A felszín feletti vezetékeket is megadóztatná a kormány

2012. október 26. 09:17

A Népszabadság értesülései szerint a kormány máris a közműadó kiterjesztését tervezi.

2012. október 26. 09:17

A legújabb elképzelések szerint már nemcsak a föld alatt húzódó, hanem a felszín feletti vezetékek után is fizetni kellene a szolgáltatóknak – írja a lap.

A légvezetékekre is kiterjesztett közműadóból befolyt összeget a tervek szerint az önkormányzatok kapnák meg és szabadon felhasználhatnák. Egy másik elképzelés szerint a pénzt kizárólag a közösségi közlekedés működtetésére és fejlesztésére lehetne fordítani. A kormány úgy számol, ezzel az intézkedéssel 30-40 milliárd forint kerülhetne az önkormányzatokhoz.

A közműadó kiterjesztésével terveik szerint arányosítanák a teherviselést a távközlési szektorban, ahol jelentős aránytalanságok alakulnának ki, mivel a vezetékes- és mobiltelefon-szolgáltatók ötvenmilliárdot meghaladó telefonadót fizetnének jövőre, míg a televíziós szolgáltatók adóterhelése megszűnne.

Már a telefonadó tervezésekor felmerült, hogy adóztassák meg a tévé-előfizetéseket is, ám az elképzelést akkor politikai kockázatok miatt levették a napirendről. Most újra bevonnák az adófizetők körébe a kábeltévés ágazatot, immár csak a műholdas és a földfelszíni sugárzású infrastruktúra lenne adómentes - irja a Népszabadság.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik