Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 7. 10:49

Róna Péter szerint Magyarországon teljes bomlási folyamatnak vagyunk szemtanúi.

Az ATV-nek nyilatkozó Róna Péter közgazdász szerint Orbán Viktor szellemileg leépül és erkölcsileg megsemmisül, sőt, Magyarország is leépülőben van. Róna hiányolja, hogy Magyarország még nem fogalmazta meg a hivatalos levelet az IMF-nek.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/40944


574 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Mért, mi ez a pali még azon kívül, hogy az ellenzék sztárközgazdásza; pszichiáter?

Válaszok:
Stigma | 2012. szeptember 7. 11:01
outsider1 | 2012. szeptember 7. 11:33

skizofrén felcsúti baltásrém :D


Én is meghallgatom/megnézem olykor-olykor Orbán nyilatkozatát, de összeszedetten, értelmes mondatokban beszél, nincsenek ideges rángásai, és elgondolkodtató mimikái.
Viszont Gyurcsányon egy az egyben látszott, hogy debil. Ezt tényleg meg lehetett állapítani laikusként is.

Válaszok:
koronaszep | 2012. szeptember 7. 11:15
lai-cini | 2012. október 23. 05:36

Legyünk jóindulatúak: ez az ember nem itthon élt. Most néhány éve itt él, de nem ért semmit a tömegek hangulatából. (Hogy egy kicsit is értsen, ahhoz ki kellene mozdulnia az ATV - 168 óra társaságból!)


Én ezt gondolnám a történészekről is; a múlt csak egyvalamilyen lehet, mégis aszerint ítélik meg tanult szakemberek, hogy milyen ideológia mentén gondolkodnak.


Nyilván rosszul látja, hiszen " leépült ".
A gazdaság száguld, a beruházási kedv szárnyal, az infláció ismeretlen fogalom, szintúgy a korrupció,a munkanélküliség csökken, a versenyképességünk javul, megbecsült és elismert tagjai vagyunk a nemzetek közösségének, tündérmese, szimplisziti, sompálinka, agysebészet, egykulcsos vágyfokozó,stb.
Csak a vak, vagy a " leépült " nem látja, micsoda csatákat nyerünk - pedighátazelmúltnyolcév - a Párt és a Kedves Vezető irányításával.
( Aki mögött egy emberként felsorakozunk mi, magyarok. )


egy porszívóügynöktől elmenne de egy bankügynöktől kevés mert túl átlátszó

Róna leépülőben van

Válaszok:
1istvan | 2012. szeptember 7. 14:50

Egyszer el kellene már jutni odáig a balos "véleményformálóknak", hogy ne a vágyálmaikat öntsék tényközlésekbe.
Ez csak arra jó, hogy az ember legyintsen rájuk, holott képességeik szerint többre lennének alkalmasak. Csak az a fránya Orbángyűlölet.
Mit nem adnának egy kétszer ennyire leépült fazonért a baloldalon!!!


"Milyen jelekre figyeljünk, ha azt gondoluk, paranoid téveszméktől, messiás-komplexustól szenvedő emberrel van dolgunk?


A diktátorok és terroristák pszichéjének tanulmányozására, pszichoprofiljuk megalkotására szakosodott, az USA kormányának politikai pszichiátriai főtanácsadójaként dolgozó, Asszad, Szaddam, Milosevics, Kadhafi elnökkel is foglalkozó Jerrold Post hvg.hu-nak adott interjújából megtudhatjuk.

A professzor szerint a mindenkori diktátorok, terrorista vezérek, maffiafőnökök pszichéje négy alapvető közös elemet mutat. Az első elem a messianisztikus küldetéstudat, amely az átlagemberéhez képest hatványozott énközpontúságot takar. A második szimptóma a paranoia egy fajtája – a diktátortípus az őt ért legkisebb kudarcért is másokat okol, és folyton ellenséget keres vagy épít. A harmadik alapvonás a normális emberéhez képest beszűkült lelkiismeret és az ennek hiányából származó gátlástalanság. A negyedik elem a legszűkebb környezet tagjainak a lelki terror alatt tartása, az uralom megszerzésének és birtoklásának különleges képessége, az ellenvélemények megtorlása.


Jellemző a professzor szerint az is, ahogy a diktátor a közvetlen környezetébe tartozó embereket kiválasztja. Annak ellenére, hogy ő maga pszichopata vagy neurotikus, általában elemi tehetségű pszichológus: csak olyanokat enged közel magához, akiknek felmérte a pszichoprofilját, és tudja, érzi róluk, hogy totálisan az uralma alá hajthatók. A közvetlen környezet tagjai között folyton jutalmaz és büntet, ezáltal megteremti az állandó feszültség légkörét. Bárki bármikor kihullhat a belső körből, de előre kiszámíthatatlan, hogy ki és mikor válik kegyvesztetté vagy kedvenccé. Ennek a játéknak a következménye, hogy a környezet tagjai elveszítik eredeti énjüket, kezdenek olyannyira alkalmazkodni a diktátorhoz, hogy szinte klónokká válnak.

Egy diktatúra természetéhez tartozik az is, hogy a legfelül gyakorolt megfélemlítés az idők során leszivárog a társadalom aljáig. A vezér tanításainak a környezetre gyakorolt mágikus hatásának megsokszorozásáról, a széles közvélemény agyába ültetéséről, az ellenséggé nyilvánítottak lejáratásáról egy állandóan terebélyesedő, az érzelmekre ható, a másként gondolkodókat megalázó propagandagépezet gondoskodik a diktatúrákban.

További közös jellemzője a Post által vizsgált személyeknek a félműveltség volt, függetlenül attól, hogy egyébként lehettek intelligensek, okosak, vagy buták, egyszerűek. A professzor elmondta, hogy ezek az emberek legyőzhetetlennek hiszik magukat, NINCS REALITÁSÉRZÉKÜK TETTEIKKEL, AZOK NYILVÁNVALÓ KÖVETKEZMÉNYEIVEL KAPCSOLATBAN. Saját szavaik erejét kolosszálisnak vélik, noha kívülről hallgatva beszédeiket, hemzsegnek bennük az intelligens, tanult emberhez méltatlan ostobaságok és ellentmondások.

Beszédeiknek ugyanakkor mindig integráns részei a létező vagy kitalált ellenség, a diktátornál erősebb, okosabb ellenfelek, különösképpen a sikeres nem diktatorikus berendezkedésű államok. Szintén közös vonása a beszédeknek a nyugati demokráciák lejáratását szolgáló tirádák, a szemtelen, fenyegető hangvétel."

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. szeptember 7. 11:22
julianus | 2012. szeptember 7. 11:42
Carlos> | 2012. szeptember 7. 12:30
soelmo | 2012. szeptember 9. 09:31

Én is azt remélem, hogy bomlási folyamat van!
A régi gazdasági rendszer hulla szaga!


Kedves koronaszep, azért lássuk be; ez a jellemzés lehet fegyver is azok kezében, akik nem engedik, hogy valaki el akarjon kóborolni a nyájtól.
Különösen az utolsó bekezdés utal rá: "a nyugati demokráciák lejáratását szolgáló tirádák, a szemtelen, fenyegető hangvétel."

Mért ne lehetne a nyugati demokráciákat kritizálni? Vagy aki megteszi, az a hivatalos álláspont szerint őrült diktátor?
Egyébként Hitlerre, Sztálinra biztosan ráhúzható ez a klisé, de Orbánra nem hinném.

Válaszok:
koronaszep | 2012. szeptember 7. 11:30

"Róna Péter közgazdász szerint Orbán Viktor szellemileg leépül és erkölcsileg megsemmisül"
szerintem múlt időről beszélünk. leépülT...

"sőt, Magyarország is leépülőben van."
2010 óta.

"Róna hiányolja, hogy Magyarország még nem fogalmazta meg a hivatalos levelet az IMF-nek."
na ezt speciel nem viktornak kellett volna intézni, hanem... ...ööö... ..most ki is az aktuális imf tárgyalópartner? asszem a varga mihály. na, neki kell címezni.

amúgy teljesen mindegy, hogy róna péter milyen párti, ha idejön gipsz jakab és ugyanezt mondja, akkor arra is rábólintok: igazad van.
mert amit fentebb elmondott, az így van. orbán enyhén hatalommániás, skizofrén (egy nap alatt ugyanarról két különbözőt nyilatkozni...), beteg ember. és ő vezeti az országot. jól jellemzi az erőszakosságát, hogy sárváron a többszáz fidesz-kdnp közül egy SEM merte felemelni a hangját a hülyeségei ellen, vagy csak rákérdezni, hogy: viktorom, mi volt ez?

Válaszok:
puszika | 2012. szeptember 8. 18:12

Ez azt is jelentheti, hogy szarul szerkesztik a Mandinert.:)))


Hajrá! Lesznek választások, lehet próbálkozni.


A dakota közmondás Róna Péterre is igaz; A múltat nem lehet megmásítani, de másképpen magyarázni mindig sikerül. A másik dakota közmondás szerint; Egy kibic piréznek semmi sem drága.

Válaszok:
koronaszep | 2012. szeptember 7. 11:34

Kedves Rita Kamélia !
Ez egy általános jellemrajz, ami véleményem szerint - az inkriminált részt is beleértve - stimmel.
A 4 alapelemet viszont gondolom, Te sem vitatod, ez nagyon ül.(áll)

" Az első elem a messianisztikus küldetéstudat, amely az átlagemberéhez képest hatványozott énközpontúságot takar.

A második szimptóma a paranoia egy fajtája – a diktátortípus az őt ért legkisebb kudarcért is másokat okol, és folyton ellenséget keres vagy épít.

A harmadik alapvonás a normális emberéhez képest beszűkült lelkiismeret és az ennek hiányából származó gátlástalanság.

A negyedik elem a legszűkebb környezet tagjainak a lelki terror alatt tartása, az uralom megszerzésének és birtoklásának különleges képessége, az ellenvélemények megtorlása. "

üdv, Szepi koma
ps.
Szegény, szegény Magyarország ...

Válaszok:
2.bicnicc | 2012. szeptember 7. 11:34
Rita Kamélia | 2012. szeptember 7. 11:37

Ezt az utca embere is egyre inkább így gondolja.
De hogy értik-e...?

( Kövesi, a tartalék-e vagy? )

Válaszok:
duzur | 2012. szeptember 7. 13:30

Sajnos, amit mond Orbánnal kapcsolatban az evidencia.
De ha egy kicsit is odafigyeltél az utóbbi egy évtizedben Lévai Anikóra, akkor az ő arcáról is leolvashatsz sok mindent. Egy tehetséges, ambíciózus nő, aki Orbán mellett feladta az életét. Ha valaki egyszer megírja, az Ő sorsán keresztül még világosabbá válik Orbán személyisége.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. szeptember 7. 11:40

Szegény szerencsétlen korona...

Válaszok:
bapcs45 | 2012. szeptember 16. 20:58

Mivel politikus, viselkedhet.
Mennek a játszmák, háttéralkuk, igen, megy az agymosás is, ezt elismerem, de azok az emberek nekem ne kritizáljanak, akik a balliberális rablást, züllesztést, ámokfutást szó nélkül nézték , vagy asszisztálták végig.
Azok ne szóljanak most egy kurva szót sem!

Válaszok:
koronaszep | 2012. szeptember 7. 11:37

A legújabb szerint pedig elég, ha a jelent vizsgáljuk korrekt, egzakt módon.
üdv, Szepi komád
ps.
A Róna Péterre IS ( ! ) kitét freudi elszólás volt .
;-)

Válaszok:
julianus | 2012. szeptember 7. 11:50

"A második szimptóma a paranoia egy fajtája – a diktátortípus az őt ért legkisebb kudarcért is másokat okol, és folyton ellenséget keres vagy épít. "
Orbán azt mondta mikor megválasztották, hogy egyedül vállalja a felelősséget mindenért.

"A negyedik elem a legszűkebb környezet tagjainak a lelki terror alatt tartása, az uralom megszerzésének és birtoklásának különleges képessége, az ellenvélemények megtorlása. "

Nem hallottam arról, hogy ezek a dolgok megtörténnének Orbán környezetében.

Válaszok:
koronaszep | 2012. szeptember 7. 11:45

Jaj, Kedves Rita, és azok " hova álljanak ", akik a mostani dúlást, ámokfutást, csődbevitelt - nemhogy szó nélkül nézik, de támogatják is.
Csak mert valamiféle nemzetieskedő cukormázzal vonták be .

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. szeptember 7. 11:42

Na figyi: ha a Lévai Anikó legalább akkor feljelentette volna a férjét, amikor a számolatlanabbik alkalommal szanaszét törte az állkapcsát, a diagnosztizáltan mániás depressziós pszichopata csupán ezért a tényért börtönben ülne családon belüli erőszakért, és nem a maffiokráciáját építené. Olyan oldal sehol a világon nincs, ami ilyen fazont kívánna "vezérének", kivéve egy immár maroknyi nyomorultat, hozzá hasonló elmebeteget, pszichopatát, ill. bértollnokot. Válassz, melyik vagy te ezekből, mert én ugyanúgy nem találgatok, mint Róna Péter, a "leépült".

Válaszok:
trust | 2012. szeptember 7. 11:53
julianus | 2012. szeptember 7. 12:04
gereb6 | 2012. szeptember 7. 13:25
DFK | 2012. szeptember 7. 13:29
Palánk | 2012. szeptember 7. 13:36
dodóbá | 2012. szeptember 7. 20:13
Alarik | 2012. szeptember 8. 01:22

Sajnos nem lehet vitatkozni Ronaval, nincs min. Ennyire gyenge kormany nem tudom van-e meg Europaban.

Válaszok:
hátakkor | 2012. szeptember 7. 12:57

Abban egyetértek, hogy egy ilyen pozíciójú ember feleségének lenni nem könnyű dolog, sehol a világon.
Ugyanúgy a gyerekeknek sem adatik meg az a gyerekkor, ami egy átlagos családban lenne.
De hát valamit valamiért.

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. szeptember 7. 11:45
hátakkor | 2012. szeptember 7. 12:58

A dakota közmondás szerint; Ha nincs mit mondanod, beszélj arról, hogy mások mit mondanak. A piréz közmondás szerint; A sok beszédnek sok a sara.A betűvetéshez nem kell hatholdas szántó.
Végezetül még egy dakota közmondás; Minden beszédet be kell egyszer, fejezni.
Ezzel részemről befejezve. Kellemes meleg délutánt kívánok számodra.

Válaszok:
koronaszep | 2012. szeptember 7. 12:01

Erre nem tudok mit mondani.
Magam is kétségek között vergődöm néhanapján.:)

Válaszok:
peninsulavaldes | 2012. szeptember 7. 11:44

kihagytad az örmény lobbit, baszki


Na lám, lám..Tán nem hiszel a győzelemben?

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. szeptember 7. 11:47
koronaszep | 2012. szeptember 7. 11:48

Olyannyira nem könnyű, hogy bár te nem tudod, de Lévai Anikó már évek óta nem él együtt Orbánnal, ez is köztudott tény, csak nem a te köreidben...

Válaszok:
peninsulavaldes | 2012. szeptember 7. 11:48
koronaszep | 2012. szeptember 7. 11:55
julianus | 2012. szeptember 7. 11:59
polnemkor | 2012. szeptember 7. 12:05
DFK | 2012. szeptember 7. 13:31

Orbán sohasem hibázik !
Vagy a nemzetközi baloldal esküszik össze a
" magyarok " ( értsd. akit Ő magyarnak mond )ellen, vagy az "elmúlnyolcév" a hibás.

Tudsz valakit, aki a közvetlen környezetében érdemi kritikát, ellenvéleményt fejt/het / ki ?
Aki megtette, körön kívül találta magát, sőt, még kritika sem kell, úgy játszik az emberekkel, mint a sakkfigurákkal.
Aki potenciálisan veszélyes lehet/ne/ az Ő pozíciójára, az egyből polgármester, eu képviselő / köztelnök./, frakcióvezető vagy államtitkár lesz.
Ahol a napi politika elhasználja az arcát.
Nincs még egy demokratikus pár a fejlett, nyugati világban, ahol politikus ilyen sokáig pozícióban marad.
Egyszerűen lehetetlen .
Ez a félázsiai despotikus rendszerek sajátja.

Válaszok:
Julismama2 | 2012. szeptember 7. 12:19

Ez ütős volt !

- megszégyenülten elkullog ...


Én abban hiszek, hogy már rég ki kellett volna kapcsolnom a gépet, és még bedobálni azt a pár cuccot a bőröndbe, ami eddig kimaradt.
(Erre az előbb gyengéden, de határozottan fel is szólítottak.)
Úgyhogy köszönök is, szép hétvégét nektek, vigyázzatok magatokra!:)

Válaszok:
peninsulavaldes | 2012. szeptember 7. 11:49
koronaszep | 2012. szeptember 7. 11:50

Róna pár napja (vasárnap asszem) az eketévében beszélgetett Vámossal, csak szólok.


Csak nem?...

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. szeptember 7. 11:53

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik.
És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.

Virág Árpád

:-)))

Válaszok:
peninsulavaldes | 2012. szeptember 7. 11:55
brabant89 | 2012. szeptember 7. 11:56

Hát igen, érdemes bepakolni a bőröndbe ha nyaralni mész Tahitire:))
Szép utazást!

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. szeptember 7. 11:51

Szia ...
Én is lépek, dolgozom .


Fentebb már válaszoltam.
Ezekben a témákban - a dakota közmondás szerint - Szegény, mint a totemoszlop egere.


Nem mondod?
Még itthon is csak címzetes. (már ha tudod, hogy mit jelent)

Gazdaságtörténeti vendégkutató.....

Már ha tudod, hogy ez mit jelent.


Tahiti:))))))))))
(Hajdúszoboszló)


Oda megy, ahova hivjak.

Válaszok:
julianus | 2012. szeptember 7. 12:01

Úristen, te nagyon-nagyon beteg lehetsz Soma!

Válaszok:
julianus | 2012. szeptember 7. 11:55

De igen. Időnként "hazamegy" a saját lakásából aludni, hogy "lássák", de már régóta nem ott él.

Válaszok:
peninsulavaldes | 2012. szeptember 7. 11:57

Hogyan beszélsz pirézia fő-fő közgazdászáról? Milyen jó tanácsokat adott Gyurcsányéknak a 2008-as hitel kérelemnél! ;-)


Rónának abban igaza van, hogy a Fidesz-KDNP képviselők is felelősek a kormányuk ámokfutásáért. Meglepő annak tükrében, hogy a felük nem lesz (nem lehet) újra képviselő 2014-ben, mégis felvállalják Orbán demokrácialeépítésének, és Matolcsy tündérmeséjének támogatását.


Így bizony. És azt elássuk..
:)


Akkor Te nagyon belső körös lehetsz, mert ezt még én sem így tudom.


Persze. Csak te hazudozhatsz. De egy röfitől már ezt sem veszi senki komolyan.


Keresztelő Szent János lettél? :))))


Szomorú, hogy a Tanú-nak egyre több idézete válik aktuálissá.


Aha! És te ezt figyeled a fa mögül. Ezek után akár azt megkérdőjelezhetnéd, hogy Lévai Anikó létetik e valóságban...


Te már csak tudod, szerencsementes, hogy Lévai Anikó "mekkora nő"!
Kit érdekel, hogy te mit feltételezel az én családomról? Én olyan tényeket írtam le, amelyekről ebben az országban bizonyos szinteken mindenki tud. Ha nem tapsoltál volna arra, hogy a "baloldalon" fele ilyen leharcolt vezetőnek is örülnének, én se hoztam volna ide, hogy kiről is beszélgetünk valójában.

"Addig örülj, amíg Orbán Viktornál el nem szakad a cérna!" - szerencsére nem vagyok a felesége!


Na, ja! Te meg az a Kovács vagy, akinek a lúdtalpán is szeme nőt.


Nem nehéz, csak van ami hiteles, meg van ami nem.


Nem pusztán önfeladásról beszélek. Egy tönkrement életről.

Válaszok:
outsider1 | 2012. szeptember 7. 12:02

Magyarországon még mindig a paraszti mentalitás uralkodik:
"A gazdának s pláne lejjebb, a pásztornak, pusztai embernek, dohányosnak az az emberi kötelessége, hogy ember legyen. Nem angyal, ember. Tehát erősnek kell lennie fizikumában s élhetősnek lelke szerint. Nemcsak szabad tehát ravasznak lennie, hanem parancs. Ravaszkodni, hazudni, csalni, például lovat előkészíteni, eladásnál a másikat becsapni, a barázdát elszántani, a másik szeretőjét elszeretni, ellenségét titkon leütni, Tiszába dobni, mindent szabad, ami főbűn a középosztálynál: más dolog, hogy vigyázni kell, csendőrkézre ne kerülhessen a história."


Ez igaz, mint ahogy az is, hogy ahova viszont küldik, oda nem megy, vagy csak néha.


Igen, magánügy, nem is feszegetem a részleteket. De akinek nyitva van a szeme, az sok mindent leolvashat egy nyilvánosságban szereplő ember arcáról.

Válaszok:
koronaszep | 2012. szeptember 7. 12:11

Kovács Jenő!
A véleményszabadság nem egyenlő az ész szabadságra küldésével.

Jó lenne, ha ezt figyelembe vennéd.

(Vajon a MANDINER-nek ezzel kapcsolatban mi a véleménye?)


11:45

Ja, szóval te indítottad útjára a köresemest a választás napján, hogy Orbán összeverte a feleségét. Régen találgattam, miféle beteg állat bolsi lehetett. Köszi hogy bemutatkoztál. Látom vannak még ötleteid. Gonoszságnak, aljasságnak bolsiknál nem létezik alsó határ, mindig tudtam.


Érdekes, a "jobboldali" médiákban Róna illegális-törvénytelen-uzsorás-és semmisnek ítélte az összes valutaalapú lakáshitelszerződést....aztán, mint baloldali-über-bankár-oligarcha elmegy azokhoz, akik előidézték a jelenlegi helyzetet és lehülyézi a Zorbánt. Lehet, hohy Róna nem szellemileg leépült, de, hogy nem a gerincesek törzsébe tartozik az tuti. Mazel Tov!


12:00

Ezt a férget tényleg ignorálnunk kell a jövőben. Legalábis én ezt fogom tenni.


-
Zsil, nem lehet, hogy Te látens homoszexuális vagy ?
Nem szoktak homoerotikus álmaid, fantáziáid lenni ?
Nincs semmi bajom vele, a szabad /nemi/identitásválasztás híve vagyok, csak ne legyen már kötelelző.
Valika, mi ?
Fogadjunk, hogy a lovad meg a " zsuzsi " .
Beszélj egy szakemberrel, és ha úgy kell lennie, coming out, vállald fel, hogy önazonos légy.

Válaszok:
2.bicnicc | 2012. szeptember 7. 12:10

Ez nagyon gyengére sikerült, valika.

Válaszok:
koronaszep | 2012. szeptember 7. 12:13

Komoly bajok voltak ( vannak ?), de ez egy politikusnál " szakmai ártalom " .
Azt is tudjuk, hogy 6 az az 5, de ez már tényleg ingoványos és - legyünk őszinték - gusztustalan.
Nem ezért " szeretjük " a miniszterelnök urat.
Urunkat . ( Semlyén Zs. )


A virágnak megtiltani nem lehet .
Nem leszünk gyarmat !
Bájos, ahogy hazugozol, különös fénytörése van a vagdalkozásotoknak az elmúl bő két év tükrében.


Hát te tényleg csak nagyon szép lehetsz, de okos nem.


Őt már az aranyhala is megharapta.


Egy dologról van itt szó kéremszépen: távol vannak a húsosfazéktól. Senkinek ne legyen kétsége, hogy nem emiatt megy az ugatás. Sajnos leghamarabb 2022-ben férnek csak hozzá.


Szóval, Róna szerint a világ Magyarországon kívüli részén gáncs nélküli lovagok élnek.
Egyébként nekem úgy tűnik, hogy vele küldik a mézesmadzagot. Télen, a békemenet előtt is volt egy ilyen húzása. Szabaduljatok meg a Fidesztől, minden jó lesz, de ha nem összeomlás jön. Most a Fidesz frakció előtt húzta el. Ha megszabadultok Orbántól, akkor még fennmaradhattok.

Válaszok:
bookmark | 2012. szeptember 7. 13:19

Megnyugtató látni, hogy egy ilyen kretén az IMF-barát baloldal sztárja.


ez szép kis összefoglalás. orbánnál tankönyvibb esetet nem nagyon lehetne mondani (legfeljebb holtversenyt hirdetni néhány történelmi alakkal)


Azz,hogy Magyarországon komoly bajok vannak senki sem vitathatja aki itt él. Orbán nem jó miniszterelnök, de ki volt jó a rendszerváltozás óta? Az pedig, hogy kinek, mekkora a támogatottsága, ki fog derülni 2014-ben. Most 2/3 van, mert 2010-ben erre szavazott az ország. Mert aki akkor nem ment el szavazni, vagy kis, parlamentbe be nem jutó pártra adta a voksát az is 2/3 részben a Fideszre adta szavazatát. S ez "a 2/3 áll mint a cövek". Szerintem már sokkal lankadtabb ennél, de Orbánnak muszáj ezt mondania. Amúgy kíváncsi lennék: ha Orbán - bármi miatt- egyik napról a másikra eltűnne ( pl. Pataky Attilával együtt elrabolnák a földönkívüliek) kit találnátok alkalmasnak helyette a miniszterelnöki pozícióra? Olyat aki szakmailag is alkalmas lenne és támogatottsága is van. Írjátok meg lécci!


Szóval nem mézesmadzag, hanem selyemzsinór.


Akkor mégis Charles Gati polgárháborús forgatókönyve jön?


A közgazdaság eleve nem egzakt tudomány. A matek az, de a közgáz nem.


Te semmilyen kalapot nem emelsz meg, mert arra is képtelen vagy amit a másik megtett. Hiába adná meg stefanovszky amit kérsz - cím, és a többi adat - te akkor sem adnád meg a te valódi neved címed, de a stílusod alapján folyamatosan zargatnád.


A Róna féle nyilatkozatok mögé kell látni. Ha az ATV kéri fel, jön a vesszen Orbán, a tőke úgyis felfalja a kormányt típusú agymenéseivel, ha a köztévében szerepel, sokkal visszafogottabban nyilatkozik. Róna tudja hogy éppen amelyik lövészárokban van, ott az ott elvárt hangsúlynak és tartalomnak megfelelően nyilatkozzon. Kálmán Olga iránt érzett elfojtott vonzalma kihozza Rónából az állatot....

Válaszok:
brabant89 | 2012. szeptember 7. 14:08

Európában Mo-n van a legerősebb kormány.

Válaszok:
brabant89 | 2012. szeptember 7. 13:14

Mind Anikó, mind a gyerekek nagyon jól vannak.


Szerintem már válaszoltak.


Vigyázz, mert hazudni fog.


Róna Péter nem sztár, és oltári hülyeségeket beszél. Pl. devizahitelezésről, vagy hogy 400 Ft lenne az Euro reális árfolyama. (csak a piac nem tudja..)


Róna megállapítása szerint,Orbán valótlanságokat állít,és a Nyugat nem tud majd szót érteni egy olyan politikussal,aki hazudik. Nos,ez elég jól ment a Nyugatnak Gyurcsány idején.


" Én olyan tényeket írtam le, amelyekről ebben az országban bizonyos szinteken mindenki tud."

Ez a veleje: bizonyos szinten és mindenki és tud.

Gondolom, nyilvánvaló, kik ezek és hol vannak.

Ezt az ótvar hazugságot nyomatják évek óta, vegyítve gyerekelhagyással, diliházzal, miegyébbel. A sok elmeroggyant meg kárörvendve szajkózza. Elkeserítően primitív hozzáállás.


"El kell venni Orbán hatalmát"

Egyszerű.

Székből feláll - elmegy szavazni.

És már meg is van. Vagy esetleg nem erre gondolt?

Válaszok:
brabant89 | 2012. szeptember 7. 13:22
bookmark | 2012. szeptember 7. 13:37

Szerintem Kovács Jenő, bánatában mert megszűnt a Munkásőrség, és a pártgyűlések sem a régiek már, bár még mindég elvtársnak szólítják egymást, esténként előveszi a kövidinkáját(attól olyan dinka) azt beszopja és rettenetesen erősnek érezvén magát először jól elveri az asszonyt,aztán leül a számítógép elés és könyörtelenül veri a billentyűt. Nagy bátran nekimegy Orbánnak és mindenkinek, akinek csak szimpátia révén is köze van a jobboldalhoz.

Aztán elégedetten tér nyugovóra, mint aki teljesítette a Párt elvárásait. Igen Elvtárs! Csak így tovább Elvtárs! Remélem lesz mit mesélnie a következő taggyűlésen, vagy egy DK-s tüntetésen. Hallja majd mindenki, hisz szinte zártkörűnek számít, legalább is a létszámot tekintve.

Szerintem ő olyan kis autóstáskás, vasaltnadrágos,rövid ujjú kockás inges köpcös. Tudják? Ezek olyan egyformák.


hol volt ez Róna 2005-2008-ban ? Mert akkor állították kényszerpályára a jövendőbeli magyar kormányokat ... ok - okozat a többi csak mese.


Abban az értelemben igen, hogy mindent le tud dugni mind a saját pártja, mind a népe torkán.

De már a környező országokban sorra kapja a kokikat és sallerokat (kettős állampolgárok vegzálása Szlovákiában, az általa támogatott pártok látványos bukása Szlovákiában és Romániában, erősödő kormányzati magyarellenesség Romániában).

Válaszok:
hátakkor | 2012. szeptember 7. 15:08

Végre valaki eljutott a lényegig. Róna nem tett kevesebbet mint hogy nem is annyira burkoltan felszólította a 2/3-os frakciót az árulásra.

Drábik János szerint az egyetemeken is úgy tanítják a közgazdaságtant, hogy maguk a közgazdászok se értsék. Nem találom a youtube-os videót amin egy fiatal számítástechnikus, aki bankoknak csinál programokat simán levezette, hogy a kereskedelmi bankok a levegőből csinálják a hamis pénzt, akkor amikor hitelt adnak de ezt úgy tanítják az egyetemen, hogy a diákok ne értsék. A jó jegyért elismétlik a vizsgán a rossz matematikai levezést és mennek tovább, nem értelmezik, mert félnek, hogy ha kérdéseket tesznek fel, akkor elveszítik a professzorok jóindulatát. Róna ennek az egyetemi oktatásnak az egyik kulcs figurája.

Hogy mi a rendes demokrácia azt pedig nagyon sokan kezdik megkérdőjelezni a világban.

Miközben az EU tagállamok nem hogy nem növekednek, de súlyos recesszióval küzdenek és az brüsszeli bürokrácia nem csinál semmit, addig ha MO helyben van már az is óriási eredmény. Tessék Bogár Lászlótól elolvasni a meddig növekedjünk cikkjét. Nem ez a pontos cím, de a Magyar Hirlapon van. A lényeg az állandó növekedés jelenti a valóságos pusztulást, mert ki növekedjünk magunkat a véges erőforrásokkal rendelkező bolygónkból. NEM KELL ÁLLANDÓ NÖVEKEDÉS ÉS NEM KELL RÓNA!!! Gondolom, hogy a nyári szabadkőműves gyűlésen Rónát letolták, mint paraszt a gatyát, hogy hogy az Orbán még mindig hatalmon van? Most az öreg átment hisztériázóba.
Tényleg azt hiszi, hogy ezzel a nyilatkozatával bizalmat keltett a magyarokban? Egy ilyen kegyetlen fazon majd jó emberi világot akar nekünk összehozni? Megismertük Róna valódi kegyetlen és a magyarokat teljesen lenéző felsőbbségitől eltelt énjét.


Nem erre gondolt. Arra gondolt, hogy először is a jobboldalnak kellene megemberelnie magát, és Orbánt elzavarni. 2014 előtt másképp nem is lehet Orbánt a hatalomból eltávolítani.

Válaszok:
hátakkor | 2012. szeptember 7. 15:11

Puha vagy Jenő, még mindig Trabanttal jársz?

"Mengele néven bujkálok Algír külvárosában
Les rám egy szadomazichista
Tisztaságmániákus őrült
Akivel együtt lakom
Ö is kém, figyeli, kinek dolgozom
Én is az asztalán matatok
Hogyha nincs itthon
Mindent megteszek, hogy megtudjam
Kinek dolgozik
Ugyanannak a két ellenséges csoportnak
Küldözgetjük jelentéseinket
Akik egymásnak küldözgetik
Jelentéseiket rólunk
(prózai betét, '85-ös koncerten)

Nem tudom, hogy hol vagyok
Mindig rád gondolok"


köszi, ezt nem tudtam. Igy már teljesen világos, hogy miért most kezdett Magyarország bomlani:-)


Erre légyszíves mutass bizonyítékot. Ha nem tudsz, akkor egy egyszerű rágalmazó vagy.


De a legszomorúbb, hogy a Kövesi-féle kinaiak, se hatódtak meg eléggé, magyar rokonaik pénz igényeitöl... Ki érti ezt?

Na és ki ne értené az implicite zsidózás diszkrét báját?...


Újfennt bizonyítékot kérnék...


De nehogy már azt merjék mondani ránk bárhol is, hogy antiszemiták vagyunk!...


Ez szemenszedett hazugság! Lévai Anikó megverésének hazug híre még 2002 táján terjedt el, amit ÉLŐ TELEVÍZIÓS adásban való megjelenése is cáfolt.


Naná, hogy nem erre gondolt. Arra gondolt, hogy a 2/3-os frakcióból árulják el annyian az Orbánt, hogy megbukjon a kormány. Ezt csinálták a Berlusconival is.

Tehát a karvaly tőke nálunk is ezt akarja megcsinálni és nem lepne meg ha az ügyvezető miniszterelnökséget Bajnai vállalna el nemi húzódozás után, hogy a színházi drámaiságot se hagyjuk ki. Pénzügyminiszter Róna Péter lenne.


Te nem sokat ertesz abbol, amit Rona mondd, es az SZDSZ programjabol sem sokat fogtal fel eletedben, ha szerinted Rona SZDSZ-ss volt. Tuz es viz az a filozofia, mit kepviselnek/tek.


Megnéztem. Egy hitvány manipuláció.


Tehat az SZDSZ-re gondoltal. Szadeszes kormany nem volt, csak MSZP-SZDSZ kormany, amibol nyilvan azert emelted ki a 9x kisebb partot, mert rajuk akartal hivatkozni. Nem, el kell keseritselek, sem az LMP-nek nincs koze az SZDSZ politikajahoz, filozofiajahoz, sem Ronanak, ha akarod, adok errol erdekes olvasmanyt, bar ketlem, hogy felfogd majd, ami abban all.


Az alcsúti baltás már a páva segge alá kormányozta az országot


"be tudta bizonyítani, hogy a farok csóválja a kutyát."

Ez igen kozkeletu tevedes, az SZDSZ lenyegeben semmit nem tudott megvalositani gazdasagi programjabol sot, meg ok fekudtek le a Medgyessy kormany alatt a hitelbol eletszinvonal novelesnek, ami nem allhat tavolabb egy liberalisnal.

De hogy minimalis fogalmad legyen a baloldali, liberalis gazdasag es tarsadalomfilozofia ellenteterol bemasolom neked a hires Bauer-Rona vitat 2010-bol. (Nyilvan meg csak nem is hallottal rola, hogy volt ilyen.) Olvasd lassan es figyelmesen, bar nem fuzok remeney hozza, hogy meg fogod erteni, mirol van szo.

http://href.hu/x/ig82
http://href.hu/x/ig81
http://href.hu/x/ig83
http://href.hu/x/ig84

elore szolok, ez neked melyviz, de gondoltam akkor is bemasolom, hatha van, akit erdekel, es szeretne tisztan latni

Válaszok:
maradi | 2012. szeptember 7. 14:21
drkovax | 2012. szeptember 7. 14:43
hátakkor | 2012. szeptember 7. 16:59

Róna Péter elfelejtette megemlíteni, hogy három nagy csoport egymással versenyezve vásárlója fel az EU tagállamok még értékkel bíró részét. Arabok, oroszok és kínaiak. Üzletláncokat, cégeket "ad assurdo" foci csapatokat vásárolnak. A gazdasági háború és hatalom átvétel igen idegessé teszi a globál gazdit és Rónát is.

Látványos kirohanása is azt jelzi, hogy nem a tervek szerint mennek a dolgok.


Róna, az országot azok a szar kommunisták, bolsevikok és utódaik (plusz szdsz) tették és teszik tönkre, akiket te is szolgálsz. (1947-1989, 1994-1998, 2002-2010)
Úgyhogy kuss a neved.

Válaszok:
egysegelem | 2012. szeptember 7. 14:08

"Kálmán Olga iránt érzett elfojtott vonzalma kihozza Rónából az állatot...."

Ha belenéztél volna a videóba, láttad volna, hogy nem Kálmán Olga volt a beszélgetőpartnere, hanem egy férfi ...

Válaszok:
Claypool | 2012. szeptember 7. 16:29

Te sem sok Rona cikket olvastal mondjuk 2006 es 2010 kozott. Igy megbocsatom tudatlansagod.


Ezek szerint még nem igen láttál közgazdasági tankönyvek meg szakfolyóiratokat. Szerintem pótold, és utána szólj hozzá


Te komolyan nem tudod, hogy mi köze a múltnak a jelenhez ? Akkor neked nem lehet elmagyarázni semmit... te jó ég, remélem,csak vicceltél.


Nem kell Róna Péternek lenni ahhoz, hogy valaki lássa, mi történik ebben az országban.És a jellemző reakció: Aki bármit is kritizálni merészel, az hazaáruló, zsidó és a külföldi érdekek kiszolgálója. Ez az út a pokolba vezet, és Magyarország teljes leépüléséhez.

Válaszok:
Sándor | 2012. szeptember 7. 15:13

Kitalalt dolgokat nehez cafolni. Aki rendszeresen olvassa Ronat evek ota, es azt irja hogy az MSZP-t, SZDSZ-t szolgalja, annyira nincs tisztaban a tenyekkel, hogy en inkabb csak mosolygok rajta, es ezen hozzaszolasod alapjan, rajtad is, mert nyilvan te is ugyanaz a tanulatlan tusko vagy, mint o.


Nem tudom, olvastad-e itt a Mandineren a jobboldal állapotáról szóló (jobboldali értelmiségiek-publicisták által írt) sorozatot.
Hát, az a sorozat nem rajzolt nagyon vidám képet az Orbán-kormány tevékenységéről. Volt olyan írás (ha jól emlékszem, ergé-é), amely szerint nem is lesz pozitív változás, amíg Orbán marad a hatalmon.


Hát a Bokros Csomag, benne a közszolgáltató monopóliumok és a kiskereskedelm privatizációjával, az mi volt, ha nem 100 % SZDSZ?
AZ összes nagy volumenű rablás 2002 és 2010 között (amiket persze nem is vizsgál senki): 4-es metró, M6-os autópálya, Körösheygi völgyhíd, digitális táblák, kakaóbiztos számítógépek, Combino, MÁV szétverése, hogy csak néhányat említsünk?
Ezen kívül mi volt még az SZDSZ híres-neves gazdaságpolitikája?


"Oszt szerinted is arra lenne jó a javaslatod, hogy azonnal megszűnne a Fidesz?"

Igen, valószínűleg. Orbán nélkül egy másik párt képviselné a jobboldalt. De erről a fideszesek tehetnek: egy ember kénye-kedvének kiszolgáltattak egy pártot. Hogy mi lenne itt utána, nem tudom. Ez csak az út kezdete lenne, de legalább egy esély a kezdésre.


itt valami félreértés lesz, mert az eredeti kérdésem az volt, hogy hol volt Róna, mikor kényszerpályára állították az országot... erre válaszoltad, hogy ott volt, mint szdsz tanácsadó...amire azt írtam, lehet félreérthető iróniával, hogy akkor értem, neki miért most kezdett bomlani MO-ág...

Válaszok:
egysegelem | 2012. szeptember 7. 14:27
hátakkor | 2012. szeptember 7. 15:06

igen, igazad van:-) visszaolvastam...


"Róna: El kell venni Orbán hatalmátô


Végre, hogy valaki kerek-perec kimondta, hogy a demokráciákban a hatalom nem a népé, hanem választott diktátoroké, kik hatalmukat az adókból üzemeltetik.

Válaszok:
egysegelem | 2012. szeptember 7. 14:31

A lenyeg, hogy mindketten buta, tudatlan majmok vagytok, kezetfoghattok.

Válaszok:
silenceCZ | 2012. szeptember 7. 14:38

nos, szerintem - és feltételezem, hogy Te is azon a véleményen vagy, hogy MO-t teljesen tönkretették 2005-2008 között. Ez a Róna akkor nagyokat hallgatott, most meg felbomlásról beszél...szóval én egyetértek veled, maximum nem fogalmaztam egyértelműen...

Válaszok:
egysegelem | 2012. szeptember 7. 14:34

Miért Valika? Miért nem Sárika?


Miért Valika? Miért nem Sárika?


Nem, Rona azt mondta, a kovetkezo mondatban, a parlamenti tobbseggel rendelkezo Fidesz frakcio az egyetlen, aki ezt megteheti. Miert hazudsz?

Válaszok:
Himalája | 2012. szeptember 7. 15:07

A többség nem tesztését fejezte ki a bácsi gondolatairól, számomra döbbenet, hogy még mindig ennyi agyhalott van ebben az országban, amíg ez így van nem lesz itt felemelkedés vagy mi a fene......


Mo-t az Orban, Medgyessy, I. Gyurcsany kormanyok tettek tonkre 2000 es 2006 kozott azzal, hogy merhetetlenul emeltek az eletszinvonalat, hitelbol, utana mar kenyszerpalya volt, te sem sokat ertesz a gazdasaghoz, 2006 utan, mar nulla mozgaster volt.

Válaszok:
silenceCZ | 2012. szeptember 7. 14:41

köszönöm szépen az értékelést, olyan balliberálisra sikeredett, gratulálok. No figyi géniuszka : 2002-re 52% - ra csökkent - ha akarod a Fidesz annyira csökkentette - a magyar GDP arányos államadósságot. Magyarország, Csehországgal együtt a régió vezető országa volt. A Ti dilettáns ( mivel jóhiszemű vagyok, csak dilettantizmust feltételezek ) bandátok ebből a nagyszerű poziciókkal rendelkező országból megcsinálta Európa lúzerét... pl. 2007-ben 0,1% GDP növekedést, akkor amikor a környező országok 5-10%-os növekedést értek el. Fogd fel ember, mindent leromboltatok... nagyon álszent a piromániások tűz van kiáltása...


hát a 98-02-es időszakban melyik az a makrogazdasági paraméter ami komolyabban befolyásolta volna a jövőbeli növekedést... konkrét választ kérek, ha már akkora szakember vagy...


Ne használj olyan fogalmakat amiket nem ismersz.
Orbán utoljára 2002-ben adott interjút (a HVG-nek). Azóta csak előre megbeszélt kérdések és válaszok vannak. Egyszer sem vállalt fel igazi interjú-szituációt, ahol valódi kérdésekre is válaszolni kell.


Dehogynem. A programja lényegét megvalósította: "Az SZDSZ tele van korrupcióval." (M.P. utolsó szavai miniszterelnökként)

Válaszok:
egysegelem | 2012. szeptember 7. 14:49

A gazdaság épp az IMF pénzéből működik, te szerencsétlen. Az egy keret volt (valóban védőháló, ahogy most mondják), és kb. a kétharmadát már az Orbánék vették fel. Anélkül a pénz nélkül már rég államcsődben lennénk.

(Forrás. Államadósságkezelő Központ, http://img6.hvg.hu/image.aspx?..)


Hol vannak ma ezek az ugyek?


Addig okés, hogy kellene, de ki kapná?

A szocik prezentálták két ciklus alatt micsoda profi kormányzásra képesek.
A LMP még vadabb szociális demagógiákat képes előadni, mint a szocik v.ha.
A Jobbik elképzeléseihez képest meg a mostani Fidesz akciói is liberális tevékenységnek minősülnek.
Gyurcsány párt viccnek is rossz.

Ennyi a felhozatal nagyjából.


nem, nem!
már teljesen leépült.


Az Ő és a hozzá hasonló foxi-maxik szakértők segédletével építették le és rabolták ki Magyarországot és a magyar népet az idegen katonai hatalom segítségével ~ a 6 évizedig, a NEMZETIDEGEN, magyarellenes szocialista kormányok.


"Róna Péter szerint Magyarországon teljes bomlási folyamatnak vagyunk szemtanúi."

Sokan nem csak szemtanúi, hanem szenvedő alanyai is vagyunk - sajnos.

Ma nem nagyformátumú emberek vezetik az országot, hanem fehérgalléros bűnözők.

Válaszok:
egysegelem | 2012. szeptember 7. 14:56

Eddig sem azok vezettek, tegyuk gyorsan hozza, csak mostanra lett mar latvanyos. :)


Ha Róna szerint a 400 Ft-os Euró a jó, akkor ezerrel vegyen forintért Evrót, ne a TV-ben beszéljen róla!


Róna akkor Fletó tanácsadója volt, hamar meg is lett az IMF-EU megállapodás..


"Nem, Rona azt mondta, a kovetkezo mondatban, a parlamenti tobbseggel rendelkezo Fidesz frakcio az egyetlen, aki ezt megteheti. Miert hazudsz?"

Igazad van, Rona valoban nem azt mondta. Úgyhogy bocs. Ettől függetlenül viszont a véleményemet, melyet ezzel kapcsolatban megfogalmaztam, továbbra is fenntartom.

Válaszok:
egysegelem | 2012. szeptember 7. 15:11

Aki buta az tanul! Aki nem tanul az buta is marad... A devizaadósság 2004 szeptemberében 2 ezer 748 milliárd batkának megfelelő összeg volt. 2009. áprilisában 7 ezer 406 milliárd batkának megfelelő – azaz négy és fél év alatt csaknem háromszorosára nőtt. Erről van szó butuska...


Akkor csatoljuk vissza őket? A jelenlegi Magyarország kormányáról van szó, nem Romániáról.


Róna Péter "2008-ban az Nemzetközi Valutaalappal (IMF) valamint az EU-val való hitelmegállapodásról folytatott tárgyalásokon a második Gyurcsány-kormány tárgyalóbizottságának tanácsadója volt."

Az akkori megállapodás minden egyes része a széles néptömeget érintette, megfaragva a jövedelmeket, csökkentve a fizetőképes keresletet, mely tovább rontotta a belső fogyasztásra termelő magyar cégek esélyeit.

Kiegészítésként. "2011-ben a Lehet Más a Politika (LMP) pártalapítványa, az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumának társelnöke lett Schmuck Erzsébettel közösen."

Válaszok:
egysegelem | 2012. szeptember 7. 15:12

Amikor valaki azt mondja, Orbannak mennie kell, nem arra gondolnak, hogy majd "valaki" (USA, Izrael, IMF, EU, zsidok, akarki) megmondja, ki jojjon helyette, hanem arra, hogy a Fidesz frakcio belatja, tul nagy arat kell az orszagnak fizeti a torpenapoleon hatalmanak megtartasaert. Tehat nem valami parlamenten kivuli puccs, vagy valami kulso beavatkozasra szamitanak, hanem a kepviselok jozan eszere, ahogy ez az MSZPben megvolt Gyurcsanynal. Termeszetesen ez hiu abrand, mivel Oban maga a Fidesz, es ott senki pisszenni sem mer, nemhogy Orban ellen szavazni, ebben jelentosen kuonboznek az MSZP-tol, vagy a demokratikus vilag mas parjaitol.

Válaszok:
Sándor | 2012. szeptember 7. 15:15

Akkor Róna vegye rá a képviselőket, de ne a TV-ben lázítson! Egy paprikajancsi levenné a kormányfőt, akkor lobbizzon!
Vagy komolyan vette Heller lázálmát?


"Az akkori megállapodás minden egyes része a széles néptömeget érintette, megfaragva a jövedelmeket, csökkentve a fizetőképes keresletet, mely tovább rontotta a belső fogyasztásra termelő magyar cégek esélyeit."

Azt gondolom, Mo-n ideje leszamolni a belso kereslet indukalta gazdasagi novekedes mitoszaval. Sosem volt ilyen, sosem lesz ilyen.

Válaszok:
hátakkor | 2012. szeptember 7. 17:06

Róna Péter és csapatának irányítása alatt 1994. óta angolszász mintára szerveződő kockázati tőkealappá vált az EMA. Az első jelentősebb magántársaság, az Ibusz részvénykibocsátását is az EMA szervezte meg a pesti tőzsdén. A magyar-amerikai North American Bus Industries (NABI) pedig a tőzsde egyik sikercégévé vált (az EMA 55,6 százalékos részesedésének piaci értéke 2000 nyarán már 50 millió dollár volt). Igaz, két balul sikerült üzleten - a Mireliten és a Csabai Konzervgyáron - összesen mintegy 15 millió dollárt veszítettek, viszont komoly nyereséggel szálltak ki a Telekábel kábelteleviziós társaságból és ugyancsak eredménnyel értékesítették a Rábában lévő 10 százalékos részesedést is.

"Az EMA részvényesei - többek között az ENSZ Nyugdíjalapja, a Union Bank of Switzerland, vagy a Quantum - meghosszabbították az alap működési időtartamát. Ezzel nyilván a számukra folyósított több mint 70 millió dollárnyi osztalékot méltányolták."

Hol is van ma az IBUSZ, a NABI, a Mirelite, a Csabai Konzervgyár, a Telekábel vagy a Rába részvény ? És miért is hízlaltuk évi 30%-al az ENSZ Nyugdíjalapját vagy a Union Bank of Switzerland-ot, miközben az ami tulajdonban lévő K Ö T E L E Z Ő ÉS TÖRVÉNYBE BETONOZVA OTTHAGYHATATLAN magyar nyugdíjpénztárakat sorra viszik szándékosan? bukóba azok kezelői ?

Kinek is hasznosulnak Róna Péter bölcseletei, és TETTEI?

Válaszok:
egysegelem | 2012. szeptember 7. 15:16
egysegelem | 2012. szeptember 7. 15:20

"Aztán mégis , hogy gondolja Róna elftárs?? "

Talan nezd meg a videot, pontosan elmondja. A Fidesz frakcio tobbsege valthatja le.

Válaszok:
Sándor | 2012. szeptember 7. 15:17

Igen... VILÁGOS... a VÁLASZTÓK.. Ismét jól elverték .... az MSZP-t és a Jobbikot !!
http://mno.hu/belfold/ismet-jo..


"Pedig most nincsenek itt Ivánék és a sereg is csak egy rakás ócskavas..."


Nincs is szükség Ivánékra, hogy Orbán a hatalmát meg tudja tartani. Ugyanis hiányoznak hozzá a Johnok is, kik rajtunk keresztül szeretnének egy borsot törni az Ivánék orra alá. Más volna a helyzet, ha Orbán geopolitikailag Putyin felé húzna. Akkor a Johnok újra megjelennének, és Orbánnak a hatalom megtartásához megint szüksége lenne Ivánékra.

Válaszok:
Sándor | 2012. szeptember 7. 15:29

Te erted, hogy mi az a kockazati toke alap? Mi koze a kerdesednek, hogy hol vannak ma ezek a cegek Ronahoz?

"És miért is hízlaltuk évi 30%-al"

Mi ez a tobbes szam elso szemely?


Igen... VILÁGOS... a VÁLASZTÓK.. Ismét jól elverték, kizavarták .... az MSZP-t és a Jobbikot !!


Ja most latom csak, ezek nem a te gondolataid, te ezt a netrol masoltad, igy mar ertem. :))))

Válaszok:
Sándor | 2012. szeptember 7. 15:23
Sándor | 2012. szeptember 7. 15:24

Róna Péter "2008-ban az Nemzetközi Valutaalappal (IMF) valamint az EU-val való hitelmegállapodásról folytatott tárgyalásokon a második Gyurcsány-kormány tárgyalóbizottságának tanácsadója volt."

Az akkori megállapodás minden egyes része a széles néptömeget érintette,
megfaragva a jövedelmeket, elvéve a 13-ik havi fizetés, átjátszva az ország vagyonát a külföldieknek,
csökkentve a fizetőképes keresletet,
mely tovább rontotta a belső fogyasztásra termelő magyar cégek esélyeit.

Kiegészítésként. "2011-ben a Lehet Más a Politika (LMP) pártalapítványa, az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumának társelnöke lett Schmuck Erzsébettel közösen."

Válaszok:
egysegelem | 2012. szeptember 7. 15:24

Igen... 2006-ban még 12 cukorgyárunk is volt… http://www.youtube.com/watch?v..


A hozzád hasonló károgó és Róna pedig csak annyira érdekel, amennyiben aktuális, hiteltelen károgásaival ninden alkalommal bebizonyítja, hogy fizetett zsoldos.


"átjátszva az ország vagyonát a külföldieknek"

Az akkori IMF megallapodas pontosan milen vagyont jatszott at es kiknek?

"elvéve a 13-ik havi fizetés"

Szerinted ha egy orszag nem kepes valamit kitermelni, akkor miert kellene fizetnie hitelbol?

:)

Annyira nem erted a vilagot, es annyira nincs ertelme annak, amit masolgatsz. :)))

Válaszok:
Sándor | 2012. szeptember 7. 15:28

Nem, azt is elmondja a videoban, hogy miert. Elobb nezz, lass, ertelmezz, es utana kerdezz. :)


a külföldi katonai segédlettel 6 évtizeden keresztül,
a magyar népen élősködő NEMZETIDEGEN, magyarellenes szocialista maffiózók, a 6 évtizedük alatt, mindent tönkretettek, szinte teljesen eltüntették a magyar nép vagyonát, milliókat tettek munkanélkülivé
,... hisz alóluk már 1980-1997 között eladták, az üzemeket gyárakat, szénbányákat, vegyiműveket, bankokat, biztosítókat, boltokat
... a mindig idegen katonai segédlettel hatalomban lévő gazember szocialista horda, a magyar embereket kirabolták,... bérmunkássá tették saját hazájukban!!
2008-ra még aztán AJÁNDÉKKÉNT az őket hatalomban tartó "munkásosztályuknak" csődbe is vitték az országot!!!

Válaszok:
Trükkök Százai... | 2012. szeptember 7. 18:09

Hát bizony hiába próbálják néhányan szépíteni és elmaszatolni... Ez lett a vége 66 éve tartó sehova se vezető gyalázatos kommunista rendszernek, amely 66 év alatt az égvilágon semmit nem javított az emberek életén anyagilag... Sőt, éhezés, nyomor, eladósítás, óriási munkanélküliséggel AJÁNDÉKOZTÁK meg e nemzetidegenek, a SZAVAZÓIKAT, a „munkásosztályukat”!! Pedig másról se hallottunk, mint a folyamatos felvirágoztatásról, a DÜBÖRGŐ GAZDASÁGRÓL, a SZÁGULDÓ PANNOM-pumáró, A NAGY A JÓLÉTRŐL.
az emberek a nemzetidegen szocialistákat kidobták az ablakon, a trükkös hazug eszméjükkel együtt, ezért tudott a Fidesz-KDNP kétharmados felhatalmazást kapni.

Válaszok:
1istvan | 2012. szeptember 7. 16:21

Igen... VILÁGOS... a VÁLASZTÓK.. Ismét jól elverték .... az MSZP-t és a Jobbikot !!

Válaszok:
Trükkök Százai... | 2012. szeptember 7. 18:11

Ja. De mintha jogásznak készült volna.


a hitelre és adósságra épült emberellenes szocialista eszme rendszer tönkretette Magyarországot, és a családokat!
A NEMZETIDEGEN külföldi ügynökök, a nemzetáruló foximaxi szocialista-liberális csapat
… 2004-től folyamatosan Összejátszva a KÜLFÖLDI TULAJDONÚ BANKÁROKKAL... az ország működő vállalatainak átjátszása, az ország, az önkormányzatok, a magyar vállalkozások eladósítása után...,RÓNA féle foxi-maxi szakértőkkel
… MÁR, A LAKOSSÁG TULAJDONÁBAN LÉVŐ INGATLANVAGYONOK ÁTJÁTSZÁSÁT KÉSZÍTETTÉK ELŐ,
a könnyen hozzáférhetővé tett, igencsak akciós, devizahitelek elterjesztésével is...
2010-s választáskor az értelmes a magyar választók elzavarták ezeket a NEMZETIDEGEN gazembereket, a sleppel együtt


"Róna: El kell venni Orbán hatalmát "
2014-ben? Nem azonnal!
A FIDESZ frakció vegye el!
Ezt ugye úgy szoktátok, hogy megvesztek embereket.
Eddig hányat sikerült megvenni?

Eddig volt cigány, zsidó, diktátorok majd mindegyike. Most a legújabb, hogy megőrült.
Azért örült meg, mert Róna (!) nem érti a viselkedését.
Jó! De mi van, ha én például értem? Vagy az a baj, hogy ez a "piacok" szempontjából kedvezőtlen?
Ilyen habzó szájú megnyilatkozást az amerikai népszavában láttam utoljára.
Egyáltalán miért számol a fidesz frakció halálával? Valamit nagyon nem ért ez az ürge!


Miért Jávor Benedek zöld hantájával meg mindent osszunk szét az alsó rétegeknek abból mi lenne?

Mesterházyéknak van v.mi elképzelése azontúl, hogy mindent amit diktálnak aláírnák?

Vona meg a másik véglet amilyen világról ő álmodik az nincsen segítő keleti testvérek stb. blabla.

Gyurcsány meg alapban nagyon sikeres kormányzást produkált.


Ezt a Dentrobatidae nevezetű, oktalanul és állandóan trágár félbolondot miért nem zárják ki a mandiról?

Rokona valamelyik szerkesztőnek?


Na jól figyelj, csak azért nem válaszoltam eddig, mert más dolgom akadt! De csak ne hidd, hogy megfutok előled, vagy bárki elől, megadom én minden adatomat baszki, ha te is megadod a tiédet, és tételesen bizonyítod, amit folyamatosan ugatsz, hogy Gyurcsány elmebeteg, bűnöző, a gyereke - amit ott üvöltöztetek a házuk előtt, miközben a teljes család bent - tolvaj, Bajnai gyilkos, Heller és társai szintén bűnözők és még sorolhatnánk-sorolhatnánk-sorolhatnánk.
A karaktergyilkosság ilyen mocskos formája a ti műfajotok, én, aki nem ugyan nem vagyok a ti értelmezésetek szerint "baloldali", ahogy te se meg a többi birka se "jobboldali, én csak tanulok tőletek azzal a különbséggel, hogy én nem biztos ám, hogy nem állítok igazat. Amit írok, az ITT ÉS MA ebben az országban nem bizonyítható, mert mindenki kussol. És persze nem is elegáns ezeket leírni, ezt belátom, mivel nem vagyok olyan primitív bunkó, mint te például, aki gátlástalanul okádsz ki bármilyen mocskot bárkire "érv gyanánt", mivel ahhoz túl idióta szervilis barom vagy a mélyen tisztelt qúrmányoddal meg a név szerint kiválogatott fideSS frakciójával egyetemben, hogy a gusztustalan maffiokráciai módszereiteket gondolkodó emberek számára eladhatóvá tegyétek - ennek mára VÉGE!

Egyébként engem akár még a TEK is megtalálhat; ami ma van, ahhoz képest ez se lepne meg, de jóerősen leszarom! Tőlem ti már semmit nem vehettek el, max. az életemet, és képzeld, még azt is jó erősen leszarom.


"Róna Péter nem más, mint a kommunizmus eszméje áltat kreált osztálytársadlmi gazdaságpolitika kiszolgálója."

Állításodat úgy értelmezem, hogy szerinted semmilyen társadalmi osztályok nem léteznek.


"Róna Péter nem más, mint a kommunizmus eszméje áltat kreált osztálytársadlmi gazdaságpolitika kiszolgálója."

Ezek szerint a tanyasi paraszt egy osztályba sorolando a pesti libsivel és a lapátos melós ugyanaz osztályba Simor Andrással


sose fogják megérteni.
el nem jut az agyukig, hogy lehetett volna már akkor is másképp.
ha pl nem róna a tanácsadó, aki egyébként az imfnek dolgozik.
elég gagyi a faszi, régen nem hittem volna el, hogy ennyire az.


Lehet, kissé zavarban vagyok. A komcsik azt állítják, léteznek osztályok, a demokraták pedig azt, hogy nem léteznek.


De biztos érezte Olgácska spirituális jelenlétét! :)


Ennek a piperkőcnek az a baja, hogy nem ismeri a dakota közmondást mely szerint; A véleményszabadság nem egyenlő az ész szabadságra küldésével.
Máskülönben meg azt tartja a dakota közmondás; Bolonddal ne törődjél, még a barátjának néznek!


"Ez az oka ennek a vergődések, amit az ország csinál. Orbán - ahogy Gyurcsány is - csak egy tünet. Nem maga a baj. A baj ennél sokkal mélyebb."

Ezek szerint, amikor választások vannak, és kormányváltás következik be, csak tüneti kezelés? Azt hiszem, igazad van.


A vége ez lesz sajnos. A magyar elit mára olyan szinten elértéktelenedett, hogy a végkifejlet az lesz, mert a népnek nincsen igénye többre annál, hogy hülyének nézzék.
Igazából az a baj a magyar nép értelmesebb része szépen elvándorolt az utóbbi száz évben vagy pedig most vándorol el.


Valami ÉRDEMI az őrjöngésre?


"Azok egyikeként, akik tanították, hogy kell csődbe vinni a gazdaságot."

egyikeként.....,

ezek szerint ilyen tanárból több is van. Szerinted mennyi?


"A természetes társadalom rendekből áll."

1. Mit tekintesz természetes társadalomnak?
2. Az egyes rendek egyforma jogokkal, lehetöségekkel és egyforma befolyással rendelkeznek az osztályokkal szemben, vagy sem?
Milyen a különbségek vannak az "Osztály" és a "Rend" között.

"Minél magasabb rendbe kerül egy ember, annál nagyobb felelőség nehezedik a vállára."

Melyek az alacsonyabb és melyek a magasabb rendek?


Heller Ágnes R. Pétert akarja miniszterelnöknek, ezért fontoskodik annyit az öreg. Pedig a léhűtő Gyurcsány közvetlen embere, benne volt Ferenc sok gügye döntésében, úgyhogy k. o.


és ezt itt most hogy?


ha egzakt lenne, 10 közgazdászból legalább 9 ugyanazt mondaná. de 10 húszfélt mond.


Baur és Róna, a két épületes agykolosszus vitázik..


"Számokkal dolgozik"

Az asztrológusok is

"gazdaság/gazdálkodás törvényei önmagukban helytállóak!"

Ez igaz. Csak az nem mindegy, hogy ezeket figyelmbe veszik-e. Gyakran nem.


Azt gondolom, Mo-n ideje leszamolni a belso kereslet indukalta gazdasagi novekedes mitoszaval. Sosem volt ilyen, sosem lesz ilyen.

ha sosem volt és sosem lesz, akkor mindegy van-é ilyen mítosz vagy nincs.


A jóslás nehéz dolog, főleg jövő időre vonatkozóan. De azt, hogy az előző ciklus pártjaival mi lett, azt láttuk, látjuk. MDF, SzDSz kukába, MSzP 2006 óta nem tud sehol nyerni, lesüllyedt középpártá, belőle kilőtt a sansztalan DK és Szili egyszemélyes pártja, közben bejött két protest párt. Olyan virtuális frakciókról hallani, hogy Milla, 4K, SZEM, Fodor Gabriella is alakít mégfrankóbb liberális csírát. Amrika Hangja, Baynau meg Excel sheet-eket elemez, és sehogy nem jön ki, hogy akár egy választókörzetben nyernének. Új-Lipóciában Captain Szanyit adjuk, de semmi más. Ehhez képest a FIDESZ köszöni szépen, jól van.


Ezt a bírást
"julianus 2012. szeptember 7. 12:59

Vigyázz, mert hazudni fog."

tévesen sorolta a gép a te nevedhez. Nem neked ment, hanem stefanovszky-nak és rád vonatkozott.


Péterbá egy vén fasz, aki imádja a saját hangját
hallani. A nyújorki ügyvédi kamara tagja, aki
egy normális fogsort képtelen csináltatni.

Jó érv azok mellett, akik azt mondják, hogy egy
bizonyos kor fölött be kellen tiltani a közszereplést.

Rangos Katival, Magyar ügyvéd úrral meg
Havas tanár úrral az ATV-ben. Ez a színvonala kb.


1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt. Egy ismerősöm, név szerint Galván Tivadar mutatott be neki, aki az autógyárban dolgozott. Akkor még nem sejtettem...


Tintatartó...aligátor...búzavirág...csók...gyalupad!!


"Én úgy látom inkább Róna Péter van leépülve. Szellemileg!"

Nagyon jól látod. Kész idegroncs a faszi.


"Ez az ember a szabadkőműves cionista hálózat ügynöke. Szájával Rockefeller és Rotschild szól, ezért lexarjuk Róna Péter véleményét."


Valószínű azért habzik így a szája, mert lecseszték a főnökei, hogy hogy tudták így elbukni a hatalmukat. Legalább 20 évre.
De, ami a legrosszabb, hogy a magyar példa ragadós és hivatkozási alap lehet máshol is az IMF-fel való helyes bánásmódra.


Orbán Viktor a legnagyobb király!

Ezt jól jegyezd meg rónapetyka. :)))))


Te soha nem kapsz szabadnapot, primitív barom?


Még nincs szezon! Minek lövöd már el ilyen korán a baloldal lejárt szavatosságú csodafegyvereit?

Egyébként azt tudtat, hogy a patás gyermekkorában kiscicákat kínzott és elvette az alsósok tízóraiját?

http://modoros.blog.hu/2010/12..

Válaszok:
USsange | 2012. szeptember 8. 10:24

Ha a határeset paranoia és skizofrénia a hobbyd, nézz Gyurcsány videókat a YouTube-on, te szerencsétlen. De elég lenne, ha azt a kis rohamát nézed újra, mikor kiperel mindenkit a vagyonából, mert az ő becsülete annyit ér, és a szakdolgozata...Vagy olvasd el, jobb, hallgasd meg újra az öszödi rém beszédét (amit változatlanul nem tudni, ki "szivárogtatott" ki). Na, az aztán igazi oratív művészet. Jut eszembe, a választások közben volt az a kis hisztis rohama, mikor már a harmadik stábot rúgatta szét, hogy mit akartok, válalljak be egy golyót? Nem tette, mert csak egy arrivista, kivagyi gyáva szartolvaj. Bár, neki köszönhetjük az MSZP látképét is...qui sá, talán ezért pacsit érdemel.


Gyerünk Róna, ne szájalj, hanem szakíts ha bírsz/bírtok.
De ne lepődj meg, ha nem jártok sikerrel.


Úgy is van Jenő, ragaszkodj az asszonyverő Orbán legendájához, te nagyon frusztrált elmebeteg.

De ne lepődj meg, ha a jövőben egyre többen alkalmazzák majd ezt rád:

"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"


Szánalmas látvány, amikor egy értelmesnek tűnő ember szamarat csinál magából.


Óvakodjunk Rónától

Ahhoz képest, hogy leépülésről beszél, végig jót vigyorog ez az úr és magas lóról oktatja a demokráciát.
Ne feledjétek ezt a cikket
Heller Ágnes-Dereckei Zoltán: A Demokratikus Újrakezdés Kormánya
http://mandiner.hu/cikk/201209..
Róna Pétert miniszterelnöknek látnák szívesen egy olyan kormányban, melynek szerintük többek között Vadai Ágnes is oszlopos tagja lehetne/kellene, hogy legyen.

Róna Péter a rendszerváltáskor félig hazajött Magyarországra. Kezdetektől fogva résztvett a hazai privatizációban. Az utóbbi években hirtelen és elég látványosan bekapcsolódott a hazai politikába. Valaki emlékszik rá ,hogy pontosan mikortól és miért?Talán mikor a válság kitört. Dolgozott az MSZP-nek, utána az LMP-nek osztotta az észt, most pedig Orbánt döntöget nagyon destruktív stílusban.
Úgy gondolom, hogy az Orbán kormány idei újabb megdöntési kísérletéhez érkeztünk. Az ATV ismét élharcos, néhány hónapja Bajnainak is az elsődleges csatornája volt.
Közben kiderült , hogy az embereknek Bajnai sehogy sem kell. De kell -e nekünk az Amerikából és Angliából jött Róna?

Azt, hogy a jelenlegi helyzetben a kormány az ország, mint közösség érdekeit próbálja képviselni, nem akarják bevenni. Változtani a jelenleg a periféria számára nagyon hátrányos világgazdasági feltételrendszeren
nem akarnak a tőkekörök.

Ha megfigyeljük Rónát, azt tapasztalhatjuk, hogy az interjú legfőbb célja az ellenfél leírása,megsemmisítése. Betegnek nevezi Orbánt , szétesettnek az országot. A "mi" névmást használja ,idetartozónak tekintve magát, de lelkületében , metakommunikációjában nincs velünk. Ő az ő jól működő, demokratikus államában él, a hazai viszonyoktól elszakadva, mosolyogva az egész interjú alatt.

Mégha rengeteg is a gond, mindenkit óvnék attól, hogy a látottak és hallottak bűvkörébe kerüljön. Gondoljuk tovább a folytatást, mi lenne, ha Róna Péter "elvenné Orbán hatalmát."

Róna Péter
56-ban 14 évesen Amerikába emigrált. Amerikában gazdaságtörténetet , Angliában jogot tanult.
1968-tól egy washingtoni ügyvédi irodában dolgozott jogászként, majd az amerikai kereskedelmi minisztérium közvetlen külföldi befektetések osztálya munkatársa lett.
Utána banki évek következtek, a ranglétrán végig az igazgatóságig.
A kezdetektől fogva résztvett a hazai privatizációban.
1990-ben lemondott tisztségéről, hogy átvegye az Első Magyar Alap vezetését Budapesten. Emellett megalapította a buszgyártással foglalkozó NABI Észak-amerikai Járműipari Rt.-t.
Üzleti munkái mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar nemzetközi jogi tanszék óraadója volt 2004 és 2010 között. 2006-ban címzetes egyetemi tanárrá avatták. Emellett az ELTE és Pécsi Tudományegyetem gazdasági tanácsának tagja volt. 2008-ban az Nemzetközi Valutaalappal (IMF) valamint az EU-val való hitelmegállapodásról folytatott tárgyalásokon a második Gyurcsány-kormány tárgyalóbizottságának tanácsadója volt. 2010-től az Oxfordi Egyetem Blackfriars College gazdaságtörténeti vendégkutatója.
2011-ben a Lehet Más a Politika (LMP) pártalapítványa, az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumának társelnöke lett Schmuck Erzsébettel közösen. Emellett jelentős publicisztikai, tanulmányírói munkássága is. Váltakozva él Magyarországon és az Egyesült Királyságban.
http://hu.wikipedia.org/wiki/R..

Nemcsak sajtgyáros
NABI, az Ikarusz rendszerváltás utáni története
http://hu.wikipedia.org/wiki/N..

2008-as interjú
Nézzünk tükörbe
http://www.biztositas.hu/Hirek..


Ez a tanult és sokféle, banki-gazdasági vezető pozíciót betöltő, sok egyetemen tanító ember adja most ezt az "elmebetegező"interjút:
Róna Péter: El kell venni Orbán hatalmát


Lenyűgöző magyar Róna
http://www.szabadfold.hu/inter..


Az Első Magyar (befektetési) Alap (EMA)
" Róna Péter, aki New Yorkban egy neves befektetési bank, a Schroders vezérigazgatójaként karrierje csúcsára jutott, két évvel a rendszerváltás után visszatért Magyarországra, egy akkor 78 millió dollárnyi tõkét kezelõ kockázati tõkealap, az Elsõ Magyar Alap (EMA) élére. A kezdeményezés valóban elsõ volt a maga nemében, hisz 1989-ban alakult meg, és olyan nevek fémjelezték mint Andrew Sarlos, Soros György, és az IFC, vagy a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az alap - a kezdeti tulajdonosi koncepciókeresést követõen - lényegében 1994-ben kezdte meg tényleges mûködését, és ismertségét is annak a stratégiának köszönheti, amit akkoriban Róna Péter dolgozott ki. Ekkor tõkeemeléssel 114 millió dollárra nõtt a befektethetõ összeg - annak ellenére, hogy néhány tízmillió dollárt ki is vontak egyes nagybefektetõk. Az alap kezelõi úgy döntöttek, kivásárolják az MNB tulajdonrészét, és nem tartanak igényt az 1989-ben még indokolt jegybanki tõkegaranciára sem. Azóta 232 millió dollárt érnek a kezelt vállalati részesedések, ami évi 17 százalék feletti dollárhozamnak felel meg. Az alap 1999-ben 51,3 millió dolláros nyereséget ért el, ez pedig közel 30 százalékos hozamot jelent.
Róna Péter és csapatának irányítása alatt 1994. óta angolszász mintára szervezõdõ kockázati tõkealappá vált az EMA. Az elsõ jelentõsebb magántársaság, az Ibusz részvénykibocsátását is az EMA szervezte meg a pesti tõzsdén. A magyar-amerikai North American Bus Industries (NABI) pedig mára a tõzsde egyik sikercégévé vált (az EMA 55,6 százalékos részesedésének piaci értéke 2000 nyarán már 50 millió dollár volt). Igaz, két balul sikerült üzleten - a Mireliten és a Csabai Konzervgyáron - összesen mintegy 15 millió dollárt veszítettek, viszont komoly nyereséggel szálltak ki a Telekábel kábelteleviziós társaságból és ugyancsak eredménnyel értékesítették a Rábában lévõ 10 százalékos részesedést is.
Az EMA részvényesei - többek között az ENSZ Nyugdíjalapja, a Union Bank of Switzerland, vagy a Quantum - az idei közgyûlésen 2003 végéig meghosszabbították az alap mûködési idõtartamát. Ezzel egyrészt nyilván a számukra folyósított több mint 70 millió dollárnyi osztalékot méltányolták. Másrészt az alap portfoliójába tartozó cégek, így például a NABI, vagy a színtévesztést korrigáló Coloryte és a gyógyszerkutató Biorex növekedési potenciálja is erre ösztönözhetett.
Az EMA mûködésének egész eddigi idõtartama alatt arra törekedett, hogy a politikától független maradhasson. Annak idején ez volt az oka a jegybanki részesedés kivásárlásának is. "

http://users.atw.hu/mc-bubu/la..


Gyerünk fülkések!!! Nyomkodni!!! Hogy mondhat ilyet??? Ki is ez? Oxfordban tanít?? Hát aztán! Az alcsúti cigány okosabb!!!


azt a demokrata mindenedet!


A Róna interjú kapcsán

Valóban nagyon sok gond van a kormányzással ,sokszor kevés/kevésnek látszik a szakértelem, nem megfelelőnek az irányítás és a kommunikáció.
De mit kínál nekünk a beteg vezetőről , szétesett országról beszélő Róna?

Évtizedek óta eladósodott a gazdaságunk.
Újabb a korábbi feltételeknek megfelelő IMF hitel? Mire van szüksége Magyarországnak?

A 2008-as válság előtt lehetett olvasni arról, hogy megelőző évben nagyon sok helyen az előző évekhez képest magas osztalékot fizettek ki a bankok. A virtuális pénzek helyett reális vagyonhoz tudtak jutni azok , akik befektetni akartak. Világszerte egyre jobb befektetésnek tekintik a földvásárlást.
Föld, viz ,energia ezek lesznek a jövő meghatározó kérdései.


Megint újabb válság várható?

Csendesen készülnek a pénzügyi összeomlásra?
2012 aug.17
"A múlt héten több cikk is megjelent arról, hogy az Egyesült Államok kormánya az elmúlt két év során titokban arra utasította az öt legnagyobb amerikai bankot, hogy „készítsenek vészforgatókönyvet egy esetleges összeomlás kivédésére”. Önmagában ez nem lenne olyan nagy dolog, de több tucat más indikátorral kiegészítve már egészen más képet kapunk.

Az elmúlt 12 hónap során több száz bankvezető mondott le pozíciójáról, vállalati bennfentesek hihetetlen mennyiségű értékpapírtól szabadultak meg és számos Wall Street-i bankár vásárolt „biztonságos”, a városoktól távoli, önellátásra alkalmas ingatlant.
Eközben számos jelentés érkezett arról, hogy az amerikai kormány élelmiszert és lőszert halmoz fel, Barack Obama elnök pedig egyik végrehajtási utasítást írja alá a másik után, amelyek bevezetésére csak egy teljes társadalmi összeomlás esetén lenne szükség....."


Csendesen készülnek a pénzügyi összeomlásra?
http://kulturaliskreativblog.c..


Orbánnak mennie kell.Szerintem meg vinni kell valami hűvös helyre.


Egy másik mandineres cikk a vitához


Sinkovics: Himnusz a minimálbérhez

"Mentalitás dolga, ki mire szavaz. Elfogadja a balliberális oldal lencsetálas programját, vagy harcol...

Éppenséggel elemezni lehet bizonyos aktuális pénzügyi és a nyomukban keletkező gazdasági folyamatokat. Ezek azonban nem diszciplináris, embertől és rendszertől független törvényszerűségek, mint például a gravitáció vagy a Pitagorasz-tétel, hanem az IMF és más hatalmi szervezetek által kiépített struktúra belső, technikai és működési elemei, mechanizmusai. Fontosabb ennél, hogy az IMF politikai hatalommá vált, amely ezer képben és formában képes megjelenni, a szír ellenállástól kezdve az EU teljes és átfogó szervezetéig, illetve az Egyesült Európai Államokig. Ezt az Orbán-kormánnyal folytatott tárgyalások is jól mutatják. A nyilvánvaló gazdasági és politikai cél Magyarország betörése és forrásaink megszerzése..."
http://mandiner.hu/cikk/201209..


Érdemes lenne nagyon körültekintően megválaszolni az alábbi kérdéseket:

Orbánék kerékkötők és hagy menjen a szekér úgy mint eddig, vagy újfajta gazdasági pályára való térésre van szükség, a világgazdaságban újraszabályozásra?
Csak fenti központokból határozák meg hogy mi legyen , vagy alulról az országok részéről is jöhet kezdeményezés , hogy ők hogyan tudnának jobban a boldogulni ( helyi gazdaságot fejleszteni , megakadályozni azt hogy az emberek tömegesen éhezenek vagy télen fázzanak, tanulni,ügyeiket intézni,életüket emberi módon élni tudják)

Egyenrangúak-e a partnerek, egymást a tisztességes politikai szabályok szerint kezelik-e és tekintettel vannak-e az emberi méltóságra?

Ez utóbbiról a "beteg vezető, szétesett ország" interjút adó Rónát is kioktatnám.


Sokakból váltott ki dühödt acsarkodást, amit Róna P. elmondott.
Pedig okosabb lenne odafigyelni! Ugyanis, amit mondott, az feltűnően egybevág, a közönséges, mindennapi tapasztalatainkkal, azzal, amit mindannyian látunk, a saját szemünkkel - már aki nem dugja a homokba a fejét persze!
1. Az államadósság nem csökkent, hanem nőtt, miközben kormányunk úgy tapsolt el háromezer – millárd forint nyugdíjmegtakarítást, hogy annak – sem híre, sem nyoma nincs!
2. Gazdasági növekedés nincs, sőt a gazdaság esik vissza. Az ipari termelés és a belföldi fogyasztás folyamatosan csökkent, az infláció rég nem látott mértékben nőtt, a reáljövedelmek csökkentek! Egyedül az export nőtt valamelyest, de kevesebbel, mint amennyivel a fogyasztás csökkent!
3. A munkahelyek száma csökkent, a munkanélküliség nőtt! Az úgynevezett közfoglalkoztatást nem számítom ide, az nem munkahely, csak olyan segély, amiért látszatmunkát kell végezni.
4. A lejáró államadósságot a kormány olyan újabb kölcsönökkel finanszírozza, amelyeknek a kaamatait még egy jól működő gazdaság sem tudná hosszú távon kitermelni!

Még sorolhatnám….

Ki is az, aki mindezek figyelembevételével, nem látja, hogy a gazdaság szétesőben van, ez az út az összeomlás felé vezet?
Szigorú és következetes válságkezeléssel, még lenne visszaút (valahogy úgy, ahogy a Bajnai kormány elkezdte), de ehhez az eszelős Orbán/Matolcsy duótól meg kell szabadulni, és még akkor is több éves folyamat lenne!

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. szeptember 8. 13:30

Az ilyen dumák hallatán kezdem érteni, mit jelentett az alvilággal összefonódott rendőrség, mire lehetett volna felhasználni ezt az összefonódást, ha nem számolják fel.


Ennek ellenére már az IMF és EU is úgy látja, elég az elővigyázatossági hitel. Fél éve még nem ezt mondták.


Fent és lent

A fotelból nézve egész más.
Más a fotelból nézni, mint nyakig benne lenni


Csalódott a magyar kormányban az amerikai nagykövetasszony

vaktyúk 2012. január 7. 23:29

"Nagyon visszás helyzet: fotelből nézni a meccset.
Elszólás vagy rossz fordítás volt ,hogy "évek óta részese a választásoknak"?


Az amerikai nagykövetasszony szájába egy riporter adta egy tegnapi vele készült interjú folyamán a szót: Olyan mintha egy meccset nézne? Igen , mondta és könnyedén nevetett.

Előtte megtudhattuk tőle, hogy

üzletasszonyként azt mondja:
- A piacok számára legfontosabb a biztonság és a kiszámíthatóság. Még egyszer a kiszámíthatóság.
- szép ország vagyunk, szép fővárossal , jól képzett emberekkel
- itt Magyarországon a világ más országaival összehasonlítva még mindig kedvező költségekkel lehet befektetni, vállalkozásokat üzemeltetni.

amerikai nagykövetként:
- Itt Magyarországon az amerikai érdeket képviseli
-évek óta részese a választásoknak ??? ( na ezt aztán értelmezzük)

Aztán jött a riporter hátradőlős ajánlata: Akkor úgy nézi a mostani történéseket, mint egy meccset?
-Igen - hangzott az oldott válasz."
http://mandiner.hu/cikk/201201..

Aztán elég rasszistázni, kioktatni a demokráciáról, alapítványokat csinálni, egy-egy demonstráción megjelenni, a "demokratikus ellenzékkel" tartani a kapcsolatot és a megbízott jól végzi a feladatot.


Az hogy a politikusaink az országunk érdekét szolgálják elengedhetetlen


Nem Hillary Clintonról volt szó, hanem az amerikai magyar nagykövetről,aki úgy néz ki a fegyverrel is bánni tud.
Mégis volt demars
http://mandiner.hu/cikk/201111..
De ez az egész így félrevisz.

Azonban hogyan is mondta a nagykövetasszony:
"amerikai nagykövetként:
- Itt Magyarországon az amerikai érdeket képviseli"


Mi történt nálunk?

A posztszocialista országokban a politikai és gazdasági rendszerváltás eredményeként - megfelelő, az országok számára szükséges talpraállító segítség híján - változó mértékű gazdasági visszaesés és eladósodás következett be.Perifériaként kezeltek és a saját hasznukat aknázták ki elsősorban a tőkekörök, melyek 2008-ig nagyon dicsértek minket, mint élenjárót a feltételeikhez való alkalmazkodásban.( közben ott már érlelődött a válság) Ennek eredményeként kialakult a mai rossz gazdasági szerkezetünk,pl. a mezőgazdaság leépülése.
Nyilvánvaló ,hogy ez egy nagyon fontos erőforrásunk, de a mostani szabályozók nem azt segítik elő, hogy legyen pénz a szükséges szerkezeti átalakításokhoz , ami aztán termelt értéket és így az emberek megfelelő ellátását és többletbevételt jelentene, hanem a kamatterhektől terhelten és még továbbterhelten az egyébként is túlprivatizált országunk még további erőforrásai eladására kényszerüljön vagy még tovább leépítse az államot és a közintézményeit, szociális juttatásait. Egy olyan országban ahol az előzmények miatt az embereknek csak elég kis része rendelkezik valamilyen magánvagyonnal, gazdaságilag működtethetővel még kevésbé.

Most mindezt az Orbán kormány nyakába varrni ,meg hogy a válság idején nincs nagy fellendülés nem igazságos, hazug dolog.
Nem akarom Orbánékat védeni azzal szemben amiben jogos a kritika pl. kamarilla politika, kommunikációs hibák és sokkal több szakértelemre , a korrupcióval szemben fellépésre lenne szükség Hiányzik sok hiteles ember minden szinten, de ha az ellenzék köreiben körülnézünk nem gondolom, hogy jobban állna a helyzet.
A politika tartalmát tekintve: a magyar érdek, az ország érdekének a szolgálata alapvető, ELENGEDHETETLEN, hogy ez jobb vagy balközépről valósul meg ez a politikai erőtértől, a csapatok felkészültségétől függően változó lehet.

Válaszok:
vaktyúk | 2012. szeptember 8. 14:50

"jobb vagy balközépről valósul meg"

Hiteles balközép ma Magyarországon nincs. A jobboldal változatai és liberálisok, meg egy gyenge ökopolitikai vonal.


1. Nem mondja most sem, készenléti hitelről beszél - ha beszél - most is, az IMF is és az EU is! És még erről is csak azért, mert a jelenlegi euroválság idején, Mo. pénzügyi bedőlése Európának sem érdeke...
2. Mindemellett ez mind-mind, csak szokásos orbánus szómágia, a butamagyar elandalítására.
A valóság az, hogy egy hitelkeret - az hitelkeret! Amíg nem hívjuk le: addig biztonsági védőháló, amint lehívtuk: kölcsön, kamatra!
Igaz: ez a kamat csak fele annak, amennyiért most kapjuk, a szabadpiacon...
3. Ám - a tárgyalások még MEG SEM KEZDŐDTEK!

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. szeptember 8. 16:05

Bocsi: az alanti Kvasztics Fedor-nak szól!


"El kell venni az Orbán hatalmát". És ha valaki elveszi, Róna megint csak azt fogja mondani, ettől is el kell venni.


Semmi, semmi, csak Charles Gati is azt mondta, hogy el kell venni Orbántól a hatalmat, ha kell erővel, akár polgárháborúval.

Beláthatod, hogy ez egy gondolatébresztő ötlet, és Róna kijelentése is erre hajaz.


Ez a lényeg: a tárgyalások még el sem kezdődtek. Van egy mondás: majd ha odaérünk a hídhoz, átmegyünk rajta. Várjuk ki.

Válaszok:
Néhay | 2012. szeptember 8. 16:16

Valóban, pedig ha az ország gazdaságán végignézünk, megállapíthatjuk: már tegnap is késő lett volna!


Most mit mondjak erre? Miért fordulna szembe a frakció a miniszterelnökkel? Azért, mert Róna mondja? Ki az a Róna? Félisten? Egy a sok közül, aki mást akar, mint ami van. Ennyi figyelmet érdemel.

Majd 2014-ben eldől, hogyan tovább. A jaj, de nagyon demokratikus, oltári demokratikus, nagyon-nagyon demokratkus ellenzékiek nem így gondolják?

Netán nem bíznak benne, hogy a választók meghatódnak a hű, de nagyon nagy demoktarikusságuktól? Ezért tehát fel kéne lázítani Orbán ellen a frakciót? A régi szovjet módszerek kellenének, amelyek nyomán hol itt, hol ott ébredt öntudatra egy-egy ország népe, és ki tudja honnan szerzett kalasnyikovokkal hirtelen szovjetbarát szabadságharcba kezdett?

Róna mióta aggódik a Fidesz frakció tagjainak érdekeiért? Hagyjuk már ezt ahülye dumát! Bírják már ki 2014-ig.

Tud ez a nép vigyázni magára, az MSZP-SZDSZ-t is elküldték a fenébe. Ha úgy gondolják, akkor majd Orbánnal is ezt teszik.


Nem volt hazug, nem volt légből kapott, ezt még az IMF nagyasszony sem állította. Valamit azért mondani kellett, ezért úgy fogalmazott, hogy pontatlan. Ő talán nem fél annyira Orbántól, hogy adott esetben ne merte volna ráolvasni, ha hazudott.

A pontatlan pedig nem azt jelenti, hogy hazug, légbőlkapott.

A kiszivárogtatás, az általánosan megfogalmazott követelésekre adható, lehetséges konkrét intézkedések felsorolása pedig egy jó lehetőség az ellenzéknek, hogy előre kifejtse, mit lehet elfogadni a tárgyalásokon, és ne utólag legyenek okosak, ahogyan szokták.

Most például Mesterházy, aki a közelmúltban a fene tudja miért, miért pont most, de a nyugdíjcsökkentést firtatta, elmondhatja, hogy szerinte lehet-e IMF nyomásra nyugdíjat befagyasztani, netán csökkenteni, ahogyan az Románia esetében történt?

Válaszok:
Néhay | 2012. szeptember 9. 10:03

Az a megfogalmazás, hogy Orbántól "el kell venni" a hatalmat, erősen rímel Charles Gati néhány pontban összefoglalt, antidemokratikus, ha kell polgárháborús ötleteire.


Róna Péter teljes bomlási folyamatának vagyunk tanúi.


Ez a Róna legfeljebb a te faterod lehet - az enyém biztosan nem.


Ennek az idegen érdekeket képviselő Rónának lehetnek vágyálmai - te csak drukkolj neki teljes erőből, hátha sikerül, akkor majd örülhettek megint valami hazaáruló komprádor helytartó bandának.


Ja, ha már a hülyék birodalmának alkotmányából idézgetsz, legalább megpróbálhatnád értelmezni.


Ez történt 2010-ben a választásokon.

De csak azért akkor, mert bár 2006-ban előállt a helyzet, hogy a nép levesse a kormányzat igáját, de október 23-án, a Fidesz nagyyűlés után Gyurcsány vette a bátorságot, hogy megmutassa a jobooldaliaknak, beveri a pofájukat, ha nem tetszik nekik a rendszere. Aztán 2009-ben elmenekült, vagy csak lelökték a süllyedő hajóról. Csak annyit még erről, hogy ha ez három évvel korábban történik, nem lett volna Jobbik, nem lett volna Gárda, nem lett volna kétharmad sem. Úgy, hogy kár most siránkozni. a nép élt jogával, és törlesztett.

Az idézet egyébként nagyon kockázatos megoldást kínál. Mert szerintem az ott vázolt helyzet 2006-ban volt meg, szerinted meg most. Így aztán, ha utcára kéne menni, akkor akár lőhetnénk is egymásra.

Maradjunk a választásoknál. 2014-ben el fog dőlni.


Róna pontosan ezt mondta: El kell venni tőlük.

Aztán kezdte emlegetni a frakciót.


Bezzeg azok voltak a szép idők, amikor vették fel a hatalmas hiteleket és jót lehetett röhögni, hogy majd a zorbánéknak kell visszafizetni aztán belebuknak, közbe meg hazudtunk este-reggel...


2006-ban csak a fasiszták keltek fel, a békemenet birkamenet volt.

Na, látod, ez az a blőd balos felsőbbrendűség, a ballib maga gyártotta pár centis "szellemi magaslatáról". Szerintük nincs jogos, elfogadható jobboldali megnyilvánulás, minden jobboldali hülye, féleszű Orbán rajongó. Amíg erről a magaslatról nem tudnak leszállni, addig nincs mit beszélni velük, csak röhögni lehet rajtuk. Nem lehet komolyan venni a vitákat.

Csak a bal, csak a liberális. A többi mucsai. Az SZDSZ is ezt hangoztatta, aztán mentek a levesbe Fodorral, Petővel, Kunczéval, Magyarral, meg a többivel együtt, csak a 70 millás adósságuk maradt utánuk.

Ez nem személy szerint neked szól, mert nem ismerlek, de a megnyilatkozásokból, főleg itt a Mandin ez a káp alakul ki.

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. szeptember 8. 18:22

Hülye vagy Te kisfiam


Hagyd, ez már teljesen be van borulva a gyűlölettől. Még annál is hülyébb, mint amilyen volt korábban.


Amikor valaki megsértődik mert a kormány nem tart igényt a munkájára mert ismerik az előéletét/a velejéig liberális/ ,na az ilyenek ekkor szegődnek olyan pártokhoz mint az LMP/Liberálisok Magyarországi Pártja alias SZDSZ/,és mint minden öreg nem tudja elviselni a nála okosabbat .Azért ment az LMP-hez mert azok tátott szájjal hallgatják.AZ meg ugye milyen jó esik.Kedves Róna Péter menjen vissza Angliába, tanácsadóként talán több hasznát veszik!!


Kösz, hogy igazolod az állításomat.


Neked is kösz, hogy engem igazolsz.


Róna mindvégig szidta a Gyurcsány-kormányt, akkor hülye volt. Most szidja Orbánt, tehát okos. Ez biztos valami nagy szakértelem nálatok. Igaz, innen olyan egyszerűnek tűntök, mint a faék.


A magyar és az amerikai Ikarusz

A tőkeinjekciót 1992-ben az amerikai Ikarusz kapta, nem a rendszerváltás után nehéz helyzetbe került magyar gyár.

Róna Péter ma sajtgyárosként ismert,de

tudjuk-e milyen szerepe volt a Róna Péter vezette Első Magyar Alapnak ( angliai bejegyzésű kockázati befektetési alapnak )Ikarusz korábbi amerikai együttműködőjének a megvételével és feltőkésítésével ?

North American Bus Industries (NABI) is a major transit bus manufacturing company based in Anniston, Alabama, USA. NABI was founded in 1992 when the Hungarian firm Ikarus Bus, a key bus supplier to Central, Eastern Europe, spun off a majority share of their American operations to American/Hungarian investors amid financial instabilities in the wake of the end of the Cold War.

History

NABI's history can be traced to the attempts of its former parent, Ikarus Coach, to enter the North American market. In 1980, Crown Coach entered an agreement with Ikarus to produce the model 286, an Americanized model 280 articulated bus under the Crown Ikarus name. After the venture with Crown ended in 1985/86, Ikarus entered an agreement with Orion to continue production of the 286 for the Canadian market as the Orion III, also known as the Orion-Ikarus. Regardless of name, the 286/Orion III was beset with a multitude of problems ranging from poor construction to inadequate build quality which played a role in Crown's demise in the US.

In the wake of the 286 problems, Ikarus regrouped and entered a deal with Union City Body Company of Union City, Indiana, to market and assemble a new bus for the American market. In 1989, Ikarus reentered the US market as Ikarus USA and introduced the model 416 (an Americanized model 415). The next year, Ikarus USA introduced the model 436, an articulated model of the 416. Though the company had modest success, the end of the Cold War led to a vast decline of Ikarus' European output and to a period of uneasiness at the company. These problems contributed to Union City Body Company declaring bankruptcy in 1992, in turn putting the future of Ikarus' US operations in doubt.

Amid these problems, Hungarian-born/US-residing investor Peter Rona, director of the First Hungary Fund Ltd of Jersey, United Kingdom, purchased 75% of Ikarus USA in mid-1992 with Ikarus retaining 25%. With the purchase came many changes, most significantly the name of the company to American Ikarus and the base of production from Union City to Anniston, Alabama.

Though American Ikarus was more successful than its predecessors, by the mid 1990s Ikarus decided that they wanted to leave the North American market given increased competition in Europe. In 1996, Ikarus sold their share of American Ikarus to the First Hungary Fund which took on the current NABI brand name and NABI Rt. corporate name upon closing. Subsequently, NABI expanded into the European market with the purchase of Optare in 2000 and is now a rival to its former parent...
http://en.wikipedia.org/wiki/N..

A NABI (North American Bus Industries) a világ egyik vezetõ tömegközlekedési busz gyártója. Az 1992-ben alapított vállalat gyökerei a hetvenes évekig nyúlnak vissza. A NABI Magyarországon belül Kaposváron és Budapesten mûködtet buszkarosszéria-gyártó és összeszerelõ üzemeket...

Története [szerkesztés]

A North American Bus Industries (röviden NABI) története 1976-ban kezdõdött, amikor kereskedelmi megállapodás született a magyar Ikarus és amerikai Crown Coach vállalatok között. Együttmûködésük eredményeként 1977-ben megjelent Los Angelesben az elsõ Magyarországon tervezett csuklós autóbusz. Az 1980-as években az együttmûködést felbontották és az Ikarus új stratégiai megállapodást kötött az Union City Body Company-vel (UCBC), hasonló mûködés szerint: Magyarországon tervezték a buszokat és gyártották a vázakat, míg a végszerelésre az Egyesült Államokban került sor. 1992-ben az Elsõ Magyar Alap tulajdonába került az UCBC, Amerikai Ikarus néven. Így már nem csak a tervezés, de a design és az alkatrészek biztosítása is magyar feladat volt. A karosszéria a budapesti (Mátyásföldi) gyárban készül, míg az autóbuszok kiszerelése az Alabama állam-beli Annistonban történik a NABI Inc. üzemében. 2001-ben, zöldmezõs beruházásként felépült a NABI kaposvári gyára, ahol a világon egyedülálló kompozit autóbuszok készülnek. A NABI 2000-ben, az brit Optare felvásárlásával lépett az európai piacra, majd 2002-tõl kínálta a Magyarországon gyártott NABI 700 SE elõvárosi, helyközi autóbuszt. A 2006-os évben az amerikai NABI Inc., és a magyarországi NABI üzemek, egy új tulajdonos, az amerikai Cerberus Capital Management, L.P. tulajdonába kerültek. A cég budapesti üzeme továbbra is az acélvázas autóbuszokat készíti modern technológiák alkalmazásával. A 2001-ben alapított és 2008 óta ismét üzemelõ kaposvári gyáregység pedig az üvegszál erõsítésû karosszériákat készíti, mûködése során a magyar és Európai Uniós környezetvédelmi elõírásoknak is megfelel.
http://hu.wikipedia.org/wiki/N..


A hazai Ikaruszgyár sorsa:

Az Ikarusz története
" Közben az Ikarusz 1990-ben a Szovjetunió „ésszerűsítő gazdaságpolitikája” mellett az Ikarus gyár termelése mintegy a tizedére esett vissza, amit a Német Demokratikus Köztársaságból való kivonulás követett. Így a gyár termelésének nagy részét elvesztette, és még az eladott járművekért is késedelmesen kapta meg a vásárlás összegét....
( Ezután a vállalat vezetői próbáltak piacot és befektetőket szerezni, magyar kézben akarták tartani a céget és nem akartak arra ráállni hogy csak beszállítókként tagolódjanak be a nemzetközi busziparba, de mindez nem sikerült, hanem fokozatos leépítés után piaci megrendelők és megfelelő befektető hiányában)a gyárat 2007. december 31-ével végelszámolással megszüntették.
2010-től vannak újra kezdeményezések a hazai autóbuszgyártás beindítására.

http://hu.wikipedia.org/wiki/I..

Válaszok:
2.bicnicc | 2012. szeptember 9. 01:13

Próbálj meg egy interjut készíteni Semsey Andrással, kíváncsi lennék, neki mi a véleménye. 69 éves, adok rá esélyt, hogy még megteheted.

Válaszok:
vaktyúk | 2012. szeptember 9. 02:12

Egy másik üzlet, a Monortel, majd annak az eladása - UPC

"– Mondana egy sikeres üzletet?
– Létrehoztam a UPC későbbi kábelhálózatát 14 millió dollárból, amit aztán 92 millióért vett meg."2009. július 16., csütörtök, 04:00
Lenyűgöző magyar Róna
szerző: Palágyi Béla
"Róna Péter közgazdásszal azzal a várakozással ültem le beszélgetni, hogy a téma természetesen a világmegváltás lesz. A professzor majd megpróbálja kibogozni a gazdasági élet összegubancolódott szálait, én pedig mindehhez tudálékosan fogok bólogatni. Ehelyett a szivárványosan színes életútját mesélte el, amelynek végigjárásához igazán nem kell más, csak jó adag tehetség és némi szorgalom....

Névjegy
Róna Péter 1942-ben született Budapesten. Képzőművészeti pályára készült, ám közbe szólt 1956… Édesanyjával az Egyesült Államokba települt, ahol a középiskoláit és az egyetemet is végezte. A közgazdász-bizonyítvány mellé jogi diplomát is szerzett Oxfordban, ahol évfolyamelsőként fejezte be tanulmányait. Ez után válogathatott az állásajánlatok között, ő a Schroeder Bankházat választotta, ahol jogtanácsadóként kezdte, és vezérigazgatóként fejezte be karrierét. A rendszerváltáskor tért haza, 2001 óta az ELTE Nemzetközi Jogi Tanszékén oktat, cikkeket publikál, tanulmányokat ír.


"– Térjünk vissza Amerikába: melyik állásajánlat mellett döntött?
– Meghívtak a brit nagykövetségre, egy fogadásra, ahol találkoztam lord Richardsonnal, aki a jegybank kormányzója volt. Ő ajánlotta, hogy keressem meg a Schroeder bankot. Sikerrel jártam, előbb jogtanácsos voltam, majd 1985-ben vezérigazgató lettem. Attól kezdve az anyagi problémáim megoldódtak. 1987-ben a bank amerikai ágazatát eladták egy japán pénzintézetnek, akikkel megállapodtam, hogy még három évig maradok. Amikor lejárt a szerződésem, nálunk éppen rendszerváltás volt. Eldöntöttem, hogy megnézem, honnan is jöttem én? Hazaérkeztem, itthon 1990-ben megszerveztem azt a kockázati alapot – az Első Magyar Alapot –, mely a régió legsikeresebb ilyen intézménye lett. Ebből 2003-ban szálltam ki.

– Mondana egy sikeres üzletet?
– Létrehoztam a UPC későbbi kábelhálózatát 14 millió dollárból, amit aztán 92 millióért vett meg."Rólunk
A UPC-ről
UPC Magyarország

A UPC Magyarország a 10 európai országban, valamint Ázsiában és Dél-Amerikában jelen lévő Liberty Global, Inc. száz százalékos tulajdonú leányvállalata.

Cégtörténet

# A UPC Magyarország Kft. 1998. július 1-jén jött létre az addigi két piacvezető kábeltelevíziós csoport, a Kábelkom és a Kábeltel egyesülésével.
UPC Magyarország

A UPC Magyarország a 10 európai országban, valamint Ázsiában és Dél-Amerikában jelen lévő Liberty Global, Inc. száz százalékos tulajdonú leányvállalata.

A vállalatot az törekvés vezérli, hogy ez a nagyszerű, de gyakran bonyolult digitális világ mindenkié lehet. Európa-szerte a UPC 15 ezer alkalmazottja ezt igyekszik valóra váltani azáltal, hogy mindenben az egyszerűségre és az emberközeliségre törekszik.
UPC Telekom

A UPC tulajdonosa 1999-ben többségi részesedést szerzett a Monor Telefon Társaságban (MTT, Monortel). Az MTT a Pest megye délkeleti részén 43 települést felölelő, 29-es hívószámú, Monor-környéki primer körzet helyi távbeszélő szolgáltatásának koncessziós jogát 1994. március 30-án nyerte el és a helyi telefontársaságok közül elsőként vette át a szolgáltatást a Matávtól.

A tulajdonosváltás révén az MTT egy olyan, tőkeerejét tekintve Európa leggyorsabban fejlődő nemzetközi vállalatcsoportjának lett a tagja, amely a cég számára hosszú távon biztonságos működést és folyamatos fejlesztési lehetőséget biztosít. Az MTT a 2000. évre egy modern, teljesen optikai és digitális kapcsolású hálózattal rendelkező, fejlett, teljes körű integrált távközlési szolgáltatásokat nyújtó társasággá nőtte ki magát.
A két cég egyesülése

Az elmúlt években a két cég fokozatos integráción ment keresztül, annak érdekében, hogy a UPC jobban támaszkodhasson a Monortel hagyományos távközlési szakértelmére és az MTT még jobban kamatoztathassa ügyfelei számára a nemzetközi háttérrel rendelkező UPC-csoportba tartozás előnyeit.

A szervezeti egységesítést követően, 2008. márciusának végén a valódi belső változások kifejeződéseként a két cég közösen újította meg arculatát, és a Monortel a upc telekom márkanév alatt kezdte kínálni szolgáltatásait.

E folyamat lezárásaként 2008. július 1-jén jogilag is egy közös cégbe egyesült a UPC és az MTT. A UPC Magyarország Kft. ezáltal a Monor Telefon Társaság Kft. teljes körű jogutódjává vált és így folytatja tovább tevékenységét.


Monortel

Társaságunk 1994. március 30-án nyerte el a Monor környéki, 29-es hívószámú telefonkörzet koncessziós jogát.

Részletes leírás:

Az elmúlt 10 évben nemcsak egy modern, optikai és digitális kapcsolású hálózattal rendelkező, fejlett, integrált távközlési szolgáltatásokat nyújtó rendszert építettünk ki, de nemzetközi összehasonlításban is a leghatékonyabb helyi szolgáltatók egyikévé váltunk, amit a Hírközlési Hatóság is ,,kiváló'' minősítéssel ismert el. A kommunikációs társadalom elvárásainak megfelelően a legkorszerubb technológiát állítjuk annak szolgálatába,hogy a szórakoztatás és a kommunikáció lehető legteljesebb élményét vigyük otthonába.Jelmondatunk:kikapcsolódás,kapcsolattartás és információszolgáltatás úgy, ahogy Önnek és családjának a legkényelmesebb.A Monor Telefon Társaság a UPC-csoport tagja. Tulajdonosa az Egyesült Államok területén kívüli legnagyobb szélessávú kábeles szolgáltató csoport,a Liberty Global,amely 13 európai országban, valamint Ázsiában és Dél-Amerikában összesen több mint 10 millió előfizetőnek nyújt kábeltelevíziós,internet-, telefon- és digitális műholdas televíziós szolgáltatásokat.

X

A hívás szabadsága

"Ezek a vállalatok ugyanis semmiféle kockázatot nem vállaltak, mivel a fogyasztó csakis tőlük vehette meg a hálózatuk használatához szükséges eszközöket, és utána - választása nem lévén - csak az ő hálózatukat használhatta. A magyar telefonvonalak szaporodásának költségeit a fogyasztók fizették meg - busásan. A monopol-telefonhálózatokba való befektetés kockázatmentes, de rendkívüli haszonnal kecsegtető vállalkozás volt, ahol ( a cikk írója szerint) a monopolbefektető elsősorban nem technológiai és üzleti kreativitását kamatoztatta, hanem a kormányzatokkal való kapcsolatait és lobbizási képességeit."
http://magyarnarancs.hu/public..


Nagyon tanulságos ( hosszú) privatizációs történet

Az Ikarusz megmentése lejtmenetben

"Az Ikarusnak nem stratégiai partnerre, hanem olyan financiális befektetőre van szüksége, aki újabb piacokat hoz számára, nem a meglevőt viszi el tőle."
http://magyarnarancs.hu/belpol..

Válaszok:
2.bicnicc | 2012. szeptember 9. 02:17

Én csak a régi "vezér" véleményére lennék kíváncsi.


Én még most sem hülyézem Rónát. Mivel én - veletek ellentétben - következetes vagyok. Bizonyára sértődött, amiért mellőzik, de alapvetően jók a meglátásai. Még akkor is, ha a közgazdaságtudomány egy szimpla zsidó hoax.


Ha az USA ennyire ismeri a zsarnokság lélektanát, miért csinált ezekből a figurákból diktátort? Hogy aztán levadászhassa őket? (Ha már kínos számukra...kirabolják az egész országot...lásd Irak, Líbia stb)


Nagyon beindult a szavazógép! Akárcsak a demokrata párt elnökjelölő konvencióján! 3 x szavaztatták meg a jelenlevőket Jeruzsálem státusáról, 3 x ellenezték a fővárosi státuszt....aztán jött Oszama, pardon Obama és bejelentette, erre a kérdésre nem lehet másképp válaszolni. Demokrácia:-)


"Valamit azért mondani kellett, ezért úgy fogalmazott, hogy pontatlan."

Az IMF számára méltatlan lenne részletekbe menő vitába bocsátkozni egy nagyhangú, kocsmai szintű krakélerrel, akiről amúgy is minden épeszű ember tudja és látja, hogy a saját "közönségének" játszik!
Egyszerűen: ez nem lenne az ő stílusuk.

Egy nagy tekintélyű és mértékadó nemzetközi szervezet nem megy le kutyába azért, hogy a disznók felérhessék!
Megvannak a saját, racionális és szalonképes eszközei...


Érdemes összehasonlítani a magyar wikipediás leírás változatot az amerikai változattal, hogyan írják le a rendszerváltást és az ebből adódó lehetőséget odaát.

Tuccok, de vaktyúk vagyok, így többre nem telik.


"két Fideszes indult csak az egyik függetlenként. Még így is megduplázta a szavazatait az MSZP-s és 4000-rel kevesebben szavaztak a Fideszesekre."
Ez lenne akkor a posztkomcsik V2 csodafegyvere?


Róna a nyékládházi teke szakosztály elnöke lehet max.


De mivel semmi jel nem utal arra, hogy a Fidesz frakció levenné a miniszterelnököt, ezzel a remek csattanóval le is zárhatjuk Róna-Hiller vágyálmait.


RÓNA AMERIKÁBAN TANÍT EGYETEMEN...IDIÓTÁK...

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. szeptember 16. 21:02

nem szegény...nem idióta..de te az vagy...

Válaszok:
bapcs45 | 2012. szeptember 17. 19:16

Na és?
A hülye libás is.
Nem szint.


Kinyalhatod, hülye.
Egy negyedrangú szar, ostoba ámerikai egyetemen tanítani a neolibsi hülyeségeket, na, az komoly dolog.


menjél félmillióan te barom.


kit érdekel hogy mit írsz vissza.szarok a pofádba.


Mind a ketőre ez jellemző, az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz, de a "magyarok" ilyet érdemelnek.


Te biztos nem ismerted a rákosi rendszert, ha ez így folytatódik majd Te is megismered, a diktátor által vezetett rendszerek mentalitását.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó