Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 9. 22:17

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció másik három tagjával egyhetes éhségsztrájkba kezd a Kossuth téren. A volt miniszterelnök kijelentette: a Hét nap a szabad választásokért elnevezésű demonstráció idején sátorban fog lakni Niedermüller Péterrel, Molnár Csabával és Kolber Istvánnal.

Egyhetes éhségsztrájkba kezd Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció három másik tagja Budapesten a Kossuth téren. A pártelnök ezt vasárnap késő este jelentette be a Parlament előtti téren. A politikus elmondta, hogy a Hét nap a szabad választásokért elnevezésű demonstráció idején sátorban fog lakni Niedermüller Péter és Molnár Csaba alelnökökkel, valamint Kolber Istvánnal, a párt képviselőjével.

 
A DK vezetője hozzátette, ők négyen biztosan végigcsinálják az éhségsztrájkot, de arra számítanak, hogy néhány napra mások is csatlakoznak hozzájuk. „A drámai helyzet drámai reakciót kíván”, erőteljes politikai gesztusok kellenek ahhoz, hogy a néma és apatikus választói sokaság megmozduljon – indokolta Gyurcsány Ferenc, hogy miért választották a tiltakozásnak ezt a módját.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41029


Összesen 274 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Két rendőrnek elege lesz abból, hogy mindenki lehülyézi őket. Elhatározzák, hogy megtanulnak valami különlegeset - megtanulnak vizen járni.

Hosszan gyakorolják, már egész jól megy, elindulnak keresztbe a Tiszán. Látják, hogy a túlparton pecások mutogatnak feléjük. Egyre büszkébben feszítenek, és ahogy közelednek feléjük, hát hallják ám, hogy mit magyaráznak:

- Nézd a két hülye rendőrt! Még úszni sem tudnak!


Nem, de most is egy hugyos társaság jön majd vissza, ha a nép megengedi. Remélem lesz körülöttük kordon vagy ketrec.

Válaszok:
Laibach | 2012. szeptember 9. 22:36

Nem karácsonykor, inkább karácsonyig! :)


Persze, csak a hülye nem látja, hogy megint a feltűnési viszketegség! Lehet kérem rágni az újabb gumicsontot, mert egyébként ki a fene beszélne, meg írna róla?


Tőlem maradhat addig amíg nem fog vágyakozni a szuttyos csirke után, a nagy éhezés közben meg gondolom nyomatja majd a CNN-nek a "harmadnapja nem eszek se sokat se keveset"..


'A Hír24 helyszíni tudósítói szerint a DK elnöke feleségével és a többi sztrájkolóval érkezett a helyszínre, ahol körülbelül kétszáz szimpatizáns fogadta őket. A Parlament előtt jelenleg négy sátor áll; ebből kettő hálóként, egy ebédlőként, egy pedig közéleti térként szolgál majd az egyhetes demonstráció során.'

Éhségsztrájk balra, ebédlő jobbra.
PR zsenik.
(jobb csak akkor lehetne, ha a börtönben kezdene éhségsztrájkba)

Válaszok:
Laibach | 2012. szeptember 9. 22:46

Valahol meg kell főzni a szimpatizánsoknak a szuttyos csirkét.

Válaszok:
Karvaly | 2012. szeptember 9. 22:57

Persze, de a szimpatizánsokon kívül mindenkinek az jön le, hogy az éhségsztrájkot súlytalanná teszi a mellé tett ebédlő.
Gondolom, bal oldalon ilyenkor sokan fogják a fejüket.


"hová járnak majd a "dolgaikra" "

Majd az LMP-sek adogatják a küblit, ők úgyis permanensen a parlamenthez vannak láncolva.

Egyébként szerintem is, ez a külföldnek szól, így próbálja őket olyan helyzetbe hozni, hogy kénytelenek legyenek ismét politikai tényezőként viszonyulni hozzá. Nem is lenne ez rossz húzás, Ferike ért ahhoz, hogy magára fókuszálja a figyelmet. Csak az a baj a számítással, hogy itthon az ő hitelessége már régóta 0%-on áll, és ezen nem változtathat semmiféle külföldi megítélés.


Lecsusszan majd ott egy-két libacomb, amennyire szavahihető.


Aki ágyhoz kötött, az szavazni sem tud elmenni. Eddig kivitték hozzá kétszer az urnát, most kimennek hozzá a regisztrációs lappal, majd az urnával. Ez is két alkalom.


Esetleg telefon? Eddig hogy jelezte, hogy szavazni akar?


MIért helytelen a választás napján regisztrálni?


Alapvetően a regisztráció bevezetését megfelelően alátámasztható érvekkel nehéz megvédeni, a kérdésben azt támogatni csak érzelmek mellett, pontosabban politikai elköteleződés mellett lehet, elsődlegesen szubjektív síkon. Nem véletlenül állt elő azon helyzet, hogy a társadalom majd háromnegyed része nem támogatja a regisztráció bevezetését.

Válaszok:
hhonor | 2012. szeptember 10. 08:12

Olyan mértékű távolmaradást hozhat létre a választók irányában a választás napján a regisztráció, amelyet semmilyen hozadék nem képes ellensúlyozni. Alapvetően itt a fő kérdés: kinek mi a fontos a következményeket illetően, ki hogyan súlyoz a különböző értékek és érdekek mentén.


Mennyire tehető azok száma, akik a 2010-es választás során ezen úton jártak el? Kiszűrhető-e minden visszaélés ezen úton, garantáltan?

Mennyire becsülhető azon választók száma (akár az előzetes felmérésekből kiindulva), akiket a választás napján nem fogunk urnákhoz engedni?

Azt megértem, amikor bordát törük (nem tervezett veszteségként) egy leállt szív újraindításáért cserébe, azt viszont kevésbé, amikor a bordázatot védjük azon áron is, hogy lemondunk a szív beindításáról. Ezen döntésünk közben valami nagyobb dolgot fogunk elveszíteni az életben.


A cenzus azért is érdekes dolog, mert az emberek sok esetben nem észérvek mellett döntenek, hanem érzelmek mentén, politikai elköteleződés mentén. A véleményeket is ez alapján formálják, lásd akár a különböző fórumok hozzászólásait. Nem az a lényeg, hogy a 2*2 milyen eredményt képez matematikailag, hanem az, hogy a végeredményét ki képezi. Így állhat elő azon helyzet, hogy tömegesen bólogatnak a 2*2=5 állításra amúgy iskolázott emberek, miközben az egyszerű gondolkodású emberek lehetséges, hogy más megfontolások mentén képeznek eredményt. Valójában ki jár el ezen úton helyesen? Biztosan akadályozni szükségeltetik a választók joggyakorlását? Azoknak az egyszerűbb embereknek a joggyakorlását akár, akik lehetséges, hogy sokkal nagyobb tisztességet és becsületet mutatnak fel életükben, mint azok akár, akik a társadalom szolgálatára esküdnek, akik a választások tárgyát képezik, akik naponta vágják a sutba az igazságot, a hitelességet? Ha szűrő irányában gondolkoznék, azon eszközt nem biztos, hogy a választók irányába szorgalmaznám.

Válaszok:
hhonor | 2012. szeptember 10. 08:56

(azt elismerve, hogy a nyolc általános nem egy hatalmas elvárás s akik nem végzik azt el, többségükben talán tényleg nincsenek tisztában lényegi dolgokkal, de nem ezen vonalt képviselők számosságát tekintem károsnak a társadalomban elsődlegesen. Nagyságrendekkel károsabbnak tartom a politika sokszor gyakorolt hiteltelenségét, furcsa gyakorlatait s azt, hogy a választókat (struccpolitikájuk gyakorlása mentén) sokszor a tények ismerete mellett is meg lehet vezetni vagy éppen hagyják magukat vezetni (minden kontroll nélkül). A gond az, a választást sokan egyfajta játéknak tekintik, ahol a cél szentesíti az eszközt, ezen cél pedig saját pártunk, politikusaink győzelme vagy éppen a kiszemelt ellenlábasok legyőzése. A gond akkor kezdődik, amikor ezen játékban olyan eszközöket, megoldásokat vetünk be, ami magának az országnak okoz veszteségeket s közben a játék hevében tömegesen bólogatunk és asszisztálunk hozzá.)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó