Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 21. 12:06

Az, hogy a lépéssel 10-15 ezer munkahely szűnik meg, semmilyen gondot nem jelenthet a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, hiszen be lett ígérve az egymillió új munkahely.

„Arról a jelentős, alapvető problémáról azonban valamiért senki nem ejt szót, hogy (figyelem: a most következő mondatokat 12 évnél fiatalabbak csak felnőtt kíséretében olvashatják) EZEK BAZMEG HOGY JÖNNEK EHHEZ? Hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem, a versenyhivatal, a TASZ? Mi az hogy betiltják bárminek az árusítását, hogy ők mondhatják meg, milyen áruért mennyit kell gyalogolnom, hogy mit írhatok ki a boltomra, mit tehetek ki a kirakatba - lévén a Nemzeti Dohánybolt kirakatában minden lehet, csak dohány nem? A nemzetet csak nem rakhatom ki. Meg egyáltalán, mi az, hogy a kormányzat totálisan kiiktathatja gazdasági döntéseinek szempontjai közül emberek (egyébként: hamarosan regisztrált választók) fogyasztási igényeit, akár tetszik nekik az a szokás, akár nem? És majd vagy lenyelik, hogy jön a feketepiac, vagy államosított mozgóboltokkal tömik be azt a piaci rést, amit éppen ők ütöttek?

Azt eddig is tudtuk, hogy ez a kormány ismeri a piacot, de nem szereti. Tudtuk, hogy ha körbenéz és valamit meglát, azt vagy államosítja, vagy megadóztatja, vagy ha jól működik, ellehetetleníti. Az viszont csak most vált nyilvánvalóvá, mennyire tudatában vannak saját cinizmusuknak: »Lázár János, a javaslat egyik benyújtója, a tervezettel kapcsolatban többször hangsúlyozta, hogy annak három fő célja van: az egyik, hogy megnehezítse a fiatalok cigarettához jutását (ezt az érvet ugye ő maga cáfolta, lásd fent, S.L.), a másik, hogy az 500 milliárd forintos dohány-kiskereskedelem haszna magyar családokhoz kerüljön, a harmadik pedig, hogy támogassa a magyar dohány-előállítókat.« Na, ide is eljutottunk.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41587


Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Persze. Jogállam van, hogy jönnek ezek ahhoz, hogy betiltsák a heroint, kokaint, amfetamint stb.??? Hogy ezekért aluljárókba, kínai piacra, vagy nyilvános WC-kbe kelljen elgyaloglni? Sőt! Mo. parlagon heverő földjeit ültessük be mákkal (a kokacserje jobb biznisz, de sajnos nem él meg hazánkban), és kezdjünk el üzemi módszerrel heroint gyártani! Innen látjuk majd el Európát. Mennyi munkahely, mennyi adóbevétel, mennyi liberalizums!!!


akkor dohányzásból legyenek mukahelyek, szívjunk minél többet? Jól értem?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó