Weinek: Szinte bármelyik politikus ellen indulhatna hasonló eljárás

2012. szeptember 21. 15:58

Weinek Leonárd Zugló egykori SZDSZ-es polgármestere szerint ahogy őt meggyanúsították, úgy szinte bármelyik önkormányzati politikus ellen eljárás indulhatna tanácsadó alkalmazása miatt. A 2006 és 2010 közötti polgármester annak a büntetőpernek a pénteki második tárgyalásán tett vádlotti vallomást a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, amely Hunvald György volt szocialista erzsébetvárosi polgármester és társai ellen indult.

2012. szeptember 21. 15:58

Weinek Leonárd – aki a korábbi tárgyaláson tagadta bűnösségét – pénteken a bírónak válaszolva elmondta, hogy öt-hat tanácsadója volt. A volt polgármester hozzátette, hogy minden frakciónak voltak ilyen segítői. Ezenkívül kifejtette: a sajtó támadásai nyomán maga szigorított a rendszeren, fokozta az ellenőrzést és intézkedett a dokumentálásról.  

A tanácsadók többségének nem volt az érdemi tanácsadás ellátásához szükséges szakirányú végzettsége, a megbízási díjakat pedig tényleges szerződésszerű teljesítés nélkül fogadták el. Hunvald és Weinek e szerződésekkel valójában az érdekkörébe tartozókat akarta jövedelemhez juttatni – áll a vádiratban. 

Az ügyészség szerint a bűnsegédként megvádoltak jobbára havi 400 ezer forintos díjazást kaptak különböző ügyekkel kapcsolatos tanácsadás címén. Erzsébetváros három zuglói képviselőnek mintegy 20 millió forintot fizetett ki a megbízási szerződések alapján, Zuglóban pedig hasonló jogcímen két erzsébetvárosi képviselőt és a két polgármester közös barátját összesen mintegy 28 milliót forinttal díjazták.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Justicia
2012. szeptember 21. 19:24
Volt valami Papcsák nevű egyén is arrafelé, nem rémlik senkinek ?
nisz
2012. szeptember 21. 17:13
"Weinek: Szinte bármelyik politikus ellen indulhatna hasonló eljárás" Weinek elvtárs! De jó ötletet adott!
csikó
2012. szeptember 21. 17:07
Tanult a taxis kakukktól a Szadeszgyerek. Fullextrás luxusautót béreltet magának Zugló liberális polgármestere, közpénzből Szinte az összes lehetséges extrával felszerelt Volkswagen Passat kombit bérelt a zuglói önkormányzat Weinek Leonárd polgármesternek. A Magyar Nemzet értesülése szerint az újonnan 14-15 millió forintot érő gépkocsit havi 336 ezer forintért bérlik az SZDSZ-es politikusnak.
James
2012. szeptember 21. 16:57
Nem fogom szegényt megsajnálni, ugyanakkor furcsának találom, hogy a Hír Tv-s Célpontosok nem találnak semmilyen mutyit a fidesz oldalon. Vagy nem akarnak, vagy meg van nekik tiltva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik