Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 14. 08:14

Az ember megsajnálta ezeket a jobbikos fiúkat és lányokat, akik itt tévelyegtek, s valószínűleg azt sem tudták, miről beszélnek.

„Az éhségsztrájk minden napján, délutánonként tartunk tematikus előadásokat, vitákat, kerekasztalokat. Ezek célja egyrészt a jelenlegi kormány politikájának a bírálata, megvitatása, másrészt természetesen a Demokratikus Koalíció elképzeléseinek megfogalmazása és megmutatása. Beszéltünk hétfőn a közjogi rendszerről, kedden a gazdaságpolitikáról, szerdán a szociálpolitikáról, ma, csütörtökön pedig a magyarországi szélsőjobboldalról. »Nácikkal nincsen közös haza« – hangzott a rendezvény címe, ami váratlan aktualitásra tett szert. Előbb különböző pletykákat hallottunk arról, hogy mire, mikre készül a Jobbik vezérletével a szélsőjobboldal. Már az előző napokban is nagyfokú »kreativitásról« tettek tanúbizonyságot, amikor kisebb-nagyobb csoportokban megjelentek a téren, leültek a Kossuth-szobor lépcsőire és enni kezdtek – chipset, kiflit, szendvicset, gyrost, kinek mire futotta. De mára a Jobbik ifjúsági szervezete az éhségsztrájk közvetlen közelébe tüntetést jelentett be 150 főre, ételt kívántak osztani.

A rituálé a szokásos volt. Kora délután felvonult a rendőrség, a tér másik oldalán megjelentek a jobbikosok, s vártuk, hogy mi fog történni. Láttuk, hogy matatnak valamit, lengetik a zászlóikat, felállítják a bográcsot, amiből majd a gulyást akarják osztani. De nem jönnek az emberek. Nincsenek többen, mint 40-50-en, fiatal 16-18 éves fiúk és lányok. Egy darabig téblábolnak, aztán kiállnak egy sorba, és felemelik Gyurcsány-ellenes tábláikat, felirataikat. Állnak egy ideig a tábláikkal az esőben, de nem történik semmi. Aztán megunják, visszamennek, s elkezdenek beszivárogni a mi »térfelünkre«. De ennek sincs semmi hatása, nincs semmi vita, kiabálás, üvöltözés – egyszerűen nem veszünk róluk tudomást. Így aztán megunják, összeszedelőzködnek és elmennek. A legnagyobb problémát a gulyás jelenti, amit aztán az ide tévedt turisták esznek meg. A maradékot meg magukkal viszik a tüntetők. Ennyi történt. Szánalmas volt, nevetséges. Az ember megsajnálta ezeket a fiúkat és lányokat, akik itt tévelyegtek, s valószínűleg azt sem tudták, miről beszélnek.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41258


Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez a szerencsétlen csak a lényeget nem veszi észre: nem fasiszták, hanem Gyurcsány-ellenesek voltak az ellentüntetők. Az ő drágalátos féleszűje ellen mentek a fiatalok, nem pedig holmi "ordas eszme" jegyében.


Szerintem jó ötlet volt hússal frusztrálni a Böszmét, csak a Belga:Hús-hús-hús számának háttérzenekénti bejátszását hiányoltam. Tudniillik Gyurcsány húsmániás a szó átvitt és direkt értelmében is, a tolmácsa visszaemlékezése szerint:

"animal mother

Ha már szóba jött Gyurcsány, kénytelen vagyok elmesélni vele kapcsolatos élményemet.
1984 áprilisában voltam vele Lengyelországban egy hivatalos úton. Én tolmácsoltam neki angolul (akkor még egy kukkot sem tudott).
84-ben a lengyeleknél igen rossz volt a helyzet, de méltósággal viselték, és igyekeztek minket is kiadósan megvendégelni.
El is vittek egy szállodai étterembe (ott volt egyedül normális koszt).
kísérő: Mit kértek?
Gyurcsány: mondd azt nekik, hogy sok húst akarunk enni!
én: ne má, Fletó, mit szívatjuk ezeket, 3 napig kibírjuk hús nélkül is.
Gyurcsány: de mondd csak!
én: húst akarunk enni..
Kísérő: de melyik ételt?
Gyurcsány: mondd azt, hogy azt az ételt kérjük, amiben a legtöbb hús van!!
Mit mondjak, égtem mint a Reichstag. És akkor még sokkal normálisabb volt, mint most.
Megjegyzem még, hogy első dolga volt lenyúlni a mellé adott kísérő csajt. Ami persze rutin dolog volt (én is ezt tettem), de akkor neki már felesége volt."


Ez is kurva jó volt.
De mit szólsz ehhez, ez se rossz a 2009-es posztból:
"
animal mother

Én is gondolkodtam, miért akart annyira húst enni, aztán arra jutottam, hogy úgy gondolta, ő most ezzel jópofa...
Arra is rákényszerített, hogy az akkortájt igen divatos lengyel vicceket (milyen a lengyel szendvics: két kenyérjegy között egy húsjegy, stb. stb.) fordítsam le, amit a jelenlévő lengyelek - érthető módon - igen nehezen viselnek.
A többi emlékem már inkább csak a töméntelem mennyiségben fogyasztott, bűnrossz akkori lengyel vodkához kapcsolódik.
Blogíráshoz, azt hiszem, lusta vagyok."


Feljebb a válaszom, még egyszer, nagyon ütős példát hoztál- majd elgondolkodom a tanulságokon.


Sokkoló lehet a fanoknak, amit a 2009-es blogon egy hozzászóló beírt- ez van. A net nagy előnye, hogy minden leírt mondat fennmarad. A névtelenség pedig sokszor eredményez máshonnan nem elérhető részinformációkat. Az ember meg döntse el a szövegkörnyezetből, a site-ról, időpontról rendelkezésére álló infókból, hogy hiteles-e a hozzászólás.
Mégegyszer, itt a forrás blog:
http://olaszliszka.blog.hirsze..Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó