eset kapcsán.

Az viszont igaz, hogy a rendőrségnek sokkal hatékonyabban, és keményebben kellene fellépnie a bűnözők ellen, származástól függetleneül - értsd: nem számít az ítélethozatalnál a kátrányos helyzet, hány kölyke van, meg nem volt szegénykémnek gyerekszobája anno, és hasonló libbant picsogások.


Egy dokufilmben mondta a narrátor, hogy a cigánysággal eleinte zavarban voltak a nácik. Csak potenciális bűnöző elemekként kezelték őket, de nem akarták népírtani, tekintettel az árja származási kapcsolataikra. Mint bűnözőket preventíven deportálták őket, viszont ezek nem bírták a kivételesen súlyos éheztetést, és elbarikádozták a táborrészüket. Nem maradt más választása szegény nácikoknak, mint legéppuskázni őket.


Ne játszd a hülyét. Az újlipótvárosi liberális zsidók szoktak ilyen "szeretni való aranyos cigány a szomszédom" dumával jönni. Ilyenkor szomszéd nála az is aki 30 kilométerre lakik tőle. Persze a gyerekeik vagy az Amerikai Iskolába vagy a Lauderbe járnak, cigányt csak a TV-ben látnak. De lehet, hogy Te nem vagy zsidó, csak simán hazudtad, hogy " szeretetreméltó cigány szomszédom ". Vagy persze akár lehetsz zsidó is és hazudhatsz is egyszerre. Csak a hazugság a biztos.

Válaszok:
pierre bayle | 2013. január 5. 15:00

Bayer Zsolt és a fidesz figyelmébe ajánlanám e szomorú probléma megoldásának egyetlen lehetséges módozatát. Érpatakon ez már bizonyította a hatékonyságát- azt tulajdonképpen már csak léptéknövelni kellene (erre tán még a fidesz is képes lehet):
"Dr. Orosz Mihály Zoltán, a település polgármesterének levele:


Érpatak Tisztelt Lakói!

Nagyon nagy örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a körözési felhívásunknak és a sikeres rendőrségi-önkormányzati-lakossági-mezőőrségi összefogás eredményeként 2012-12-11-én 19 óra 40 perc körüli időben a második körözött elítélt bűnöző, K. János érpataki lakos elfogására is sor került. Az első bujkáló elítélt bűnözőt, G. Zsoltot 2012-12-03-án 15 óra 40 perc körüli időben sikerült megtalálni, így mindkettő körözött, börtönbe bevonulni nem akaró bűnöző kezén kattant a bilincs, és mindkettő méltó helyére, a börtön rácsai mögé került.

Minden magyar ember számára fontos kell hogy legyen, hogy mindent és mindenkit a méltó helyére tegyünk: a tanárt az iskolába, az óvónőt az óvodába, a beteget a kórházba, az orvost az orvosi rendelőbe, a rendőrt a közterületre, a bűnözőket pedig a börtönökbe.

Remélem, hogy senki sem felejti el: a bűnözői életformát folytató személyeket, aljas, romboló tevékenységük miatt, az országpusztító liberális jogvétőkkel ellentétben nem kiemelten védendő személyeknek, hanem kiemelten üldözendőknek tartjuk, a településünk és hazánk ellenségeinek tekintjük, ellenük mindenféle törvényes eszközzel hadat üzenünk, a legkeményebb harcot indítjuk, és a lakosság személy és vagyonbiztonsága, valamint a település és országunk közbiztonsága érdekében ellenük folyamatosan a legszigorúbban fellépünk. Önökkel egyetemben, amikor őket értékeljük és megítéljük, akkor sohasem arra a színészi teljesítményre vagyunk tekintettel, amit akkor tudnak produkálni kétségbe esetten, amikor megbuknak, hanem folyamatosan észben tartjuk azt az aljasságot és kegyetlenséget, melyet alkalmaztak a tisztességes adófizető állampolgárok vagyonának, testi és lelki épségének megkárosításakor."

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 5. 13:21
SaharanCypress | 2013. január 5. 21:12

Aztán ha már segély sincs, akkor még az a cigány is elmegy lopni, amelyik eddig nem ment.

És kitör a polgárháború, a magyar falvak nagy részébe be se lehet majd menni. Mert vagy ki fognak rabolni vagy le fognak lőni.


"cigány–magyar konfliktus "


Őőőő...Zsóti, elárulnád hogy itt, vagy mondjuk a sokat emlegetett Cozma esetnél kik voltak a magyar áldozatok? Már ugye csak azért, mert te, és szellemi hátországod állandóan magyarirtásról hadovál.
Cozma román volt, Sesum szerb, a mostani esetnél meg ugye MTK-s sportolók az érintettek. Márpedig a eszemiségedre fogékony szélsőjobb köreiben közmegegyezés, hogy az MTK zsidó, ott mindenki zsidó és aki kivételként magyar létére ott van, az nem tekinthető magyarnak, csak zsidónak, magyarellenes hazaárulónak.

Válaszok:
pic | 2013. január 5. 15:20

"Hetekig nyugalom volt ahol a Gárda megjelent."

Hol?
Ahol részegen hordákban vonulgatva az éjjel közterületeken hugyoztak, vagy ahol egymást dobálták fejbe?

Válaszok:
bispora | 2013. január 5. 13:17

Jogvédőkre visszatérve. Putyin oroszországban elérte, hogy minden jogvédő szervezet, aki külföldi támogatást kap, minden kiadványán és fellépésekor fel kell hogy tüntesse: a szervezet idegen érdekeket szolgál.
Na a TASZ, Helsiki,Amnesty stb. szervezetek esetében ezt nálunk is be kellene vezetni- minnél előbb!


Éjjel közterületen hugyoztak- mint vádpont? Normális vagy?
Különben pont patán a gárda jelenléte vezetett a megoldáshoz (a problémás cigány családok elhúztak szeretőbb, befogadóbb körzetekbe). Ez most egy élhetőbb falu mint előtte volt, pl hídpénzt sem kell már fizetni a nyugdíjas néniknek...


Elismerésem a Polgármester Úrnak.


Épp most tanultam a gyerekkel töriből Szent Lászlóról.
Ő azt a bírót, aki a tolvajnak kedvezett az ítéletével, pénzbírsággal büntette, sőt, eladhatták rabszolgának.
Valamit most is kitalálhatnának , mert némelyik bíró egyszerűen bűnpártoló.

Válaszok:
packó | 2013. január 5. 13:31
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 13:47

Nem énekelhet az összes, ahhoz már sokan vannak ... munkásból meg nem látnak még mindig elég mintát csak énekes semmittevőből ...


Nem gondolták őket magyarnak. Tudták hogy külföldiek.
A szélsőjobbos köreidben amúgy csak ilyenkor "fehér ember" a román vagy a szerb, máskor rohadt állatoknak bélyegzitek őket...az MTK-sokat meg mocskos zsidónak.
Az is egy érdekes kérdés, hogy sportolók miért keverednek állandóan fizikai atrocitásba torkolló vitába....lásd a Cozma eset, vagy ez, de ott van Pars Krisztián, Gyurta, vagy akár Deutch új felesége is.
Sima kakaskodás mind, ami néha tragikus véget ér.

Az is kérdés, hogy vajon miért csak ilyen esetekben ilyen nagy az "érzékenység"? Ja, mert lehet cigányozni.
Az anyját lemészúró gyilkos, a kulcsi családirtó, a láncfűrészes családgyilkos, és lányát molesztáló és verő gárdista, a barátnőjét lefejező szélsőjobbos esetében semmi ilyen nem volt. Évente egy-két ilyen esetre, ahol lehet cigányozni, rárepül a szélsőjobb. Ennyi. A többinél, ahol nem lehet, hallgat( sőt, ha nincs épp ilyen esete, kitalálnak, álolvasói levelekben, kitalált történetekkel kielégítve a gyűlölködő vágyaikat).


Akkor ne itt pampogj, te balliberális kutya, hanem tegyél feljelentést, mert itten csak a halál faszára leszel méltóképpen elküldve.


"Valamit most is kitalálhatnának , mert némelyik bíró egyszerűen bűnpártoló."

Szerintem, amíg a jogról a leghalványabb fingod sincs, ne tegyél ilyen kijelentéseket.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 5. 13:50
ottapont | 2013. január 5. 17:01

Szerintem meg amíg neked semmi közöd a magyarokhoz, addig ne itt fontoskodjál.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 16:06

Nem mindenki tanulhat a kaliforniai Westwood High School-ban, vénkomcsi barátom!


Mit vitatsz? Hogy nem árják, nem is deportálták, és nem is géppuskázták le őket a nácikok?

Nyilas társadalom-mérnöki gondolataidat meg futtasd önállóan, ne belém kapaszkodva. Légyszi. És köszike.


Szerintem inkább:
4 óra munkáért fél bér
8 óra munkáért teljes bér
12 óra munkáért kétszeres bér

Nagyon megérné 12 órát lehúzni. Utána gyereket csinálni se lenne kedve.

4-5 víztározót ki lehetne velük kubikoltatni. Ültethetnének és betakaríthatnának energianövényeket a Tisza teljes hosszában az árterületeken. Takaríthatnának árkokat és településeket. Terelhetnének rackát, marhát, mangalicát, nyírhatnának birkát, fonhatnának gyapjú fonalat. Gyárthatnának milliószám vályogtéglát, melyekből újáépülhetnének apró települések, melyek újra elláthatnák a közeli városokat élelmiszerrel, stb.

Válaszok:
csíksomlyai | 2013. január 5. 15:42

Nem szívesen írom le, de Bayer ebben a cikkében Kertész Ákost játszik. Kár!
Ugyanis a cikk igazságait teljesen lerontja a kertészákosi ostobaság.
Ez még attól is független, hogy politiki hülyeség IS így írni.


Kedves Mandiner! Bár nem én vagyok a szerkesztő, de mint minden Mandi olvasónak és kommentelőnek, nekem is jogom van hozzátenni az újsághoz.
Ha már a MH-t szemlézzük, miért nem szemlézünk be tisztelereméltó, jó írásokat. Hazaszeretetről. A magam részéről ide tenném, nem linkkel. Jó olvasást!Sokat beszélnek Kassáról, mióta Európa kulturális fővárosává választották. Kelet-Szlovákia metropolisa, a szlovák Košice mellett azonban a magyar Kassáról alig esik szó: Márait óvatosan adagolják a szlovák közvéleménynek, a reszlovakizáló papírt összetépő neves kassai festőt, Jakobyt és a Rákóczit is megmintázó kiváló szobrászt, Löfflert félig-meddig kisajátították. A történelem kosztümös felvonultatásába még beleillik Bocskai bevonulása és Bethlen fejedelmi esküvője a Lőcsei- házban, mert az már nagyon régen volt. Görgey Te Deumát a dómban az osztrákok fölötti győzelme után viszont alig említik, pedig a tábornok fel-dunai hadserege tele volt szlovák bakákkal. S azt sem, hogy a ’19-ben bevonuló és felszabadítóként köszöntött magyarok vörösebbek voltak, mint amilyen vörösre próbálta az ortodox marxista történetírás később a Hlinka-gárdistából lett szlovák partizánt átfesteni.

„Kassát és Pozsonyt akkor is visszakérném, ha már egy szál magyarja se volna. Csináljunk becsületes vásárt: ne csak eleven hússal mérjük a jelképeket, hanem azokkal a halottakkal is, akiket a századok magukba visszafogadtak. Százalékkal mérnek? Mérjünk temetőkkel” – írta a Felvidék szerelmese, Cs. Szabó László az első bécsi döntés küszöbén. De ki beszél ma már a kassai német és magyar polgárokról, akik évszázadokon át meghatározták e táj történeti arculatát, és testüket a régi temető, a Rozália sírjai őrzik? Mindössze szívósabb halottainkat hagytuk hátra – jegyezte meg Márai kassai regényében, a Féltékenyekben. S hozzátette, hogy még ezektől a halottaktól is félt a hódító. „A társadalom anyagcseréje – hiába remélte a végül Máraival együtt emigrációba kényszerült Cs. Szabó – ezen a porhanyított területen” alig javult.
Ha magunk nacionalisták vagyunk, más népek nacionalizmusának is teret kéne engednünk – ajánlhatnák az államalkotó nemzetnek. De a Rákóczi- kultuszból áradó erő – bár a nagyságos fejedelem hűséges katonái voltak – idegesíti a ma szlovákját. (Kriptája látogatását régebben a csehszlovák hatóságok gyakran korlátozták, mintha az 1715-ös „labanctörvénynek” a hazaáruló Rákóczi és társai örökös száműzetéséről szóló passzusa éledt volna fel a masaryki és az azt követő népi demokráciában.) A vezérlő fejedelmet 1906. október 29-én temették el a dóm kriptájában, és ez a nap a magyarság számára valóban ünnep lett. Egy fiatal, huszonegy éves kassai lány 1938 drámai őszén – a függetlenedőben lévő autonóm Szlovákia kormányfőjének, Tisónak a látogatása után – a következőket jegyezte fel naplójába: „Okt. 29., szombat: Rákóczy-nap van ma, az egész magyarság nagy nemzeti ünnepe. Habár mi itt kisebbségi magyarok vagyunk, mégis szívben-lélekben együtt érzünk az anyaországban élő testvéreinkkel, s habár fölöttünk demoklesi-kardként fenyeget a cseh terror uralom, mi mégis együtt akarjuk megünnepelni többi magyar testvéreinkkel a mai nagy napot.” (Az első republika magyar kisebbsége a csehekben látta elnyomóját, különösen a keleti részeken volt nyomasztó a cseh hivatalnokok és a katonaság uralma. Kassán volt például hadtestparancsnok Radola Gajda tábornok, a cseh fasiszták atyja.) „9 órakor ünnepi requiem van a dómban, amelyre mindenki kötelességszerűen elmegy. A magyar gimnazisták újabb tanújelét adták a nemzeti célokért vívott harcunknak. U. i. a jelenlegi szlovák igazgatójuk még a Nemzeti Tanács kérésére sem akarta őket a templomba engedni, mondván, hogy Csehszlovákiában élünk (remélem, már nem sokáig), s itt máma közönséges munkanap van. Mikor ezt a diákok tegnap meghallották, szörnyen felbőszültek s elhatározták, hogy ők bizony megszegik ezt a felsőbb parancsot, mely az ő nemzeti önérzetüket mélyen bántja. Miután tegnap d.u. egynéhány elszánt és energikus ifjú ezt a döntő határozatot meghozta, mindegyikük nyakába vette a várost, ki gyalog, ki pedig biciklin, és így hozták tudomására az intézet 700 növendékének, hogy ma reggel senki se merjen iskolába menni. Ellenben 9 órára mindenki kötelessége a Dómban lenni. Sőt, hogy teljesen eredményes legyen ez az akció, korán reggel már előőrsök állottak az iskola környéki sarkon, hogy az esetleges túlbuzgó diákokat visszaküldjék. Ilyenképpen tehát ma üres tantermekben kell a tanároknak előadniuk. Egyszóval Kassa apraja-nagyja ott szorong a gótikus Székesegyház boltívei alatt. Az ezrekre menő tömeg zsúfolásig megtölti a különben óriási befogadóképességű templomot, és sokan sóvárogva állnak kint, mert már bent nem jut számukra hely. De a megható ünnepség szépségét valamilyen módon mégis muszáj a jóakaratú cseh hatóságoknak megzavarni. Nagyszámú rendőr és detektív szállja meg a kórust, és kijelentik, hogy azonnali hatállyal megtiltják a himnusz éneklését. Ezek szerint orgonán már nem lehetett játszani, ellenben a fiúk kellő pillanatban minden rendőri fedezet ellenére is intonálják a nemzeti imát, s egy pillanat múlva már az egész templom dübörögve harsogja: »Isten áldd meg a magyart!« Gyönyörű szép látvány a rengeteg üde virág, amit a Dóm előtti zarándokhelyre visznek máma a magyarok. Minden arra menő magyar ember megtetézi ezt a virághalmazt legalább egy csokor rózsával, úgyhogy az esős, ködös őszi időben már jó messziről üdítő és lélekemelő látványt nyújt a hatalmas virágerdő. Gyönyörű kép! De elszomorító hatással van a könnyekig meghatott magyarokra, hogy a templom előtt háromszorosan megerősített, s lovas rendőrökkel tarkított rendőrkordon működik, akik a legdurvább eszközökkel verik szét az esetleges csoportosulásokat, és még a virágágyak előtt sem engednek megállani.”

Ki emlékezik még erre a Himnuszt éneklő magyar Kassára? A kassai lányokra, akik a kormányzót és a felszabadító honvédeket fogadták 1938 novemberében, s akik a ’39-es Széchenyi-bálon s a pesti farsangon mindenkit meghódítottak? A külföldet is megihlette a szépségük, s egy a kormányzó bevonulására érkezett francia festőnek annyira megtetszettek díszmagyarban, hogy róluk készült festményeiből Párizsban kiállítást rendezett.
Ki emlékezne rájuk és családjukra a mai Kassán? Érdemes felsorolni a nevüket, őseik közül jó néhányan a Rozáliában nyugszanak: Balázsy Kató, Dobosffy Klári, Binder Gitta, Czigler Valéria, Farkas Andrea, Göbel Marianne, Kieselbach Irma, Kossuth Baba, Mikler Cuci, Nemessányi Mária, Nyulászy Baba, Orbán Illy, Oelschläger Mária, Ökröss Irén, Remniczky Erzsébet, Papp Ilonka, Szilágyi Kató, Vandracsek Adrienne, Timcsák Edit.

Ők az utolsó olyan nemzedékhez tartoztak, akik magyarként még boldogok lehettek Kassán.

Válaszok:
packó | 2013. január 5. 14:28

Az írás Tamáska Péteré, a címe: Himnusz a Kassai Dómban.
Minden elismerésem a publicistáé, aki a fentieket leírta.
Kedves Mandiner, kedves jobboldali kommentelők. Tanuljuk meg, hogy gondolatvilágunk, írásaink ne a kertészákosok, aldoraine hadnagyok és hasonló alja nép színvonalán jelenjenek meg!


vagy a laci001 színvonalán, akit senki nem hívott ehhez az asztalhoz.


Aki már olvasta máshol, lapozzon:
1/ Nem lehet semmiféle érveléssel alátámasztani, hogy az állam támogassa közpénzből a 18 év alatti szüléseket. Minden újszülött szüleitől kap esélyt későbbi jogai érvényesítéséhez. 18 év alatt ez lehetetlen. A fölött mindenkit támogasson az állam, aki szül.
2/ Sürgősen létre kell hozni a Közösségi Rendőrséget. Ezt törvényekkel kell felhatalmazni. Előírni számukra: Minden közterületen történő agresszivitást, melyet terror jelleggel használnak másik ember méltósága ellen üldözniük kell. A büntetéseket össze kell vonni - amikor eléri a 6 hónapot, kivonni a forgalomból.
3/ Ha valakit saját birtokán támadnak, azt fokozott szigorral kell kezelni. (Itt történt előrelépés.)
4/ Egyeztetni kell a környező (Visegrádi csoport) országokkal.
5/ Az egész folyamat tervezésekor, s továbbiakban be kell vonni az érintett cigány-roma hiteles embereket.

Válaszok:
SaharanCypress | 2013. január 5. 20:51

Sajnálom, hogy 3 sor mocskolódó szöveg elolvasásán túli írás magadévá tétele meghaladja a képességeidet. A stílusod pedig te magad vagy.


"Nem kell itt egy kocsmai verekedés köré ekkora fesztivált keríteni.

Vicc ez az ország."


Te nem vagy komplett ember, vagy csak egyszerűen gonosz vagy! De erre utaló jeleket már láttunk eddigi kommentjeidben is!


tehát te tudni véled, hogy a szegedi bérházban, ahol lakom NINCSENEK és nem is lehetnek rendes és jóravaló cigány szomszédaim... s akkor én hiába is mondanám, hogy vannak. Úgy látom, neked is az Úr sugallmazott, mint a doktorit író Semjén Zsoltnak. Hát akkor baszd meg az anyád kérlek alássan, csak hogy bayeri stílusban maradjak.

Válaszok:
ottapont | 2013. január 5. 15:16
heep | 2013. január 5. 15:27

"Ennyit ér a fityesz kétharmada!ki ígérte, hogy "két hét alatt rend lesz"?!"
Mégis hogy gondolod, hogy így teszed fel a kérdést?
Vajon az eddigi kormányaitok mit tettek, hogy a dolgok eddig fajultak. Talán csak annyit, hogy a liberalizmus jegyében a bűnözőnek több joga van, mint az áldozatnak, a rendőrt megfenyítik, rosszabb esetben társadalmon kívüli páriának bélyegzi meg a ballib médiátok, az eddigi elvtársaitok pedig generációkon keresztül csak az adófizetők pénzével tömték a segélyből élők zsebét. Nem csoda, ha ma már több generációnak ez az életről való felfogása ( tisztelet a kis számú kivételnek, aki beilleszkedik egy normális társadalmi rendbe), És a Kuncze féle "megélhetési bűnöző" erkölcsi feloldozásával gátlástalanul rántja elő a bicskát és szúr. Ne adja az Isten, de te( és valamelyik családtagod, aki esetleg védtelenebb) is kerülhetsz egyszer a törük elé, és akkor viszonylag kevés időd marad, hogy lojalitásod bizonygasd!!!!!!!!
Egyedül ez a kormány az, amelyik elindult egy úton, hogy felemelje ezeket a rétegeket: közmunka lehetősége, visszaszoktatás a munka világába, a gyermekek kötelező oktatása, stb, mert nincs más út!

Rágódj el ezen egy kicsit kedves barátom!


Irkálni már nem elég Bayer úr! Itt az ideje egy erőszak elleni menetnek, a szlogen lehetne: "Nem leszünk áldozat!"


Tudjuk, hogy a kultúrfölény a te oldaladon van, nem kell unos-untalan fitogtatni.


ekkora barmot!

Csak egy idézetet Bayertól, vagy az un.szellemi hátországtól, akik magyarirtásról "hadoválnak".

Ennek a lelki és szellemi toprongy baloldalnak már semmi sem drága azért, hogy ócsárolhassa a jobb oldaliakat?

Az Isten áldja meg! Azért nem kellene össze-vissza beszélni! Szégyen ez az egész magyar nápre, hogy ekkora taplók lakják, mit akik itt osztják az észt. Mint maga is.

Fel akartam sorolni az összes sötétlelkű sötét agyút, nem is olyan sok, csak amit okádnak az nagon tömény, de nem érdemes.

Olyanok mint a robotok. Leülnek a számítógép elé, van három négy klisé s azt nyomják, nyomják. Borzalmas, szánalmas, silány, hitvány.

Mi lenne, ha egyszer beszélgetnénk. Mondjuk a cigányproblémáról. De ez nem beszélgetés! Ez epeömlés a balosoktól, meg a jobbiktól is.Hiába, összenő, ami összetartozik.


A kormány tehetetlensége nem lehet a véletlen műve. A felelősségük óriási és eddig szinte kivétel nélkül rossz válaszokat adtak minden esetben. Szemmel láthatóan nem mernek egy radikális helyzetnek megfelelő megoldáshoz nyúlni. Ennek pedig súlyos következményei lesznek.


Igen tudom, hogy hazudsz a cigány szomszédaiddal. Nem kell ehhez sugallat, sem nemi aktus a felmenőimmel. Elég némi tapasztalat.


"Idefigyelj, te aljas bajjer! Mikor ránézek az ótvaros pofátokra, a tiedre, a CÖF-ös Csizmadiáéra, meg Kerényiére, nekem is az jut eszembe, hogy ezek az állatok a szemétdombra valók. Remélem egyszer még megélem."
Kedves 6qwasyx !
Tedd már fel te is az arcképedet erre a fórumra, hadd gyönyörködjön mindenki benne-
......Ha van még emberi arcod..... Nagy László. ( de ezt valószínüleg nem érted....)


Azonnal meg kellene oldani ezt a súlyos problémát!Ebben teljesen egyetértek Bayerrel.
Csak hát az idióta pártod aki polkorrektkedik és a fejét a homokba dugja annak kellene ezt beleverni a fejébe!
De sajnos a fidesz is megfelelési kényszerben szenved mivel ha lépne valamit a szegény elnyomott cigánybűnözők ellen akkor a gazdi azonnal a fejére koppint!
Ide csendőrség kell és egy olyan rendőri egység aki csak ezekre az esetekre lenne ráállítva illetve a megelőzésre.És persze súlyosan szigorítani a BTK-t!
Ezt a Jobbik egyfolytában követeli de mintha a falnak beszélne!
csak a Jobbik az aki valóban rendet akar ebben az országnak nevezett disznóólban!


"4-5 víztározót ki lehetne velük kubikoltatni. Ültethetnének és betakaríthatnának energianövényeket a Tisza teljes hosszában az árterületeken. Takaríthatnának árkokat és településeket. Terelhetnének rackát, marhát, mangalicát, nyírhatnának birkát, fonhatnának gyapjú fonalat. Gyárthatnának milliószám vályogtéglát, melyekből újáépülhetnének apró települések, melyek újra elláthatnák a közeli városokat élelmiszerrel, stb."

Zenélhetnének. Élsportolhatnának. Taníthatnának. Kutathatnának. Misézhetnének. Festhetnének. Bíráskodhatnának. Teniszezhetnének. stb.

Válaszok:
Hunor N. | 2013. január 5. 15:44
ottapont | 2013. január 5. 16:27
Felebarát | 2013. január 5. 16:29

Egyetértek.
Azonban azok a cigányok, akik ilyesmivel foglalkoznak, nem csinálnak családi pótlékért és segílykéért gyereksereget.

Válaszok:
csíksomlyai | 2013. január 5. 15:54

1.Aki azt mondja, hogy a harmadik, sokadik gyereket fel lehet nevelni a CSP-ból, az nem szereti a gyermekeit.
2. A cigányok/pirézek/belgák is kb. ugyanolyan mértékben szeretik gyermekeiket, mint a németek/angolok/bantuk, mint te vagy én.
3. Minden cigányokkal foglalkozó, életüket ismerő szoc. munkás, pap, orvos azt mondja, hogy HÜLYESÉG az tétel, hogy CSPéért "csinálják" a gyereket.

Válaszok:
Fakutya tizedes | 2013. január 7. 00:37
Fakutya tizedes | 2013. január 7. 00:38

Szerintem ez a komment aljas bűnpártolás.
Ideje volna, ha a csoportosan elkövetett vétkek minden részvevőjét megbüntessék, és azokat is, akik a bűnözőket védik.


Nem fontoskodom. A magyarokhoz meg több közöm van mint neked, mivel én magyar vagyok, Magyarországon élek, és nem utálkozom, gyűlölködöm, nem uszítok a magyar nemzet tagjai ellen. Sőt, igyekszem segíteni, származástól és vallástól függetlenül.
A te szellemiséged az, hogy mindenkit, szegényt, hajléktalant, tanárt, diákot, meleget rokkantat, cigányt, zsidót, munkanélkülit, értelmiségit, bírót, rendőrt, nyugdíjast,...szóval szinte az egész országot utálod, fröcsögsz ellene.
Ez olyan szinten undorító és káros, hogy nehéz rá szavakat találni.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 5. 16:36

"Megoldás?


1. Rezervátum;
2. Kötelező iskola, munka;
3. Lekötni a Gazsik pöcsét 2 pulya után."

Az európai etika alapja: ne tégy másnak olyat, amit magadnak nem szeretnél.

Szeretnéd, ha elkötnék a pöcsödet?


kezeld magyarnak, olyannak, mint téged és engem, azaz nincsenek szenttehenes megkülönböztetések...ennyi...összes felzárkoztatást és egyéb romastratégiát most eltörölni, mert diszkriminativnak tartom, hogy a német, horvát kisebbséget miért nem illeti ez meg

Válaszok:
csíksomlyai | 2013. január 5. 16:23

Mondanivalód első részével teljesen egyetértek.
A második résszel az a problémám, hogy a cigányság gondjai nem etnikai természetűek, hanem szociális, szocializációs jellegűek.

Válaszok:
Felebarát | 2013. január 5. 16:26

mióta próbálják őket "átnevelni" szocializálni?
szenttehénként kezeljük őket és ők ezt tudják, mindent megtehetnek, sajnos...két, vagy három generáció nőtt fel segélyből


"Zenélhetnének. Élsportolhatnának. Taníthatnának. Kutathatnának. Misézhetnének. Festhetnének. Bíráskodhatnának. Teniszezhetnének. stb."

Ugyan ki gátolta meg ebben őket? Sávoly Gergőről kiderült, hogy roma származású. Lehetett belőle Magyarországon élsportoló? Igen lehetett!
A késelő gyilkos is lehetett volna. Időmilliomos és nem is szegény.
Vedd észre, hogy nem származás, hanem tettek alapján vannak megítélve.


minek, megkapja a segélyt és egy kicsit lop, a többi meg el van nézve..minek tőrje magát?

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 16:33

Csak úgy kb. tisztában vagy a magyarországi segélyezési rendszerrel, vagy csak a szokásos "segílybőlélnek"-féle kurucinfós legendákkal sorvasztottad az agyad? Szerintem az utóbbi.

Válaszok:
Felebarát | 2013. január 5. 16:40
Felebarát | 2013. január 5. 16:42

Menj már a picsába te selejtes elcseszett provokátor.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 16:56

jah csak úgy exhas, ha nem élnek jól belőle, akkor már éhen haltak volna, nem gondolod?

vagy mesélj, hoyg néz ki a segélyezési rendszer?


milyen az a kurucos, mesélj, nem szoktam olvasni, barikádot se..vagy hogy híjják :D

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 17:02

A rencerváltás környékén kubai vendégmunkások fejbebaszták a budapesti rendőrkapitányt is, ha jól emlékszem.

Györgyi Kálmán szerint bál verekedés nélkül el se képzelhető.


Ha téged provokál, hogy valaki szembesít önnön hülyeségeddel, butaságoddal, és undorító, gyűlölködő viselkedéseddel, akkor szerintem benned van a hiba.
Kicsit nézz már magadba, te sivárlelkű nyomorék.
Mindenkit utálsz, mindenki ellen ocsmány módon viseltetsz.
Számtalan köpködésed olvastam....mindenkit elűznél, eltüntetnél, kitoloncolnál. Szerinted mindenkit, aki valamilyen szinten hátrányos helyzetben van, legyen az szegény, cigány, hajléktalan, rokkant,el kell taposni, mert téged "zavarnak". Ezt hangoztatod állandóan.
Embertelen viselkedés, amit művelsz. Az együttérzés, a normális gondolkodás teljes hiánya.

Válaszok:
ottapont | 2013. január 5. 17:05
Rita Kamélia | 2013. január 5. 19:03

"Szerintem, amíg a jogról a leghalványabb fingod sincs, ne tegyél ilyen kijelentéseket."

Te viszont jártas lehetsz a jogban, ugye? Talán egyenesen TASZ- os vagy? Ha igen segíthetnél az áldozat családjának, mert aljas, szemét módon megfenyegették őket a gyilkos rokonai.


"milyen az a kurucos, mesélj, nem szoktam olvasni, barikádot se"

Akkor biztos telepátia útján kerül a fejedbe az ottani szellmiség. :)
Vagy csak ösztönösen benned is fellelhető az ilyen, hazugságra és gyűlöletre építő gondolkodásmód.

Válaszok:
Felebarát | 2013. január 5. 17:07

"Mindenkit utálsz, mindenki ellen ocsmány módon viseltetsz."

A személyes ellenszenv és sértettség beszél belőled és elvakít. Rita olyan helyen él ahol közvetlenül ki van téve a cigány terrornak. Te és a hozzád hasonlók biztonságos távolból köpködik, mert nem hajlandó szó nélkül tűrni és ezen a fórumon is próbálod ocsmány sértegetéssel belé fojtani a szót. Undorító amit csinálsz!

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 17:24
Rita Kamélia | 2013. január 5. 19:05

aha..akkó ezt megbeszéltük...szóval kurucos, de miért, azt sosem fogom megtudni..nem baj..jó ez így...ez is egy vélemény, megy a polcra

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 17:32

Bayer ex-Magyar Nemzetes, ex-Népszabadságos ex-újságíró már csak egy bájergenerátor segítségével gyártja fércműveit, amióta a Cigányliszka (http://mno.hu/velemeny/ciganyl..) című förmedvényével kiírta magát a magyar újságírásból, és persze az emberszabású lények köréből.

Válaszok:
Felebarát | 2013. január 5. 17:13

a Munkás őr cimű lapot kihagytad


Munkásőr...bocs


Nincs semmilyen ellenszenv vagy sértettség.
A tényekről, a viselkedéséről írtam.

Érdekes, hogy olyan helyen él, hogy zavarják a cigányok, a hajléktalanok, a diákok, a zsidók, a bírák, a munkanélküliek, rokkantnyugdíjasok, rendőrök....mindenki.
Nem az élőhelyével van a baj, hanem a beteg, gyűlölködő lelkével. Az az undorító.


Szélsőjobb legenda, hogy segélyekből olyan jól meg lehet élni, hogy sokan erre rendezkednek be, ezért vállalnak gyereket, vagy ezért nem dolgoznak.
Te hol élsz?
Mert Magyarországon sokaknak még rendes munkahelyen dolgozva, fizetéssel rendelkezve is nehézkes a megélhetés...segélyekből, szociális juttatásokból meg még ennél is nehezebb...sőt, inkább lehetetlen. Ha valaha találkoztál volna olyan emberrel (és nem csak hazugságokat olvastál volna), aki segélyből kényszerül élni, tudnád, senki, de senki nem választ ilyen életet önszántából.

Válaszok:
bispora | 2013. január 5. 18:04

Sőt, kb.2 hete valaki az anyját szúrta le Kaposváron.
Nem volt se cigány, se brazil...hanem magyar.
Érdekes, se tüntetés, se Bayer-cikk, se szélsőjobbos örjöngés nem volt.


De, a segélyből élő emberekről volt szó. Akik állítólag olyan jól élnek.
És milyen "idegen"? Te is valami Pataki Attila-féle UFO-hívő vagy?


Saját fülednek hiszel-e? Ha igen akkor ebben a videóban láthatod, már három gyereknél rendes havi pénzt lehet bezsebelni- és valljuk meg őszintén kiadás nem sok van (pl gáz, villany, vízszámla-0).
http://www.youtube.com/watch?v..

Morvai Krisztina különben nagyon helyesen feljelentést tett a jászberényi Munkás utcai viszonyok miatt:
"Az egyik édesapa beszámolt például arról, hogy havonta 142 ezer forint járandóság felett rendelkezik (rokkantnyugdíj -39 évesen -, családi pótlék három gyermek után, segélyek.) A gyermekek ingyenes iskolai étkezésben és ingyenes tankönyvellátásban részesülnek. Kérdésemre az édesapa rámutatott, hogy pénzben nem szenved hiányt, a bankkártyára érkező összegből igénye szerint tud vásárolni a gyermekeknek. Kérdésemre közölte, hogy a házban azért van házimozirendszer (noha WC, ajtó, ablak nincs), mert az csupán 22-23 ezer forintba kerül, amit nem tekint jelentős összegnek. A házimozirendszeren kivül a folyamatosan üvöltő, a környék nyugalmát feldúló zenét is nagy hangfalakkal ellátott műszaki berendezések "biztosítják".


Idegenszívű a nénikéd.

Na, hogy ezt tisztáztuk, érdemes lenne megnézni az írásod további részeit, de azokkal az a baj, hogy szintén az unalomig ismert szélsőjobbos paneleket tartalmazza.
Az emberek kapnak segélyt, amennyiben jogosultak rá. Függetlenül attól, hogy milyen származásúak.
És segélyből nemigen lehet jól megélni.
A "12évesenszülő" cigány is nagyjából a legenda körébe tartozó hülyeség. Több kutatás alapján a cigánysághoz soroltak körében átlagosan 20 éves kor körül szülnek először, és a 18 év alatt anyákká válók száma is évtizedek óta folyamatosan csökken.

Válaszok:
bispora | 2013. január 5. 18:18
bispora | 2013. január 5. 18:46
bispora | 2013. január 5. 19:38
OberEnnsinnen | 2013. január 5. 20:11

No, Te vagy az Én emberem. Írjál már linket ilyen tanulmányokhoz, vagy ha kérhetlek küld át őket a bispora@gmail.com címre. Előre is kösz!

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 18:30

Nethuszár, nem fog menni.
Biztos számodra furcsa, de létezik olyan, neked ismeretlen dolog, hogy papír, és papírra nyomtatott szöveg. Léteznek továbbá könyvtárak, létezik szakirodalom. Nem minden az internet. Kutakodj, járj utána, ha érdekel a téma.
Bár minek...a szélsőjobbosok, de még a fideszes jobberek szerint is a szociológia, társadalomkutatás, stb. felesleges hülyeség,nem?

Válaszok:
bispora | 2013. január 5. 19:05

Sikerült az egyetlen esetet megtalálnod? Gratulálok.
Már csak az a kérdés, hogy egyetlen esetet hogy akarsz mindennaposnak hazudni.

Évente pár olyan eset van Magyarországon, ahol 13 év körüliek szülnek. Más országokban is előfordul. Pl. Nagy-Britanniában ez egyre nagyobb probléma (nem, nem a cigányok körében).
Ahogy korábban is írtam, a cigányoknak mondottak körében fokozatosan csökken a fiatalon, 20 év alatti korban szülők száma.

Válaszok:
bispora | 2013. január 5. 19:19

Azért érdekelnének a forrásaid, mert pont az ilyen típusú felmérések válltak lehetetlenné a szociolib egyház etnikai nyilvántartás-törlése után (1990-től kb). Így viszont, honnan a francból lehetne tudni mi mennyi? Azt írod évtizedek óta folyamatosan csökken a 18 év alatt anyává váló cigányok száma. Ha harminc évre visszamegyek, amikor még (boldog békeidők) 400-ezer cigányunk volt és a 13-18 év közötti nők száma kb 20-25 ezer lehetett, ami mostanra 40-50 ezer lehet. Tehát azt állítod, több mint a felére csökkent a 18 év alatt gyermeket szülő cigánylányok száma. Ezt egyszerűen nem hiszem el- ezért kérnék publikációt állításaid alátámasztására.
Még valami. Határozottan emlékszem a kilecvenes évek elején mekkora hír volt egy 14 évesen szülő cigánylány. Csodájára járt a média és az apukát bíróság elé citálták megrontásért- tán még börtönbe is került. Ma ez már egyszerűen nem éri el a médiumok ingerküszöbét.

Válaszok:
SaharanCypress | 2013. január 5. 21:06

Blablablablablabla...
Nem, nem fotelban élem az életem, hanem emberek közt, ellentétben veled.

".nagyon nem vagy képbe.ma már a szülészeteknek jelenteni sem kell ha fiatalkorú szűlt.pedig büntetendő"

Fiatalkorú szül, az büntetendő szerinted....és én nem vagyok képben? :)
Legalább ne röhögtesd ki magad, hogy ilyen nyilvánvalóan reklámozod a tudatlan ostobaságod.
Talán nem ártana, ha tisztában lennél bizonyos fogalmakkal...pl. hogy mit jelent a fiatalkorú, mit jelent a gyermekkorú, mi köztük a különbség, stb.


"hogy írd össze azokat a purdékat, akik be sincsenek jelentve. "

Ha be sincsenek jelentve, hogy lehetne utánuk szociális juttatásokat kapni, amiből állítólag olyan jól meg lehet élni?
Látod, egy kis logikai ellentmondás.
Be nem jelentett gyerekek...röhej, miket ki nem találsz.
Szerintem ne erőlködj, írd le, hogy utálod a cigányokat, aztán kész.


Te ökör, előbb nézz utána, mi a megrontás, és mi a különbség a fiatalkorú, illetve a gyermekkorú között.


Jeszenszky is be lett jelentve, pedig elég vérfertőző családból származik.


Na, akkor utoljára szólok hozzád te senkiházi.

Ezt az országot a te eszmetársaid tették ilyenné.
Lezüllesztettétek a tanárt, a rendőrt, a bírót, akihez, amihez hozzáfértetek, ott pusztítottatok. Nektek örömötök lelik abban, ha a fagyhalál szélén láttok egy hajléktalant, ti gyönyörködtök abban, hogy a cigány a tőletek kapott jogokkal sáska módjára tarolja le ezt a földet.
Úgyhogy nekem ne panaszkodj, hanem élvezd a munkátok gyümölcsét, gyönyörködj a MŰBEN!
Minden megszólalásoddal rúgsz egyet ezen a népen, és te finnyáskodsz?
Én csakis a száraz, sivár tényeket írom le, és le is fogom, amit meg erre te reagalsz, az nekem annyit jelent, mint a harmadik szomszéd néni korcs kiskutyájának az ugatása.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 19:27
SaharanCypress | 2013. január 5. 20:59

Dislikehuszár, ne haragudj, tök azt hittem valami lövésed csak van arról amit habzó szájjal kommentelsz álló nap.
Amit a papírról írtál, az talált, molekuláris biológusként már szinte csak elektronikus formában olvasom a legfrissebb irodalmakat. Viszont annyi előnyöm van, hogy szinte minden tudományos folyóirathoz hozzá tudok férni- ezért elég lesz, ha a tudásodat megalapozó irodalmak első szerzőjének nevét és a címét megadod.

Addig is GyeneiMárta 1998-as tanulmánya számomra a mérvadó stratégiai gyermekvállalás ügyben:

"A stratégiai gyerek új fogalom a demográfiában. Bár korábbról is ismert az úgynevezett 'OTP-gyerek' fogalma. Azóta összetettebb lett a világ. Sokféle okból születnek a gyerekek. Legszebb az, ha örömből, szerelemből, l'art pour l'art. De nem lehet nem szembenézni azzal a ténynyel, hogy egyre többen születnek azért, hogy segítsenek eltartani a családot. Őket hívjuk stratégiai gyerekeknek, mert részét képezik egy háztartási stratégiának, melynek célja a túlélés.
A vizsgált faluban az 1993-ban született gyermekek 63 százaléka jött a világra stratégiai okokból, ezen belül a cigány etnikumnál 67 százalék, a nem cigány etnikumnál 29 százalék volt ez az arány. "

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 19:15
SaharanCypress | 2013. január 5. 20:58
SaharanCypress | 2013. január 5. 21:02

Nem fojtotta belém a szót, csak sütöttem közben egy nagy halom gofrit a fiúknak, amíg ez hányta az epét.:)

Válaszok:
ottapont | 2013. január 5. 21:09

Jó, akkor ábrándulj ki Obika.
És értsetek egyet. Hogyne értenél, amikor te is egy kisebbség seggét nyalod ész nélkül?
Megjegyzem, te tegnap egy másik helyen simán leférgeztél egy magyar embert, az viszont igen magas intelligenciára vallott.


"Eddig is GyeneiMárta 1998-as tanulmánya számomra a mérvadó stratégiai gyermekvállalás ügyben"


Látod, ha kicsit járatosabb lennél a témában, nem alapozál egy 14 évvel ezelőtti, más helyzetben készült tanulmányra egymagában. Ugyanis azóta sem azok a körülmények, sem azok a folyamataok nem érvényesek.
Nem 1998 van, nincs az a fajta szocpol támogatás, ami akkoriban, semmi nem ugyanaz.
ráadásul, ha esetleg akkoriban lakásépítési vagy vásárlási támogatásért esetleg meg is érte gyermeket vállalni, másfajta szociális juttatási formákért nem. tehát még mindig nem igaz, hogy segélyért megérné szülni, vagy munkanélkülinek lenni. Nem éri meg.

Válaszok:
bispora | 2013. január 5. 19:26

Hadnagyom, jelentem találtam valamit!
Durst Judit: Gyermekvállalási szokások változása egy kisfalusi cigány közösségben http://www.c3.hu/scripta/szaza..
"Van azonban a társadalomnak egy olyan – viszonylag szûk – rétege, amelynek szülési kedve, az országos tendenciával ellentétben nõtt, pontosabban azzal, hogy legalábbis az elsõ gyereket már kamaszkorban világra hozza, „alkalmazkodik” az élethelyzetében bekövetkezõ változásokhoz. „Míg az elbizonytalanodó életfeltételekre a közép- és felsõ rétegekhez tartozók a szülések számának visszafogásával reagáltak, addig a szegények legszegényebb részénél éppen a demográfiai robbanás figyelhetõ meg.” (Gyenei, 1998) Tanulmányunkban egy kisfalusi „mélyszegénységben” élõ cigány közösség (nevezzük Láposnak) gyermekvállalási szokásait, illetve az elmúlt 50 év során e magatartásban bekövetkezett változásokat próbáljuk bemutatni.
Az 1962 óta vezetett ún. védõnõi terhes-törzslapokból, valamint a 2000-ben a szerzõ által végrehajtott – a falu összes lakóját számba vevõ – cenzusból nyert adatok alapján úgy tûnik, hogy az elmúlt tíz év egyik legfontosabb változása Láposon az, hogy a mai tizenéves lányok esetében – anyáik illetve nagymamáik generációjához képest is – jelentõsen elõre tolódott az elsõ gyermek szülésének ideje. Míg a nagymamák, illetve az anyák generációja átlagban 19-20 évesen adott életet elsõ gyermekének, addig a mai fiatal lányok zöme 16 éves korára már anya lesz (lásd 1. táblázat).
Mi lehet az oka ennek a korábbi évtizedekhez képest is új jelenségnek, a fiatalkori gyermekvállalás elterjedésének, tömegessé válásának a láposi szegény cigány nõk körében? "

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 19:37

Vagy úgy is mondhattad volna, hogy egy a szociológus egyház által kiátkozott, a terület kutatásával épp ezért felhagyó egyetemi docens tanulmányára.

Hát lássuk Aldo úr lapjait, valamit?


"Ezt az országot a te eszmetársaid tették ilyenné."

Az érdekes lenne, mivel az én eszmetársaim nem voltak kormányon. ellentétben a te szerelmeiddel, a fideszessé vedlett kommunistákkal, akik a rendszerváltás előtt, és után is rombolnak. Más az álca, de a bolsevik mentalitás maradt. Pintér, Stumpf, Budai, Pozsgay, Kerényi, Bayer, Schmitt, Martonyi...az összes szarházi kommunista.

"Lezüllesztettétek a tanárt, a rendőrt, a bírót, akihez, amihez hozzáfértetek, ott pusztítottatok."

Én nem züllesztettem le senkit. Az imádott fideszed teszi, amikor épp kisemmizi az adott réteget...aztán megindítja ellenük a gyűlöletkampányt, amivel igazolni akarja, miért van ezen társadalmi csoportok ellen.


"Nektek örömötök lelik abban, ha a fagyhalál szélén láttok egy hajléktalant,"

Nekem nem. Neked, és fideszednek öröm, ha a nincstelent, a hajléktalant még bírsággal lehet szivatni, vagy elüldözni oda, ahol nem látszanak.

"Minden megszólalásoddal rúgsz egyet ezen a népen"

A baltásod, és pártja teszi ezt, veled együtt. Ő rúg, aztán jön a pártkommunikáció, hogy kit kell gyűlölni, utálni...az általatok ingyenélőnek mondott diákokat, a szemétnek mondott hajléktalanokat, a csalónak mondott rokkantakat, a rendőröket, a több hónapos nyári szünetben lébecolónak mondott tanárokat....bárkit tudtok utálni.

Embertelen, ocsmány a lelkivilágotok.


Ügyes vagy.
Csak buta.
Egyrészt, ha nem tűnt volna fel, nem a 90-es évek van.
Aztán, ha nem tűnt volna fel, nem csak kis falvak vannak, és nem csak ott élnek cigányok. És eltérő lakóhelyek, eltérő nagyságú települések más más adatokat mutatnak.
Sőt, bármennyire meglepő számodra, a cigányság nem egy egységes népcsoport. Hanem sokféle...sokféle szokással, eltérő vallással, kultúrával, és mily ' meglepő, bizony eltérő gyermekvállalási szokásokkal.

Válaszok:
bispora | 2013. január 5. 19:41

Dear Raine- Reinedeer!

Valamit kellene Durst Juditnak válaszolni...
Mert a "Több kutatás alapján a cigánysághoz soroltak körében átlagosan 20 éves kor körül szülnek először, és a 18 év alatt anyákká válók száma is évtizedek óta folyamatosan csökken"
állítás nem tűnik beton szilárdságú alapnak, a beidézett adatok alapján (2000-re a vizsgált cigány közösségben az 1960-as 20-ról 16,2 évre csökkent az első szülés időpontja)

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 19:52

Reindeer, ez így kevés. Cikket, tanulmányt kérnék. Az a röhej, hogy van is ilyen, de nem mondom meg hol keresd- durcás lettem.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 19:59
SaharanCypress | 2013. január 5. 20:44

Na mi van nyomi?
Még elfelejtetted kijavítani a tévedésed. Bár, mivel nem élsz Magyarországon, nem annyira probléma, hogy egyes itteni dolgokról fogalmad sincs, pl, nem tudod mi a fiatalkorú, mi a gyermekkorú, illetve jogi fogalmak esetében is komoly homályban vagy. Csak akkor minek pofázol bele?

Válaszok:
bispora | 2013. január 5. 19:46

"Na mi van nyomi?
Még elfelejtetted kijavítani a tévedésed"


Mondom, már nem az 90-es évek van, a tanulmányban vizsgált "cigányság" meg egy kis falu cigány közössége.
Ahogy mondtam, teljesen más egy falu, egy kisváros, egy nagyváros, más az ország keleti vagy nyugati része, más ha a vizsgált csoport elkülönítve él, más ha elvegyülve, más egy oláhcigány család, mint egy beás, vagy egy romungró.
Ahogy mondtam, csökken a cigánynak mondottak körében átlagosan a korai gyerekvállalás.

Válaszok:
bispora | 2013. január 5. 20:01
SaharanCypress | 2013. január 5. 20:39

Durcáskodj.
De jobb lenne, ha többet olvasnál, akkor kevésbé lennél buta.
Bár nem zárom ki, mivel azt mondod molekuláris biológus vagy, hogy a butaságod csak bizonyos témákra vonatkozik, ahol elvakít téged a gyűlölet és/vagy az előítélet.

Válaszok:
bispora | 2013. január 5. 20:25

Hát ez az, hogy csak mondod. Eleinte még több kutatási ereményről volt szó, de látom csak hasbaakasztottad a jobber majmokat. Tanulmány, cikk igen, hadova nem- ez a dolgok menete.
Mert különben én is mondhatom: a legnagyobb mértékben a kétezer főnél kisebb falvakban nő a cigányok száma, ahol hihetetlen módon csökkent az első gyermekvállalás időpontja (jelenleg 16 év). A legérintetteb csoport a vidéken élő, a cigányság több mint felét kitevő oláhcigány közösség, míg a városi romungrók ilyen szempontból a magyar népességre hajaznak.


"Több kutatás alapján a cigánysághoz soroltak körében átlagosan 20 éves kor körül szülnek először, és a 18 év alatt anyákká válók száma is évtizedek óta folyamatosan csökken."
Aldo Reine hadnagy
Elmész te, a p . . .ba!

Válaszok:
SaharanCypress | 2013. január 5. 20:33
SaharanCypress | 2013. január 5. 20:35
SaharanCypress | 2013. január 5. 20:36

Aldo Rain hadnagy álljon fel!

A mai napon kritikán aluli Mandineres szereplést mutatott, melynek során nárcisztikus felsőbbrendűséget tanúsított, színvonaltalan és tényeket nélkülöző hosszas hozzászólásokat eszközölt, így szégyent hozva közösségünkre és ügyünkre.

Ezért halmazati büntetésül, azonnali hatállyal honvéddé fokozom le és vissza vonom a nol jól védett, belföldi kommentek osztályára.

Válaszok:
SaharanCypress | 2013. január 5. 20:30
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 5. 20:33

hol volt itt eddig színvonal? :)


bő száz évvel ezelőtt még egy echte magyar családban is 7 gyerek született átlagosan

igaz ebből csak 3-4 érte meg a felnőttkort

nagyon magas volt a csecsemőhalandóság

és utána se volt arra semmi garancia, hogy sokat élsz...


pl. 100 évvel ezelőtt még az influenza is milliókat ölt meg...

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2013. január 6. 11:02

Te írkáltál hirtelen összenetezett önigazolásnak szánt évtizedes adatokat, alapvető ismeretek nélkül, így elég vicces, amiről most beszélsz.
Biztos a magad területén nagy ász vagy, csak ez nem az. Ezt témát illetően ostoba kérdéseid, ostoba válaszaid, és ostoba sértődösködésed jól mutatja.
Ne aggódj, lelkes tapsikolód ennek ellenére akad, pl. a külföldi alkoholista különítmény tagjaiból...greyhound, tricnicc, stb.


klikk az alábbi szemléletes interaktív korfára
http://www.nepszamlalas2001.hu..


1900 előtt még a magyar lakosság is fekete afrikai születésszámot hozott...


hát bizony igaza volt

különben nem kell ehhez kutatás

ez bizony evidens

amire te gondolsz az néhány elszigetelt vidéki etnikai gettó


ilyenkor büszke vagy magadra? :)


igen jelentős mértékben csökken

néhány évtizedes késéssel ők is követik a többséget


kezdetnek talán elmerülhetnél a Magyar Királyi Statisztikai Hivatal 1900 előtti évkönyveiben

Magyar Királyi Központi Statisztikai Hivatal: Magyar statisztikai évkönyv (1885-1910)
http://digitalia.tudaskozpont-..egy kissé megdöbbentem amikor azzal szembesültem, hogy 1900 előtt kis hazánk TELJES NÉPESSÉGE olyan születési arányszámokat hozott mint ma KENYA...

persze a rendkívül magas gyermekhalandóság miatt nem volt olyan magas népességnövekedés

1900 környékén az extrém magas csecsemőhalandóság miatt valamivel 40 ÉV alatt volt a várható átlagéletkor...


Írd meg a címed, megyek.
Melyik dunaparti szállodában laksz, amíg itt turistáskodsz?


élvezed a szerepedet? :)


érvelni bármi mellett lehet

másfelől fogadni mernék, hogy órákon át tudnád tudnád sorolni azt, hogy kit kéne támogatni, természetesen, más pénzéből

mellesleg közvetlenül a romákra a költségvetésnek max néhány százaléka megy el, mondjuk, hogy 2%. (

ideje ugrani és fennmaradó 98%-ról írogatni:)

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2013. január 6. 11:05

ez lenne a kulturált érvelés? :)


annak minden topic-ban van hely:)


Na, visszatértél a tehetetlen dühödet legjobban mutató szokásodhoz, a zsidózáshoz? :)

Nincs neked semmilyen házad, sőt hazád sem, főleg nem a Duna partján.


Nem tudtál te soha semmit, hiszen egy tudatlan primitív tuskó vagy.


kétségkívül van efféle "perverz" ösztönző a szociális rendszerekben, de azért nem túloznám el a szerepét


ja, még az I világháborút is ők robbantották ki:)


a "vizsgált falu"-bal valószínűleg mindenki - ilyen vagy olyan formában - állami pénzekből él...

a romák segélyből

a magyar gazda földalapú támogatásból

a közalkalmazottak meg a központi költségvetésből


foglalkozz inkább a földalapú támogatással, ill. a többi mezőgazdasági szubvencióval:)


ellenben a mezőgazdasági szubvenciókról nagyon szép összesítések vannak:)

628 milliárd forintra nő jövőre az agrárfejlesztési támogatások összege
http://www.agroinform.com/aktu..


"Nem fojtotta belém a szót"

Remélem is! :)


Érpataki "példa"? :)

Romániából 3 millió ember lépett le az utóbbi 10 évben...

Romania's population falls by 12% as three million flock to richer European countries including Britain
http://www.dailymail.co.uk/new..

nincsen semmilyen követendő példa Romániában...

Románia egy csődtömeg...

egy olyan csődtömeg ahonnan TÖMEGÉVEL menekül a nép...

Válaszok:
packó | 2013. január 5. 21:33
bispora | 2013. január 5. 21:48

nem lehetne még egyszer be-paste-elni ez a gyöngyszemet? :)


Cipruskám, a románok szomorúságára Érpatakot még nem csatolták Romániához.
Te talán valamit tudsz? :-)

Válaszok:
packó | 2013. január 5. 21:35
SaharanCypress | 2013. január 5. 22:45
SaharanCypress | 2013. január 5. 22:48
SaharanCypress | 2013. január 5. 22:49
SaharanCypress | 2013. január 5. 22:56
SaharanCypress | 2013. január 5. 22:58

Amennyiben viszont Érmindszenttel kevered a dolgot - sajnos Ady szülőházát valóban elcsatolták Magyarországtól.
Vissza kéne veni, nem?

Válaszok:
packó | 2013. január 5. 21:35
SaharanCypress | 2013. január 5. 23:02

jav. venni
még inkább jav: foglalni


Románia helyzetelemzésével egyetértek,
de hogy jön ez Érpatakhoz?

Válaszok:
SaharanCypress | 2013. január 5. 22:38

és mi van az Érpataki gazdák szubvencióival? :)

pl. földalapú támogatás, stb....és mi van az EU határán az EU-n kívüli mezőgazdasági termékekre kivetett 8%-os védővámmal?


És miből élnek a közalkalmazottak Érpatakon? :)

summa summarum:

nem hiszem, hogy vmi fantasztikusan nagy modell lenne ott...


az a baj, hogy felszínt karcolgatjátok szigorúan a "cigány" topic mentén

pedig a kérdés ennél sokkal összetettebb
pl. ezek a cigányok többek között azért nem mennek el Érpatakról vmelyik szomszédos városba mert egyszerűen nem tudnak elmenni

nincs pénzük máshol lakást venni vagy bérelni...

a nagyobb városokban pedig nem tűrik a spontán kialakuló "bádogvárosokat"

pedig az ún. fejlődő világban milliók migráltak/migrálnak így máshová


ja és arról se feledkezzünk el, hogy az ún. "jóléti" vagyis inkább a jólétinek maszkírozott állam mindenütt nagyon jelentős adó, járulék és egyéb terheket tesz az élőmunkára, melynek eredményeképpen egyszerűen nem éri meg a lakosság jelentős részét legálisan foglalkoztatni...


szóval az érpataki "modelletek" csak nem tűnik vmi érdemi megoldásnak...


újrafogalmaznád ezt, packókám? :)


igazad van, benéztem:)

http://hu.wikipedia.org/wiki/%..de ebben az esetben már végképp nem értem azt, hogy mi lenne ebben a modell:)


megkövetlek, igazad volt:)


mármint a földrajzi elhelyezkedésben, a "modell" ettől még egy baromság:)


packókám! ebben a községben lényegében a lakosság elsöprő többsége állami transzferekből él

vagy segélyből

vagy szubvencióból, pl. mezőgazdasági támogatások

vagy közalkalmazott
http://www.erpatak.hu/index.ph..

szóval ugyanott vagyunk...


ez lenne a "modell"?


és bizony az is teljes mértékben helytálló, hogy a szegények azért vannak itt mert a nagyobb városokban nem tűrik meg az efféle látványos nyomort...

Válaszok:
packó | 2013. január 6. 18:49

ok, lehet, hogy javult a közbiztonság (erre sem vennék mérget...), de ettől ez még elég vérszegény történet

az lenne a "modell", hogy mindenki állami transzferekből él?

ettől legyek elragadtatva?


inkább az Érmindszentieknek kéne nagyobb beleszólást adni a saját ügyeikbe:)


pl. egy budapesti vagy soproni polgár érdemben csakis ebből az aspektusban találkozik ezzel a kérdéssel...

Válaszok:
SaharanCypress | 2013. január 5. 23:08

ebből az aspektusból... lényegében ő állja a cehhet...


termelés az folyik csak kőkeményen leszabályozzák és szubvencionálják az egészet...

és ebben bizony nincsen nagy perspektíva...
ha valódi modellt akarsz látni, akkor vigyázó szemedet pl. Hong-Kong-ra vessed

az 1949-es kínai kommunista hatalomátvétel után egy hatalmas menekültekkel telezsúfolt BÁDOGVÁROS volt az egész...

ma meg a világ egyik LEGGAZDAGABB városa...

és hosszú évtizedek óta "gazdasági szabadság" tekintetében a number 1 hely...


ja vagy több száz hektárral rendelkező nagygazda:)

támogassuk a szegény hátrányos helyzetű több száz hektárral rendelkező nagygazdákat!:)


különben vicces amit írtál:)

a szegény ember elsősorban élelemre költ

szóval ha segíteni akarsz rajta, akkor az első pont az, hogy töröld el a mezőgazdasági termékekre kivetett 8%-os EU védővámot

a második pont pedig az, hogy a szegény embernek nagyon jó a tőkeerős kapitalista nagybirtokok által termelt olcsó élelmiszer

de még sokáig lehet hasonlókat sorolni:)


Most kaptam olyan infót, hogy ez egy nő.
Így már értem, mért engem pécéz ki általában a marhaságaival, holott én nem uszítok, nem fenyegetőzök, csakis azt írom le, amit a környezetemben látok.
A kemény fiúkhoz valószínűleg nincs mersze a Aldának.:))

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 00:04

Oszt ezt honnan vetted okos gyerek? Mert statisztikából tuti nem, mivel a származást ugye nem lehet nyilvántartani. Így viszont csak beleböfögsz egyet a nagyvilágba. De miért jó az neked hogy ilyen alátámaszthatatlan dologgal próbálod védeni a védhetetlent?


Hát a fene tudja.
Mindenesetre Obulus beleábrándulhat, remek pár lennének.


Aktot.:))))
Három vonal, meg két pötty, és kész is lenne.:)

Szia!


"Most kaptam olyan infót, hogy ez egy nő."

Rossz infót kaptál.
Egyébként ez is valami beteges szélsőjobbos gondolkodás eredménye (ami tőled, nőként, főleg ocsmány), hogy azt hiszitek, ha egy valakit nőnek mondotok, akkor azzal hűdenagyon megalázzátok. Ezek szerint úgy vélitek, nőnek lenni valami alávaló dolog. Engem mindig kicsit meglep, mikor egy nő így vélekedik.

"A kemény fiúkhoz valószínűleg nincs mersze a Aldának.:))"

Nem hencegés, de van merszem.
Pedig türelmet kíván, hogy a mindig mondanivaló, vagy értelmes gondolat nélküli, többnyire természetesen külföldről idepofáző alkoholista, pszichopata emberekkel próbáljon az ember vitázni (tricnicc alias nyugi, greyhound, vagy minden szélsőjobbos fórumok kiemelkedő elmebetegje, de karatna alias kirschteuer attila, álmagyarosított nevén bodó k attila...).

"Így már értem, mért engem pécéz ki általában"

Téged nem pécézett ki senki, nem vagy olyan fontos...csak amikor néha túlzottan teleokádod gyűlölettel a beszélgetést, nem árt figyelmeztetni téged.
Ugyanis hajlamos vagy rá.
Kikeltél te már itt többek között hajléktalanok, diákok, cigányok, bírák, nők, homoszexuálisok, zsidók, stb. ellen.
Márpedig különösen sérült, torz lelkivilág kell ahhoz, hogy állandóan utálkozz.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 6. 00:10

Hol láttál haragot, a tükrön kívül, amibe nézel?

Kiváncsi vagyok, a buzizás és a zsidózás mellet még képes vagy e valamire, vagy ennyiben ki is merült a fegyvertárad?


Aha, látom, kurvára figyelsz.
Hajléktalanokról szóló cikkhez nem szoktam kommentelni, ugyanis ez engem nem érint.
Tegnap volt egy megjegyzésem, az se ellenük.
Diáktémához egyszer szóltam hozzá, mindenféle indulat nélkül, tárgyilagosan.
Bírók? Azok miatt jogosan.
Nők? Hülye vagy?
Cigányok? A legjogosabban.
Homokosok? Még szép.
Zsidók? Mért, ők szentek? Kritikát megfogalmazok bármikor, ha úgy érzem jogos, az még nem gyűlölet.
Na és te hogy állsz a magyarok iránti szimpátiával, te szent hadnagy?
Ne válaszolj, nem érdekel, már elég ízelítőt kaptam belőle a fórumon.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 00:28

Hát, a logikája elég furcsa, és ezzel általában minket, nőket szoktak vádolni.:)


"Bírók? Azok miatt jogosan.
Nők? Hülye vagy?
Cigányok? A legjogosabban.
Homokosok? Még szép."

Nem tudom, hány bíró, vagy homoszexuális, esetleg hajléktalan, cigány (vagy diák, esetleg nő) okozott neked annyit sérelmet, hogy jogosnak véled az irántuk való gyűlöleted.
Kicsit ijesztő is az ilyen gondolkodás, hiszen így te a szélsőjobbos, kirekesztő eszmék legtermékenyebb táptalaja vagy a beteg lelkületeddel.
Képes vagy ilyen indulatokra, kizárólag a saját torz gondolatvilágod által kreált kitalációkra alapozva.


"Na és te hogy állsz a magyarok iránti szimpátiával"

Szeretek magyar lenni, büszke vagyok a magyarságra. Sajnálom, hogy a hozzád hasonló szellemi söpredék szennyezi a nemzetet, de szerencsére azért jelentős mértékben nem zavartok bele a társadalom egészséges gondolkodásába. Riasztó példaként képesek vagytok a szerepeteket betölteni.

Válaszok:
ottapont | 2013. január 6. 00:37
Rita Kamélia | 2013. január 6. 11:07

Egyértelmű volt, hogy hazudik.
Természetesen, állításával ellentétben hozzászólt hajléktalanos cikkekhez, a tőle megszokott, empátiát, együttérzést, vagy bármilyen normális, emberséges gondolkodást mellőzve.


'Sajnálom, hogy a hozzád hasonló szellemi söpredék szennyezi a nemzetet, de szerencsére azért jelentős mértékben nem zavartok bele a társadalom egészséges gondolkodásába.'

Előbb-utóbb bele fogsz szaladni valóság nagybátyánk tenyerébe. Kurv@ nagy csattanás lesz!


Először is, te sosem voltál magyar. Másodszor pedig, nem hiszem hogy kádárista munkásőrök lettek volna ott nálatok az USA-ban.
Na, iszogasd tovább a whiskeyt, és foglalkozz az élőhelyed dolgaival, Magyarországot pedig hagyd békén.


"Ha a Parlamentben lenácizzátok azt aki a kettős állampolgárságot firtatja"

Nem náciztam le, és nem a kettős állampolgárságot firtatta. Zsidókat akart listázni. Nem kettős állapolgárokról beszélt, hanem zsidókról.
Gyöngyösi egy szélsőjobbos kis faszfej, annak is a hülyébb feléhez tartozó ennyi.


"Hírem van a számodra. Nem vagy az. Nem vagy magyar. Idegenszivű vagy. De ezt már sokan megmondták neked."

Nem hiszem, hogy te, vagy a többi külföldről ugató, alkoholista szélsőjobbos eldönthetné, ki a magyar. Véleményetek teljesen érdektelen, hiszen nem éltek itt, a nemzetnek pedig csak a kárára vagytok.
Szóval hírem van számodra jenki, én magyar vagyok, te meg nem.

"A buziságodra nem vagy büszke, mert szégyeled, de ez kizárólag a te problémád."

Nem vagyok buzi, de ha az lennék, nem szégyellném, ugyanis szerintem az, hogy valaki hetero, bi, vagy homoszexuális, nem szégyellnivaló. Tehát a buzizás nem nagyon tud meghatni, ez csak a te köreidben, a szélsőjobberek között sértő.


Egy jó tanácsot tudok Bayernek adni, csak halott költők versével fösse alá a förmedvényeit. Az élőkkel így jár:

---
TILTAKOZÁSOMAT fejezem ki azzal kapcsolatban, hogy Bayer Zsolt a Magyar Hírlap mai számában eredeti jelentésükből KIFORDÍTVA és per definitionem NÁCI USZÍTÁS alátámasztására használta fel a soraimat.

http://www.facebook.com/virag...


A kérdés nem ez, amire terelsz. A magyar családoknál - általában - akkor szültek, amikor a felnevelés alapfokon legalább biztosított lett. Ehhez szoktak évszázadokon keresztül. A gazdáidnak szólj, változtassanak kiképzésed módszerén.


"mellesleg közvetlenül a romákra a költségvetésnek max néhány százaléka megy el, mondjuk, hogy 2%. "
Mi az, már listázol?


Te szegény nyominger, akkor szembesítenélek azzal, amit te tegnap gyűlölködésnek tituláltál, és késztetést éreztél arra, hogy belém köss:

Rita Kamélia 2013. január 5. 13:21@bispora

"Elismerésem a Polgármester Úrnak."
---
Rita Kamélia 2013. január 5. 13:25@states

"Épp most tanultam a gyerekkel töriből Szent Lászlóról.
Ő azt a bírót, aki a tolvajnak kedvezett az ítéletével, pénzbírsággal büntette, sőt, eladhatták rabszolgának.
Valamit most is kitalálhatnának , mert némelyik bíró egyszerűen bűnpártoló."

Itt már elkezdtél ugatni, mire ez volt a válaszom:

Rita Kamélia 2013. január 5. 13:50@Ald0 Raine hadnagy

"Szerintem meg amíg neked semmi közöd a magyarokhoz, addig ne itt fontoskodjál."

Szóval ez lenne a gyűlölködés, ami miatt te pofázhatsz nekem, és rendre utasíthatsz?
Hát ki a jó kurva nénikédet nézed te hülyének?

Én itt élek, tehát véleményem lehet bármiről, érezhetek haragot, kifejezhetem a nemtetszésemet, ugyanis én ember vagyok, te meg egy olyan robotnak tűnsz, akibe beleprogramozták az indulatmentes, de jeges gyűlöletet.
Ugyanazokat az ócska panelokat használod, max a sorrend változik.
Undorító egy alak vagy.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 14:56

Akkor felvilágosítanálak, hogy nagyon sok cikkhez nem a téma kapcsán szólok hozzá, hanem valamelyik barátomat megszólítom, vagy a cikk témájától független beszélgetésbe bekapcsolódok.
Úgyhogy ezt most nagyon benézted, hülye kis stréber.


1/ 18 év alattiak szülésének állami támogatását SOS be kell fejezni. Egyszer s mindenkorra.
2/ Utcai KÖZRENDŐRSÉGET kell létrehozni SOS az utcai, közterületi terrorizmus üldözésére. (Garázdaság, terrorizáló, megfélemlítő magatartás jeleinél: kötelező igazoltatás, előállítás, rendőrrel szembeni ellenállás esetén a rendőr KÖTELEZŐEN előírt kényszerintézkedéssel. Ez a kiindulási pont.


Gyönyörű írás, csak gratulálni lehet hozzá. Mély érzésű, kultúrált ember a megfogalmazója. Csak a stílus, azzal van a baj! Mert "a stílus, maga az ember". Ember az ilyen? NEM ! Ő az állat!


Tehát szerinted "némelyik bíró egyszerűen bűnpártoló."
Ugyan sem a fogalmat nem ismered, sem tények vagy konkrét esetek nincsenek az érvkészletedben, csak a bevalott oktalan gyűlölet. Kik azok a bírák? Mely ítéletek voltak bűnpártolóak? Példák?
Neked valamiért szokatlan, de egy jogállamban a törvények alapján folyik az ítélkezés, nem az indulatok vagy egyes embercsoportok vérszomjas vágyai alapján.
Az még valamilyen szinten érthető és elfogadható, hogy nem ismered a törvényeket, nem ismered az igazságszolgáltatást...de legalább ne reklámozd az butaságod, és primitív indulataidat.

Aztán: mikor leírtad az ostobaságodat, reagáltam, hogy a jog legalább alapszintű ismerete nélkül szerintem nem igazán kéne ilyen kijelentéseket tenned, hogy bírák bűnpártolóak lennének.


Erre te...:

"Szerintem meg amíg neked semmi közöd a magyarokhoz, addig ne itt fontoskodjál."

????
Ez aztán a jó érv.
Majdnem olyan szinvonalas, mint a többi hasonló szélsőjobbos epehányás...zsidózás, buzizás, stb.
Nos, van közöm a magyarokhoz, mivel magyar vagyok, Magyarországon élek, sőt még a munkám is olyan, hogy az ország javát szolgálja.
Sőt, én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy majdnem 900 évre visszamenőleg tudom bizonyítani.


Aztán...bevalottad, hogy utálod a cigányokat, melegeket, zsidókat, a bírákat.
Ahhoz nem kell nagy ész, hogy az ember lássa, beteges, ha valakiben ilyen szintű indulatok vannak.
Az még ugyanis érthető lenne, ha azt mondanád, csúnyán nézett rád egy zsidó, ezért utálod őt, vagy egyszer leköpött egy buzi, ezért haragszol rá...de hogy mindenkit, aki ezen csoportokba tartozik...hát ez nem normális.
Ráadásul nem nagyon hiszem, hogy téged, mondjuk melegek részéről, zsidók részéről, bírák részéről olyan sérelem ért, ami indokolná a gyűlöletedet irántuk, ráadásul olyan szinten, hogy az ÖSSZESet gyűlöld.
Márpedig az ilyen oktalan gyűlölet az bizony beteges, torz lelkivilágra utal.
És ezt alátámasztja a sértődött fröcsögésed is, amiben a trágárság, a buzizás, a nemmagyarozás mellet, még azt is sértegetésként akartad alkalmazni, hogy nőnek mondtál engem.
Ez vagy te...egy nő, aki azzal akar valakit megsérteni, lejáratni, hogy azt mondja rá hogy nő. Ez mennyire beteg már???

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 6. 18:41
OberEnnsinnen | 2013. január 6. 18:49

Mivel nem vagyok zsidó, az ő nevükben nem tudok nyilatkozni.
A magam nevében, magyar emberként viszont igen: szerintem ne külföldiek (greyhound, tricnicc, stb.) döntsék el.


" Az adott biró nem csupán "bűnpártoló", hanem nem elfogult. És ez a rosszabb."

Milyen "adott bíró"??? Ki az? Milyen ügy? Melyik ítélet?

A többi baromságod nem is igazán méltó válaszra.


"Ez a közvélemény véleménye."

Nem, ez a te degenerált, alkoholista, nemzetellenes, elvakult véleményed. Hülye vagy, és az is maradsz.


A cigánykérdés és a hajléktalan kérdés együtt kezelendő!

Be kell tiltani az állat viselkedést!

Kényszer rehabilitációt! Csak az lehet szabadlábon, aki tud ember módon viselkedni!

Bájer csak pofázik, semmi ilyen kormányzati lépés nincs!

A Jobbikban nem lehet bízni, mert náluk csak szavazatgyűjtő mézesmadzag a cigányozás, igazából ők palesztin-barátok!


Csak a legvégét olvastam, mert nem érdekel a hülyeséged, úgyhogy arra reagálnék.
Nem lejáratni akarlak azzal hogy nő vagy, csupán viccesnek találom, hogy nő létedre ilyen névvel kommentelgetsz.
És szeretnék majd tőled olvasni Orbán Viktorról, Matolcsyról, Lázárról , Báyerről,stb valami szívhez szóló kedveset, csak hogy lássuk, mennyire csordultig van a lelked szeretettel.
Elvégre te pártállástól, nemtől, vallástól függetlenül imádsz mindenkit. Legalábbis eddig ez jött le.
Na szia kislány.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 19:51

Én nemigen ismerem az "Érpataki modellt", nem tudok hozzászólni.


"Tehát szerinted "némelyik bíró egyszerűen bűnpártoló."
Ugyan sem a fogalmat nem ismered, sem tények vagy konkrét esetek nincsenek az érvkészletedben, csak a bevalott oktalan gyűlölet. Kik azok a bírák? Mely ítéletek voltak bűnpártolóak? Példák?"
Aldo Raine, az alábbiakkal te is tisztában vagy, valamiért azonban pont az ellenkezőjéért érvelsz:
Az emberek véleménye, tapasztalat alapján: Magyarországon sérült az igazságszolgáltatás.
A bírói munkakörhöz mióta világ a világ, Kapcsolatok, összeköttetések voltak szükségesek.
Akinek van egy minimális fogalma a szoc. összeköttetésekről, annak hiába bizonygatod a bírók nagyszerűségét, kiröhögteted magad. De ez nemcsak bírói kérdés. Az egész "igazságszolgáltatás" a korrupció, a dekadencia fellegvára, bűzlik. Tisztelet a kivételnek.


"Nem lejáratni akarlak azzal hogy nő vagy, csupán viccesnek találom, hogy nő létedre ilyen névvel kommentelgetsz."

Valószínüleg az elmebaj az olvasási képességeidet is lerontotta. Írtam, hogy nem vagyok nő.
De ha az lennék, akkor mi lenne? Semmi.
Egyébként, ha nem lejáratásnak szánod, akkor minek ismételgeted kényszeresen, miközben nem igaz? Hímsoviszta emberektől, nőgyűlölőktől megszokott, de egy nőtől?

Továbbra sem értem, hogy ez, hogy valakit nőnek hazudsz, milyen célt szolgál? Miért hiszed, hogy ezzel valakit sértegetni lehet? Miért gondolod, hogy ha valaki nő, vagy valakit nőnek mondasz, azzal lejáratod? Miért hiszed azt (nő létedre), hogy nőnek lenni olyan alávaló dolog lenne, amit bárki is le akarna tagadni (és ha te ezt "leleplezed", akkor árthatsz vele)? Teljesen kifacsaradott gondolkodásmód.


"És szeretnék majd tőled olvasni Orbán Viktorról, Matolcsyról, Lázárról , Báyerről,stb valami szívhez szóló kedveset, csak hogy lássuk, mennyire csordultig van a lelked szeretettel."

Olvashattál, sokszor írtam róluk.
De hogy jön ez ide? Nem értem az összefüggést a te bizonyos csoportok iránt érzett oktalan gyűlöleted, és az én egyes emberekről alkotott véleményem kapcsán (biztos arra vártál, hogy én majd hűdenagyon utálom őket...hát nem, nem utálom, szóval ez nem jött be. Az utálat és gyűlölet egy felesleges, értelmetlen érzés.)
De jól mutatja, mennyire nem érted, amit írtam.

"Elvégre te pártállástól, nemtől, vallástól függetlenül imádsz mindenkit."

Elég nyomorult lehetsz érzelmileg, ha szerinted csak szeretet és gyűlölet létezik, és ha valaki nem szeret valakit/valamit, akkor automatikusan utálja.
Nem, nem szeretek mindenkit. Viszont akit nem szeretek, azt attól még nem utálom vagy gyűlölöm. Tehát nem utálom a felsorolt fideszeseidet sem. Sajnálom őket, vagy értetlenül állok néhány dolguk előtt. De nagyrészt tudom mit miért csinálnak.
Bayer egy középszerűsége miatt megkeseredett, alkoholista seggfej, aki mások elleni indulataiban éli ki magát, és ezzel kompenzálja lelki nyomorát.
Matolcsy egy küldetéstudattal rendelkező elmebeteg, elég meghallgatni miket és hogyan beszél. Pszichopata.
Lázár egy okos, számító, gyilkos és pofátlan módon cinikus ember.Na de visszatérve a lényegre: egész közösségek ellen érezni, azt amit te, nagyon nem normális. És főleg nem normális, hogy még jogosnak is véled. Hány meleg ártott neked, hogy ki mersz olyat jelenteni, hogy utálod a melegeket? Hány bíró ártott neked? Hány zsidó, stb.?
Még ha azt állítanád, hogy több száz, akkor is, kollektíven mindenkit gyűlölni...beteg.
Biztos van oka a személyiséged ilyen fokú torzulásának, csak ezzel szakemberhez kéne fordulni, nem itt hányni az epét.


"Na szia kislány."

Látod, azt mondod nem sértésnek szánod, de a végére újra csak beszúrod a nagy megalázást: "Te nő/lány!"


"Mindig van egy árulkodó mondat!
A Te esetedben ez:
"Tehát nem utálom a felsorolt fideszeseidet sem"."

Aztán itt mi árulkodott miről?
Hogy nem utálom Bayerzsótit, vagy Matolcsyt?
Hűha, nagy lebukás.
Kár volt hozzászólást írnod úgy, hogy közben nem mondasz semmit, csak értelmetlen hülyeséget.

Válaszok:
ottapont | 2013. január 6. 20:37

Egyrészt nem ez a lebukás, hanem az, hogy soha nem tiltakozol amikor Orbánnal kapcsolatban orsósóznak, cigányoznak minősíthetetlen hangnemben a nagyon toleráns eszmetársaid. Az valahogy nem bántja az érzékenységedet.

Másrészt ne feledd hogy visszaolvasható vagy, én nem egyszer olvastam olyan hsz-et amiben személyeskedsz, sértegetsz fórumtársakat,nem kölcsönkenyér visszajár alapon. Olyan emberekről beszélek akik általában mindenkivel igyekeznek udvariasnak lenni.

Ha én lennék a Rita helyében figyelmen kívül hagynálak, tudomást sem vennék rólad.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 21:26

"Egyrészt nem ez a lebukás, hanem az, hogy soha nem tiltakozol amikor Orbánnal kapcsolatban orsósóznak, cigányoznak minősíthetetlen hangnemben a nagyon toleráns eszmetársaid."

Nem az eszmetársaim. És nem ártana leszokni arról, hogy mások véleményét másokra lőcsölöd.
Miért lennék én felelős mások véleményéért?
Semmi közöm hozzájuk.
Egyébként sem vagy figyelmes, mert volt már, hogy szóltam Orbán lecigányozása miatt.
Félreértés ne essék, nem amiatt, hogy cigánynak mondják, hiszen az hogy valaki cigány, nem negatív az én szememben. tehát az sem sértés, ha valakit lecigányoznak. A lecigányozást önmagában csak az tartja sértésnek, aki rasszista, és emiatt valamiféle negatív jelzőnek tartja ezt. Én nem tartom annak. Azért viszont szóltam, amikor a cigányozás mellé rasszista faszságokat írtak...pl. az itt is szorgalmas idióta greyhound. Szóval bántja az érzékenységem. De ugye azért nem kell állanóan Orbánt védenem a rasszista elmebetegektől? Azért lásd be, vicces hogy ilyet vársz el tőlem. Nem vagyok én se szimpatizánsa, se szavazója, se senkije.
A lényeg, hogy itt most kicsit hazudtál.


"Olyan emberekről beszélek akik általában mindenkivel igyekeznek udvariasnak lenni."

Azok kik? A folyamatosan trágárkodó, zsidózó, buzizó greyhound, tricnicc, fakutya? Ők lennének? A foröcsögő, kurvanénikőző Rita, aki az első vitahelyzetben kitör, levedli a bájolgó álcát és nem tud uralkodni magán?

Válaszok:
ottapont | 2013. január 6. 22:13

Nem, rosszul hallod. Nem keresek semmiféle szövetségest senki ellen.
Olyat fóleg nem, mint te.
Az ellenségem ellensége pedig nem a barátom.
Én másként válogatom meg a barátaimat.
Tricnicc meg nem az ellenségem...ő egy senki.


Senki sem tökéletes.
Viszont a sok marhaságodat, hazugságodat cáfoltam.


Igazad van (saját szempontodból), ha nem akarsz válaszolni...hiszen nem tudsz mit. Miután hazudtál, de nem jött be, maradt a visszavonulás.
Mondjuk még mindig jobb megoldás, mintha te is elkezdenél zsidózni, buzizni, stb. Ezt méltányolom.


De hát az történt, hogy hazudtál.
Felróttad, hogy én nem léptem fel az Orbán rasszista módon cigányozók ellen. De, felléptem.
Nyilván nem ez az állandó elfoglaltságom, ezt meghagyom azért a híveinek...én ugyanis nem vagyok az, beismerem. De hát elég nyomorék érvelés is, hogy rajtam kéred ezt számon.


Hagyjátok a fenébe, már eleget keresett rajtunk így is.
Ha igaz, hogy 80 forintot kapnak kommentenként, akkor már csak rajtam összeszedett legalább egy ezrest tegnap óta.

Válaszok:
nikknev | 2013. január 6. 22:10
ottapont | 2013. január 6. 22:17
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 22:33

Már elfogytak a bögrék?

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 6. 22:11

Fogalmam sincs, tőlem aztán azt is kaphat.
Bár hogy mit kezd annyi bögrével, azt el nem tudom képzelni.

Válaszok:
nikknev | 2013. január 6. 22:14

Julismama2 nevű nicket minden további nélkül le 'seggorúztad', replika gyanánt, erre azért emlékszem ,mert be is szóltam érte. Itt:


http://mandiner.hu/cikk/201212..

Mielőtt Ritán, vagy bárki máson számon kéred a jó modort járj jó példával elöl magad.
!

Ami az Orbán melletti kiállást illeti, én egy ilyen esetre sem emlékszem. Majd valaki nyújtsa az ujját, aki igen. Még jobb lenne egy link, én is vettem a fáradtságot és legalább egy esetben bizonyítottam a bunkóságod linkkel.

Máskülönben ha hazugnak nevezel az engem nem hat meg, mivel azok között vagy itt a fórumon akik véleménye számomra a nullával egyenlő.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 22:51

Ezen már eltűnődtem én is. :)


A Zakar Zoli hogy tud olyat írni ami egy cikkhez sem kapcsolódik?


Nálad a pont! :) Részemről ignore a hadnagy, ha ezután hozzám szól annyi mintha magában makogna.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 6. 22:19

Én meg már egészen jól elszórakozok rajta.:)
Hisztis csajszi, de hát legyünk megértőek nőtársainkkal szemben, nem igaz, pontocska?

Válaszok:
ottapont | 2013. január 6. 22:20
bagoj | 2013. január 6. 22:25
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 22:54

Ha valamit szívből rühellek az a hiszti, mindegy hogy nő vagy férfi produkálja. :p


Lányok , lányok szépek vagytok
szép is az orcátok
:-)


Na, volt már zsidózás, buzizás, előjött az újabb nagyszerű érv...az mszp-zés/komcsizás/komcsibérkommentelőzés.

Küzdöd magad lefelé rendesen.
Tényleg csak ennyire futja?

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 6. 22:38

Mi az hogy "előjött"?
Mióta olvaslak, az első perctől fogva tisztában vagyok vele, hogy pénzért csinálod.
Az ilyeneket felismerni.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 23:02

Te már mindenkiben Obulust látod?:))

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 23:03

Szép egy vállalkozás, mondhatom.


Néhány ordas primitívvel szemben valóban megütöm a szintjükhöz tartozó hangnemet, hiszen láthatóan másból nem értenek, nem lehet őket kizökkenteni a zsidózás/cigányozás/buzizás/stb. körforgásból.
Az egyik ilyen degenerált greyhound, akinek talán ha 3 alkalommal szóltam így, több hónapnyi folyamatos okádása után. Ha már nincs aki helyre tegye.
Neked biztos szimpatikus, vagy elfogadható az állandó és folyamatos, a témától független, éjjel-nappal tartó zsidózás/cigányozás/buzizás. Talán még tetszik is neked. Ezt nem tudom. Szerintem viszont néha kell egy kis helyrerakás az ilyen idiótáknak.


Ritának sem szóltam így, ellentétben ő kurvanénikézett, és egyéb trágárságokat is elngedett. Nem először, nem csak velem szemben.


"Ami az Orbán melletti kiállást illeti, én egy ilyen esetre sem emlékszem."

Az a te memóriád problémája. Bár nyilván, miért olvastad volna az összes hsz-em?
De hidd el, volt ilyen. Miért mondanám, ha nem? Gondolod, egy nem Orbán hívőnek ez megérné? Ha olvasod amiket írok, tudhatod, hogy nem pártolom a rasszizmust, oktalan gyűlölködést, még akkor sem, ha adott esetben olyanokat érint, akiknek nem vagy híve.
Tehát, akkor most is, itt elmondom, hogy szerintem nem helyénvaló Orbánt rasszista felhanggokkal lecigányozni. Most sem, és a jövőben sem. Nem helyes Lázárt rasszista felhangokkal lezsidózni.

Válaszok:
ottapont | 2013. január 6. 22:55
Rita Kamélia | 2013. január 6. 22:56

Továbbra sem vagyok nő.
És még mindig furcsa, nőként miért érzed úgy, hogy valakit azzal sértegethestz, lejárathatsz, ha azt mondod rá hogy nő.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 6. 22:58

Ne gondolkodj, ne gyaníts, mert egyik sem az erősséged.
Nem vagyok semmiféle obulus, vagy miki.


Én egy autonóm ember vagyok, nem egy programozott droid mint te, tehát én megengedhetem magamnak azt, hogy haragot érezzek, hogy jókedvem legyen, hogy legyenek indulataim, te meg nyomatod ezt a monoton, jeges halált.
Ó, mennyivel jobb nekem, te szerencsétlen...

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 23:10

Dehogyis.
Még egy-két nap, és meglásd, barátnők leszünk.


Golfozni??
Akkor jó lyukérzéket, vagy mit is kell ilyenkor kívánni...:)))


Az biztos jó érzés neked, hogy a saját téveszméidben beteg módon hiszel. Csak tudod, a valóság nem mindig esik egybe ezekkel az álomvilágban keletkező képzelgésekkel.
Nagyon egyszerű kis világ ez, amit magadban felépítettél, csak zsidók, cigányok, bérkommentelők, stb. léteznek benne. Így aztán nem csoda, hogy erősen zavarba jössz, amikor nem lehet ráhúzni valakire a sablonokat. Ilyenkor kétféle lehetőség van....kitalálsz egy újat, ez volt az, hogy nőnek mondasz engem, a másik az, hogy kényszeresen ismételgeted tovább.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 6. 23:05

Ahogy te mindenkiben bérkommentelőt, vagy zsidót, cigányt, stb.
Látod, nem különbözöl tőle.


Ha valami jó recept kell, csak szólj, aztán majd csereberélünk.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 23:12

Nem vitattam, hogy autonóm ember lennél.
Azt sem, hogy azt érezz, amit akarsz.
Csak szóltam, hogy az oktalan gyűlölködés beteges viselkedési forma.
Azt nem értem, hogy mitől lenne monoton jeges halál, ha valaki nem általánosító, folyamatosan utálkozó, kopködő rasszista? Neked valami nagyon kificamodott a lelkedben.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 6. 23:12

Tudod, még szívesen el is magyaráznám, mit hol értesz félre, de van egy olyan érzésem, hogy neked nem érdemes.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 23:14

Azt szívesen.
Szeretek főzni. Sütni viszont nem tudok, ezt elismerem.


Mondd el, hol véled úgy, hogy félreértettelek.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 6. 23:18

Kösz, de nem.
Meg egyébként is; tegnap közölted, nem vagyok én annyira fontos, hogy engem pécézz ki a tömegből.
Nem hiszem, hogy tegnap óta változott volna valami.

Válaszok:
Ald0 Raine hadnagy | 2013. január 6. 23:23

Annyira nem, hogy kipécézzelek, Annyira viszont igen, hogy érdekeljen, hol érthettelek esetleg félre.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2013. január 6. 23:27

Majd máskor jobban figyelsz, aztán rájössz magadtól.


Na, jó éjt mindenkinek.


Nem menekültem el, nem bújkálok.
Szóval mellélőttél alaposan.
Az, hogy bizonyos idő után nem méltatom válaszra a folyamatosan és unalomig ismételt idiótaságaidat, az nem bújkálás.

"Mert érdembeni, érvekkel, tényekkel, statisztikákkal alátámasztott párbeszédre, vitára alkalmatlan vagy."

Érdekes ezt tőled hallani, akinek összes "érve" a zsidózás.


Hogyne, nagyon szereti. Odabasz a csecsemőnek és aszongya, hogy köcsögfejű.


Mindegy, hogy félállati baromságból basznak védekezés nélkül vagy lóvéért.
A végeredmény ugyanaz.


"Azért nem "méltatod" válaszra a kérdést, mert képtelen vagy válaszra.
A bujkálás lesz unalmas."

Milyen kérdést? te nem kérdezel, hanem csak állandóa zsidózol. És lásd be, ez bizony unalmas, de nagyon.


"Nanana!!!

Ezt vehemensen tagadom. Én mindig, minden esetben érvekkel biráltam és fogom birálni a felsőbbrendű fajt, Izrael apartheid belpolitikáját, stb."

Hogy jön ide Izrael, meg a zsidók bírálata?
Arról beszéltem, hogy te mindig, mindenkit, minden témában lezsidózol. Ez a zsidózás. Ez az amit állandóan csinálsz.

"Ha valamelyik kérdés, vagy témakör kellemetlen, vagy kinos, akkor mondd ki bátran, ne szégyeld magad Aldo!"

Ami kínos, az a te elmebeteg viselkedésed.


Soha nem írtam, hogy műmagyar vagy.
És ha az vagy, annak mi köze a magyar parlamenti képviselőkhöz?
Pl. te hülye vagy, de attól még a parlamenti képviselők nem feltétlenül azok.
Nem értem, azért mert te valamilyen vagy, annak mi köze másokhoz?


"gyorshajtási ticketet sem tud megvédeni"

Gyorshajtási ticket megvédés...az mi? :)
Vegyél pár magyar nyelvleckét, mert ez a vartyogás, amit itt művelsz, értelmetlen. Legalább is magyarul.


És miért nem képesek? Mert a SA-félék, meg a többi majom (MV, TGM, stb.) azonnal ugrik, és "rázsistázik" egy hatalmas csulafaktorost.


"A cigányságról

A cigány népesség eredetéről több középkori legenda született, és érdekes módon sok párhuzamot mutat egy másik népességgel, a Krisztus utáni zsidósággal a szimbolikus-mitologikus történetük.

Egyesek szerint – mivel „vályogvetők” voltak Egyiptomban – a cigányság a „tizenharmadik zsidó törzs”, illetve „Sába királynőjének és Salamonnak” frigyéből származó száműzött népség. Ezért volt sok helyen „Egyiptom hercege” stb. címe az egyes cigány vezetőknek, sőt innét ered az angol „gypsy” elnevezés is.

A népek szimbolikus történetében a letelepedettség és a vándorlás sajátos jelentménnyel bír – gondoljunk csak Káin és Ábel történetére. A vándorláson belül a „kóborlás” (a célt tévesztett száműzetés: kainiták, rabbinikus judaizmus, cigányság) a büntetéssel függ össze, míg a kiszakítás és a processzió a célra irányítottsággal (Ábrahám meghívása, Árpád honfoglalása stb.).

A cigányok „szent állata” a varjú. Egy dögevő vészmadár, ami jól kifejezi nemzetkarakterüket. Szét kellett szóródni a varjúfiókáknak a cigány népmonda szerint, mert Istent megbántották. Hasonló ez a „kóbor zsidó” legendájához, aki a Krisztust káromolta a kereszten. Amíg meg nem tér hozzá, addig bolyongania kell a népek között, és nyugalmat sehol sem talál.

A cigányok egyes néptörzsei magukat „kale”-nak hívják. Ez „feketét” jelent az ind nyelvekben. Összefügg Káli istennő személyével, aki a pusztítás, halál, dögvész istennője. Van egy pária (kaszton kívüli) népcsoport Indiában, amely kóborol, az asszonyaikat már gyermekkorban prostitúcióra adják, vérfertőzésben élnek, varázslással, meg kisegítő, vásári kézművességgel (pl. rézműves) foglalatoskodnak, dögevők stb. Őket is így hívják. Megjelenésük baljós előjel ott. A „varna” szó maga színt jelent szanszkrit nyelven. Ezt nevezték el a portugálok kasztnak (osztálynak). A magasabb varnáknak világosabb szín felel meg. A négy varnán (brahmin – pap; ksatrya – harcos; vaisnava – polgár; surda – szolga) kívül vannak a „kaszton kívüliek”, akik tisztátalanok, érintkezni velük tilos. Ők a páriák. A varnákon belül több ezer hivatás szerinti „dzsáti” van. A görög „asztignoi” kifejezés, érinthetetlent, törvényen kívülit jelent. Ebből ered a „cigány” kifejezés.

Van egy sajátos cigány folklór Franciaországban, a legnagyobb, kizárólagosan cigány búcsújáróhelyen. Ez a Rhone deltájában van. Marie-sur-Mar (Tengeri Mária) a hely neve. Három ereklye van ott. Mária Salome, Mária Magdaléna és Szent Sára. Szent Sára a cigányok szerint egyiptomi szolgálóleány, azaz cigány volt, akikkel együtt jött a két Mária az evangéliumot hirdetni Galliába, Szent Polikárp püspök tanítványának, Lyoni Szent Iréneusznak segedelmére. A nyári napfordulókor, amikor sötétbe vált a világosság, van egy sajátos szokásuk. A Kale Maria (Fekete Mária) szobrot feldíszítik, ilyenkor esküvőket, keresztelőket is tartanak. A szobrot megmerítik a deltában, és rituális mosakodást csinálnak itt. Hasonlóan, ahogy a hinduk a Gangesz deltájában.

A szimbolikus népkarakterológián kívül a cigányság a beltenyészet, a biológiai analógiával élve 90%-ban parazita létmódot folytató tevékenységével, és az ezzel együtt járó nemi, párválasztási szelekció („ki a menő csávó”, „ki a sukár a csaj”) évszázados hatása révén mint „népfaj” sajátos amalgám-ötvözetté alakult. Ez nem jelenti azt, hogy egyénileg nincsenek kivételek közöttük, de a szenttamási „ut in pluribus” (ahogy lenni szokott) elv szerint a cigányság parazita létmódja szerint nem élhet együtt a magyarsággal tartósan mint cigány. (Az egyéni kitérés lehetősége adott, mert az ember egyediség és személyiség is, túl a népiségi-kultúrális, vagy biologikumi-rasszbeli szövétnekén.) Maga a „cigánykodik”, „cigányútra megy” kifejezés is megjelöli, hogy ez életmódot kifejező szó lett, amely több (szinti, roma), indiai eredetű népcsoport gyűjtőneve lett Európában, akik önmagukat szigorúan elkülönítik egymástól. Nem-cigányra is mondják, hogy cigány. Ez olyan gyűjtőnév lett, mint ahogy régen a „vlach” nomád havasi pásztort jelölt, és a balkano-latin népcsoportokon (arumének, rumánok-románok, macedo-vlachok stb) kívül ezt délszláv, ruszin, sőt magyar, székely csoportokra is használták az oklevelek. (Emlékeztetőül: vlach => blach => venét, vend, windisch => white => havasi, hegyi. Havasalföld => Wallachia)

Így lett a „cigány” megnevezés alapvetően életmód jelzője, mely életmód az antiszociális mélyrétegeket jelöli. Így a „cigányság” nem integrálható, csak egyes cigány származású emberek. Hogy ez mennyire nem csupán neveltetés, életkörülmény, szocializáció kérdése, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 100 mélyszegénységben élő magyar közül 30-40 fog antiszociálisan élni, míg eközben cigány 90. Ez pedig csakis az átöröklődő genetikai hajlamosítások (diszpozíciók) által magyarázható, amely egyes népcsoportokban szignifikánsan magasabb. Mindezt egyedül az arisztotelészi-szenttamási emberkép tudja helyesen értelmezni. A gazdag ill értelmiségi pályára állott cigányok többsége is vagy csencseléssel, sefteléssel (leánykereskedelem, lopás, színesfémtolvajlás) lett gazdag, vagy pedig ingyenélő, nemzetellenes tevékenységet (szociológus, „közíró”, romológus) folytat. A kivétel erősíti a szabályt. Itt most nem a zenész romungrikra kell gondolni, amely külön dzsáti a cigányságon belül, még rasszjegyeik is szignifikánsan eltérnek."Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó