Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 14. 13:38

Ma már kristálytisztán látszik, hogy a Fidesz – és pláne, és vélhetően még a pártját megelőzve – Orbán az erkölcsi alapok teljes hiányába bukik bele.

Már a szocializmus idején is föltűnt nekem, hogy mennyire tarthatatlan az az állapot, amikor egy rendszer semminek nem felel meg abból, amit önmagáról harsog. Magát minden idők legfejlettebb demokráciájaként határozta meg, ami nem más, mint a proletárdiktatúra. Arról meg azt mondták, hogy »kinek demokrácia, kinek diktatúra« És már régen semmi köze nem volt a proletárokhoz. Hacsak nem abban, hogy a proliktól féltek a legjobban. (Mintha most is itt tartanánk. Csak az úgynevezett értelmiségiből is panelproli lett - bárhol is lakik, amúgy.)

Az a rendszer abban is hasonlított a mostanihoz, hogy meg akarta mondani, mi az erkölcsös és mi nem. Emlékezetes volt az a rendszerváltásig érvényes orvosetika-tankönyv passzusa, miszerint »az ember nem ölheti meg az anyját, kivéve, ha osztályáruló lesz«. Most úgy néz ki, hogy hamarosan azt tanítják majd, például a rendvédelmi középiskolásoknak, hogy bármelyik gyilkost el lehet engedni, ha elég pénzt ígérnek érte. Kivéve, ha magyart ölt meg, vagy magyaráruló. (...)

És akkor még erre jön ez a családon belüli erőszak dolog. Vagyis az, ami kiderült a Fideszről. Meg persze az állandóan a nemiszervek körül imádságosan égre emelt tekintettel matató KDNP-ről, akik mindig, minden jelét megadták annak, hogy keresik a nők helyét az új fülkeforradalmi társadalomban.  Volt már ilyen. Például Iránban. Talán szintén szeretne befektetni.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41282


Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nem az a siralmas, hogy Orbán olyan, amilyen, pedig már az is siralmas, hanem, hogy az ellenzéke még őt is alulmúlja. Orbán azt megtanulta , hogy hülyének kell nézni az embereket, de ti ebben akarjátok ALULMÚLNI az Orbánt. Semmit sem tanultatok. Csak az megy, hogy félremagyarázni a Fidesz magában is béna ccselekedeteit, mert megmutatjátok, van nála lejjebb is. Ti pedig egyre lejjebb törekedtek. Mert 2002-ben bejött a technika.


Búraparaszt=Iványuska az utolsó muzsik


Rád nézve Iván a kristálytiszta nem ugyan azt jelenti neked, mint nekem.


Parasztozik a cikket író????
Kuruc szinvonal.


Anrasevnek: nézz a tükörbe, ott mered rád a hétköznapi. A megélhetési, Iván.



Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó