Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Időközi
2012. szeptember 2. 19:58

A szavazatok 52 százalékával a Fidesz-KDNP által indított Almási Istvánt, a város eddigi alpolgármesterét választották polgármesterré Hódmezővásárhelyen. Az MSZP jelöltje, Kis Andrea sokkal jobb eredményt ért el, mint 2010-ben, a Jobbik százalékos eredménye érdemben nem változott.

A szavazatok 100%-ának feldolgozása alapján a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson a választásra jogosultak 33,06 százaléka jelent meg, és a következő eredmény született:
1. Almási István (Fidesz-KDNP), 6.430 szavazat (52,31%)
2. Kis Andrea (MSZP), 2.793 szavazat (22,72%) 
3. Kovács Sándor (Jobbik), 1.722 szavazat (14,01%)
4. Nagy László (független), 1.345 szavazat (10,95%) 

A 2010-es önkormányzati választásokon 41,97%-os részvétel mellett ez volt a végeredmény:

1. Lázár János (Fidesz), 10.521 szavazat (66,69%)
2. Havránek Ferenc (Zöld Baloldal), 1.942 szavazat (12,31%)
3. Molnár Lászlóné (Jobbik), 2.008 szavazat (12,73%)
4. Kis Andrea (MSZP), 1.304 szavazat (8,27%)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/40734


Összesen 468 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez feliratkozás nélkül, 2006 óta a nem tom hanyadik buktájuk, már nem számolom. A szocik már nem is választásokra járnak..


A Zöld Baloldal miért nem indult végülis? Vásárhely nem vevő a zöld gondolatra?


Két választás van:
1. Bojkott
2. Meghajolnak végre a nemzet vasakarata előtt.


Azér kicsit sajnálom a Jávor Benedekék nem futtattak meg egy helyi zöld-bal-vörös-stb. arcot. Felért volna egy kisebb flashmobbal egész napra kivetítve a létszám.


Szanyi hazatér új-lipóciai kocsmájából, éjféltájt posztol az FB-n.
1. Diktatúra
2. fasizmus
3. 3x annyit kapott a pártja
4. félelem
5. passz, nem tok olyan aggyal gondolkodni..


index.hu : "A szocialista Kis Andrea ugyan nagy vereséget szenvedett, de sokat javított 2010-hez képest. Akkor 8 százalékkal négy indulóból negyedik lett.Eredménye figyelemre méltó: jóval kisebb részvétel mellett meg tudta duplázni szavazói számát; 2010-ben 1304-en, most 2793-an szavaztak rá.
"


idézőjel volt. index.hu, a Zöld baloldal vmi munkáspárti arc, lsd. index.hu headline. Én nem adok össze semmit semmivel. 2006, Fletó, maga a Nagyformátumú visszahozza a sírból a kormányzást, másfél (??) évvel a puccsa után. Nehéz idők..


mit akarunk, mikor nincs jobboldali pártunk, igy is ugyis baloldali párt nyer...vagy szélsőjobb, vagy az mi...


USA Külügy most akkor előveszi a Charles Gati féle polgárháborús scenariot, vagy még beletolnak Baynauba pár 10 milla guruló dollárt?


nol.hu hsz.: "a hírhedett "2/3" is csak 52 %-ot vakart össze, az nem túl nagy eredmény."


egysegelem-nek könnyű lenni :)
"Tehat a Fidesznek boven van tartaleka, van mibol vesziteni"


ez jó volt :D gyakoroltad?


miért van? vagy egy hatalmas adósság, amit elvállalt egy féleszű, azt így járt...


ez komoly :D saját fádnak rohantál neki :D taps


csinálj egy konzervatív-liberális piacpárti formációt! Somogyi Zoli komoly zsetonokkal kistafírozva se tudta a Dávid-Herényi-Bokros formációt felhozni választási küszöbig..


" Kis Andrea, az MSZP jelölte az MTI-nek azt mondta, a választási eredményekből jól látszik, hogy a Fidesz kétharmada megdőlt, Almási Istvánt a vásárhelyiek alig 15 százaléka támogatta. A politikus szerint az, hogy a két évvel ezelőttihez képest sikerült megháromszoroznia támogatottsági arányát, azt mutatja, a város lakói közül sokan úgy vélik, változásra van szükség. "

Így is lehet..


Ha Hódmezővásárhely nagy adóssága miatt szavaztak Almásira a józanul gondokodó választók, akkor ezt kellett volna tenniük 2010-ben is, arra gondolva, hogy Bajnai az EU kedvence, vele jobb lesz az országnak.

Egyébként pedig mit kell ezen ennyit ragozni? Hódmezővásárhelyen ismét a jobboldal nyert, eléggé nagy arányban. Lehet változtatni rajta.


Pénteken Vásárhelyen autóztam keresztül.

Mit ad Isten: éppen a választás hétvégéjére lett kész a sétálóutca (ami miatt az átmenőforgalom kilométereket kerül majd, de legalább a Polgármesteri Hivatalban nyugalom lesz). A helyi újságban hetente többször (délmagyar) nyilatkoztak fejesek a várható nagyarányú fejlesztésekről.

A hétvégi újságban oldalas cikkekben foglalkoztak Vásárhellyel, az átadott új létesítményekkel.

A vasárnapi választásnak tehát többnapos dínom-dánom, Bergendy utcabál és hasonlók ágyaztak meg. (A dolog pikantériája, hogy EU pénzből, de az azeri eset óta tudjuk, hogy erkölcsi aggályok nem léteznek. Főleg egy olyan politikus városában nem, aki rekorder volt a felvett költségtérítésben, 600 ezerért bérelt meseautóval hurcolta a sofőr mindenhová, és a felszedett közpénzeket svájci betétben filatatja a gyermekeinek.)

Lázár ígéretei között még a Szeged-Debrecen autópálya lehetősége is szerepelt (a már sokszor megígért, de ki tudja mikor megvalósuló elkerülő út megépítésével).

Szóval ömlöttek az ígéretek, hullott a manna a városra.

Hogy mindezt 2014-ben is meg lehet-e tenni, azt kétlem, mert nem nagyon vannak beruházások az országban.


Igazad van.

Azonban a kampányok erőssége meglehetősen eltérő volt.

Orbán személyesen járt a városban, a Fidesz egy 4 milliárdos beruházás átadásával kampányolt, a megyei újságban hatalmas terjedelemben szerepeltek a napi "sajtótájékoztatók".

Közpénzen kétnapos népünnepélyt szerveztek, amin természetesen csak a kormánypárt emberei beszéltek.

Ezzel együtt sem ment el 2/3 szavazni, és a választópolgárok 16%-a támogatta a Fideszt.

Ez azt mutatja, hogy van egy egyre vékonyodó, kitartó réteg, amelyik még nem írta le a fideszt, de a többség ezt már megtette, a jelenlegi ellenzékkel egyetemben.

Óriási vákuum alakult ki, ahová egy - ki tudja honnan - betörő erő el fogja mosni az egész Fidesz garnitúrát a lefolyóba.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó